2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar aranızda göğüsleri kanayacak kadar yara olan var mı?ne zaman geçecek bu yaralar ?ya da iyileşmesini sağlayacak bişeyler biliyo musunuz?lansinoh kullanıyorum ben habire ama faydası olmadı gibi ki hamileliğimin son haftalarında başlamıştım...:KK59:

canım belki garip gelebilir ama ben kendi tükğrüğümle iyileştirdim hemde 2 günde kanamıştı hep benimkişler birde emzirirken sadece ucunu değil o memenin kahverengi yerini de vermeye çalış bir daha olmaz o zamn

tam siteye girdim küçük tospağam uyandı ama geri uyudu şimdi eee nasılsınız bakalım
mervecim burak bey gibi aynı benim kızda uyumuyo bizide uyutmuyo yaa ben aynı senin gibiyim canım aynen bu şekil :KK37: dolanıyorum ortalıkta
kız anammmm geceyi gündüz gündzü gece sanıyo vallaa , gece ısığı da yakmıyorum gece lambasnda emziriyorum gece olduğunu anlasn diye bu sefer de dijkkatini çekiyor gözünü dikiyor lambaya :KK1:

şimdi kuağımda emiyor anam ne zormuş tek elle yazmk :KK53:

benimde kanamıtı canım, maalesef önleyememiştim ilk 2 hafta her emzirmemde ağlamıştım çok kötü bi acı o... lansinoh aldım o biraz da olsa acısını geçrmişti, şuan göğsüm bebeğin damak şeklini aldı yani o kadar acımıyor ama ilk çekişte yine acıyor sonrasnda rahatım... 4.haftamız düşün..:KK37:

saolasın merve foruma ne yazsam hemen cevap veriyosun teşekkürler...
evet aynen ben de ağlayacak durumdayım artık işin kötüsü bebişi emzirmek istemiyorum diye kendi kendime üzülüyorum :KK59: ay sütüm var mı yetti mi derken şimdi de mümkün olduğu kadar aradaki süreyi uzatayım istiyorum halbuki ilk günler acıksa da acıkmasa da vermeye çalışıyodum...umarım geçer bu durumlarımız biran evvel yoruldum çünkü şu son 1 haftadır hayatımda yaşamadığım kadar ağrı yoğunluğu yaşadım belki göğüslerden kurtarırız diyodum ama o da olmadı malesef...neyse bu güzel duygunun karşılığında katlanmak gerek ne yapalım...
bu arada göbişimiz düştü haftasında:nazar: dün de kontrolümüz vardı topuk kanı için ne kadar çok ağladı bebişim çok üzüldüm ama güçlü olmaya çalıştım...
buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum evde büyükler var bazen çok bunalıyorum aslında bana çok yardımcı oluyolar ama bazen özellikle ikindi vakti bağıra bağıra ağlamak geliyo içimden halbuki geçerli bi nedeni yok yani sorumluluklar gözümü korkutuyo sanırım...işte bööle arada okuyunca benimle aynı şeyleri yaşayanları rahatlıyorum en azından çok uzattım öpüyorum...

ewet kızım uyanmıştı altını temizledim karnını doyurdum gazda çıktı hatta üstüne üstelik birde kızım annesinin üstünü bile batırdı kustu bütün üstüme şimdide sallıyorum uyutmaya çalışıyorum...

kız anammmm geceyi gündüz gündzü gece sanıyo vallaa , gece ısığı da yakmıyorum gece lambasnda emziriyorum gece olduğunu anlasn diye bu sefer de dijkkatini çekiyor gözünü dikiyor lambaya :KK1:

şimdi kuağımda emiyor anam ne zormuş tek elle yazmk :KK53:

aynen canım geceyi gündüz gündüzü de gece sanıyolar bende gece lambasında emziriyorum ama allahtan benim sıpa dikkatini oraya vermiyo benim kızda şimdi kucağımda emziriyorum ama uyudu geri

kızlar face baktım 2 tane çıkıyo hangisi sizinki biri beğen diyo biri katılma isteği istiyo hangisi bende katılayım

ağzında kalan sütler pamukcuk yapıyor canım dili bembeyazdı neyseki geçti ilacla... ıslak mendil de bezi de aynı canbebe kullanıyorum canım..
çok zor bi gece geçrdm yaa 4e kadar uyumadı ağladım artık sinirden saçımı falan yoldum :KK37: geçen gece de aynısını yapmıştı öyle bi uykusuzdum ki gözlerim yanıyor baım çatlıyor salla uyumaz emzir uyumaz pışpışla yok açtı gözlerini kapatmadı :KK43:( şimdi de uyandıramıyorm beyfendiyi :63:

geçen gün dr a kontrole gittiğimizde ıslak mendil kullanma pişik yapar dedi. ben bez olarak da ıslak mendil olarak da huggies yenidoğan kullanıyorum bak. ıslak mendilleri saf pamuk ve saf su dan yapılıyo. 3 pkt bez aldık, 6 pkt ıslak mendil hediye çıktı, yoksa biraz pahalı. ama bunlarda alkol ve parfüm olmadığı için pişik yapmadı hiç. bu bezi bi kaç ay daha kllanıp molfix e geçmeyi düşünüyorum. biraz tuzlu oluyo bu ya, 22,5 paketi... molfix iyidir heralde...
gece aynı dertleri biz de yaşadık valla. alışıyorum yavaş yavaş. ama göğüs problemimiz hala bitmedi. bi tarafım iyileşti ama diğeri hala sancılı, emzirdikten sonra bazen baya bi zonkluyo niyeyse, bi de bu çıktı... :KK43:((((((((((((

evet aynen ben de ağlayacak durumdayım artık işin kötüsü bebişi emzirmek istemiyorum diye kendi kendime üzülüyorum :KK59: ay sütüm var mı yetti mi derken şimdi de mümkün olduğu kadar aradaki süreyi uzatayım istiyorum halbuki ilk günler acıksa da acıkmasa da vermeye çalışıyodum...umarım geçer bu durumlarımız biran evvel yoruldum çünkü şu son 1 haftadır hayatımda yaşamadığım kadar ağrı yoğunluğu yaşadım belki göğüslerden kurtarırız diyodum ama o da olmadı malesef...neyse bu güzel duygunun karşılığında katlanmak gerek ne yapalım...
bu arada göbişimiz düştü haftasında:nazar: dün de kontrolümüz vardı topuk kanı için ne kadar çok ağladı bebişim çok üzüldüm ama güçlü olmaya çalıştım...
buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum evde büyükler var bazen çok bunalıyorum aslında bana çok yardımcı oluyolar ama bazen özellikle ikindi vakti bağıra bağıra ağlamak geliyo içimden halbuki geçerli bi nedeni yok yani sorumluluklar gözümü korkutuyo sanırım...işte bööle arada okuyunca benimle aynı şeyleri yaşayanları rahatlıyorum en azından çok uzattım öpüyorum...

rica ederm cnm ne demek... katlancaz tabii napalım onlar bizim meleklerimiz :))
maşşallah erkn düşmüş göbeği, bnm oğlumun 12. günde düşmüştü.. o ağlama krizleri bna da uğruyor arada, insanlar sana yardmcı olsa da gene de her yaptıkları şey gözüne batar oluyor... depresyonfdayz sanırım

ben molfixin yenidoğan ıslak havlusunu kullanıyorum suya tutuyorum önce ondan sonra altını siliyorum dr umuz öyle söyledi

kızlar tükrüğümü de yaptım ama son iki gündür başta biraz garip geldi ama neden olmasın dedim tükürüğümle sütü karıştırıp sürdüm bilemiyorum ki pek değişmedi gibi ama hemencik de pat diye iyileşmez sonuçta tam biraz sakinleşiyo yaralar hoop beyefendinin karnı acıkıyo tabi sil baştan bayağı da kuvvetli çekiyo maşallah belki onun da etkisi vardır..
sadece ucunu vermiyorum kızlar mümkün olduğu kadar geniş bi bölgeyi veriyorum ki benim için de dayanılmaz olur yoksa...2 gün ara versem de tekrar başlasam gene yara olur mu acaba?gerçi kıyamıyorum ki oğlana...dua edin kızlar...

ama bizle kimse konuşmuyo yaaaa istenmiyomuyuz neyiz:)

canım benim faceten haberim yok ben de senin gibi yeni sayılırım arada bi giriyodum önceden hamileliğim rahat geçmişti ama pek bilgisayarla aram yoktur ama şimdi dertleşecek birilerine ihtiyacım var çatlıyorum resmen sıkıntıdan depresyon belirtileri yaşıyo gibiyim bazen o kadar mutluyum bazen de o kadar mutsuz...:KK37: sıyırdım sanki...:KK37:

benim annem 15 günlükken gitti, 3 gün sonra geri çağırdım, oluyo canım lohusalıkta böyle durumlar, geçiyo merak etme. alışıyosun sorumluluğa günden güne...

ewet kızım uyanmıştı altını temizledim karnını doyurdum gazda çıktı hatta üstüne üstelik birde kızım annesinin üstünü bile batırdı kustu bütün üstüme şimdide sallıyorum uyutmaya çalışıyorum...

ama bizle kimse konuşmuyo yaaaa istenmiyomuyuz neyiz:)
bizim topiğimizde olmaz öyle şeylerrrrrrrrrrr...
bizimkinin de gazı var, uyuyo ama çığlık atıyoarada bir malesef...

ya kızlar, bebeğim kusuyor.. emdiği zaman mesala 10 dk birini 10 dk birini emdiği zaman kusuyor. 5dk emziriyorum bazen o zaman da kusabiliyor. emdiği zaman yatırmam mümkün değil yattığı gibi sıkılmaya kendini sıkmaya başlıyor ve kusuyor. ama her emdiğinde değil, ara ara kusuyor işte uf.

kucağımda tutuyorum, gazını çıkarıyorum... ya normal mi kusması? sizin bebekleriniz de kusuyor mu? geğircek gibi yapıyo hörrk hörk kusması geliyo sonra.

ateşi yok, ishali yok, huzursuzluğu yok, uykusunu uyuyor, ağlamıyor öyle ; sanırım hasta olsa ağlar sıkıntılı huzursuz olur di mi? doktora gitsem bi türlüü gitmesem bi türlü.. bebekler kusar mı yani nasıldır nedir, of yeni anne olmak ne zor..

Son düzenleme:
katılma isteği olan bizim grup canım. sen katılma isteğine tıkla admin onaylayınca sayfayı görüntüleyebileceksin.

teşekkür ederim canm yolluyacam şimdi

canım benim faceten haberim yok ben de senin gibi yeni sayılırım arada bi giriyodum önceden hamileliğim rahat geçmişti ama pek bilgisayarla aram yoktur ama şimdi dertleşecek birilerine ihtiyacım var çatlıyorum resmen sıkıntıdan depresyon belirtileri yaşıyo gibiyim bazen o kadar mutluyum bazen de o kadar mutsuz...:KK37: sıyırdım sanki...:KK37:

olmazmı canım ya ama bak tükürüğünlü devamlı dene geçiyo birde emip bıraktıktan sonra kurutma göğsünü öyle sütlü bırak onunda etkisi oluyo ama kesme çocuğu sakın bırakır sonra memeyide belki...

benim annem 15 günlükken gitti, 3 gün sonra geri çağırdım, oluyo canım lohusalıkta böyle durumlar, geçiyo merak etme. alışıyosun sorumluluğa günden güne...

bizim topiğimizde olmaz öyle şeylerrrrrrrrrrr...
bizimkinin de gazı var, uyuyo ama çığlık atıyoarada bir malesef...

