ewt ya ben de yorgun gecen günlerin ardından huzurlu sakin sessiz bir gece geçirmek istiyorum
86lıyım işte 25 mi oluyorum.evlendikten 2 sene sonra tabi kaza olmazsa:)bizde bi de kan uyuşmazlığı varmış.2.bebek de mi sorun oluyor ya hiç bilglendirmedi bu adamlar beni.ben de çok pimpirikliyim
ben 85 liyim kızlar.. ama evlendikten sonra en az 2 sene falan çocuk düşünmüyoruz.. gerçi ikimizde ailelerimizde ilk evlenen çocuklar olacaz ve diğer kardeşlerin evlenmesine de daha çok var.. bizimkiler şimdiden istiyor torun, her fırsatta söyleyip duruyorlar..annem daha doğmamıoş torunlarına bir sürü şey ördü bile
kan uyuşmazlığı için bi uygulama var bildiğim kadaryla
olışabilecek olumsuzlukları engellemek için
pek bi fikrim yok ama
86lıyım işte 25 mi oluyorum.evlendikten 2 sene sonra tabi kaza olmazsa:)bizde bi de kan uyuşmazlığı varmış.2.bebek de mi sorun oluyor ya hiç bilglendirmedi bu adamlar beni.ben de çok pimpirikliyim
Şu kan uyuşmazlığı ne oluyor arkadaşlar yaa...
Aranızda bebek için en çok korkması gereken benim,çünkü akrabayız biz...
Bildiğim kadarıyla 3. bebekte sorun oluyor...
Şu kan uyuşmazlığı ne oluyor arkadaşlar yaa...
Aranızda bebek için en çok korkması gereken benim,çünkü akrabayız biz...
Bildiğim kadarıyla 3. bebekte sorun oluyor...
kan uyuşmazlığı varsa demekki ikinizdede talasemi(akdeniz anemisi) taşıyıcısısınız.. çocuklarınız %50 ihtimalle taşıyıcı, %25 ihtimalle talasemi hastası, %25 ihtimallede sağlıklı olacak demektir.. taşıyıcı olursa sorun yok, talesemi taşıyıcıları normal insanlar gibi sağlıklı bir hayat sürüyor.. ama talasemi hastası olursa bebeğin kanı değişmesi gerekiyoronuda hamileyken kontrollerle biliyorlarmış sanırım, doğum yapacağın hastanenin bu konuda teşekküllü biryer olması gerekebilir.. önceden kan ayarlanması falan gerekebilir.. İnşallah sizin çocuklarınız %75 lik sağlıklı veya sadee taşıyıcı kısımda olur hep..
kan uyuşmazlığı varsa demekki ikinizdede talasemi(akdeniz anemisi) taşıyıcısısınız.. çocuklarınız %50 ihtimalle taşıyıcı, %25 ihtimalle talasemi hastası, %25 ihtimallede sağlıklı olacak demektir.. taşıyıcı olursa sorun yok, talesemi taşıyıcıları normal insanlar gibi sağlıklı bir hayat sürüyor.. ama talasemi hastası olursa bebeğin kanı değişmesi gerekiyoronuda hamileyken kontrollerle biliyorlarmış sanırım, doğum yapacağın hastanenin bu konuda teşekküllü biryer olması gerekebilir.. önceden kan ayarlanması falan gerekebilir.. İnşallah sizin çocuklarınız %75 lik sağlıklı veya sadee taşıyıcı kısımda olur hep..
karadenizliyiz, bizmkiler de hep birbirlerinden alıp vermişler
bütün akrabalar birbirine karışmış durumda
benim annemler de teyze çocukları
bizde bir problem yok ama küçük ablamın kalp kapakcığında ufak bi sorun var
Peygamber efendimiz de akraba evliliğini pek önermemiş. Ama uzaktan olunca çok fazla problem teşkil etmez heralde
aaa evet bi dakka ben yanlış anlatmışım.. kan uyuşmazlığı başka birşeydiii pardon kızlar pardon evet kan grubuyla alakalı bişeydi kan uyuşmazlığı...
anne negatif baba pozitif olduğunda oluyor
benim kan AB- nişanlımınki 0+ doğacak çocuk pozitif olursa anne karnında annenin kanı bebeğinkini kabul etmediği için bebeğin kanına hücum ediyomuş işte ölüm hastalık vs.tırstım ben de.
bu arada aranızda en küçük benim galiba
eftelya sen kaç yaşındasın caniikom?
Biz hiç birbirimizi akraba gibi göremedik.O Sivas'ta ben İstanbul'da.Çokta geniş bir aileyiz,bir sürü erkek kuzenim var yaşıtım.Ama o hep farklıydı işte :))
Benim annemle babamda teyze çocukları.2 kardeşiz,gözlerimiz hariç öyle ciddi bir sorun yok Allah'a çok şükür...
Dinle ilgili boyutta da birşey diyemeyeceğim...
Biz hiç birbirimizi akraba gibi göremedik.O Sivas'ta ben İstanbul'da.Çokta geniş bir aileyiz,bir sürü erkek kuzenim var yaşıtım.Ama o hep farklıydı işte :))
Benim annemle babamda teyze çocukları.2 kardeşiz,gözlerimiz hariç öyle ciddi bir sorun yok Allah'a çok şükür...
Dinle ilgili boyutta da birşey diyemeyeceğim...
ayy lemlem ben de senden okuduklarımı zihnimde oturtmaya çalışıyodum
"ne alaka" diye diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?