• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cnm tüpler tıkalıysa nasıl döllenme olucak döllenen yumurtaların nereden geçip rahime yerleşicek veya sperm yumurtaya nasıl ulaşıcak sermuhunun sanırım tüpleri alınmış tüpler yoksa döllenme olmaz tıkalıysada döllenme olmaz tüp yoksa mecburen tüp bebek tüpler tıkalıysa amleiyatla açılabiliniyo ama tüp bebekte en doğru seçenek

evet canım aynen ole normal yollarla hamıle kalamıyoruz malesef.. tuplerden geçmiyo sperm..
tup bebekde direk rahıme koyuyolar.. zaten tupler açılsada tekrar kapanma rıskı varmış..amelıyattan sonra % 100 sonuç vermıyolar..

Canim tabi tabi biliyorum . Yani sunu demek istedim aslinda ben. Tuplerin olmamasi dogal yoldan gebelik olmamasi icin nedendir. Ve eger baska sorun yok ise tup bebek yapildigi vakit hamile kalirsin . Ben 8 senedir bebek istiyorum. Yillarca bana sebesiz infertilite dendi ta ki gecen seneye kadar. Sagolsun bir dr kromozom analizi yaptirmayi akil etti de bende kromozom sorunu oldugu ortaya cikti .

Yani mesel amelikeenin tupleri tikaliymis ve 5. Denemesiymis. Sorun sadece tuplerin tikali olmasi ise o zaman 4 denemedir tutmamasinin da bir sebebi olmali. O bana ilginc geldi, o yuzden sormak istedim .

canım benım tuplerim tıkalı... ama 2 denemem oda dondurulmuşlarla...

Arkadaşlar tüp bebek raporu alabilmek için kaç aşılama şartı var acaba. Biz iki aşılama yaptırıp sonra tüpe geçmek istiyoruz nette son genelge ile iki aşılama yeterli diye okudum ama. En fazla 2 aşılama yaptırmak istiyorum hem başarı oranı daha az hem de daha az yıpranmak için 2 aşılama yeter diyorum ama rapor için yeterli olur mu acaba.. Bir de benim pirimim tutmuyor galiba çalışıyorum ama gün sayılarım az kaç gün sayısı olması lazımdı. Eğer benim prim günüm tutmayacaksa ben işten ayrılıcam eşimin üzerine geçicem ve onun sigortasından eşi olarak yararlanıcam ve o şekilde yaptırıcam bana bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

canım bildiğim kadarıyla 2 aşılama olması gerekiyor..

Kusura bakma ben yanlış anlamışım okuduğumu ozaman evet 5 kez denemede tutmaması anormal gibi nedenleri araştırıldımı acaba çünki çok yıpratıcı olduğuna eminim allah yardımcıları olsun.....

canlarımmmmmm benım 5. denemem değil....dogru bılgı verıyım sizeee......2. denemem oda dondurulmuşlarımla.......

Günaydın kızlar sabah biraz yoğundum müşterim vardı yeni girebildim akşamaları giremiyorum benim adetlerim düzensiz olduğu için doktor yasmin vermişti bitince hasta olursun dedi cuma günü bitti ama ben hala hastalanmadım normalmi lucrine devam ediyorum

günaydın kızlar sabah biraz yoğundum müşterim vardı yeni girebildim akşamaları giremiyorum benim adetlerim düzensiz olduğu için doktor yasmin vermişti bitince hasta olursun dedi cuma günü bitti ama ben hala hastalanmadım normalmi lucrine devam ediyorum

normal canım sen acıbademde tedavi görüyosun değilmi lucrin kullanırken adet olucan kesmeden devam edicen gonalf vermişlerdir büyük ihtimal onlara başlayıncada lucrinin dozu düşecek:31::31:

Tüp Bebek İşlemlerinde Devlet Katkısı

KUZU BİRKAÇ SİTEDE HEP AYNI YAZIYO RAPOR İÇİN BENDE BUNU BULDUM

900 günmüş yaa benim daha çok az ve yazın başlıcaz tüpe ancak yine de dolmaz. Mecburen rapor için işten ayrılmam gerekecek ki eşimin üzerinden yararlanayım yeniden. Ama bir de rapor çıkmazsa o zaman boşuna da işten ayrılmış olucam ben offf zor işler valla..

