• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
6 ay – 3 yaş çocuklarda çok sık görülen bir enfeksiyon. Hastalığı tanımakta fayda var. Kış sezonu hastalıkları başladı. Bilgili olmak işe yarar, mutlaka. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nilüfer Toprakçı’nın yazısı krup hastalığını güzel özetliyor:

• Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Öncesinde burun akıntısı olabilir. Hafif ateş görülebilir. Soluk alma sırasında tipik bir ses duyulur, sesi boğuk, kabalaşmıştır. Gündüz iyi olan çocukta, solunum sıkıntısı birkaç gece boyunca görülebilir, giderek azalır.
• Krupta, büyük havayollarının iltihabi reaksiyonu ve mukus birikimi belirtilere yol açar. Nedeni virüslerdir. Küçük çocuklarda havayolları dar olduğundan solunum sıkıntısı belirtileri görülür. Aynı virüsü alan büyük çocukta ise sadece soğuk algınlığı belirtileri görülecektir.
• Viral bir enfeksiyon olduğu için etkene yönelik bir tedavi yoktur. Ancak bazı uygulamalarla çocuğu rahatlatabiliriz. Bunlar arasında öncelikli olan nemli hava, buhar verilmesidir. Serin gecelerde pencereyi açıp dışarının havasından nefes almasını sağlamak da rahatlatıcı olacaktır. Ateş varsa, ateş düşürücüler verilir. Dik pozisyonda otururken daha rahat nefes alacaktır. Ağlayıp heyecanlanınca solunum sıkıntısı artacağı için, öncelikle siz sakin olmalı, çocuğunuzun da sakinleşmesine yardımcı olmalısınız. Bol sıvı alması uygun olacaktır. Bu ilk önlemlerle rahatlamayan daha ciddi vakalarda havayolundaki ödemi çözecek ilaçlar gerekli olabilir.

(alıntıdır..)

Ya Nehir'de aslında çok hafif olarak da olsa benzer belirtiler var. Bir-iki gün burnu hafif nemlendi. Akma gibi değilde, hafif ıslanma gibi. Burnunda hafif bir hırıltı var, gece yatınca tıkanıyor ve ağzından nefes almak zrunda kalınca da hafif bir öksürük oluyor. Ama uykuya dalınca hepsi bitiyor. Dün okyanus suyu sıktık burnuna. Gnezinden hafif hırıltı geliyor. Sanırım böyle bir şey. İlk kez duydum bu rahatsızlığı. Babasıyla endişelendik biraz ama gündüz hiç sıkıntı yok.

Ya Nehir'de aslında çok hafif olarak da olsa benzer belirtiler var. Bir-iki gün burnu hafif nemlendi. Akma gibi değilde, hafif ıslanma gibi. Burnunda hafif bir hırıltı var, gece yatınca tıkanıyor ve ağzından nefes almak zrunda kalınca da hafif bir öksürük oluyor. Ama uykuya dalınca hepsi bitiyor. Dün okyanus suyu sıktık burnuna. Gnezinden hafif hırıltı geliyor. Sanırım böyle bir şey. İlk kez duydum bu rahatsızlığı. Babasıyla endişelendik biraz ama gündüz hiç sıkıntı yok.

Aynen ya anlam veremiyorum ben de devamlı da doktora götürmek istemiyorum bizim bir de alerjik ve astım bronşitmiz olunca iyice korkar oldum oldum mu hasta tam oluyor hastahane de falan yatıyoruz biz :(

aynı durum bizde de var ve burnına dokundurtmuyor.. çığlık çığlığa damla falan sıkmaıyorum.. buğara a tutmak geldi aklıma am emin değilim sizce ne yapayım...

aynı durum bizde de var ve burnına dokundurtmuyor.. çığlık çığlığa damla falan sıkmaıyorum.. buğara a tutmak geldi aklıma am emin değilim sizce ne yapayım...

burun damlasına bizimki de izin vermiyo ama ben zorlada olsa damlatıyorum.nefes alamıyo bu sefer yatamıyo.buhar makinem yoktu kullanamadım.varsa kullan çok faydası olur.bizim şikayetler az da olsa geçse bile hala ara ara burun tıkanık.buhar makinesi aldım ben de ablamdan kullanmaya başlıyacam.

burun damlasına bizimki de izin vermiyo ama ben zorlada olsa damlatıyorum.nefes alamıyo bu sefer yatamıyo.buhar makinem yoktu kullanamadım.varsa kullan çok faydası olur.bizim şikayetler az da olsa geçse bile hala ara ara burun tıkanık.buhar makinesi aldım ben de ablamdan kullanmaya başlıyacam.

