2011 Ekim Anneleri

Çiğden yapılıyormuş zaten, hepsini karıştırıp yapraklara sarıyormuşsun, pişirirken de sumak suyuyla pişiriyormuşsun....

Arcemek daha önce anlatmıştı aklımda kalmış.....

acaba sumak suyumu sumak ekşisimi neydi ne kadan koyuluyooooooooo

kızlar dün efenin önünde önüne çerez vardı çiyneyip tükürüyor diye ses etmedik oysaki bu arada dört tane misket gibi fındık yutmuşşşşş:52::52::52::52::52:karpuz çekirdekleriyle örülü 4 tane fındık çıktı bezinden dedi annemm bide güzel kalayladı beni kapattıııııı:53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Maralcım aynı stres bende de var, nasıl ayırcam diye. Memeye bişey sürmek, ayrı kalmak, tiksindirmek gibi şeyler çocukta çok büyük üzüntüye yol açıyormuş. 2 yıl boyunca her ağlamasında, her hastalığında, her sevincinde sığındığı sakinleştiği memeden böyle ayrılmak çocuğun anneye karşı kızgınlığa sebep oluyormuş. Geçen sene hamile olduğu için ilk bebeğini salça sürerek memeden ayırmıştı arkadaşım, 2 hafta boyunca yüzüme bakmadı ve hala da diyoloğumuz kötü diyor, aradan 1 yıl geçmesine rağmen. Bir başka arkadaşımsa 1 mayısta 24 ayı dolan bebeğine 4-5 ay önceden konuşmaya başlamış artık daha az emeceğini söylemiş, son ay ise sadece gece uyurken emeceksin demiş, ve 1 mayıs günü tamamen kesmiş, çocuk annesinin yatağında yatıyormuş o gece yatağını da ayırmış. Her ikisi için de çok kolay olmuş ayrılmak.
Ben haziran sonu temmuz başı için 2 haftalık izin almıştım ayırayım diye. Doktorumuz 24 ay emzirmeni öneririm dedi. 24 ayımızda kurban bayramı olacak, 1 hafta sürüyor, 1 hafta da önceden alsam. Köye giderim orada çocuklarla falan oynarken daha kolay ayrılır diye umuyorum. Şu anda tam karar vermedim ne yapacağıma.

ben de herhangi bir şey kullanmadan bırakayım diyorum ama nasıl olacak bilemiyorum,
benim ki resmen zevkine emiyor, bir eli göğsümde ucunu yuvarlıyor diğer eli emdiği göğsümün
kenarına dokunuyor, haziranın ilk haftası veya 2. hafta kesmeyi düşünüyorum (düğünden dolayı
annemin olabileceği zamanı seçmeye çalışıyorum) hem biraz vücudum kendini toplar, hem dişlerimi
eylülde yapmaya başlayacaklar sonrasında cemre'ye kardeş kendime ikinci evlat yapmayı istiyorum:1::1::1:

acaba sumak suyumu sumak ekşisimi neydi ne kadan koyuluyooooooooo

Ekşimi su mu bilmem ama dolmayı pişirirken kullandığın su kadar koyuyorsundur herhalde.

Mardin'li Arap arkadaşım yapardı öğrenci evinde bundan, ıhlamur tanelerine benzeyen sumakları ıslatıp süzerdi, sadece o su ile pişirirdi, ekstra sade su koymazdı. Hatta ısıtırken bile o su le ısıtırdı.

ben de herhangi bir şey kullanmadan bırakayım diyorum ama nasıl olacak bilemiyorum,
benim ki resmen zevkine emiyor, bir eli göğsümde ucunu yuvarlıyor diğer eli emdiği göğsümün
kenarına dokunuyor, haziranın ilk haftası veya 2. hafta kesmeyi düşünüyorum (düğünden dolayı
annemin olabileceği zamanı seçmeye çalışıyorum) hem biraz vücudum kendini toplar, hem dişlerimi
eylülde yapmaya başlayacaklar sonrasında cemre'ye kardeş kendime ikinci evlat yapmayı istiyorum:1::1::1:

sütr geliyosa emsin kız yazıktırrrr

Ekşimi su mu bilmem ama dolmayı pişirirken kullandığın su kadar koyuyorsundur herhalde.

Mardin'li Arap arkadaşım yapardı öğrenci evinde bundan, ıhlamur tanelerine benzeyen sumakları ıslatıp süzerdi, sadece o su ile pişirirdi, ekstra sade su koymazdı. Hatta ısıtırken bile o su le ısıtırdı.

o zaman şimdi yayınlamayayım ben unu en önemli noktaları yok

25 Aralık 2012 Salı
SİİRT DOLMASI

SİİRT DOLMASI
Nefis bir dolma tarifi :)

MALZEMELER:
2 orta boy kase pirinç
3 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
4 adet domates
5-6 tane sivri biber
2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2,5 tatlı kaşığı tuz
pazı yaprağı .
(Arzuya göre soğan da kabukları soyulup yıkanır sıcak su da haşlanır.)
1 tatlı kaşığı karabiber , pul biber
sıcak su
1 çay bardağı kadar tane sumak
Arzu eden 1 kase kadar küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et kullanabilir. yaz ayında aynı iç malzemeyle taze patlıcan dolmalık biber ve asma yaprağıyla yaparız.Bazen de pirinç yerine yarma kullanırız yaz ayında.
YAPILIŞI:
Öncelikle sumağımızı bir cezveye koyup üzerine 2 çay bardağı kadar sıcak su döküp bir kenara alıyoruz.kuru biber patlıcanları tencereye alıp sıcak su da haşlayıp bir kenara alıyoruz (ben 20 biber 20 patlıcan kullandım) malzemelerimizi güzelce yıkadıktan sonra kuru soğanı ,biberi, domatesi küp küp doğrayıp derince bir kaba alıyoruz.maydanozları doğrayıp ekliyoruz .salçamızı katıp karıştırıyoruz. sonra sıvı yağımızı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .en son pirincimizi yıkayıp ekliyoruz. malzemelerimizi karıştırıp biber ve patlıcanlarımızı doldurup iç içe geçirip tencereye diziyoruz soğanlarımızı doldurup diziyoruz.yapraklarımızı sarıp en üste diziyoruz. ıslattığımız sumağı ocağa alıp tekrar ısıtıyoruz dolmanın üstüne süzgeç yardımıyla döküyoruz.birazda kaynar su ekliyoruz.yani yaprakların üstünü bir parmak geçecek kadar su olmalıdır .öncelikle yüksek ateşte pişiriyoruz.su fokurdamaya başladığında ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz
AFİYET OLSUN

kızlar dün efenin önünde önüne çerez vardı çiyneyip tükürüyor diye ses etmedik oysaki bu arada dört tane misket gibi fındık yutmuşşşşş:52::52::52::52::52:karpuz çekirdekleriyle örülü 4 tane fındık çıktı bezinden dedi annemm bide güzel kalayladı beni kapattıııııı:53::53::53::53::53::53::53::53::53:

zeynep aman canım dikkat et , bize doktorun dediği hiçbirşeyi ezme ama muhakkak kuruyemiş tarzı şeyleri ezip ver genzine kaçma olasılığı çok yüksekmiş. bende şamfıstığı ve badem veriyordum.ezip öule ver 3 yaşına kadar dedi. bizde korkup vermiyoruz artık. cevizini zaten öğütüp kahvaltısına katıyordum. bademini ve diğer kuruyemişleri biz yerken isterse ağzımda biraz kırıp öyle veriyorum

zeynep aman canım dikkat et , bize doktorun dediği hiçbirşeyi ezme ama muhakkak kuruyemiş tarzı şeyleri ezip ver genzine kaçma olasılığı çok yüksekmiş. bende şamfıstığı ve badem veriyordum.ezip öule ver 3 yaşına kadar dedi. bizde korkup vermiyoruz artık. cevizini zaten öğütüp kahvaltısına katıyordum. bademini ve diğer kuruyemişleri biz yerken isterse ağzımda biraz kırıp öyle veriyorum

