• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

lemlem yazdığını yeni okudum biz 400 TL aldık.

gömlek
papyon
takım elbise -beyaz ceket.
pantalon
beline kuşak herşey dahil. :3:

genelde hep böyle indiirmler oluyor ama zaten alınacak bişey bakın içine sinerse alın aradan çıkmış oluır

ayy sağol canım o zaman acele etmeyelim.. zaten bugün gıcık oldum nişanlıma, hiç gidip bakasım yok..
dünde annesiyle ilgili bişeye çok üzüldüm, onuda atamadım üstümden.. unutayım takmayayım diyorum ama zoruna gidiyor işte insanın.. :14:

ayy sağol canım o zaman acele etmeyelim.. zaten bugün gıcık oldum nişanlıma, hiç gidip bakasım yok..
dünde annesiyle ilgili bişeye çok üzüldüm, onuda atamadım üstümden.. unutayım takmayayım diyorum ama zoruna gidiyor işte insanın.. :14:

hiç takma canım..
düğün zamanı yani böyle ev yerleştiriken falan çok normal her söz sana çok batacak. :9:
şimdiden strese sokma kendini şuan ben o durumdayım. herkez ev hakkında yorum yapıyor ben bıktım. beynim ağrıyor düşün :44: Allahtan nişanlım beni sakinleştirip rahatlatıyr:35: kaç gündür başbaşa sohbet edemez olduk :24:

yaa kızlar benim annemle onun annesi eski arkadaş.. yani sonradan dünür oldular ama hala arkdaşlar.. bu aslında güzel bişey aslında.. ama annemle onun annesi birlikte bir gezmeye gitmişler orda kız alma vs gibi bişeylerden konu açılmış benim kaynanamda o eskidendiiiii, şimdiki kızlar kendi geliyor demiş :53: bu ne demek?, bide benim annemin yanında..
yani biz nişanlımla birbirimizi sevdik istedik, onlarda geldi istedi falan, babam hemen vermeyecekti ben çok istedim diye verdiler.. ve teyzeleri falan gelmişti başka şehirlerden, istemeye gelmişken sözde takalım dediler babam yine hemen olmaz dedi, ben ısrar ettim diye ertesi günde söz takıldı, insanlara bidaha bidaha eziyet olmasın diye yani.. ama eşşeklik bende hemen niye evet dedirtiyorsunki bıraksaydımda biraz gelip gitselerdi... böyle olunca şimdide pişmanım onlara herşey çok kolay oldu ya, bak şimdikiler kendi geliyo demiş... benim çok zoruma gitti.

neyse dünde annesi bize gelmiş, işte bizim çocuklarda çok inat nasıl anlaşacaklar bilmiyorum demiş.. annemde normaldir ikiside yay burcu inat olurlar, ya çok iyi anlaşırlar ya anlaşamazlar onu şimdiden bilemeyiz demiş. anneside demişki o kadar da masraf yaptıkkkk... :53: bu ne demek pekiiii? yani o kadar masraf yaptılarda bizde anlaşameyıp ayrıldık mı? ya ne kadar üzüldüm anlatamamm..
çok doldum dün nişanlımı aradım, oda dedi haklısın düşüncesizce konuşmuş ama inan içinde bişey olduğundan değil öylesine söylemiştir dedi. bilmiyorum hala aklıma geldkçe üzülüyorum...:14:

neyse size anlattım en azındanda rahatladım biraz.. :59:

ilk söylediği normal eskiden görücü usulu vardı artık kendimiz istiyoruz evleniyoruz :52:
ama çok masraf yaptık falan yani kaynananıu sen iyi tanırsn bazen insan düşündüğünü kötü dille de anlatabiliyor yıllardır annen ile arkadaş olan bi kadın senin hakkında kötü düşünemez.
bide ben şuna karşıyım ikisi de annen artık annen ile oturup kaynanı yada eşini asla çekiştirme çünkü sen onunla düzelirsin iyi olursun ama annen acana nasıl davranıyorlar diye düşünür durur

lemlemim kayınvaliden belki genelleme yaparak konuşmuştur yani ne bileyim seni kastetmemiş de olabilir. Çünkü bizim aileler de biraraya geldiklerinde bu tarz şeylerden konuşurlar, fikir beyan ederler.

