***** 2011 Mart Hamileleri *****

evet canım iri dedi bana doktor, karın çevresi 2 hafta ileriden gidiyormuş... bu gidişle 4 olur dedi, 3.5 kg den sonrasına önermiyorum normal doğum dedi... aynen ben de işkilleniyorum ama yine de doktor önermiyorum deyince insanın içinden normal doğum gelmiyor.... ama sezaryen hiç gelmiyor... doğurmasam mı acaba? en azından bedelliye yaşı tutana kadar kalsa içeride

ehehe valla süper olur
aynen ben de her türlü doğurmaktan korkuyorum. normal doğumla bitsin gitsin ben çocuuma bakayım diye istiyorum.sezaryenden sonra ameliyat yeri falan korkutuyor beni. e çocuk iri olunca da ha kırk tane dikiş olmuş ha ameliyat yeri olmuş. neyse görelim bakalım nolcak. doktor da felaket tellalı gibi.

"belin ağrıyor di mi? daha da ağrıyacak!" " şişlikler oldu di mi daha da şişecek hihohaha!" "normal doğum mu düşünüyorsun?korkmuyor musun?" nooluyo abiii..ay doğursak da kurtulsak.

SLM KIZLAR
gözün aydın mavibebek, Allah hepimize bebişleri hayırlısıyla, sağlık büyütmeyi nasip eder inş..bizim ağrılar hafifledi gibi ama doğumdan sonra şöyle bi kaç saat deliksiz bi uyku uyumadım..hava soğuk dr kontrolleri başladı dışarı çıkmak hareket etmek biraz zor oluyor.göğüs uçları için şimdiden kremlere başlayın benim gözümden yaşlar akıyor ağrıdan...doğum şekli konusunda ben çok mu korkak ve tembel davrandım bilemiyorum ama canım çok tatlı geldi bana :)) uyuyup uyanayım herşey bitmiş olsun dedim..

gecen annemle nette konusuyordum kalk karnini goreyim dedi...karnin dusmus bebek dogum pozisyonu almis dedi...bende hadi ben anlamamki gercekten oylemi dikkat et otururken kalkarken falan dedi..dinlen bol bol ...annemin 5 tane kadin dogum yaptirdigi icin sak diye anladi valla..sonra tirsmadim degil ya normal dogmaya kalkarsa diye :)))

Valla Ben cok tirsmaya basladim:) sezaryan dese isime gelicek bu gidisle cunku normal dogumdada hemen alttan kesiyolar bebekte birazda kiloluysa rahat 6.7 dikis olur altski dikiste kotu (( Allah yardimcimiz olsun ne diyelim don't panic :)bugunde saglik ocagindaki kadin daha kilo alma cok almissin dedi oyle denirmi korka korka yemek yiyorum artik son artik normal yani sismek dimi ama..beni gorende karnim inmis artik lohusslik yuzune vurmus diyolar klasik hamileye soylenen laflar :)) her an tetikteyim bende gelicek diye ama gelmesin mumkunse islerimiz var daha odasinda usta calisiyor sabirsizlanma annecim gununu bekle lutfen:))))

Selam kızlar bende bir panik yaptım dün benim oğlan çok hareketliydi bugün de pek hareket etmedi az az kasık ağrılarım da oldu doğuruyo muyum acaba dedim
Babamız da 2 gün evde olmicak ben naparım doğmaya kalkarsa :18: Oğlum nolur en azından 2- gün daha kal yoksa hapı yuttuk
Çok kızdım eşime de beni bu halde bırakıp gidiyorsun diye ama off ya yalnızımmmm

heyecan sardı son haftalar Allah yardımcımız olsun. Çok getirme aklına sinopgirl sakınan göze çöp batar misali yüreğini rahat tut inşallah pıtırcık bekler babasını. Karnım aşada değil ama çoğu hareketinde aşaları zonklatıyor.
Annem dualar ediyor inşallah normal doğum olur diye. Bende istiyorum ama bir korkudur sardı beni. Sezeryanda korkutuyor amaliyat ağrılarını düşündükçe her türlü tırsıyorum bende :18:

İnşallah Patka ağzının duası içimi ferah tutmaya çalışıyorum bende stres bastı.Doğursak da kurtulsak.Bende sezeryan istiyorum ama eşim normalden yana hatta bana da "uyuyup uyancan bir de ben doğurdum dicen" diyor.Sanki sezeryan doğum sınıfına girmiyor mu Alla ALLAH

benim esimede annesi demisti soyle normal dogum yapsin...ben direk esime soyledim valla cok iyi biliyorsan gel sen normal dogur ben bakarim sana...9 ay istahsizlik kusma uykusuzluk asiri uyuma yemek icme derken herseyi atlattik cok sukur..birakinda nasil dogum yapacagima ben karar verim...zaten uykularim kaiciyor genelmi yoksa epiduralmi olsam diye..kasiklarima agrilar giriyor akabinde nere bulsam uzaniyorum...

bugun sirtim cok agridi esime masaj yapsana dayanamiyorum agrisina dedim..bana diyoki yuz ustu yat sirtina masaj yapim..dondum pardon nasil yatim :))))

bide ben ortalama 1 aydir gogus uclarima bebek yagini bolca makyaj pamuguna koyup bazen sabah aksam hergun koyuyorum..bakin selemi cok cani yanmis once yazmistim gozunuzden kacti demek..cunku ablam bu sekilde yapmis cok sizisi olmamis oo sizma zeytinyagida kullanmis...bebek surekli cektigi icin yara oluyor ucunu yumusatin...benim gogus uclarim cok sukur disari cikmis gibi..doguma son 15 gun ben gunde birkac kere yapmaya basladim her aklima geldiginde koyuyorum..

Benimde goguslerim acimaya basladi Senin dedigini gormemistim ben Dunadin basliyim bari bende teyzem ayvaliktan hakiki zeytinyagi getirmisti onu suruyimda yumusasin bari bebisin vucudunada ondan surucem ablamin bi arkdasi oyle yapmis hic bebe yagina gerek kalmadi zeytinyagla yaptim hep masaj dedi...

Son düzenleme:

benimde kayinvalidem gelisine getirecek direk bebegin vucuduna zeytin yagi kullanmayi dusunuyorum diger yaglardan aldim tabi ama alternatif olsun hem kabiz falan oldugunda yumusatiyormus vucudu..iste gogus uclari onemli cunku ablam ilk cocugunda cok cekti ateslenip ikidebir hastaneye kaldiriyolardi..uclari bildigin ilthapli yara gibi kipkirmizi yara oluyor ve acayip sisiyordu..tek careside tampon buz uygulamakti..sadece o geciriyordu yanmayi sisligi...

hatta alternatif gogus ucunu temizlerken karbonatli su ve ayvanin cekirdegini iste bir gun onceden suya koyuyormussun o birgun sonra suyu jel kivamina getiriyor,,herkes bundanda cok memnundu ben ayvada aldim onuda deneyecegim..hem sut ictikten sonra silersem ayva zararsiz olur..hastane icinde mustela krem alicam yarin...

bir yol daha sogani ikiye bolup gogus uclarina koyuyorlar bu da cok etkiliymis...

Dunadin bilgilerin icin sagol valla..Cok kotu bir acidir o bebegede aneye eziyet uskattaki komsumuzda hep karbanotli su yapmis hic yara olmadi dedi ama yinede krem alip bulundurmakta fayda var aventte kucuk bi kutu numune gelmistibana onu denerimde oyle alirim bebege yagda alamadim hala hem soguk hemde alttan baski cok oluyor gezince bi gidemedim carsiya...

Son düzenleme:
valla saolsun ablamda cok yardimci oluyor bana deneyimli oldugu icin bu konuda onlar ne dediyseler bende dediklerini yaptim yazdim cogunuda buraya..gecen arkadasimi aradim iste bana diyorki sunu al mutlaka lazim oluyor aldim bunu al aldim soyle yap yaptim...kiz sasirdi oo sen hepsini biliyorsun diye...

birde gene cok yarali bir bilgi kullanildigi icin biliyorum...bebeginiz dogduktan sonra cok gazi olursa karnini elma yagi ile ovun aktarlarda satiliyor..birde turkiyede bana bir gaz ilaci gonderecekler..d3 ve kan ilaci burada mutlaka var ama bebeklere cok gunelsli bir ulke oldugu icin d3 vermiyorlar bende siparis verdim...
corek otu yagi alin 2 3 ayliktan sonra eger soguk alginligi ve cigerlerinde hisirti sesi duyarsaniz sirtina masaj gibi surun balgami yumusatiyor rahat nefes aldiriyor...

gecen burun aspiratoru aldim plastik burna gecmeli iste yerken sut kacar yada kustugu zaman burnunu temizlemeik icin..daha deniz suyu almadim kucuk bebek kullanabilirmi onu daha sonra alacagim...

onemli uyari d3 vitanminin kullanimi hakkinda doktora mutlaka sorun bu vitamin cocuklarin bingildaginin erken kapanmasina sebeb olabiliyormus..normalde 8 ay icerisnde kapanan bingildak erken kapanirsa bebekleri ameliyata almak zorunda kaliyoyorlarmis allah korusun....

