gelinimi iyi koru kızım,kimseye laf söyletme,dişli,laflı olsum kayınvalidesi gibiben burağa şimdiden söylüyorum bak oğlum ev işlerinde hep yardım et eşine,güzel yemek yapmayı öğren falan diye
erkek anaları,
evlatlarınızı şimdiden kartopu gibi alıştırmaya çalışın,
kız arkadaşlarına hanımefendi gibi davransınlar,
eşlerine yardım etsinler, onları üzmesinler
ahahahahha sende az değilsin çocukların yanında haraketlerimize çok dikkat etmeliyiz yaa hep kaydediyolarr
sevozyyyyyyyy yaz kıss tarifi poğaçanınnnnn mayalımı buu yoksa kabartma tozlumu
1sb süt
1 yk maya
2yk seker
1sb yağ
4 sb un
1yk tuz
1 sise soda
1 saat mayalansınn
ılık süt,maya ve seker 15 dk dinlensin.sonra diğer malzemelerle yoğur..1 saat mayalansınn.sonra acın ağzını püfffff,dağ gibi kabarıoo.2 tepsi cıkıoo bnm mini fırın tepsisiylen..
1sb süt
1 yk maya
2yk seker
1sb yağ
4 sb un
1yk tuz
1 sise soda
1 saat mayalansınn
ılık süt,maya ve seker 15 dk dinlensin.sonra diğer malzemelerle yoğur..1 saat mayalansınn.sonra acın ağzını püfffff,dağ gibi kabarıoo.2 tepsi cıkıoo bnm mini fırın tepsisiylen..
kız ben bloğa bölemi yazimmm sen benii delirtceynnnnnn
belkide bu sodanında etkişsi var dimi pufur pufur olmıuş çünküümmmmmm
kızlar yaa böreğe poaaaçaya duymuştumdaaaa şimdide keke süt yoğurt yerine koyuyolarmış denemek lazımmmmm
kız ben bloğa bölemi yazimmm sen benii delirtceynnnnnn
1sb süt
1 yk maya
2yk seker
1sb yağ
4 sb un
1yk tuz
1 sise soda
1 saat mayalansınn
Sevozycan 1 yemek kaşığı tuz çok değil mi? Çorak gibi olur kız 1 yemek kaşığı tuz.
Arap Dolması
3 Su Bardağı pirinç - Yıkanmış, süzülmüş
3 Domates - Küp Küp doğranmış
2-3 Tane Sivri Biber - 2-3 Tane Kırmızı Biber- biberler ikiye bölünüp, küçük küçük doğranacak
2 orta boy soğan - Küp küp doğranmış
Yarım Demet Maydanoz - İnce İnce kıyılmış
Göz kararı sıvıyağ (yani bolca sıvıyağ)
3 yemek kaşığı kadar domates salçası veya 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber, biraz sumak, göz kararı nar ekşisi.
İsteğe göre etli yapılacaksa, bıçak arası diye tabir edilen parça et kullanılır.
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Dolmanın içi hazırlanır. Dolma içi ayrıca pişirilmez, dolmalar çiğ içten doldurulur.
.............
Kuru dolmalar veya sarmalar yapıldıktan sonra, tencereye yerleştirilir, kaynar su ilave edilir, 15-20 dakika kadar pişirilir.
Bir kapta 1 yemek kaşığı kadar sumak ekşisi, 1 tatlı kaşığı dolusu salça ve bir büyük bardak kadar sıcak su karıştırılır, dolmaların üstüne dökülür. Bu haliyle de biraz daha pişilir.
Sumak Ekşisi denilen şeyi ben yapmıyorum. Kayınvadilem yapıyor kızlar. Yazın sumak tohumlarını suda bekletip, sonra o suyu kaynatıp nar ekşisi gibi bişey yapıyorlar. Bana da her sene getiriyor. Bu dolmaya tadını veren de aslında o. Onun yerine ne kullanılabilir tam bilmiyorum. Ama geçen gün 5m migrosta gezerken sumak ekşisi sosu gördüm. Aynı nar ekşisi gibiydi. O sumak ekşisi olarak kullanılabilir bence. Zaten dolma biraz acı biraz da ekşi olduğu için çok lezzetli oluyor.
Zeynepçim dün facede dolmanın fotolarına baktım ama bayaaa gerilerde kalmış o yüzden bulamadım.
sevdanın tarifi güzel oldu yaaaaaa sanırım pufudikk bişi oluyoo bide anamın poçası var onuda yaparken çektirimde koyayımm bölee elişnin yanıyla açıp kapatılıyoo neydi adı yawwwwww
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?