Hatta sana şunu örnek vereyim bize geldiklerinde bir gün geliinlik meselesi açıldı
Kayınpederim dedi ki:"benim yegenimin gelinliği var, onu giymez misin". :53: Kayınvalidem de dedi ki:" şimdiki kızlar giymez, olur mu öyle şey" falan :53:
İnan ne benim ailem ne de ben tatsızlık çıkmasın diye hiçbişey söylemedik. Nişanlım Allahtan direkt laflarını kesti "olur mu öyle şey ben Ahsen'e başkasının gelinliğini giydirmem, gerekirse borca girer istediği gelinliği alırım" dedi.

Bu tarz şeyler malesef oluyor. Ben ailemden hep "10 düşün, 1 söyle" düsturunu gördüm. Bz böyle şeyler yapmayalım, gönüllerini incitmeyelim de kötü olmayalım en azından.
Takma kafana, hepimize oluyo bunlar:70::70:

ilk söylediği normal eskiden görücü usulu vardı artık kendimiz istiyoruz evleniyoruz :52:
ama çok masraf yaptık falan yani kaynananıu sen iyi tanırsn bazen insan düşündüğünü kötü dille de anlatabiliyor yıllardır annen ile arkadaş olan bi kadın senin hakkında kötü düşünemez.
bide ben şuna karşıyım ikisi de annen artık annen ile oturup kaynanı yada eşini asla çekiştirme çünkü sen onunla düzelirsin iyi olursun ama annen acana nasıl davranıyorlar diye düşünür durur

ben anneme anlatmam zaten, o söyledi bana yorum bile yapmadım, hıııı böyle mi dediii dedim.. bişey demedim yemek yiyorduk yemek boğazımda kaldı resmen.. aileme anlatamadığım için de nişanlımı aradım, ama o an çok kötüydüm biriyle konuşmak istediğim için dayanamayıp onu aradım ona anlattım. oda dedi zaten kafana takılan bişey olduğunda yine bana anlat dedi.
bide masrafı yapan aileside değil zaten, herşeyi nişanlım kendisi alıyor, mobilyaları aldık peşinat ödedi kalanınıda ödemeye çalışıyor şimdi. beyaz eşyalarıda kendi aldı. onların yaptığı hiç bir masraf yok zaten.. bitek düğünde takı takacaklar o kadar.

ben anneme anlatmam zaten, o söyledi bana yorum bile yapmadım, hıııı böyle mi dediii dedim.. bişey demedim yemek yiyorduk yemek boğazımda kaldı resmen.. aileme anlatamadığım için de nişanlımı aradım, ama o an çok kötüydüm biriyle konuşmak istediğim için dayanamayıp onu aradım ona anlattım. oda dedi zaten kafana takılan bişey olduğunda yine bana anlat dedi.
bide masrafı yapan aileside değil zaten, herşeyi nişanlım kendisi alıyor, mobilyaları aldık peşinat ödedi kalanınıda ödemeye çalışıyor şimdi. beyaz eşyalarıda kendi aldı. onların yaptığı hiç bir masraf yok zaten.. bitek düğünde takı takacaklar o kadar.

Hiç bi katkısı yok ise hiç düşünme. yeri geldiğinde merak etme cevabını verirsin ama şimdi zamanı değil :3:

yaa benim kayıvalidem bana karşı çok soğuk.. mesela ellerini öptürmüyorlar.. hadi tamam el öptürmeyi sevmiyorlardır olabilir. garip oluyo ama tokalaşıyoruz. bazen tabii bu toplum içinde oluyor bu seferde millet bak bak bi el bile öpmüyor diyor olabilir diye düşünüyorum. ama kaç defa öpmeye kalktım eğilerek engel oldular o zaman tabii daha da garip olduğu için artık sadece ellerini sıkıyorum..

neyse hadi bunu geçtik parkta karşılaştık nasılsınız falan dediim cevap bile vermediler, hadi dedim duymadılar bide kalabalıklardı falan.. ama ne bi hal hatır sorar ne hazırlıklarımızdan haberdar, biz kendi kendimize gidip mobilya bakıyoruz kendi kendimize düğün salonu baktık tuttuk.. hiç ama hiç ilgilenmiyorlar.. ben aileme anlatıyorum bugün şuraya baktık bugün buraya baktık şunu almayı düşünüyyoruz sizde gelin bi bakın falan diye. hatta düğün salonu tutulurken annem geldi sağolsun arkadaşıyla, baktılar beğendiler falan.. düğün salonu sahibide annemi nişanlımın annesi sandı hatta..

HEPSİ aynı genelde canım kız tarafının işleri erken başlıyor erkek tarafı son 2 ayda hallediyor.
bak şimdi bizimkiler evde asılacak yerleri deliyorlar ben bile teklif etmedim ama senin her işinde yanında olamaz bunu bekleme canım.

bide şöyle düşün belki onlar senin için soğuk diyorlar :53::53::53:
sen elinden geleni yap iyice sıcak davran ve her zaman saygılı ol bırak onlar seni sevmesin.
bizim aramız gayet iyidir. ama ikimizde sıcağız şakalaşmayı severiz,
çeyiz işlerimde 1 kere bile aramadı o ayrı ama gelinler malesef şöyle arasa sorsa herşeyime karışıyor der. aramasa da hiç sevmiyor :65:

lemlemcim işte herkesin bi şekilde derdi oluyor.benim kayınvalidem ve kayınpederim çok iyiler.ben zaten çok neşeli bi insanımdır adım da neşe:52:onlar da çok memnun görünüyolar.gel gör ki annemle hiç mi hiç anlaşamıyoruz.artık eskisi gibi sıcak davranmıyorum şaka bile yapmıyorum.çünkü kırılan ben oluyorum,her gün ağlatıyor.her şeyi kafama takıyorum.inan her şey o kadar yolunda ki annem yine de cımbızla çeker gibi bişi bulup çıkarıyor ve sorun ediyor.adetlere o kadar sıkı bağlı kendi istediği gibi olsun istiyor.beğendiklerime bile karışıyor.geçen gün de altın mevzusu yüzünden tartıştık.bak altınları isterlerse verme,düğün borcumuz var derse verme.ya ben kaç yaşına gelmişim beni tembihliyor.zaten tenezzül etmezler yaşlılar ihtiyaçları bile yok.zaten nişanlım üstlendi her şeyi.evlendiğinde kocana da verme diyor,bilmem şunun kız vermiş de annesi görecek gözüm yok diyor'dedi.azcık bi borç olsa ben zor durumda kalcam üç beş kuruş borcu niye altınlarla ödemeyelim dedim.zaten o nişanlımın ailesinin borcu olmalıymış,öyle çocuk evlendirmeye ne varmış.üff tamam kendi adıma kasa açtırcam için rahat etsin dedim.oldu evlendiğimin ilk günü altın yüzünden yuvam bozulsun dedim çok ii öğretiyon bana dedim.ilerde de kaç altının var diye hesap sorar valla uzak şehirde yaşamak istiyorum.çok korkuyorum annem evime karışcak diye.sendeki kayınvalide bendeki anne:((

