Haklısın ilk deneme çok farklı oluyor, ben senden 2 gömlek kıdemliyim:) rahat olmaya çalış. Bak önünde nice örnek var, kimler ne emekler döküyor da olmuyor. Bu sadece ama sadece Mevladan, tıp, ilaç, tedavi bir yere kadar. Eğer buna inanırsan inan daha rahat oluyorsun. Sana şu kadarını söyleyeyim, ilk denemede günlerce kendime gelemedim olmayınca, şimdi düşünüyorum da kendime etmişim, başkasına değil Allahım ol demeden olmayacak, elimdekilere şükretmek, yapabileceğimi yapmak, gerisini Mevlamın taktirine bırakmak zorundayım.
Birşey daha, ilk tedavimde herşeyi sordum, her ayrıntı çok önemliydi benim için, bir gün hastanede konuşacak kimse bulamayınca embriyologu çağırttım. Yeter dedim birşey söyleyim, transfer öncesiydi bu. Noluyor, neden bana kimse emriyolar hakkında birşey söylemiyor, o öyle mi, bu böyle mi? Ben buraya gelip hiç birşey sormadan tedavi olan bayanlar gibi değilim,merak ediyorum, konuşmak istiyorum dedim. Bir bayan vardı bekleme salonunda, yanında kayınvalidesi olması muhtemel başka bir bayanla oturuyordu. Bir iki dakika önce benim yanımda kan verdi, ne sesi çıkıyordu, ne soluğu, kafası önde gel diyorlar geliyor, git diyorlar gidiyor. Embriyologa bayanı gösterip, işte bunu söylüyorum biz farklıyız, sorgusuz sualsiz yaşıyor, benimse öğrenmeye ihtiyacım var dedim. Başladım soru yağmuruna, sağolsun ilgilendi benimle, sakinleştirdi, elinden geldiğince sorularıma cevap verdi. Sonra bana ne dedi biliyormusun? " Biraz önce gösterdiğin bayan var ya, haklısın çok farklısınız, o sessiz sakin, kaderine razı, Allahına duacı, bizlere çok güvenerek gelip, gidiyor buraya, haklısın senin gibi sorular yok kafasında, yumurta ne , embriyo ne farkı sorsan söyleyemez belki. Ama inan bana onlar daha kolay hamile kalıyor, ne kadar çok bilirsen, okadar çok gerginleşiyorsun? Nolur biraz akışına bırak" dedi. O an içimden kızdım kadına, demesi kolay başına gelse sen ne yapardın dedim. Ama o haklı çıktı herşey mükemmelken ben olumsuz sonuçla döndüm evime, o karnında bebeğiyle.
Şimdi hak veriyorum embriyologa, çok öğrenmek, çok şey bilmek daha çok strese sokuyor insanı, akışına bırakmak, Allah'tan dileyip,kararına saygı duymak gibi hislerse rahatlatıyor.
Offff ne çok konuştum, nolur sen de kızma bana ama bir düşün. İsterim ki herşey iyi olsun, ilk tedavin seni bebeğine kavuştursun. Sen de biliyorsun ki herşey sorunsuz da olsa her denemede %50 şansımız var. Bunu arttıran tek şey senin ruh halin. Kal sağlıcakla
dr iyi demişte o örnekte 1 tanedir herhalde kusura bakmasın da bizde kaderimize razıyız bizde dua ediyoruz zaten başka elimizden ne gelirki ama gerçekten başına gelmeyen bilemiyo havadan konuşmak kolay taktir Allahtan sorgulayıp uygulamak bizden sonunda da tevekkül ettinmi yapacak bişey yok tabiki olmazsa üzülcez yapımız bu...