900 günmüş yaa benim daha çok az ve yazın başlıcaz tüpe ancak yine de dolmaz. Mecburen rapor için işten ayrılmam gerekecek ki eşimin üzerinden yararlanayım yeniden. Ama bir de rapor çıkmazsa o zaman boşuna da işten ayrılmış olucam ben offf zor işler valla..

sen şimdi işten çıkma nereye yaptıracaksan git konuş kuzum böyle böyle de belki yardımcı olurlar bana yardımcı olmuşlardı :38::38::38::38:

canlarımmmmmm benım 5. denemem değil....dogru bılgı verıyım sizeee......2. denemem oda dondurulmuşlarımla.......

ok melikecim bu daha mantıklı oldu sımdı :)
tup tıkalı ve 5. denemen ise bence baska seylere de baktırmalısın .
neyse o zaman sevındım :)

inşallah bir sorun yoktur bizi de bilgilendir canım.gerçi iğnenin yaptığı bi gecikme olduğu ortada heralde adet söktürücü gibi bi ilaçla kolaylıkla hallerder bana yetişirsin...hepimiz aynı zamanda devam edelim istiyorum...:16::16::16:

Evettt doktora gıttım vee geldımmm:(( kan tahlılı yaptılar estradıol ve bhcg bakıldı. ve ek olarak ultrason yapıldı ve Lucrın kıstı olusmus dedı. adet olana kadar bekle ve sakın ek ısı kullanma adet olmak ıcın. en gec 10 gune kadar gelır dedı. 2. gunu geldıgınde eger kıstler sonmemısse aspire edecegız, ıgneyle ıcını bosaltacagız dedı. bakalım ıns gerek kalmaz. 2 tane enjektorum kaldı, daha cok vurulacagım ıcın 4 tane 50'lık enjektor aldım. duruma gore yıne alacagım ıste.Anlayacagınız benım durum bu sabretmekten baska yapacagım hıcbısı yok. Stres yapmayacagım artık :(

Evettt doktora gıttım vee geldımmm:(( kan tahlılı yaptılar estradıol ve bhcg bakıldı. ve ek olarak ultrason yapıldı ve Lucrın kıstı olusmus dedı. adet olana kadar bekle ve sakın ek ısı kullanma adet olmak ıcın. en gec 10 gune kadar gelır dedı. 2. gunu geldıgınde eger kıstler sonmemısse aspire edecegız, ıgneyle ıcını bosaltacagız dedı. bakalım ıns gerek kalmaz. 2 tane enjektorum kaldı, daha cok vurulacagım ıcın 4 tane 50'lık enjektor aldım. duruma gore yıne alacagım ıste.Anlayacagınız benım durum bu sabretmekten baska yapacagım hıcbısı yok. Stres yapmayacagım artık :(

Nesrin'cim merhaba,

Ben bu foruma yeni geldigim icin yavas yavas tanımaya calışıyorum herkesi.
Şimdi sen tedavide misin ? Lucrin dedigine göre uzun protokol mu ?
Ben de Lcrın kullanacakmısım adetimin 21. günü. 10 güne kadar gelir falan demissin ...
ben hic birseycik anlayamadım . bu lucrin 14 gun kullanılmıyor mu?
yoksa sen lucrini başka bir amaç icin mi kullanıyorsun ?

Nesrin'cim merhaba,

Ben bu foruma yeni geldigim icin yavas yavas tanımaya calışıyorum herkesi.
Şimdi sen tedavide misin ? Lucrin dedigine göre uzun protokol mu ?
Ben de Lcrın kullanacakmısım adetimin 21. günü. 10 güne kadar gelir falan demissin ...
ben hic birseycik anlayamadım . bu lucrin 14 gun kullanılmıyor mu?
yoksa sen lucrini başka bir amaç icin mi kullanıyorsun ?

Merhaba canım, aramıza hoşgeldin:)

Evet bu ayın 14.unde ıgnelere basladım. ve toplam 12 ıgne vuruldum koldan. bu sure ıcerısınde adet olmam gerekıyordu ama ben olmadım. pazartesı dr aradıgımda carsambaya kadar olmassan gel dedı. bugun gıttım ve ultrason kan tetkıkı yaptılar. lucrın kıst olusturmus yumurtalıgımda. adet olmayı bekleyeceksın dedı. yanı kendılıgımden olacakmıs, farlutal falan kullanayımmı dedım hıc bısı kullanma kendılıgınden gelmesını bekle dedı. adetım 10 gune kadar gelır ıns demek ıstemıstım yanı:) Evet uzun protokol uygulanıyor. 14 enjektor var ve adet oluncada lucrın kullanmaya devam edıyorsun cnm. ben sımdı 10 unıte kullanıyorken adet olunca 5 unıteye ındırıp yıne kullanacagım. hatta buguın eczaneden 4 tane aldım enjektor ve gorumcem hemsıre oldugu ıcın 10 tanede o ayarlamıs sagolsun. hayırlısı olsun demekten baska yapacak bırsey yok. senınde tedavın hayırlısıyla baslar ıns. stres yapma benım gıbı:)

