- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #46.381
Kıyamam yaaa, dikkat et o zaman kendine de. Bende de alerjik nezle var. Ama beni çok zorlayan bişey değil, bahat aylarında tutuuyor, hemencecik bırakıyor sağolsunAynen ya anlam veremiyorum ben de devamlı da doktora götürmek istemiyorum bizim bir de alerjik ve astım bronşitmiz olunca iyice korkar oldum oldum mu hasta tam oluyor hastahane de falan yatıyoruz biz
aynı durum bizde de var ve burnına dokundurtmuyor.. çığlık çığlığa damla falan sıkmaıyorum.. buğara a tutmak geldi aklıma am emin değilim sizce ne yapayım...
Kıyamam yaaa, dikkat et o zaman kendine de. Bende de alerjik nezle var. Ama beni çok zorlayan bişey değil, bahat aylarında tutuuyor, hemencecik bırakıyor sağordu.
etmez olurmuyum kıs neler çektiğimi bir Allah bir ben biliyorum...
eşimde tamam dioda 3.cocuk kkonusunda tereddütlü biraz 2. oda benım gibi planlıyo doguya giderken yapıp ücretsz izne ayrılmak düsüncemiz:) bu arada benm gbi zor dogursan sende korkardın normal dogum benm sen sezeryan mı yaptın?????????
Kıyamam yaaa, dikkat et o zaman kendine de. Bende de alerjik nezle var. Ama beni çok zorlayan bişey değil, bahat aylarında tutuuyor, hemencecik bırakıyor sağolsun
Geçen Ender Saraç okaliptus yağı diyordu. Bikaç damla suya damlatıp kaynatın, eski usul çoluk çocuk çarşafın altına girip soluyun buharını diyordu. Durmaz ki bizim veletler de
bugün kızımın zeynebimin dogum günü.çok duygusalım bugün.zaman nasılda akıp gidiyor .kızım 1 yaşında :)o benim melegim,nefesim ,canımmm,arkadaşım,ruhum,mutlulugum .Allahıma şükürler olsunki bana anne olmayı nasıip etti ve zeyneple ödüllendirdi.kelimeler yetmiyor kızıma olan aşkımı anlatmaya.bugün yalnızım eşim çok yogun geç gelebilir.dün kutladık resimlerimizi yaptıgım şeyleri keşke yapmasaydım dediklerimi yazacagım sizlere .çok güzel süsledik eşimle bolca balon bikaç karton ve çitf taraflı bantla hemde .kasım geldi hoşgeldi kızımız bize geldii:)
bugün kızımın zeynebimin dogum günü.çok duygusalım bugün.zaman nasılda akıp gidiyor .kızım 1 yaşında :)o benim melegim,nefesim ,canımmm,arkadaşım,ruhum,mutlulugum .Allahıma şükürler olsunki bana anne olmayı nasıip etti ve zeyneple ödüllendirdi.kelimeler yetmiyor kızıma olan aşkımı anlatmaya.bugün yalnızım eşim çok yogun geç gelebilir.dün kutladık resimlerimizi yaptıgım şeyleri keşke yapmasaydım dediklerimi yazacagım sizlere .çok güzel süsledik eşimle bolca balon bikaç karton ve çitf taraflı bantla hemde .kasım geldi hoşgeldi kızımız bize geldii:)
dün dogum günümüzü kutladık.bikaçtane renkli karton aldık .onları kalpli ve yonca şeklinde kesip .iyiki dogdun zeynep yazdık.kocaman bir rakamı çizip kestik ve içine çicek kesip yapıştırdık.kapılara duvarlara balon yapıştırdık.birde kocaman kalpler çizip kesip ara koridora süsleme yaptıgımız odamıza yapıştırdık .rengarenk.dış kapıyıda unutmadı 2 tane balonla süsledik.bizim partimiz 14 kişilikdi.2 tane bebegimiz vardı biri 9 aylık digeri 3 yaşında bebek degilde çocuk diyelim.zeynep çok mutlu oldu onlarla oynadılar.muhakkak çocuk olsun .birde olabildigince az ve öz kişi olsun.çok fazla hazırlık yapmayın kalıyorpastada biz 15 kişilik yaptırdık gelemeyenler olmasına ragmen arttı .ki bazıları 2 dilim yedi.10 kişilik yetermiş.gelen arkadaşlarımızla bolca ilgilenip sohbet ettim arada kızıma sarıldım ,öptüm,kokladım ama fotograf çok çekemedik.eşimle ben hem içeçek servisi hem gelenlerle ilgilenmekten resim çok çekemedik.1 kişiyi fotograf çekmek için görevlendiirin derim:)ben herşeyi masaya hazırladım tamak bardak herşey masada herkes kendi aldı o rahat oldu.içeçek de masadaydı ayrıca çay vs... içmek isteyenlere ikramda bulunduk.çok geç yapmayın derim .biz 6 da başladık partimize.şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediginiz olursa seve seve yanıtlarım.
