***** 2011 Mart Hamileleri *****

Selam kızlar ve bebişleri , bebişlerini kucağına alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum güzel günlerde sağlıkla büyüsünler inşallah.

Evettt bizim bebişimizde doğdu çok şükür, biraz erken geldi bizide telaşlandırdı ama şimdi herşey iyi çok şükür. Doktor Kasımın 16 sına sezeryan günü vermişti ama bizim mındık bekliyemedi daha fazla 37+4 haftada 12 Kasımda dünyaya geldi.Sularım geldi öğlen saatlerinde ve alelacele hastaneye yetiştik hemen aldılar beni ameliyata spinal anestezi ile sezeryan oldu.Detayları daha sonra yazacağım.Şu an gayet iyiyiz yalnız bebiş biraz fazla uykucu ve zor emiyor yani biraz emiyor sonra hemen uyuyakalıyor, biraz erken olduğu için sanırım.
herkese kolay doğumlar dilerim, bu arada sezeryan olacak arkadaşlar varsa spinal anesteziyi kesinlikle tavsiye ederim.

allah anali babali buyutsun demek dogdu guzel bebisiniz..sen simdi 37+4 yazinca bir tirstim he bende 37 girdim dun yani ole hazirlik falanda yapmadim kildi tuydu derken erken gidersem rezil olucam ondan korkuyorum...bende 1 aralik tarihine aldim benimde epidural sezeryan olacak buyuk bir ihtimalle..ii gecmesine sevindim sezeryanin..demek forumun 4 bebiside dogmus :))) ay ne guzel teker teker geliyorlar...benimde sabah ultrasonum var gece oldu hala uyuyamadim..tum duzenim alt ust oldu...

hey maşallah daha şimdiden aceleci demek güzel bebeğin :) allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun. maşallah sağlıklıymış şükür.ben de tırstım şimdi ya haftaya doğurursam die annem de yok eşim de yok artık alırım çantamı giderim hastaneye bi başıma doğurmaya :)) ay hepimizin doğurma vakti geldi artık böyle doğuranlar olunca ben de heyecanlanıyorum acayip mutlu oluyorum :)

canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün inşallah:) güzel kader yazsın allahım. bende erken doğursamya 39.haftadayız tık yok. artık doğum yapmak istiyorum. akşamları uyuyamıyorum. spinal anestezi nasıl birşeyki...

gözün aydın Bestem. Allah hepinize beraber uzun ömürler versin sağlıkla inşallah.

doktordan geliyorum az once ultrasona girdim..yani 9 ay boyunca boylesine denk gelmedim..soruyorum cocuk donmusmu iki saatte cevap aldim..neyseki tam donmus dogum pozisyonu almis..kac kilo diyorum iki saatte cevap aliyorum oda dogru duzgun degill ekrani bana cevirmedi kendi orada biseyler yapti..olurmusun oldururmusun yani..esime soruyor ne goruyorsun anlayamiyorumki demesinmi bide bana konusma diye baktim ters ters hintli zannettin sen galiba beni..dedim sikayet edicem bunu allahin danasi..gerdi beni sabah sabah..

37 haftaya yeni girdik bu hafta bebekler ortalama kac kilo oluyor..2 hafta kaldi doguma ona gore kendimi hazirlayim bari..

ultroson çıktısı vermedi canım. Orda yazıyor kilosu normalde zaten doktorda ona bakıp sölüyor ama işte farklı bir memlekettesin bilemiyoruzki oranın huyunu suyunu. Ne sölesek yalan olur bebişin için. Ama şunu söliyebilirim çok yiyen biri olmadığın için hamileliğinde bebişin zayıfda olsa çabuk toparlanır. Çünkü hamilelikte çok yemeyenlerde bebek kendini kıtlığa hazırlıyormuş ama doğduğunda öle olmadığını farkedince yemeyi içmeyi seviyormuş. Bunu ben etrafımdakilerdede gözlemledim hakkaten öle yani yemek yedirme sıkıntısı yaşamıyorlar.

Bebeğinizin bakımıyla ilgili bazı ipuçları

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Servis Sorumlu Hemşiresi Şerefnur Yılmaz ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Yasemin Arslan'ın ilk günlerdeki bebek bakımı tavsiyelerinden bazı bölümler ise şöyle:

Anne sütü ile beslenen bebeklere ilk 6 ay su vermeye gerek yoktur. Fakat emzirme sonrası bebekler bazen ağızlarındaki son sütü uzun süre bekletirler. Bu durum bebeklerde pamukçuk riskini arttırmaktadır. Böyle bir durumda bebeğe 1 çay kaşığı kaynamış ılık su vererek bebeğin ağzındaki süt artığı temizlenir ve pamukçuk oluşumu engellenir.
Alt temizliği sırasında bez, bebeğin poposunun altına kirli olan kısım içte kalacak şekilde katlanır. Kaynamış ılık su ile ıslatılmış pamuklarla bebeğin alt temizliği yapılır ve yeni bir bez ile bebeğin altı bağlanır. Özellikle kız bebeklerde önden arkaya doğru tek hareket ile kirli kısım ikinci bir kez kullanılmayacak şekilde, uygun olarak temizlik yapılır. Islak olarak hazır satılan alt silme bezleri sadece seyehatlerde önerilir.
Bebeğinizin doğum sonrası ilk 40 gün tırnağını kesmeye gerek yoktur. İlk birkaç gün içerisinde kendiliğinden kırılacaktır. 40 günden sonrası dönemde çıkan tırnaklarını bebeğiniz uyku halinde iken, yenidoğan tırnak makası ile kesilebilir. Uzamış tırnaklar bebeğin yüzünü ve gözünün kornea tabakasını çizebilir. Bu durumu engellemek için eldiven kullanılması önerilir.
Bebeğin göbek bakımı, göbeği düşene kadar %70 alkol ile günde 1 defa yapılır. Göbek bakımı için gerekli malzemeler steril gazlı bez ve %70 alkoldür. Steril gazlı bez göbeğin altına yerleştirilir, göbek ve göbeğin ucundaki mandal gazlı bezin üzerinde kalır.%70 alkol, göbek kordonuna damlatılır. alkolün cildine temas etmemesi gerekir. Göbek kordonu idrar, dışkı veya bir şekilde ıslanmış ise bakımın tekrarlanması gerekir. Bebek Göbek bakımı sonrası göbek kordonu bezin dışında kalacak şekilde bezlenir Bebek, göbek kordonu düşene kadar akan suyun altında duş şeklinde yıkanabilir. Önemli olan göbeğin ıslak kalmamasıdır. Duş sonrası temiz bir havlu ile göbeği kurulamak ve önerilen şekilde göbek bakımını yapmak yeterli olacaktır. Göbek kordonunda kötü koku, akıntı, kızarıklık, kanama durumunda mutlaka çocuk doktoruna başvurulur.
Bebeklerin göz bakımı, kaynamış ılık su ve steril gazlı bez kullanılarak yapılır. Steril gazlı bez, kaynamış ılık su ile ıslatılır, bebeğin gözü içten dışa doğru tek hareket ile temizlenir. Diğer göz için farklı bir gazlı bez kullanılır. Bebeğin gözünde aşırı çapaklanma, akıntı, kızarıklık durumunda çocuk doktoruna haber verilir.
Bebeklerin kulak bakımı kaynamış ılık su ve steril gazlı bez ile yapılır. Kulağa kesinlikle yabancı bir cisim sokulmaz. Kaynamış ılık su ile ıslatılmış gazlı bez ile kulağın dışta görünen kısmı ve kulak arkası temizlenir. Diğer kulak için yeni bir steril gazlı bez kullanılır.
Yenidoğan bebeklerin burnu sıkça tıkanabilir. Bunun için serum fizyolojik damla günde 4-6 defa her iki burun deliğine birer damla olacak şekilde damlatılır. Bu durum bebeğin burnunda bulunan sekresyonları yumuşatarak kolay atılmasını sağlayacaktır. Beslenme öncesi burun damlasının kullanılması kusmaya sebep olmayacaktır. Damla sonrası yenidoğan burun deliklerine uygun burun aspiratörü kullanabilirsiniz.

burada ultrasona baska doktor girer bilgiler kendi doktoruma duser.cd istedim oda suan vermeyorus dediler beni iyice bir deli ettiler.valla esim 3082 dedi kilosuna oyle gormus..normalde 1 hafta onden gidiyordu 36 hafta sonunda kilosu ne kadar olurki onu cozemedim...dedigin gibi fazla yiyemiyorum eger azsa su son hafta bari biraz ustune duseyim..istahim hic yok cunku..

çokta kasma kendini. Bebek neticede sen yesende yemesende istediği zaman vücudundan çekip alıyor ama işte yeterki seni güçsüz bırakmasın. Eğer şuan kilosu eşinin dediği gibiyse bence hiç merak etme normal bebek kilosunda 3300-3500 civarı doğucak. Tabi ultrosondaki kilo ölçümü + ve - olarak 300 gr farkediyormuş doktorum öle demişti.

Bendede feci bir halsizlik var ayakta felan duramıyorum bir ara bayılcak gibi oluyorum gidip uzun süre oturuyorum. Kan hapımı günde 2 ye çıkardı buyüzden. Bu halde normal doğum sırasında nasıl ıkınıcam bilmiyorum iştah da yok ((

bende valla sabah aksam yatiyorum artik hic bir isede bakmiyorum..gunluk rutin seyler iste bulasik camasir yoksa onu bile yapmayacagimda o kadarda salmayim dedim...simdi biseyler yedim zorla annesinden dayak yemekten korkan cocuklar nasil yerler ayni oyle...bide bugun hava cok sicak disarida evede yansiyor klimada acmadim iiice bir mayistim :))yatsammi ne :))

bebek kilosuda adam sadece 5 dakkika soyle bir bakti bende cok emin degilim dogru baktigindan artik dogdugunda gorecegiz..arastirdim 37 haftada yaklasik 3 kilo olur yaziyordu demekki yine ii durumda kilosu..

bende bu halsizlik yüzünden hep yatsam hep yatsam istiyorum hiç bir iş yapmasam ne yemek ne bulaşık ne bişi :)))

Su doktorlara sinir oluyorum ya biz ssbirdizlikla randevu zamani bekliyoruz agizlsrini acip iki kelimre soylemeye acizler... Dunadin srn sikma canini kilosu azda dogsa dogumdan sonra hemen topluyor bizim bir tanidik 40'ı cikmadan bir bucuk kilo almis cocugu ssdece anne sutuyle birde emzirmeye hic usunmedim uyurken bile sutumu sagdim dedi...

