2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

ewt ya ben de yorgun gecen günlerin ardından huzurlu sakin sessiz bir gece geçirmek istiyorum

bencede o kadar yorgunluktan sonra sarılıp uyusak ne güzel olur :127: ama zor görünüyor biraz kızlar :78:[/QUOTE]

Zor görünse de şansımı denicemm, balayını düşün hayatımmm diye kandırım

kan uyuşmazlığı için bi uygulama var bildiğim kadaryla
olışabilecek olumsuzlukları engellemek için
pek bi fikrim yok ama

86lıyım işte 25 mi oluyorum.evlendikten 2 sene sonra tabi kaza olmazsa:)bizde bi de kan uyuşmazlığı varmış.2.bebek de mi sorun oluyor ya hiç bilglendirmedi bu adamlar beni.ben de çok pimpirikliyim

Şu kan uyuşmazlığı ne oluyor arkadaşlar yaa...

Aranızda bebek için en çok korkması gereken benim,çünkü akrabayız biz...
Bildiğim kadarıyla 3. bebekte sorun oluyor...

süper ya böyle annelere bayılıyorum

kan uyuşmazlığı için bi uygulama var bildiğim kadaryla
olışabilecek olumsuzlukları engellemek için
pek bi fikrim yok ama

ya bu sağlık ocağındakiler ne diye bişi demiyor.ben kan uyuşmazlığın neyden kaynaklandığını biliyorum ama sonuçlarını bilmiyorum napılır bilmiyorum.hatta kan uyuşmazlığınız var bile demedi.biz bilmesek öyle hiç önemsemicektik belki de.kan uyuşmazlığı var dedik zamanı gelince kadın doğumla konuşun dedi

bende 85 liyim ağbim evli ama bebişeri yok, ablam da 12 yıl evli kaldı bebiş yok,

bu durumda çok beklemeden bizimkileri torun sahibi yapmak bize düşüyor
bi de çok beklemek istemiyorum yaş gelip geçiyor,
tek çocuk istemiyorum 2 3 bu devirde artık kardeşten başkasının hayrı yok yalnız kalmasın çocuklarım kalabalık bi ailem olsun istiyorum ama önce erginimin tadını çıkarmam lazım, canımı 2 sene sonrasına zor ikna ettim, seninle yaşamanın tadını çıkarmam lazım diyoo

86lıyım işte 25 mi oluyorum.evlendikten 2 sene sonra tabi kaza olmazsa:)bizde bi de kan uyuşmazlığı varmış.2.bebek de mi sorun oluyor ya hiç bilglendirmedi bu adamlar beni.ben de çok pimpirikliyim

kan uyuşmazlığı varsa demekki ikinizdede talasemi(akdeniz anemisi) taşıyıcısısınız.. çocuklarınız %50 ihtimalle taşıyıcı, %25 ihtimalle talasemi hastası, %25 ihtimallede sağlıklı olacak demektir.. taşıyıcı olursa sorun yok, talesemi taşıyıcıları normal insanlar gibi sağlıklı bir hayat sürüyor.. ama talasemi hastası olursa bebeğin kanı değişmesi gerekiyor onuda hamileyken kontrollerle biliyorlarmış sanırım, doğum yapacağın hastanenin bu konuda teşekküllü biryer olması gerekebilir.. önceden kan ayarlanması falan gerekebilir.. İnşallah sizin çocuklarınız %75 lik sağlıklı veya sadee taşıyıcı kısımda olur hep..

karadenizliyiz, bizmkiler de hep birbirlerinden alıp vermişler
bütün akrabalar birbirine karışmış durumda
benim annemler de teyze çocukları
bizde bir problem yok ama küçük ablamın kalp kapakcığında ufak bi sorun var

Peygamber efendimiz de akraba evliliğini pek önermemiş. Ama uzaktan olunca çok fazla problem teşkil etmez heralde

anne negatif baba pozitif olduğunda oluyor
benim kan AB- nişanlımınki 0+ doğacak çocuk pozitif olursa anne karnında annenin kanı bebeğinkini kabul etmediği için bebeğin kanına hücum ediyomuş işte ölüm hastalık vs.tırstım ben de.

bebeğin kan grubu + olursa sorun teşkil ediyormuş ama onunda iğnesi var canım, kontrollü bi gebelik yaşarsan sorun olmaz inş

bunları bilmiyordum lemlemim öğrenmiş oldum
teşekkürler

aaa evet bi dakka ben yanlış anlatmışım.. kan uyuşmazlığı başka birşeydiii pardon kızlar pardon evet kan grubuyla alakalı bişeydi kan uyuşmazlığı...

yüreğime inecekti:))iyi de bi negatif oldum diye akdeniz anemisi taşıyıcısı mı oluyom yani.nişanlım da negatif olsaydı sorun olmayacaktı.ben zaten en zor bulunan kanı taşıyorum şu an marifet gibibi hasta için acil lazımdı bi işe yarayacaktı ama ben grip olduğum için almadılar.

Biz hiç birbirimizi akraba gibi göremedik.O Sivas'ta ben İstanbul'da.Çokta geniş bir aileyiz,bir sürü erkek kuzenim var yaşıtım.Ama o hep farklıydı işte :))

Benim annemle babamda teyze çocukları.2 kardeşiz,gözlerimiz hariç öyle ciddi bir sorun yok Allah'a çok şükür...

Dinle ilgili boyutta da birşey diyemeyeceğim...

aaa evet bi dakka ben yanlış anlatmışım.. kan uyuşmazlığı başka birşeydiii pardon kızlar pardon evet kan grubuyla alakalı bişeydi kan uyuşmazlığı...

ayy lemlem ben de senden okuduklarımı zihnimde oturtmaya çalışıyodum
"ne alaka" diye diye

İkimizin kan grubuda aynı,B+

bu arada aranızda en küçük benim galiba
eftelya sen kaç yaşındasın caniikom?

Bende 86'lıyım canım.25 oluyor sanırım :))

annemle babam da teyze çocukları,tek sorunum erken doğmam ve kafadan çatlak olmam şükür başka problem yok

Allah sağlıktan ayırmasın canım ya
Sizi de o tarz olumsuzluklardan korusun, huzurunuzu daim kılsın inş

ayy lemlem ben de senden okuduklarımı zihnimde oturtmaya çalışıyodum
"ne alaka" diye diye

yaa bu benim anlattıklarımda nikah başvurusunda istedikleri sağlık raporunda yaptırmanız gerekn talasemi testi ve sonuçlarıyla ilgili arkadaşlar.. kan uyuşmazlığı başka birşey ama bu testide yaptırmanız gerekiyor, buda kan testiyle belli olan bir hastalık ve artık evlenmeden önce mutlaka kontrol edilmesi gereken çok önemli bir hastalık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…