Ben de koyuyordum önüne oyalansın diye. Koymayayım bari.. Hele çekirdeğe bayılıyor benimki. Bir ona açıyom bi kendime, çok sıkıcı oluyor.. Çekirdek keyfimden uzak kalıyom MErt'in çekirdek sevdası yüzündenn..

Ben de koyuyordum önüne oyalansın diye. Koymayayım bari.. Hele çekirdeğe bayılıyor benimki. Bir ona açıyom bi kendime, çok sıkıcı oluyor.. Çekirdek keyfimden uzak kalıyom MErt'in çekirdek sevdası yüzündenn..

annemde ondan kalayladı zatiii bütün bütünnn ama bu katı şey asla yutmazdıki şaşırdımmmmmmm

meloş sende avona üyemisinnnnn arkadaş güneşsiz bronzlatıcı istemişti aldı çok memnunum didiiii bu eski katalogtan neyse bende elimin üzerinee sürdüm çok beyazım ondanmı ene elimn üzeri turuncu yanık gibi olduu böle akşamda kına gecesi var sabunladım çıkmii napmak lazım yaa ne zaman çıkıcak buu immdattttttttttt

biz her çekirdek yediğimizde cemre ile karşı karşıya geliyoruz,
önce çıkardığım çekirdekleri yiyor sonra kabuklu olana almaya çalışıyor
o zaman biraz önünden toplamaya çalışıyorum ama o hızla nasıl
kavrıyor anlatamam, cevizi zaten kızımla kırıp çıkarıyoruz, kendisi
gidip gelip yiyor, tüm tüm alıp kendisi ısırıp ısırıp yiyor ancak çekirdekler
tüm tüm çıkıyor çok iyi biliyorum (kızım ısır diyorum ama bir kavramada yiyor):1::1:

meloş sende avona üyemisinnnnn arkadaş güneşsiz bronzlatıcı istemişti aldı çok memnunum didiiii bu eski katalogtan neyse bende elimin üzerinee sürdüm çok beyazım ondanmı ene elimn üzeri turuncu yanık gibi olduu böle akşamda kına gecesi var sabunladım çıkmii napmak lazım yaa ne zaman çıkıcak buu immdattttttttttt

Yok canım değilim... Nasıl çıkar bilemedim şimdi... Ben avonun farlarını kullanıyorum sadece... Cildime nemlendirici dışında bişey sürmem. Biraz hassas bi cildim var ne sürsem minik minik sivilceler oluyor. Bi tek m. asam ürünlerinde olmuyor ama o da çok pahalı.

akşama ben de kınaya gidiyorum hem de cemre yi götüreceğim
bakalım güzel kızım halay çekecek mi?
mendilimizi unutmayayım

bizde gidicüz bu akşam kınaya yolda uzak hiç gidesim yok
maral kız senn kardeşin düğünü dimii

bizde gidicüz bu akşam kınaya yolda uzak hiç gidesim yok
maral kız senn kardeşin düğünü dimii

yok kız kardeşimin değil bizimki 8 haziran tekirdağ'da (kına ama orada da düğün yapılacak
gelinimiz kalabalık gittikten sonra bindallısını giyecek kına yakacağız), istanbul'da 9 haziran

kınada kırmızı kısa tek omuzlu elbise,
düğünde hürrem yeşili tek omuzlu uzun elbise

size resimleri faceten sonra atarım

bi tene el bise giyemm bari bendetepeden topuzz güzl makyaj bittiiiiii
neysee haydi ii akşamlar bebeklerr görüşmek üzereeeee tee maltepede kun gecesi:37::37::37::37:

Back