Selam kızlar ve bebişleri , bebişlerini kucağına alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum güzel günlerde sağlıkla büyüsünler inşallah.
Evettt bizim bebişimizde doğdu çok şükür, biraz erken geldi bizide telaşlandırdı ama şimdi herşey iyi çok şükür. Doktor Kasımın 16 sına sezeryan günü vermişti ama bizim mındık bekliyemedi daha fazla 37+4 haftada 12 Kasımda dünyaya geldi.Sularım geldi öğlen saatlerinde ve alelacele hastaneye yetiştik hemen aldılar beni ameliyata spinal anestezi ile sezeryan oldu.Detayları daha sonra yazacağım.Şu an gayet iyiyiz yalnız bebiş biraz fazla uykucu ve zor emiyor yani biraz emiyor sonra hemen uyuyakalıyor, biraz erken olduğu için sanırım.
herkese kolay doğumlar dilerim, bu arada sezeryan olacak arkadaşlar varsa spinal anesteziyi kesinlikle tavsiye ederim.
Selam kızlar ve bebişleri , bebişlerini kucağına alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum güzel günlerde sağlıkla büyüsünler inşallah.
Evettt bizim bebişimizde doğdu çok şükür, biraz erken geldi bizide telaşlandırdı ama şimdi herşey iyi çok şükür. Doktor Kasımın 16 sına sezeryan günü vermişti ama bizim mındık bekliyemedi daha fazla 37+4 haftada 12 Kasımda dünyaya geldi.Sularım geldi öğlen saatlerinde ve alelacele hastaneye yetiştik hemen aldılar beni ameliyata spinal anestezi ile sezeryan oldu.Detayları daha sonra yazacağım.Şu an gayet iyiyiz yalnız bebiş biraz fazla uykucu ve zor emiyor yani biraz emiyor sonra hemen uyuyakalıyor, biraz erken olduğu için sanırım.
herkese kolay doğumlar dilerim, bu arada sezeryan olacak arkadaşlar varsa spinal anesteziyi kesinlikle tavsiye ederim.
doktordan geliyorum az once ultrasona girdim..yani 9 ay boyunca boylesine denk gelmedim..soruyorum cocuk donmusmu iki saatte cevap aldim..neyseki tam donmus dogum pozisyonu almis..kac kilo diyorum iki saatte cevap aliyorum oda dogru duzgun degill ekrani bana cevirmedi kendi orada biseyler yapti..olurmusun oldururmusun yani..esime soruyor ne goruyorsun anlayamiyorumki demesinmi bide bana konusma diye baktim ters ters hintli zannettin sen galiba beni..dedim sikayet edicem bunu allahin danasi..gerdi beni sabah sabah..
37 haftaya yeni girdik bu hafta bebekler ortalama kac kilo oluyor..2 hafta kaldi doguma ona gore kendimi hazirlayim bari..
ultroson çıktısı vermedi canım. Orda yazıyor kilosu normalde zaten doktorda ona bakıp sölüyor ama işte farklı bir memlekettesin bilemiyoruzki oranın huyunu suyunu. Ne sölesek yalan olur bebişin için. Ama şunu söliyebilirim çok yiyen biri olmadığın için hamileliğinde bebişin zayıfda olsa çabuk toparlanır. Çünkü hamilelikte çok yemeyenlerde bebek kendini kıtlığa hazırlıyormuş ama doğduğunda öle olmadığını farkedince yemeyi içmeyi seviyormuş. Bunu ben etrafımdakilerdede gözlemledim hakkaten öle yani yemek yedirme sıkıntısı yaşamıyorlar.
burada ultrasona baska doktor girer bilgiler kendi doktoruma duser.cd istedim oda suan vermeyorus dediler beni iyice bir deli ettiler.valla esim 3082 dedi kilosuna oyle gormus..normalde 1 hafta onden gidiyordu 36 hafta sonunda kilosu ne kadar olurki onu cozemedim...dedigin gibi fazla yiyemiyorum eger azsa su son hafta bari biraz ustune duseyim..istahim hic yok cunku..
çokta kasma kendini. Bebek neticede sen yesende yemesende istediği zaman vücudundan çekip alıyor ama işte yeterki seni güçsüz bırakmasın. Eğer şuan kilosu eşinin dediği gibiyse bence hiç merak etme normal bebek kilosunda 3300-3500 civarı doğucak. Tabi ultrosondaki kilo ölçümü + ve - olarak 300 gr farkediyormuş doktorum öle demişti.
Bendede feci bir halsizlik var ayakta felan duramıyorum bir ara bayılcak gibi oluyorum gidip uzun süre oturuyorum. Kan hapımı günde 2 ye çıkardı buyüzden. Bu halde normal doğum sırasında nasıl ıkınıcam bilmiyorum iştah da yok((
bende valla sabah aksam yatiyorum artik hic bir isede bakmiyorum..gunluk rutin seyler iste bulasik camasir yoksa onu bile yapmayacagimda o kadarda salmayim dedim...simdi biseyler yedim zorla annesinden dayak yemekten korkan cocuklar nasil yerler ayni oyle...bide bugun hava cok sicak disarida evede yansiyor klimada acmadim iiice bir mayistim :))yatsammi ne :))
bebek kilosuda adam sadece 5 dakkika soyle bir bakti bende cok emin degilim dogru baktigindan artik dogdugunda gorecegiz..arastirdim 37 haftada yaklasik 3 kilo olur yaziyordu demekki yine ii durumda kilosu..
Selam Kizlar
ooncelikle Selemi Mavibebek ve Bestem sizleri tebrik ediyorum ve gecmis olsun diyorum. Allah anali babali saglikla buyutmenizi nasip etsin insallah darisi dogumu bekleyen hamislerin basina..
Bizimde kirkimiz cikti 11 kasimda Emir bebisimiz gayet guzel buyuyor.. sut konusunda bende yetiremiyorum maalesef bu ara alkolsuz bira ve Maltana isimli malt iceren icecekleri deniyorum. Bizimki artik dolu dolu yedigi zaman 4 saate kadar uyuyor. Yalniz ilk haftalarda cok dikkat edin bebekler uyudukca uyuyabiliyorlar mutlaka uyandirip besleyin 2 saatte bir. Uyandirmazsaniz hipoglisemi oluyorlar yani seker depolari henuz olmadigi icin vucutlarinda seker cok dusuyor ve baygin gibi uyuyorlarmis bu durumdada sariligi artabiliyor..
Dun doktor kontrolume gittim dikislerim cok guzel kaynamis belli bile degil dedi doktorum miyomum 6 cm e kadar kuculmus sadece bundan baska kuculmeyecekmis artik. rahimde eski haline donmus. bebisim sutten tamamem kesilince miyom icin bir operasyon geciricem muhtemelen..
Walla oyle oldu Aydacim 1,5 aylik oldu bizim ufaklik 40 haftasi daha dolmadi ama az kaldi kilo ve boy farkini disarida kapatti artik :)
Darisi basiniza hadi bakalim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?