Buhar makinasının içine ne koyuyorsunuz sadece buhar mı yoksa ilaç falan katıyormusunuz

Aynı durum bizde de var burununa el deydirtmiyor bile çığlık çığlık :52:

merhabalar hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun bizde bayramdan önce nezle atlattık arkadaşım öksürük için birşey tavsiye etmişti çok az viksi bebişlerin ayak tabanlarına sürüyoruz masaj yapar gibi sonra çoraplarını giydirip yatırıyoruz bu hem rahatlatıyor hemde öksürüğü hafifletiyormuş ayak tabanları yağı çok çabuk çekermiş ben bir kere denedim o gece iyiydi ayrıca buhar makinesine ben adaçayı yağı ve kekik yağı almıştım ikisini ayrı ayrı katıyorum ikisininde keskin bir kokusu var 1 veya 2 damla damlatıyorum odanın içi ferahlıyor kekik yağının dezenfektan özelliği varmış kullndığımız sıvı sabunada katıyorum 1 2 damla geçen yıl gülben ergende izlemiştim aktarcılar derneği başakanı söylemişti ismini unuttum adamın yaa tavsiye ederim ayakkabı konusunda bende çok kararsızım ne alacam diye internetten bende almak istemiyorum deneyip öyle alınmalı diye düşünüyorum serap satıcı adamın söyledikleri mantıklı geldi ayakkabı alırken söylediklerini dikkate alacağım

valla ayağının altına viks sürmek mantıklı.. ama buhar makinem yok benim..normal eski usul buhara tutayım. azcık içine nane yağı falan atarım olmadı oyun oynaya oynaya yaptırcaz mecbur. akşama deneyelim bakalım.. kaloriferlere bugun su koyduk içine biraz nane yağı ile okaliptus yağı koymuş eşim,, oğlende biraz rahatlamıştı burnu..

merhabalar hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun bizde bayramdan önce nezle atlattık arkadaşım öksürük için birşey tavsiye etmişti çok az viksi bebişlerin ayak tabanlarına sürüyoruz masaj yapar gibi sonra çoraplarını giydirip yatırıyoruz bu hem rahatlatıyor hemde öksürüğü hafifletiyormuş ayak tabanları yağı çok çabuk çekermiş ben bir kere denedim o gece iyiydi ayrıca buhar makinesine ben adaçayı yağı ve kekik yağı almıştım ikisini ayrı ayrı katıyorum ikisininde keskin bir kokusu var 1 veya 2 damla damlatıyorum odanın içi ferahlıyor kekik yağının dezenfektan özelliği varmış kullndığımız sıvı sabunada katıyorum 1 2 damla geçen yıl gülben ergende izlemiştim aktarcılar derneği başakanı söylemişti ismini unuttum adamın yaa tavsiye ederim ayakkabı konusunda bende çok kararsızım ne alacam diye internetten bende almak istemiyorum deneyip öyle alınmalı diye düşünüyorum serap satıcı adamın söyledikleri mantıklı geldi ayakkabı alırken söylediklerini dikkate alacağım

Buhar makinenasını kimisi öneriyor kimisi de tavsiye etmiyor bu tutarsızlıklar başa bela bence:1:

valla ayağının altına viks sürmek mantıklı.. ama buhar makinem yok benim..normal eski usul buhara tutayım. azcık içine nane yağı falan atarım olmadı oyun oynaya oynaya yaptırcaz mecbur. akşama deneyelim bakalım.. kaloriferlere bugun su koyduk içine biraz nane yağı ile okaliptus yağı koymuş eşim,, oğlende biraz rahatlamıştı burnu..

Vİks kokusu o kadar ağır acaba dokunmaz mı iyice tıkanmasın?

arkadaslar
viks kucuk bebeklere onerilmez
ayrica alerjik rahatsizliklara hic uygun degl
bnde alerjk oksukuruk vardi
icerisinde alerjik rahatszligi olanlar kullanmasn yazyrdu
lutfn dikkatli olalm derm