Patka bende oyleydim cnm ayakta 2snye duramiyordum hic bisey yiyemiyordum doktora soyledim kucuk kucuk suruplar verdi tek icimlik birde ac karnina hergun pekmez yutuyorum 2 kasik anca kendime geldim dun saglik ocaginda tahlil yapildi onca seye ragmen yine bile kanin sinirda dedi bebek buyudu artik cogu ona gidiyor sende keciboynuzu pekmezi yut dogumdada kan kaybediliyor zaten biraz dengeler kanini en azindan... Zaten cok sabirsizlaniyorum odamiz bitti dun ama hala dolaplari getirmediler hergun ariyoruz doguracam diye korkuyorum hersey tam olsunda oyle gelsin kuzucum....

benim de bi iş yapmam törenle oluyor resmen. ayağa kalkmak zor oturmak zor yatmak zor eğilip bişi almak zor. hele ki eğilip iş yapmak tam bi r kabus. inat gibi her şeyi bu ara yere düşürüyorum. çok çabuk yoruluyorum. kendimi giyindirip de alışverişe zor gittim valla.

bi de bebeğin kilosunu takmayın yaa. bebekler çabuk toparlıyor gördüğüm kadarıyla. hem şişko bebiş sevmiom ben. sağlıklı olduğu kiloda olsun.

Son düzenleme:
Selam Kizlar

ooncelikle Selemi Mavibebek ve Bestem sizleri tebrik ediyorum ve gecmis olsun diyorum. Allah anali babali saglikla buyutmenizi nasip etsin insallah darisi dogumu bekleyen hamislerin basina..
Bizimde kirkimiz cikti 11 kasimda Emir bebisimiz gayet guzel buyuyor.. sut konusunda bende yetiremiyorum maalesef bu ara alkolsuz bira ve Maltana isimli malt iceren icecekleri deniyorum. Bizimki artik dolu dolu yedigi zaman 4 saate kadar uyuyor. Yalniz ilk haftalarda cok dikkat edin bebekler uyudukca uyuyabiliyorlar mutlaka uyandirip besleyin 2 saatte bir. Uyandirmazsaniz hipoglisemi oluyorlar yani seker depolari henuz olmadigi icin vucutlarinda seker cok dusuyor ve baygin gibi uyuyorlarmis bu durumdada sariligi artabiliyor..
Dun doktor kontrolume gittim dikislerim cok guzel kaynamis belli bile degil dedi doktorum miyomum 6 cm e kadar kuculmus sadece bundan baska kuculmeyecekmis artik. rahimde eski haline donmus. bebisim sutten tamamem kesilince miyom icin bir operasyon geciricem muhtemelen..

Gogus uclarininda acisi cidden fena oluyor benimde ilk haftalar oldu biraz kanamadi ama hassasiyet oldu. bilginiz olsun krem vs. den baska birde dusa girdiginiz zaman gogus uclariniza sampuan , vucut sampuani gibi temizlik urunlerini degdirmeyin sadece su ile yikayin ki kurumasin daha fazla..

Bestem tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün, minik Ece'ye sağlıklı uzun mutlu bir ömür dilerim.... Allah nazarlardan saklasın

oh oh maşallah... biz daha doğuramadan sen kırkını bile çıkardın.. darısı başımıza

Walla oyle oldu Aydacim 1,5 aylik oldu bizim ufaklik 40 haftasi daha dolmadi ama az kaldi kilo ve boy farkini disarida kapatti artik :)

Darisi basiniza hadi bakalim :)

Walla oyle oldu Aydacim 1,5 aylik oldu bizim ufaklik 40 haftasi daha dolmadi ama az kaldi kilo ve boy farkini disarida kapatti artik :)

Darisi basiniza hadi bakalim :)

bebişler dışarıda daha hızlı büyüyorlarmış zaten.... ay hayırlısıyla biz de bir kucağımıza alabilsek... stres yapıyorum kendi kendime... gebelik şekeri üzerine bir yazı okudum, moralim bozuldu, sonra forumlara girip şekeri olup da doğum yapmış annelerin yazdıklarını okudum, bir iki olumsuz vaka vardı, iyice düştü modum... of yaaaa...

olumsuz vakalar çok nadir oluodur ayda. içini ferah tut. pozitif hikayeler okumaya bak. ben öyle yapıorum. kötü örnekleri okudukça insan korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…