Bi damlacık canlar, insanın içi gidiyo valla. Ama öğrensinler, bağışıklık kazansınlar şimdiden,napalım. Bi arkadaşımın oğlu 3 yaşına kadar hiç hastalanmadı. Nasıl bir çocuk bu böyle diyorduk. Bu sene kreşe verdiler. Çocuk hastalıktan kurtulmuyor. Koruma işini abartmak da iyi değilmiş. İlaç verme konusunda da hassasım ben. Bitkilerden faydalanmak daha mantıklı, tabi onlar da pek çok ilacın etken maddesi. Onları bile dikkatli kullanmak lazım. Gülüşlerine can feda... Allahım büyük dertlerini göstermesin, acil şifalar versin hepsine.valla akşam yapıtım ben okaliptus yağı damlattım biraz rahatlattı ama zor ttutuk valla. sıcak suya sokçakmış elini yancak diye korkumdan çok yaklaştırmadım ki.. biraz biraz çekti içine ama yine kötüymüş sabah, şimdi eve gidince bakçam bakalım olmazsa doktora mı götürsem bilemedim..
Bi damlacık canlar, insanın içi gidiyo valla. Ama öğrensinler, bağışıklık kazansınlar şimdiden,napalım. Bi arkadaşımın oğlu 3 yaşına kadar hiç hastalanmadı. Nasıl bir çocuk bu böyle diyorduk. Bu sene kreşe verdiler. Çocuk hastalıktan kurtulmuyor. Koruma işini abartmak da iyi değilmiş. İlaç verme konusunda da hassasım ben. Bitkilerden faydalanmak daha mantıklı, tabi onlar da pek çok ilacın etken maddesi. Onları bile dikkatli kullanmak lazım. Gülüşlerine can feda... Allahım büyük dertlerini göstermesin, acil şifalar versin hepsine.
Cok gecmis olsun yaaa kiyamam.. Tez zamanda iyileşsin insallah.. Yeni yasan turp gibi girsin..oyle de bı sene olsun...valla akşam yapıtım ben okaliptus yağı damlattım biraz rahatlattı ama zor ttutuk valla. sıcak suya sokçakmış elini yancak diye korkumdan çok yaklaştırmadım ki.. biraz biraz çekti içine ama yine kötüymüş sabah, şimdi eve gidince bakçam bakalım olmazsa doktora mı götürsem bilemedim..
