- 4 Mayıs 2008
- 1.144
- 36
- 158
- Konu Sahibi ddiiiddeemm
ve sıra bizde:))
eşimi daha tanımadan asık oldum ben..kim oldugunu bile bilmeden hayatımdaki en özel yeri alacagından adım gibi emindim..baska hayatların insanlarıydık..uzakların yabancılarıydık belki..ama RAbbim ol dedi gönüllerimiz baglanıverdi ansızın birbirine..bundan sonrası oldukca zor bir sürecti..
herseye ragmen nasip oldu binbir zorlukla olsun kurduk yuvamızı bütün engelleri astık..sonra benim gurbette baska bir hayata yolculugum baslayıverdi..hayatın zorlukları bir bir serilince önüme anne olmaktan korktum halbuki en cok istedigim seydi taa evcilik oynadıgım günlerden beri anne olmak..
bir yıl kadar dogum kontrol hapı denen zıkkımla korunduk..simdi gülüyorum aptallıgımıza..
tam korkumu yenip anne olmayı deli gibi tekrar istemeye baslamısken gelmesini istemedigim ama ısrarla peşpeşe gelen regl dönemleri...tek cizginin gözüme girdigi test cubukları...bir türlü yavrumuzun müjdesine eremeyişimiz..acabalar...ilk doktor yoluna düşüşümüz..ve ilk hüsran..
meger bosuna korunmusuz biz onca süre zaten bişeyler yolunda değilmiş..anne olmaktan korkarken ben annelige erişmek meger o kadar kolay değilmiş..
birden içine düştük en apansız ucurumların..hayat baska bir hal aldı..bebek icin yapılan calısmaların stresi kürler her yeni duyulan bilgiyi deneyiş falan baktık zaman geciyor daha iyi bir şeyler yapmak lazım düştük tedavi yollarına..tabi bu süreçte yalnızız eşimle ben..aslında ikimiz de yalnızız ayrı ayrı aramızda tayin nedeniyle bir de kmler varken..cok zor oldu ilk asılmayla basladık..oldugundan fazla uzun süren cevap alamadıgımız bir tedavi döneminde kendimde de sorun oldugnu ögrendigimde dünyam basıma yıkıldı..cok agladım cok kahrettim kendime..üstelik tüm bunları hasret cekerken yasamak zorunda kaldık eşimle birbirimize..
bir sonraki asama tüp bebek icin karar verdigimiz ay..eşim ayda bir kac kez gelebiliyordu yanıma izne..yumurtlama günleri desen bilen kim..periyodlar uzamıs hesaplar şaşmış..o ay sadece bir gün beraberdik..ve Rabbim o tek günü bize mucize kıldı çok şükür..tedaviye baslayacagız derken asılamanın ardından kendiliginden hamile kaldım..işte bu bizim mucizemizdi..
günüm gecti mi gecmedi mi bilmiyordum bile..öylesine bir test yapayım dedim icimde farklı bir his vardı gerci..ben anne olcam diye dalga geciyordum kendi kendime..sabahın köründe testi yaptım..tek cizgi cıkınca yine işte amannn dedim tam cıkarken tuvaletten aman Allahım o ne..aylarca bekledigim sey..sonunda ben de gördüm işte cift cizgiyi..Binlerce sükür RAbbime.
eşimin yanına gidene kadar söylemedim müjdemizi..önce emin oldum mucizemin gelişinden..sonra babamızın yanına gittik..onunla verdigmizi mücadelenin meyvesini birlikte tatmak istedim..cok şükür ki nasip oldu bize de..onun da yüzünde o eşsiz şükrü görmek nasip oldu hamdolsun..
derken yeni bir dönem basladı bizim icin..hamilelik sürecinde de mecburi yalnızlıklar kuzucugumun karnımda oldukca sükunetli olusu annesini korkutuşu evhamlar büyümeyen göbegimin hamilelikten süpheye düşürüsü derken dokuz ay geciverdi bisekilde..ama tembel kuzum dönemeyince sezeryana karar vermek zorunda kaldık..
dogum zamanı gelinceye kadar yogunluktan yorgunluktan heyecanı yasayamadım pek..ancak doguma girmeden evvel bastı yüregimi bir telas..nasıl bişeydi acaba anne olmak..kuzum iyi miydi..saglıklı mıydı..kavusmak nasip olacak mıydı derken kendimi ameliyathanede buldum heyecanla..damar yolu acımı ve epdrualin yapılması oldukca zor oldu bende..bir an korkmadım degil ama melegime kavusmanın heyecanı bastırdı tüm korkularımı..derken tatlı bir aglama sesi ardından dudaklarıma degen sıcacık bir yüz anında susan küçük kelebegim..ne kadar kücüktü Yarabbim..benimdi şimdi bu melek öyle mi..minicik bedeni bedenimden cıkmıstı işte kavusmustuk nihayet..nasıl güzeldi nasıl özeldi o an benim icin yeniden doğuş vaktiydi..bebegimle yeniden dogmuştum sanki..nasıl şükretsem az RAbbime o an cennetlere bedeldi..
kuzumu aldılar bakıma götürdüler ben de sabırla dikişlerin bitmesini bekledim ona kavusabilmek icin..dakikalar gecmek bilmedi o an..nasıl hasret cekiyordum daha şimdiden biricik varlıgıma..öyle tarif edilemez bir rüyanın içinde büyülenmiş gibi cıkardılar ameilyathaneden..herkes kapıda karsıladı beni gözlerinde tarifsiz bir parıltıyla..biricik askım sükranla baktı gözlerime..artık tam bir aileydik işte biz de..zor yollardan gecmiştik fakat sonunda kavusmustuk işte melegimize..odamıza cıktık prensesimi cicileri icinde getirdiler kollarıma..akca pakca pamuk gibi bir kuzu..minicik elleriyle sıkı sıkı tutundu annesine..artık hayatın tamamen baska bir boyutundaydım kızımla..artık anneydim ben de..
şükürler olsun ki mucizeler nasip oldu bize de..
şimdi melegimin annesi olarak bambaska bir maraton icindeyim..kuzucugumla dogum sonrası bitakım sıkıntılar yasadık..beslenme sorunu sarılık annelige alısma hayata tutunma derken zaman hızla akıp geciyor işte..hamdolsun ki o kollarımda artık..hamdolsun ki ben de anneyim sayesinde..
dilegim o ki yetebilirim yavruma saglıkla huzurla büyütebilirim kelebegimi huzur icinde..
Allahım bu yolda kimseyi sınamasın eksik bırakmasın dogum anında da cok dua ettim anne olmak isteyen herkese nasip etsin RAbbim bu eşsiz duyguyu bir an önce saglıkla hayırlsıyla..
işte bu da bizim hikayemiz ... basındaki tüm olumsuzluklara inat mutlu sonla biten yepyeni mutluluklara baslangıc olan en özel hikayem...
sermestcim okadar güzel ifade etmişsinki biran kendi hikayemi okudum sanki benim yaşadıklarıma tercuman olmuşsun yüreğine sağlık prensesinle sana ömür boyu sağlık huzur mutluluk diliyorum kokla cennet okulularımızı
Son düzenleme: