- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #96.741
valla canım benim patronlarım avukatben bunlarla başa çıkamam. muhasebecimiz onların aynıı zamanda en yakın arkadaşı durumu anlattım yasal hakkın alırsınfalan dedi ama bir bakalım falan dedi. oda biliyor arkadaşlarının ne olduğunu. hatta muhasebeci bana belki seni işten çıkarmış gibi gösterip işçi maaşı almanıbilmeni sağlayabilirz dedi. tabi hem kıdem tazminatını verip hem bunu kabul ederlerse.bir sen işini ayarla konuşuruz dedi. muhasebeci yanımda gibi bakalım
oyyyyyyyyy benim çeyizim giderken ben işteydim..
benimde abimin eşi yerleştirdi akşamada yardıma gitmiştim..
bunları düşününce gözlerim dolar kulaklarım mark :86:
biliyorum iğrencim kızlar
valla canım benim patronlarım avukatben bunlarla başa çıkamam. muhasebecimiz onların aynıı zamanda en yakın arkadaşı durumu anlattım yasal hakkın alırsınfalan dedi ama bir bakalım falan dedi. oda biliyor arkadaşlarının ne olduğunu. hatta muhasebeci bana belki seni işten çıkarmış gibi gösterip işçi maaşı almanıbilmeni sağlayabilirz dedi. tabi hem kıdem tazminatını verip hem bunu kabul ederlerse.bir sen işini ayarla konuşuruz dedi. muhasebeci yanımda gibi bakalım
ayy oralarda simit yokmu canımcım
Ayy bencede öyle.
Ama bile bile neden öyle yapıyorki?
Bencede yasal zaten...
benimde her zamanki gibi
çeyizim giderken evde kıyamet kopmuştu
sinir krizi geçirmiştim
babamı nasıl ittiysem yere düşüyodu
üff hatırlamak istemiyorum yaa
çeyiz giderken anacığım çok ağlamıştı bende tabi
ayy ne rezil bi nişanlılık dönemi geçirdim yaa
hayatım kabus dolu zamanları
o dönemi hayatımdan silmek istiyorum...................
annemde çalışıyodu benim düğünden sonra çıktı kızlar..
bugun işyerine gitmiş rica etmiş işsizlik maaşı alabilmem için belge verin diye..5 sene oraya emek verdi..
yok abla veremeyiz deyip göndermiş şrfszler...
bende akşama gideceğim salonu yerleştirememiştik dün akşam çok geç gitti mobilyacılar bu sabah kayınpederim tek başına ordan oraya taşımış helal etsin hakkını annem çok güzel oldu salonun büyüdü dedi çok merake diyorum nasıl oldu acaba
canım keşke annen işten çıkmadan önce konuşsaydı bu belgenin işverene bi sakıncası yok çünkü. Ama annen işten çıkışı yapıldıktan sonra ve bir ay falan geçtiyse üstünden öyle istediyse veremezler gerçekten çünkü o çıkış işlemini değiştiremiyosun
evlilik tazminatını da alacaksın dimi canım
Nasıl başa çıkamazsın canım bu senin yasal hakkın vermek zorunda işçi mahkemesi herzaman işçinin yanındadır avukatlarsa bunu daha iyi bilmeleri lazım. Ve sen keyfi işten çıkmıyosunki istifanı verip o yüzden işten seni kendileri çıkartmış gibi gösterebilirler bu bi lutüf değil yani zaten çıkış işlemini yapıcak olan muhasebeci oda yardımcı oluversin azıcık ama paranın tamamını almadan sakın hiçbişey imzalama kuzum
ayy hadi bakalım ben bile merak ettim evini..
kayınpederini klonlasak diorum buketim:81:
Kübra cım gerçi ben senin yerinde olsam bu işten zaten şartlarından dolayı çıkıyosun. Ama aslında sigortalı gözükmen senin için daha önemli Eşinin kendi işiydi seni yanında sigortalı gösteremiyomu? Senin çünkü doğumuna var daha bu işten çıktıktan sonra burdan al tazminatını ya eşin sigortalı göstersin seni yada bi tanıdığınız varsa orda sigortalı göster o zaman ıstırahat parası alıyosun devletten hemde sigortalıyken doğum yaptığın zaman emekliliğinde 2 yıl ekletebiliyosun canım prim gün sayına bu çok önemli bişey. Bende sırf sigortam yüzünden burda çalışmaya devam ediyorum hem ıstırahat parası alıcam yani iki ay maaş devletten oda şimdiki maaşının 3 te 2 si oluyo ondan sonra sigortadan çıkışımı yaptırıp işten ayrılıp yani işsizliğe başvurucam o fazla değil 350 lira falan aylık ama yaklaşık 10 ay falan alabiliyorum seninde öyledir tahminimce. Şimdi bu işten çıkıp işsizliğe başvurup doğumdan önce tüketme haklarını doğum dan sonra daha çok lazım olucak canım.
canım ben bunu hiç düşünmemiştim. sadece diyordum eşime ben çıkınca sen sigortamı ödersin senin iş yerinde çalışıyor gibi gösterip. o zaman doğum zamanı olan haklardanda mahrum olmamış oluyorum. peki kıdem tazmiantımı alıp işten çıksam bile hemen başka yerde işe başlayabiliyorum değil mi. ayşe öyle yapmıştı mesela. ayh süper ya bunu konuşayım eşimle.
Tabiki canım hemen işe başlıyabiliyosun böyle bi fırsatın varsa değerlendir eşin senin sigortanı ödesin doğumdan önce 120 gün sigortalı gözükmen yeterli bu haklardan faydalanabilmen için ama eşin seni burdan çıkar çıkmaz göstermeye başlasın çünkü doğumun yaklaşınca izne çıkmış olman falan gerekiyoya o açıdan canım
tmm canım çok sağol bu güzel fikrin için. oturup bir kouşuruz bunu görümcem muhasebecisi zaten eşimin o bilir ayrıntıları. onunlada konuşurum karar veririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?