Selam kızlar.Bir gelip bakayım dedim var mı bir doğum falan.Ama yok sanırım.Allah yardımcınız olsun.
Bence sezeryandan sonraki ağrılardan o kadar korkmayın.Tabii her bünye aynı değildir ama şu benim 6. günüm ve neredeyse hiç ağrım kalmadı.İlk günlerde de öyle dayanılmayacak acılar yaşamadım.Zaten ağrı kesici falan veriyorlar.Bir de bebeğinizin güzel yüzü her şeyi unutturuyor..
Öyküm şimdi banyosunu yaptı mışıl mışıl uyuyor.Fırsattan istifade ben de uyuyacağım.Geceler biraz zor geçiyor.Uyutmuyor minik yaramaz.Benim gögüs uçlarımda da hiç acı yok.Krem veya yağ kullanmadım şimdilik ihtiyaç olacağa da benzemiyor.Ben her emzirmeden sonra biraz sıkarak çıkan sütü sürüyorum.Gayet iyi şu an.
Umarım sizin içinde her şey yolunda gider.Meleklerinize sağlıkla kavuşursunuz.

iyi masallah agrilarin falan gecmis ise...bebisin uyuyor demek insan oglu her duruma alisiyor..yat tabi dinlen bide ben uykuyuda severim nasil olacak diye dusunuyorum :))) goguslerin icinde o yoluda duymustum ama yinede dikkat et gogus uclari hemen ilk hafta yara olmuyor zaten zamanla olanda allah korusun..eger seninkinin uclari tam cikmis cocuk tam kavrayabliyorsa genelde oyle durumlarda bisey olmuyor..sansli azinlik icerisndesin...

selemide seninde gobekleriniz indimi hala bir gobek duruyormu..ne zaman tam cekilir onu hesaplamaya calisiyorum :)))

şaşırdım aynı benim eşimin cümleleri :) Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin nediyelim.

benim annemde yengemlere karbonatlı su yaptı hep hiç yara olmadı onlarınkide hem bebeğin ağzında pamukçuk oluşumunuda engelliyormuş.

bünye meselesi bu ağrılar kimi tövbeler tövbesi diyor kimide senin gibi rahat atlatıyor mavibebek. Seninde kızınında sağlıklı olmanıza sevindim. İnşallah bölede devam eder. Yalnız sezeryanla doğuran 3 tanıdığımda süt den yana muzdaripler. Hep makinayla çekip bebeklerine vermeye çalışıyorlar ve doğal olarak mama takviyesi yapıyorlar. Senin inşallah böle bir problemin yoktur.

iyi iyi maşallah mavibebek :) inş biz de sorunsuz atlatırız. dilek ve ırmak doğurabilir sanırım bu ara.onlar da önden gidiolardı. en son ben doğurcam sanırım.bebeğimi çok merak ediyorum

Selam arkadaşlar bende hala doğuramadım:) normal olsun istiyorum. 40 hafta bitene kadar bekliycem. Oda 30 kasım yapıyor. Keşke bu sırada süpriz yapıp gelse oğluşum ne güzel olur. Ama hiç gelcekmiş gibide durmuyor. Sezeryan olsaydı bu cumartesi alacaktık. Ama vazgeçtim. Hayırlısı bakalım. Ne olacak. Daha annem gelmedi. Sizin anneleriniz geldimi? Bu arada gribimi üstümden atamadım.

hayırlısı olsun ırmakçım. ben de bu ara hep pozitif doğum hikayeleri okuyup motive oluyorum bakalım. allah kolay doğum nasip etsin hepimize. benim annem de gelmedi. haftaya 38 olucam o zamana da gelmemiş olacak. 39.haftamda gelicek mecbur diş problemi yüzünden.o zamana kadar doğurmiim die dua edio kadıncaaz :))

annem bana 15 dakika mesafede olduğu için benim başımı beklemicek maalesef. Telefon edersin rahatsızlığında babanla gelirim diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…