lemlemcim işte herkesin bi şekilde derdi oluyor.benim kayınvalidem ve kayınpederim çok iyiler.ben zaten çok neşeli bi insanımdır adım da neşe:52:onlar da çok memnun görünüyolar.gel gör ki annemle hiç mi hiç anlaşamıyoruz.artık eskisi gibi sıcak davranmıyorum şaka bile yapmıyorum.çünkü kırılan ben oluyorum,her gün ağlatıyor.her şeyi kafama takıyorum.inan her şey o kadar yolunda ki annem yine de cımbızla çeker gibi bişi bulup çıkarıyor ve sorun ediyor.adetlere o kadar sıkı bağlı kendi istediği gibi olsun istiyor.beğendiklerime bile karışıyor.geçen gün de altın mevzusu yüzünden tartıştık.bak altınları isterlerse verme,düğün borcumuz var derse verme.ya ben kaç yaşına gelmişim beni tembihliyor.zaten tenezzül etmezler yaşlılar ihtiyaçları bile yok.zaten nişanlım üstlendi her şeyi.evlendiğinde kocana da verme diyor,bilmem şunun kız vermiş de annesi görecek gözüm yok diyor'dedi.azcık bi borç olsa ben zor durumda kalcam üç beş kuruş borcu niye altınlarla ödemeyelim dedim.zaten o nişanlımın ailesinin borcu olmalıymış,öyle çocuk evlendirmeye ne varmış.üff tamam kendi adıma kasa açtırcam için rahat etsin dedim.oldu evlendiğimin ilk günü altın yüzünden yuvam bozulsun dedim çok ii öğretiyon bana dedim.ilerde de kaç altının var diye hesap sorar valla uzak şehirde yaşamak istiyorum.çok korkuyorum annem evime karışcak diye.sendeki kayınvalide bendeki anne:((

İyi tarafından bakmaya çalış canım.Sonuçta kızını düşünüyor kendince.Bazen ebeveynler devirin değiştiğini kabullenemiyorlar,bizde böyleydi diyerek kendileriyle kıyaslıyorlar...

En iyisi,ne kadar iyi de olunsa,ne erkek tarafına ne de kendi tarafına yakın oturmamak.O zaman daha da iyi geçinilir sanırım...

İyi tarafından bakmaya çalış canım.Sonuçta kızını düşünüyor kendince.Bazen ebeveynler devirin değiştiğini kabullenemiyorlar,bizde böyleydi diyerek kendileriyle kıyaslıyorlar...

En iyisi,ne kadar iyi de olunsa,ne erkek tarafına ne de kendi tarafına yakın oturmamak.O zaman daha da iyi geçinilir sanırım...

kötü niyeti yok ona eminim de benim üzüldüğümün de farkında deil daha doğrusu ne düşündüğümün ne hissettiğimin önemi yok.çok fazla detaya giriyor.olması gerekmeyen şeyleri bile olsun istiyor.bunu kayınvalidemlere de söylemiyor.bişi alınması gerekse açık açık konuşmuyor benim başımın etini yiyor almıcaklar mı diye.arada kalıyorum valla ben çok bunaldım

lemlemcim okudum yazdıklarını sıkma canını dicem ama insan takıyor çok iyi anlıyorum seni... sen sıcaksın karşındakindende samiyet sıcaklık ilgi alaka bekliyorsun ister istemez ama işte herkes öyle olmuyor sende kaynananı öyle kabul edip sınır koyacaksın inan öylesi daha iyidir boşver evlendikten sonra saygıda kusur etmezsin o kadar.
benim kaynanam da ortamlarada başkaları beni övdüğünde hemen diğer gelinlerinden ne kadar memnun olduğunu sık sık söyler ilk başta anlam verememiştim ama artık takmıyorum :))
bizim eşyalarımızıda hep nişanlım aldı onlar eşya anlamında bişe yapmadılar altınlarımıda nişanlım yapıyorbi düğün gelinlik işlerini işte karşılıyorlar yapmasınlar zaten en iyisi imkanın varsa kendi evini kendin kurman. üzülme canım düğün gününü düşünn ve motive ol :16::16:

kötü niyeti yok ona eminim de benim üzüldüğümün de farkında deil daha doğrusu ne düşündüğümün ne hissettiğimin önemi yok.çok fazla detaya giriyor.olması gerekmeyen şeyleri bile olsun istiyor.bunu kayınvalidemlere de söylemiyor.bişi alınması gerekse açık açık konuşmuyor benim başımın etini yiyor almıcaklar mı diye.arada kalıyorum valla ben çok bunaldım

kız vermek zordur :)) senin annen sana biraz fazla yansıtıyo demekki canım sen anlayışlı ol bu dönemde üzme, üzülmede.... nişanlınla sana düşüyo iki tarafıda dengede tutmak düşüncelerini kesin dille belli et. evlendikten sonra kimseyi çok karıştırma hayatına. eminim annen kötülüğünü istemiyodur ama işte insan bunalıyo kafan zaten bi ton düşünceyle dolu bide arada kalmak eklenince sinir buhranları geçirmemek elde değil. sen sabırlı ol canım

lemlemcim seni çok iyi anlıyorum ve kendimi gördüm bian.İnsan kendini kötü hissediyo,sanki değersizmiş gibi görüyo dimi. Etrafta benden iyi bahsediyolarmış sağolsun öle iyi böyle iyi bizi hiç zora sokmadı diye ama bizim şehirlerimiz ayrı olduğu halde beni hiiiç aramazlar benimkilerde.Nişanlım askerde 5 ay oldu bu 5 ayda 1 kere bilearamadılar ve şuanda düğün hazırlıkları içindeyiz bunuda biliolar.Zaten düğün salonu tutmaları için,düğün gününü belirlemek için bile benim annem aradı mecburen.Onların aramasını bekledik,istedik ama hiç umursamadılar. 2008 den beri nişanlıyız biz kaç kere aradı seni derseniz bi elin parmaklarını geçmez. Ama ben aradığımda çok iyi konuşuruz bi problemimiz yok.Anlayamıyorum.

canım ne kadar üzse de sonuçta anne işte. Seni düşündüğünden, senin zor durumda kalmanı istemediğinden yapıyor. Evliliğine karışıp karışmaması senin elinde. Herşeyini paylaşmazsın olur biter.
Ama zordur eminim. Üzülmemeye çalış, öyle kabullen anneni. İnan ağladığın için çok pişman olacakın
Strestli günler geçiriyoruz, düğünden sonra herşey çok güzel olacak bunları düşün:70:

lemlemcim seni çok iyi anlıyorum ve kendimi gördüm bian.İnsan kendini kötü hissediyo,sanki değersizmiş gibi görüyo dimi. Etrafta benden iyi bahsediyolarmış sağolsun öle iyi böyle iyi bizi hiç zora sokmadı diye ama bizim şehirlerimiz ayrı olduğu halde beni hiiiç aramazlar benimkilerde.Nişanlım askerde 5 ay oldu bu 5 ayda 1 kere bilearamadılar ve şuanda düğün hazırlıkları içindeyiz bunuda biliolar.Zaten düğün salonu tutmaları için,düğün gününü belirlemek için bile benim annem aradı mecburen.Onların aramasını bekledik,istedik ama hiç umursamadılar. 2008 den beri nişanlıyız biz kaç kere aradı seni derseniz bi elin parmaklarını geçmez. Ama ben aradığımda çok iyi konuşuruz bi problemimiz yok.Anlayamıyorum.

onlar aramıyorsa sen ara canım
büyükler aranmayı bekliyo hep
bizde de biçok şeyi kız tarafı yönetiyo, konuları hep biz açıyoruz
kötü niyetli olduklarını söyleyemem ama farklı dünyaların insanlarıyız onlarla
nişanlım için katlanıyorum işte, ama seviyorum onları yine de

Back