ya kızlar herkes niye progesteron kullanıyor?doktorunuz mu verdi düşük riski mi vardı?ben 2 doktora gittim biri ben her gebeye günde 3 kez düşük önleyici iğne yaptırıyorum dedi.eşim de risk yokken gerek yok.herkes hap iğne mi kullanıyor dedi.şimdi tereddütte kaldım
nasıl doktormuş o nehircim yaa.. bebeğin cinsiyetş döllenme olduğu an belirlenir zaten sonradan oluşmazki..bugün ilk muayenemi oldum kızlar allaha şükür karındançok küçük nokta kadar bişeydi sat a göre 5 haftalık dedi ama döllenme tarihine göre 3 haftalık falan 2 hafta sonra kalp atışlarını dinleyelim gel de dedi tahlillerimizi yaptırdık. Bir kızım var dedim o zaman bu sefer bolbol et ye hafif tuzlu ye tatlıdan uzak dur yumurtanın sarısı yok beyazını ye dedi erkek için doğrumu bilmem :44: sağlıklı shhatli olsunda önemli değil gerisi
aynen benimde dinlenirken bişey yok ayakta biraz fazla kalayım belim ve karnım ağrıyor..kızlar birşey sormak istiyorum, aranızda hala kasık ağrısı çeken var mı? eskiden daha sık ağrıyordu şimdilerde dinlenirken problem yok ama ayakta kalma sürem uzadıkça kasıklarımda ağrı başlıyor çok şiddetli olmasa da ben buradayım diyor.
bende de rahime iğnelere batıyo hissi oluyo arada bi.. bide kasıklarımda baloncuk patlıyo..düşünme canım adet olamadığından o ağrılar geçecek bendede bıçak batması gibi bi ağrı vardı kişiden kişiye değişiyo bikaç gün daha sabret
doğru biliyosun belizcim..Gözün aydın:)
Bu saatten sonra cinsiyet belirlemek mümkün değil. Babadan gelen spermle zaten cinsiyet belirlenmiş oluyor. Bir doktor nasıl bunları söyler? Ben mi yanlış billiyorum yoksa?
bende de akıntı çoğaldı ve sarı akıntım var bu afedersiniz iç çamaşırımı batırıyo ve ben bunu kahverengi leke sanarak kırk kere peçete ile siliyorum orasını.. zaten sürekli wcye gidip duruyom wc çöp kovası benim kullandığım tuvalet kağıtlarından hergün doluyo ağzına kadarkızlar bende ekleyebildim çok sükür
Benimde belimde hafif sızlama şeklinde ağrı oluo bazen ama çok şiddetli değil
çok felaket akıntım var ama kesemiyorum bunu ilk gebeliğim çok şeyde bilmediğim için herşeyden panik oluyorum
ozaman bana da maşallaaaaahhhsat 26 kasım muht. tarih 01.eylül, istanbul, kilo 86 maşallah diyelim lütfen...........
benimde ilk gebeliğimde kanama üzerine bi kaç doktora gittim ve dediği şey zaten vucut progesteran üretiyor bu progesteran bebeğin tutunmasını sağlar ayrıca vermeye gerek yok düşecekse tıbbın yapabileceği bişey olamaz sağlıksız bebek doğa tarafından yok edilir..Ben de emin olamıyorum, düşük tehlikesi varsa veriyorlar sanırım. Ama bir taraftan da düşük olması iyi değil mi? Sağlıksız bebekler düşüyor. Sağlıksız bir bebeği dışardan desteklerle tutmak iyi bir şey mi bilemedim.
İlk gebeliğimde bebeğin kalp atışlarının yavaş olduğunu görmüştü doktor ve hemen progesteron verdi. Sonra başka bir doktora gittim, sakın kullanma, sağlıksızsa gidecek zaten dedi. Kullanmadım.
Anlamadım yani, neyse doktorların bir bildiği vardır demek istiyorum. Ama hepsi de farklı davranıyor kardeşim....