sen şimdi işten çıkma nereye yaptıracaksan git konuş kuzum böyle böyle de belki yardımcı olurlar bana yardımcı olmuşlardı :38::38::38::38:

canımm ben Eskişehirdeyim ve burada tüp bebek merkezi yok tıp fakültesinde yapılıyormuş ama başarı oranları çok düşük. Ankara'da yaptırıcam ben hızlı trenle 1.5 saat ama bu aralar gidemeyiz. Zaten ben temmuz ya da ağustosta yaptırıcam önce klomen ve aşılama denicem burada. Ancak yardımcı olacaklarını sanmıyorum çünkü günüm sadece 110. Hem zaten buradan izin almak git gel zor olacaktı belki daha iyi olur ayrılmam hele uzun protokol olursa önce rapor sonra normal iğnelere başlayınca yumurta transferi felan yıllık iznim yetecek miydi yine rapor mu alıp işe getirmem gerekecekti felan bir sürü stres olacaktı o yüzden belki evde olmam daha iyi olur bakalım kısmett.. Ankara'da genart ya da gürgan klinik istiyorum bu yerlerle ilgili bilginiz var mıı...

canımm ben eskişehirdeyim ve burada tüp bebek merkezi yok tıp fakültesinde yapılıyormuş ama başarı oranları çok düşük. Ankara'da yaptırıcam ben hızlı trenle 1.5 saat ama bu aralar gidemeyiz. Zaten ben temmuz ya da ağustosta yaptırıcam önce klomen ve aşılama denicem burada. Ancak yardımcı olacaklarını sanmıyorum çünkü günüm sadece 110. Hem zaten buradan izin almak git gel zor olacaktı belki daha iyi olur ayrılmam hele uzun protokol olursa önce rapor sonra normal iğnelere başlayınca yumurta transferi felan yıllık iznim yetecek miydi yine rapor mu alıp işe getirmem gerekecekti felan bir sürü stres olacaktı o yüzden belki evde olmam daha iyi olur bakalım kısmett.. Ankara'da genart ya da gürgan klinik istiyorum bu yerlerle ilgili bilginiz var mıı...

ben istteyim kuzu ama maya genart ve gürgan en iyileri onu biliyorumm hakkında hayırlısı inş.bebeğin seni bekletmeden gelir bide aşılama yapılacaksa dozu yüksek tut 1 yumoşa aşılama yaptırma takipte kalsın 3-4-5-6 olunca yaptır aşılamayı ben 2 kere aşılama yaptım yumoş az olunca daha az yüzde oluyo tutması için

ben istteyim kuzu ama maya genart ve gürgan en iyileri onu biliyorumm hakkında hayırlısı inş.bebeğin seni bekletmeden gelir bide aşılama yapılacaksa dozu yüksek tut 1 yumoşa aşılama yaptırma takipte kalsın 3-4-5-6 olunca yaptır aşılamayı ben 2 kere aşılama yaptım yumoş az olunca daha az yüzde oluyo tutması için

allahım herkes ne çok şey biliyo ben tam bi bilinçsizlikle yaptırcam bu tüp bebeği heralde :(((

tamam canım çok sağol aklımda olsun. Öyle yaptırırım zaten bir dr tanıdığımız var o da tıp fakültesindeki doktorları tanıyormuş o tanıtacak bizi doktora o zaman belki daha iyi ilgilenirler. Sen tedavinin hangi aşamasındasın canımm sonuç mu bekliyorsun yoksa tedavide misin..

allahım herkes ne çok şey biliyo ben tam bi bilinçsizlikle yaptırcam bu tüp bebeği heralde :(((

Aslında belki de öylesi daha iyi biliyor musun. Çok bilip çok araştırdıkça daha da stres oluyor insan. Ben daha klomene bile geçmedim zaten erteledik çalışmaları şubatta başlıcaz ama ilişkide yaşadığımız bazı sorunlardan dolayı fazla da beklemeden klomen aşılama ve yaz sonu da tüp bebeğe geçicem bende yeni yeni bakıyorum. Doktorlara emanet etmek kendimizi belki daha iyidir. Araştırdıkça kendimize yapılan uygulama yanlış mı acaba diyorsun ama herkesin tedavi şekli farklı.

Back
X