Bizde hikayemizi yazalım artık.
Eşimle 15 yıldır birlikteyiz,10 yıldır da evliyiz.Üniversitede okuduğum son yılda eşimle evlendim,okuldan da evli olarak mezun oldum
Eşimin çok istemesine rağmen ben 30 lu yaşlara gelene kadar çocuk sahibi olmaya hiç cesaret edemedim,kendimi de hazır hissetmedim.
Geçtiğimiz yılın Nisan ayından itibaren bebek sahibi olmaya karar verdim.Eşim çok sık seyahat eden biri olduğu için yumurtlama dönemini tutturmak oldukça problem oldu.Yine KK sayesinde ovulasyon testlerinden haberdar oldum.Evin içerisinde ovulasyon testleri ile eşini kovalayan ben Haziran 13 de amacına ulaşıp 15 de de yumurtlama ile birlikte hamile kalmayı başardım.
Stressiz son derece rahat bir hamilelik geçirip 9 ayın sonunda 28 Şubat Pazartesi sabahı tarihine spinal sezeryan tarihimizi aldık.
Pazar günü annem Çanakkaleden,kayınvalidemler Kocaeli'nden yanımıza geldiler.Akşamüstü kuaföre gidip fönümü çektirdim,manikür işlemleri halledildi.Akşam heyecandan uyuyamam derken gece oldukça rahat bir uyku ile Pazartesi sabahına uyandım.
Hastanede 9 da olmam söylenmişti yatış işlemleri,odaya yerleşmemizle saat 10 u geçmişti.Odada hazırlıklar başladı,benim hemşirem ve bebek hemşireleri,anestezi uzmanı odada ayrı ayrı kayıt aldılar.10 gibi ameliyata girmeyi beklerken saat 11.30 olmuştu.
11.40 da hemşireler ameliyathaneye gideceğimizi haber verdiler.Eşim ve ailemle vedalaştıktan sonra ameliyathane yolunu tuttuk.
Ameliyathanede anestezi uzmanı bayan işlemleri sırası ile anlatıp belden iğnemi yaptı.O arada drum geldi.Belden aşağıda sıcaklık hissi hissedip hissetmediğim soruldu.İğne etkili olmuştu belden aşağıyı hissetmiyordum.Hemen işleme başlayıp drum tüm yaptığı işlemleri anlatmaya başladı.
10 dk sonra evet görünüyor,,geliyoooorrrrrr kelimeleri ile kızım dünyaya geldi.İlk saniyeler ağlama sesini duyamadım o an panik oldum.Druma ağlamıyor mu diye sordum.
Ağlamaz olur mu annesi ağlıyor,Seda eşine benziyor dedi.
Hemen hemşireler yanağıma getirdiler minik aşkımı,kızımı görür görmez metanetli olan ben yelkenleri suya indirdim ve druma teşekkür ettim.
Bebeğimi temizlemek ve kontrolleri için götürdüler.Geri kalan 10 dk da dr.um dikiş işlemlerini bitirdi.Ameliyathaneden çıkış anımda eşim beni kapıda bekliyordu.Acısı,sızısız bir operasyondan çıktığım için eşimi görür görmez ben sana bu yöntemle 2 çocuk daha doğururum dedim,gülüştük.
Arayan,gelenlerle,kızımı emzirmekle akşam oluverdi.Akşam drumun talimatıyla süt gelmesi için ağrı kesiceler kesilince gerçekle yüzleştim.Dikiş yerlerim öyle bir ağrıyordu ki tarif edilemez bir acıydı.Bir de üstüne yürüyüşler başlayınca ilk gece kabus ötesi oldu.İtiraf etmeliyim ki sezeryanı hafife almışım.Ne saçım başım,ne manikür,ne makyaj 2 gün süresince gözüm acıdan başka bir şey görmedi
Kızımı kollarıma aldıkça,yüzüne baktıkça da acılarım katlanabilir bir hal aldı.
Genel anlamda doğumumdan drumdan çok memnun kaldım.
9 Ay süresince beklediğimiz o müthiş anı yaşadığıma da çok memnunum.Kızımın doğduğunu duymak,görmek anlatılamaz bir duyguydu.
Daha çok ayrıntılar varsa da kısaca kızımdan kalan vakitle ancak bu kadarını yazmak mümkün oldu.