• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

bende kendi evimin yakınındaki pazara 1-2 kere gitmişimdir. hemde herkes toplanır buraya sosyete pazarı gibi kalabalık oluyor bunaltıyor beni. çok pazar gezesim varsa annemlere gittiğim gün orda olur oraya çıkarız:)

ALIŞILAN Pazarlar marketler başka oluyor yaaa

Çok yoruldum malum cuma anca bitti işler baya kaynatmışsınız ne güzel:1: Bugün annemdeyim oh keyif yapcam akşama yemek derdim yok,yarınada plan hazır gibi doktordan sonra arkadaşım çağırmıştı ne zamandır gel diye ona gidicem sevdiğin kısırı yapcam dedi çok güzel kısır yapıyor biraz yerim fazla değil ama:1:
Kocişte takılır ben eve geçene kadar akşama planımız belli değil bakalım bişey çıkmazsa evde olalım istiyorum

yarın dr gidiyorsun demek süper canım :27::27: haberleri verirsin artık yarın sabahtan 1 saat şirkette olucam sonra çıkıcam toplantıya :34:

bende kendi evimin yakınındaki pazara 1-2 kere gitmişimdir. hemde herkes toplanır buraya sosyete pazarı gibi kalabalık oluyor bunaltıyor beni. çok pazar gezesim varsa annemlere gittiğim gün orda olur oraya çıkarız:)

Çok yoruldum malum cuma anca bitti işler baya kaynatmışsınız ne güzel:1: Bugün annemdeyim oh keyif yapcam akşama yemek derdim yok,yarınada plan hazır gibi doktordan sonra arkadaşım çağırmıştı ne zamandır gel diye ona gidicem sevdiğin kısırı yapcam dedi çok güzel kısır yapıyor biraz yerim fazla değil ama:1:
Kocişte takılır ben eve geçene kadar akşama planımız belli değil bakalım bişey çıkmazsa evde olalım istiyorum

yarın dr gidiyorsun demek süper canım :27::27: haberleri verirsin artık yarın sabahtan 1 saat şirkette olucam sonra çıkıcam toplantıya :34:

gör bakalım beğenecek misin ?

bende evimin oradakine 2 kez falan gitmişimdir ama bu pazar eski evimizin orada alışmışım hep buradan alıyorum alacaklarımı

beğeneceğime eminim ama zaten benim şeklinde bi değişiklik olmayacak sadece içinde değişiklik olacak onun duygularını merak ediyorum bayılmaktan korkuyorum çünkü o da korkuyodu ben daha önce de oldum ama bayıltmamışlardı izlemiştim öylece şimdi daha ağır geçeceği için bayıltacaklarmış az kaldı haftaya perşembe oluyorum ben de

alışılmış pazarlar ayrı oluyor yaaaa

süper yarın dr gidiyorsun demek bakalım neler söyleyecek

beğeneceğime eminim ama zaten benim şeklinde bi değişiklik olmayacak sadece içinde değişiklik olacak onun duygularını merak ediyorum bayılmaktan korkuyorum çünkü o da korkuyodu ben daha önce de oldum ama bayıltmamışlardı izlemiştim öylece şimdi daha ağır geçeceği için bayıltacaklarmış az kaldı haftaya perşembe oluyorum ben de

şimdiden geçmiş olsun canım :31:

Haber veririm tabi vermezmiyim:1: Bakalım neler çıkıcak eşimde yanımda olucak bakalım neler söylüycek bizimki çok merakta:1:
Hımm yarın iş inşallah fazla sürmez işlerin cumartesini keyfini çıkarırsın:34:

Son düzenleme:
Haber veririm tabi vermezmiyim:1: Bakalım neler çıkıcak eşimde yanımda olucak bakalım neler söylüycek bizimki çok merakta:1:
Hımm yarın iş inşallah fazla sürmez işlerin cumartesini keyfini çıkarırsın:34:

aman düşünemiyorum eşini artık çatlar meraktan :34::34:
inşallah güzel şeyler söyler canım sana ne verirse ilaç bende ona başlayım :1::1: malum dr gitmeyi sevmiyorum.

aman düşünemiyorum eşini artık çatlar meraktan :34::34:
inşallah güzel şeyler söyler canım sana ne verirse ilaç bende ona başlayım :1::1: malum dr gitmeyi sevmiyorum.

Bende hiç merak yok o şimdiden kuruyor ne der ne örerir çok komik olmazmı ben gülerim falan diyor:1:
Bana verdiği ilacı söylerim amma velakin doktora gitmen şart yada eşin kolundan tutup sürüklüyerek götürcek:4: aha böyle:1:
Söz verirsen gitmek için söylerim:1:

Bende hiç merak yok o şimdiden kuruyor ne der ne örerir çok komik olmazmı ben gülerim falan diyor:1:
Bana verdiği ilacı söylerim amma velakin doktora gitmen şart yada eşin kolundan tutup sürüklüyerek götürcek:4: aha böyle:1:
Söz verirsen gitmek için söylerim:1:

:1::1::1: yok gidicem canım ama şimdi hemen değil haziranda tatil dönüşü kısmetse
bende bebek sitelerine bakıyorum öncesinde neler yapılır falan diye öğrenmek istediklerimi öğrenmek için ama düzgün bi site bulamadım :27:

:1::1::1: yok gidicem canım ama şimdi hemen değil haziranda tatil dönüşü kısmetse
bende bebek sitelerine bakıyorum öncesinde neler yapılır falan diye öğrenmek istediklerimi öğrenmek için ama düzgün bi site bulamadım :27:

Hıımm tamam o zaman haziranı unutmam ona göre:1:
Bebek diye yaz ilk açılana gir bebek istiyoruz diye bölüm var biraz daha iyi bilgileri:1: çok net bilgiler bulunmuyor öncesiyle ilgili:31:

Hıımm tamam o zaman haziranı unutmam ona göre:1:
Bebek diye yaz ilk açılana gir bebek istiyoruz diye bölüm var biraz daha iyi bilgileri:1: çok net bilgiler bulunmuyor öncesiyle ilgili:31:

az önce buna üye oldum ama dediğin gibi hiç detaylı bişeyler yok :10:
neyse napalım bildiğimiz kadar idare edicez hürriyet aile de bu konuda iyi bilgileri falan da güzel :16:

hamilelik öncesi

* uygun kiloya düşmek lazım
* hap kullandıysak 6 ay bebek için beklemek lazım
* dr gitmek lazım
* 3 ay önce folik asit kullanmak lazım

okuduklarımdan aklımda kalanlar bunlar işte :3::3:

az önce buna üye oldum ama dediğin gibi hiç detaylı bişeyler yok :10:
neyse napalım bildiğimiz kadar idare edicez hürriyet aile de bu konuda iyi bilgileri falan da güzel :16:

hamilelik öncesi

* uygun kiloya düşmek lazım
* hap kullandıysak 6 ay bebek için beklemek lazım
* dr gitmek lazım
* 3 ay önce folik asit kullanmak lazım

okuduklarımdan aklımda kalanlar bunlar işte :3::3:

Hürriyete bir bakıyım bende ama çok kapsamlı yok öncesi için genel şeyler,
Sıraladıkların önemliler bol su tüketimi yapmak lazım folik asit kesin kullanıcaz zaten :31:
Bakalım hayırlısı, akşam olsun çıkalım artık çok sıkıldım:31:

Hürriyete bir bakıyım bende ama çok kapsamlı yok öncesi için genel şeyler,
Sıraladıkların önemliler bol su tüketimi yapmak lazım folik asit kesin kullanıcaz zaten :31:
Bakalım hayırlısı, akşam olsun çıkalım artık çok sıkıldım:31:

hımm suyu bilmiyordum bak he :ssz: ona da dikkat ediyim o zaman
ovulasyon için son 3 ayın adet gününü bi kenara yaz istersen dr soruyor çünkü
yumurta çatlamasını falan hesaplıyor galiba bu arada daha önce gittiğin dr gideceksin herhalde

Ooo maşallah kızlar aramıza katılanlar çoğalmış bakalım teker teker hamiş kalıcaz topikte önümüzdeki yıl inşşş... :49: :49: :49:
bu arada jeloo senin face var mı?

Gebeliklerin çok büyük bir kısmı kendiliğinden ve herhangi bir planlama yapmadan gerçekleşir. Genellikle de doktor takibi gebelik başladıktan sonra akla gelir. Gebelik planlı bir şekilde oluşturulmak isteniyorsa, ki ideal olanı budur, yapmamız gereken bazı şeyler vardır. Bunlar;

- Öncelikle sağlık durumunuzun gebeliğe elverişli olup olmadığını tespit ettirmeniz gerekir. Kalp damar hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi gebeliği direkt olarak etkileyen unsurların var olup olmadığı belirlenmelidir.

- Tam bir jinekolojik muayene yapılmalı ve ultrasonografi yapılarak rahim ve yumurtaların durumu hakkında bilgi alınmalıdır. Rahim ağzı smear testi mutlaka yapılmalıdır. Yine rutin kan testleri ihmal edilmemelidir.

- Kadın ve erkeğin ailelerinde kalıtımsal geçtiği düşünülen bir hastalık varsa bununla ilgilenen genetik uzmanlarından yardım istenmeli ve planlanan gebelikte bu riskin ne olabileceği sorulmalıdır.

- Kullanmakta olduğunuz ve gebelikte devam etmeniz zorunlu olan ilaçların gebeliğe etkisi hakkında mutlaka bilgi edinmelisiniz.

- Gebelik planladığınızda gıdalarınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Hormonlu ve bol karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınmalısınız. Besinleri doğal hallerine en yakın şekliyle tüketmeli, yeşil yapraklı salata ve sebzelere ağırlık vermelisiniz.

- Sigara ve alkol gebeliğe çok olumsuz etkiler yapar. Bunlar genel sağlığımıza ve gebelikte bebeğe çok zararlıdır. Bu nedenle bu toksik alışkanlıkları bırakmalı veya en aza indirmeliyiz.

şuan ezan okuyo burda bu dediğine nasıl içten bi amiiiinnn dedim bilemezsinn :9:

önce sana ve ocwnayn için dua edelim
jelonunda öyle aman aman acil istediği yok çünkü :1:
Rabbim önce ikinize nasip etsin ama inanın bu ayda olmaz ise bi dahaki aya hamile olursunuz.
kimi görsem 3*4 ay sonrasında oluyor çünkü :ssz: :49::49::49:

Back