tebrik ederim..Allah gelinliğini göstersin..torunlarını kucağına al insallah...bugün kızımın zeynebimin dogum günü.çok duygusalım bugün.zaman nasılda akıp gidiyor .kızım 1 yaşında :)o benim melegim,nefesim ,canımmm,arkadaşım,ruhum,mutlulugum .Allahıma şükürler olsunki bana anne olmayı nasıip etti ve zeyneple ödüllendirdi.kelimeler yetmiyor kızıma olan aşkımı anlatmaya.bugün yalnızım eşim çok yogun geç gelebilir.dün kutladık resimlerimizi yaptıgım şeyleri keşke yapmasaydım dediklerimi yazacagım sizlere .çok güzel süsledik eşimle bolca balon bikaç karton ve çitf taraflı bantla hemde .kasım geldi hoşgeldi kızımız bize geldii:)
vallabenim ki de uykucu canim..bı seyyokturbence..merak etme..Selam kızlar. Hasta bebeklerimiz varmış hepsine tez zamanda Allah şifa versin inşallah. Yürüyen, dişi çıkan bebeklere de maşallah. Ayrıca regl olan annelere de hayırlı olsun. Hamilelik ve emzirme dönemi ne rahattı ben çok memnundum bu durumdan :)
9 gün annemde kaldıktan sonra pazartesi evime döndüm gündüzleri biraz biraz temizlik yapıyorum bayram öncesi doğru düzgün yapamamıştım çünkü. Geceleri de erkenden uyuyorum saat 24.00 gibi bi süt içiriyorum oğlana sonra sabaha kadar uykuya devam . Nerden çıktı bu uyku düşkünlüğü bilemedim. Yorgunluk mu? Mevsim değişikliği mi? Gecelerin iyice uzaması mı? Hal böyle olunca da internete pek giremiyorum. Bu arada Happy Mother sana da selamlar biraz geç oldu ama idare et artık :)
cok guzel olmuş..misafirlere ilgilenmek icin ben 2 samimi arkadasım ve kayınvalidemi ayrıca kardesimi ve yardımcım aablamı gorevlendirdim..ben o gun sadece eglenicem..oğlumu simarticam..bakalım nasil olucak..bizde sayı 26 oldu..ev sahibi ve akrabalar hariç..nasil sığcaz nasil etcez bilemiyorum..Allah'tan kayınvalidem var yani..yine Antalya kurabiyecisinden bir yas kurabiyeleri sipariş ettik 3 model..4 arkadasım ikram yapıp gelicz dedi..biz de 3 tane yapacaz biri 2 tane yapacak toplam 8 ikram oluyo masada..bı de kurabiyeler paketli hediye seklinde..bı de yas pasta..yyalniz biz bu kalabalıkta sıcak icecek vermicez..soğuk icecek olucak..kazaya sebebiyet vermemek icin..toplam 5 bebek 4 cocuk olucak..onlara ayrı bir yeme ve oynama odası ayarladık..bebekli anneler icin yatak odasını duzenlicem emzirme vs . İcin..ayrıca bebeklere sebze Puresi cocuklara da patates kofte tabagihazirlanacak..projeksiyona şimdiye kadar doguma giderken den bu güne kadar ki fotograflar yansitilacak...fonda bebek şarkıları olucak..baskaaaa..şimdilik boyle...daha bı hafta var..himm bu parti gunduz 13 de olucak..anneler bayan arkadaslarım ve onların cocuklari ile sadece...eklenti olursa yazarım..ha bı de surekli fotograf çekmesi icin kardesimi biraz rüşvet karşılığı ayarladım sayılır...dün dogum günümüzü kutladık.bikaçtane renkli karton aldık .onları kalpli ve yonca şeklinde kesip .iyiki dogdun zeynep yazdık.kocaman bir rakamı çizip kestik ve içine çicek kesip yapıştırdık.kapılara duvarlara balon yapıştırdık.birde kocaman kalpler çizip kesip ara koridora süsleme yaptıgımız odamıza yapıştırdık .rengarenk.dış kapıyıda unutmadı 2 tane balonla süsledik.bizim partimiz 14 kişilikdi.2 tane bebegimiz vardı biri 9 aylık digeri 3 yaşında bebek degilde çocuk diyelim.zeynep çok mutlu oldu onlarla oynadılar.muhakkak çocuk olsun .birde olabildigince az ve öz kişi olsun.çok fazla hazırlık yapmayın kalıyorpastada biz 15 kişilik yaptırdık gelemeyenler olmasına ragmen arttı .ki bazıları 2 dilim yedi.10 kişilik yetermiş.gelen arkadaşlarımızla bolca ilgilenip sohbet ettim arada kızıma sarıldım ,öptüm,kokladım ama fotograf çok çekemedik.eşimle ben hem içeçek servisi hem gelenlerle ilgilenmekten resim çok çekemedik.1 kişiyi fotograf çekmek için görevlendiirin derim:)ben herşeyi masaya hazırladım tamak bardak herşey masada herkes kendi aldı o rahat oldu.içeçek de masadaydı ayrıca çay vs... içmek isteyenlere ikramda bulunduk.çok geç yapmayın derim .biz 6 da başladık partimize.şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediginiz olursa seve seve yanıtlarım.