Arkadaşlar akıntı bende de iyice arttı, sarımsı oluyo, sırılsıklam oluyorum. Normal diye biliyorum ben.
Bunu yaşayan başka birileri var mı?
bende de çok var belizcim sürekli çamaşır değiştirme modundayım.. yoksa kıntıyı kahve sanıp moral olarak çöküyorum
bu arada ben gece uykumda ve sabahleyin istem dışı geriniyorum yaaa.. sonradan bebiş geliyo aklıma ama gerinmesemde hertarafım bacaklarım tutulmuş hissi oluşuyo siz napıyosunuz?
Gerinme işine güldüm:) Aynı benim gibisin:) İlk gebeliğimde hiç böyle bişey düşünmemiştim. Şİmdi hamileliğimi öğrenince sabahleyin yatakta gerinirken birden bir ampül yandı:) yukarılara uzanmak yasaksa, gerinmek de yasak olabilir mi diye
Sonraki sabahlar işkence gibiydi, gerinmemek için:) Doktora sormuştum ama gerinmenin herhangi bir zararı yok demişti. Ben de şimdi rahat rahat geriniyorum.
Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
Gerinme işine güldüm:) Aynı benim gibisin:) İlk gebeliğimde hiç böyle bişey düşünmemiştim. Şİmdi hamileliğimi öğrenince sabahleyin yatakta gerinirken birden bir ampül yandı:) yukarılara uzanmak yasaksa, gerinmek de yasak olabilir mi diye
Sonraki sabahlar işkence gibiydi, gerinmemek için:) Doktora sormuştum ama gerinmenin herhangi bir zararı yok demişti. Ben de şimdi rahat rahat geriniyorum.
Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
güldürdüysem ne mutlu banazararı yokmuymuş :26: zararı vardır gibime geliyo yaaa sen yine de gerinme istem dışı olanlarda madem zararsızmış onlarda arada kaynasın..
bilgim yok ama bende gerinince kafam hemen tık yapıyor veya yukarlara uzanmak iyi degilmiş unutuyorum sonra birden aklıma geliyor
Yarın bunu da sorucam doktoruma, önceden sorduğum doktoru terk ettim de
Yarın cevabı paylaşırım sizinle.
valla mutfak dolaplarım yüksek ve mevburen uzanıyorum parmak ucumda yükselerek desteklesemde mecburen uzanıyorum napim..uzanmasam tabureye binmem lazım tabureden de düşçem diye korkuyom..
valla mutfak dolaplarım yüksek ve mevburen uzanıyorum parmak ucumda yükselerek desteklesemde mecburen uzanıyorum napim..uzanmasam tabureye binmem lazım tabureden de düşçem diye korkuyom..
heee şu randevuya sadık kalmayan doktor dimi
Doktora gitmiş olan arkadaşlarrrrrrr,
Beslenme konusunda neler öğrendiniz doktorunuzdan? Bizimle de paylaşır mısınız? Mesela sakatat yasak mı :))) Midye yasak, onu biliyorum:)
Ben de yarın gidiyorum, herşey yolundaysa ve kesemiz varsa gelince size anlatrıım doktorun söylediklerini....
hamişler nasılız bakalım? biz iyiyiz bugun biraz temizlik yaptık bebisimle azcık yorulduk simdi dinleniyoruz:) sizler nasılsınız bakalım keyifler yerindedir insallah.. gerinme konusunu konusmussunuz bende her sabah aynı seyi dusunuyorum acaba zarar verir mi diye korkumdan gerinemiyorum:)
bu arada dun saglık ocagına gittim gebelik bildirimi yapın yazıyodu gidip gorustum onlar da takip ediyorlarmıs her ay cagırıcaz seni gelip kontrol ediliceksin dedi benim zaten doktorum var gidiyorum kontrole dedim olsun buraya da geliceksiniz dediler bide bebek dogduktan sonra da ası icin falan cagırıyorlarmıs..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?