Ya Gamze ya
dun rüyamda seni gördüm..
ama oyle boyle degildi..rüya bu..belki bı kac saniye sürmüştür..ama bence sizin evde ssaatler geçirdik ya...
cok güzeldi..
eslerimiz de vardı..hatta senin eşinin ismini resmen beynim uydurmuş..Fazıl miydi neydi...oyle bı şeydi..
Erdemle ipek elele tutusup salondan mutfağa kadar yürüdüler..o kadar tatlılarda ki..sonra oonları yemek yiyeceğimiz sofraya oturttuk..masa da bizlerle yediler..ipek o kadar büyümüştü ki cokkkk tatliydi ya...
valla senle doya doya vakit geçirdim..
Neller neler konuştuk..
Bulasik makinesinin lekeleri cikarmamasindaaaaaaannn--- su aralar. Oyle bir sorunum var da rüyama yansımış:))))----
kemece nin sana 300 lira verip bizlere yılbaşı hediyesi almasını istemiş sendeeeennn--- bu günler de kemecenin ne kadar kibar bir insan olduğunu düşünüyordum ..o da bu sekilde yansımış galiba rüyama----
ama daha neler neler..u
Uzun uzun mutfak sohbeti yaptık..
beyleri cocuklari yolladık içeri...
ama en garip olan şey sizin evinizdi rüyamda..
boyle geniiiiiissss eski şatolar gibi..boyle tavanı acayip yüksek..kolon ve kirişleri Efes amfi tiyatrosundaki gibi..baya biiii farklı bı evdi..
neyse. Hayırlara vesile olsunnnnn diyelim..
kocis yine yokkkk...erdem pasa uyudu ...
bakalim ne kaynattiniz yokluğumda...
Cnm ya rüyalarının prenseslerine olduk :1 :çok sevindim rüyandada olsa bulustuk ya bu arada benimde bulaşık makineyle aynı sorunum var makine makineye karşıymış.:9: bu arada evimde beklerim öyle saray gibi olmasada sirin upuzun koridoru :9:eşleri tanıştırayım yılbaşında hem asu nun eşiyle tanışıyor esin bizimki de katılır erdemle ipekten o zaman koşar öyküde onları yAkalar:emir_bebek::20:

Son düzenleme:
Ay kuzenim doğuma girmiş geçen yıl ah bugün doğumumu birine anlattım tekrar yaşadım resmen hey gidi benim bu ara acayip doğurasim var bu ay hormonlarim tavan yapıyor demekki kasım benim çocuk ayim herhalde:1:

Ay kuzenim doğuma girmiş geçen yıl ah bugün doğumumu birine anlattım tekrar yaşadım resmen hey gidi benim bu ara acayip doğurasim var bu ay hormonlarim tavan yapıyor demekki kasım benim çocuk ayim herhalde:1:

ooo bu hızla kim tutar seni:52::52:

ooo bu hızla kim tutar seni:52::52:

Tutar tutar canım daha regl bile olmadım ki:1: bide dogumdan korkuyorum:5: bide kuşumu 2yıl emzirme istiyorum hem tayinimiz çıkacağı zaman yapalım kizimiz da bebekligini yasasin istiyoruz o 4yaşına girsin kismet olursa yine bi şubat ayı hamile kalıp kasım da ınş doğum yaparım 3.yü de hemen 2yıl sonra yaparım hemen nasıl plan:1:

Tutar tutar canım daha regl bile olmadım ki:1: bide dogumdan korkuyorum:5: bide kuşumu 2yıl emzirme istiyorum hem tayinimiz çıkacağı zaman yapalım kizimiz da bebekligini yasasin istiyoruz o 4yaşına girsin kismet olursa yine bi şubat ayı hamile kalıp kasım da ınş doğum yaparım 3.yü de hemen 2yıl sonra yaparım hemen nasıl plan:1:

Bana kalsa süper canım ama eşler ne diyor peki bu duruma...Neden doğumdan korkuyorsun ki ?

Kokusunu içine çektiğinde hani dünya durur gibi olur ya sonra gözlerinizi açar ve gördüğünüz şey rüya değil gerçeğin ta kendisidir sizin hayatınızın anlamıdır.. Ona EVLAT denir..

(alıntıdır..)

Bana kalsa süper canım ama eşler ne diyor peki bu duruma...Neden doğumdan korkuyorsun ki ?

eşimde tamam dioda 3.cocuk kkonusunda tereddütlü biraz 2. oda benım gibi planlıyo doguya giderken yapıp ücretsz izne ayrılmak düsüncemiz:) bu arada benm gbi zor dogursan sende korkardın normal dogum benm sen sezeryan mı yaptın?????????

bulasik makinesi demissinz
benmki bozuldu
iki gundur elimde yikiyrmmm

cnm kolay gele ya benm de lavabo düştü evye cıktı düşün mutfagımın halini :14::14::14::14:

Back