selam dostummmm...yigenine cok Coook gecmis olsun..tez zamanda atlatsın bu hastalığı insallah..keremi min yaptıklarını okudummmm..öpüyorum onu cok...Kızlar merhaba:119:
okuyup okuyup çıkıyordum, bugün kendime ayırdığım bir kaç saatim var sizinle paylaşayım dedim
doğum günü kutlamaları başlamış allah hepimiz çocuklarına hayırlı ömürler nasip etsin, biz anne babalara da görmeyi...doğum günü yapılan bebeklerimizin de ilk doğum günleri kutlu olsunBenim oğlum 30 Kasım doğumlu, hepinizin bebeklerinin doğum gününü teker teker kutlayacağız daha...
hasta olan anneler ve bebekler var hepisine allah şifa versin. Benim de kardeşimin 8 aylık bebeği hastanede, aklım onda inşallah iyileşir tez zamanda kütür kütür öksürüyordu dr a geç götürdüler dr görür görmez yatış yaptırmış kuzuyu, oksijen alıyor şimdi ek gıda falan hikaye oldu süzüldü kuzucuk serum da alıyor, bizimkininde terleme ve burun tıkanıklığı devam ediyor allahtan çok değil
yazacak çok şey biriktirmiştim şimdi kaldım ne yazacaktım diye öyle yorgunum ki...kitap okuyacaktım biraz ama yine biteremeyeceğim herhalde, ay edibe falan şakır şakır kitap okuyorsunuz siz nasıl zaman bulup bitiriyorsunuz ya, valla kitaplar elimde sürünüyor bir türlü bitmiyorlar ki yenisine geçeyim
oğlum bugünlerde ısırma derdinde kızlar, ısırıp ısırıp kıkırdıyor neremiz denk gelirse, yandık biz. Kızımla da çok itişiyor onun bağırmasını taklit ediyor yada sallamayıp onu kızıdırp kızdırıp kıkır kıkır gülüyor çok komik, napcaz bilmiyorum pekiştirdik herhalde huyu oldu. Bugün 3 tane kavanoz kapağı ile yerde 1 saate yakın oynadık ter içinde kaldı, sanki kapaklar frizbi atıyoruz o tutuyo, çok komik yarı yürür yarı emekler vaziyette bir oraya bir buraya gitti geldi, inşallah bu yorgunluğun üstüne iyi uyur
hepinize iyi sohbetler, ben biraz okuyup yatayım bugün de bitti malesef ben hızına yetişemeden günün...
ha bu arada
beni kibar olarak niteleyen dostlara teşekkür ederim sizin güzelliğiniz demek istedim birde
Bu aralar herkese çatasım var nedenini anlayamadığım, bazı arkadaşlar da yazmış hissettiklerini, anlayamadığım neye isyanım, sitemim, döngüde bir gariplik var gibi geliyor ters ters hayırdır inşallah, aslında sorunum yok kendimle yada kimseyle...
Hadi bir şiir gelsin benim gibi yorgun, mutlu ama daha mutlu olmak isteyenlere...
Gün eksilmesin penceremden
Ne doğan güne hükmüm geçer,
Ne halden anlayan bulunur;
Ah aklımdan ölümüm geçer;
Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur.
Ve gönül Tanrısına der ki:
- Pervam yok verdiğin elemden;
Her mihnet kabulüm, yeter ki
Gün eksilmesin penceremden!
C.S. TARANCI
senemgy merhaba
çıkmadan selam vereyim dedim, nasılsın? sen de çok yoğun oluyorsun. yazdıklarına aynen katılıyorum ancak ben ilaç verilmesi gerekiyorsa vermek gerektiğini de düşünüyorum iyi bir dr a güvenerek. Benim kızımda 3 yaşına kadar grip bile olmadı, hiç ilaç içmedi ama sonra kreş döneminde hastalıktan kurtulmadı, o dönemlerde de çok ilaç vermemeye çalıştık doğal yollarla iyileşsin diye. Çok zorlandım 3-6 yaş arası, geniz eti ve bademciği de alındı. Şimdi bebekken ufak tefek hastalanmaları belki de daha iyidir diye düşünüyorum, bağışıklık sistemleri daha güçlü olur belki, vücutları daha iyi savunur yeni bir ortamla ve mikropla tanıştıklarında.
kocaman kocaman gözlerini açıp, ınnnnne diyerek öptüğünü zannedip, ısırmayla yalama arası sulu sulu öpen bıcırığımı ve bıcırıkları allah ciddi hastalıklardan korusun, sevinçlerini heyecanlarını bölmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?