şaka canım baktım heralde görünmüyo yazılar ondan dedim bende:)))
canım benimkide öle yapıyodu arada ama şimdi papatya çayı veriyorum bir iki çay kaşığı iyi geliyo benim kıza

inşallah canım anneliğin tadına varmak istiyorum ben de artık sezeryan beni çok gerdi sanırım istemiyodum çünkü hiç ve normal doğum sancısını o kadar çektikten sonra mecburi sezeryan olunca ki bebiş kakasını yapmıştı mecburiydi yani nedense kendimi suçladım salak mıyım neyim halbuki ne alaksı var bi de benim ne yazık ki herşeyi kendim yapayım tarzı bi durumum vardır öyle alışmışım ilk gün yatarken bebişimin altını değiştirememek rahatça kucağıma almamak çok ağır geldi bana sanki yetersiz bi anne olacakmışım gibi hissettim..:KK59: ama şimdi günden güne düzeliyorum o inatla hemen ayağa kalkındım iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum...işte böle kızlar beni yemeğe çağırıyolar gideyim çok ısrar ediyolar...görüşürüz artık hep gelmeye çalışacağım...

ya kızlar, bebeğim kusuyor.. emdiği zaman mesala 10 dk birini 10 dk birini emdiği zaman kusuyor. 5dk emziriyorum bazen o zaman da kusabiliyor. emdiği zaman yatırmam mümkün değil yattığı gibi sıkılmaya kendini sıkmaya başlıyor ve kusuyor. ama her emdiğinde değil, ara ara kusuyor işte uf.

kucağımda tutuyorum, gazını çıkarıyorum... ya normal mi kusması? sizin bebekleriniz de kusuyor mu? geğircek gibi yapıyo hörrk hörk kusması geliyo sonra.

ateşi yok, ishali yok, huzursuzluğu yok, uykusunu uyuyor, ağlamıyor öyle ; sanırım hasta olsa ağlar sıkıntılı huzursuz olur di mi? doktora gitsem bi türlüü gitmesem bi türlü.. bebekler kusar mı yani nasıldır nedir, of yeni anne olmak ne zor..
canım bebeğine sürekli sulu süt veriyosun sen şuan. bebek 2 saat boyunca kaç defa emmek isterse istesin tek bi göğsünden emzirmeye çalış, zira 5-10 dk göğüsten sulu süt, 10 dk dan sonra yağlı süt geliyo ve bu da bebeğe kilo aldıran süt...emzirirken görebilirsin de bunu zaten. diyelimki 10 dk emdi bıraktı, biraz sonra tekrar emmek istedi, yine aynı göğsünü ver ki yağlı sütü alabilsin bebeğin. tek bi göğsü 20 dk emmesi çok ideal oluyo... iki sütü de alıyo o zaman bebek. bu şekilde bi dene, faydası olcaktır eminim. benim kızım bu şekilde emerek 18 günde yarım kilo aldı...

Son düzenleme:

cnm bnm oğlum da çk kusuyor öyle böyle değil, normalmiş bebeklerin kusması. özellikle gazını çıkartamadığında kusuyor günde 5-6 kez çamasır değiştiriyorum hem onun hem kendimin beni de batrırıyor kusarken :KK37: korkma kusan bebek daha gzl gelişir derler :KK34:

canım benim korkma yaaa kıyamam kusar tabi çünkü bebeklerin kusması iyi diyolar annem hep öle der kusan çocuk çabuk büyür derler kötü bişey yok zaten ama aklında bulunsun emzirirken birini verdiğinde ordan bitene kadar çekme çünkü ilk 5 yada 10 dk memedn çocuğun şeker ve su ihtiyacı olan sıvı süt gelirmiş sonra ki 10 dk sında da doyması için olan yağlı süt gelirmiş tamamm ı canım

X