• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Doktoruma bebeği hastaneden nasıl çıkartayım diye sordum bana şu elde taşınan çantalar ile çkartın dedi zaten bebek küçücük diyor. Bunun haricinde araba koltuğu gibi kullanılbilen ana kucaklarından ve hafif olan bebek arabalarından alıcam. Bebek arabası ağır olunca biz anneler için zor oluyormuş. :49:

[QUOTdfdfdfdE=youngmom;19743871]Ben uzayan bebek karyolalarini Ulus'taki Ozelcan'da, bir de Cukurambar'daki Toker Bebe'de gormustum. Sitelerde de vardir kesin.[/QUOTE]

sitelere baktık biz hafta sonu, yalnız biraz kazık gibi geldi, sitelerde sölensan genç mobilya diye biyer var ellerinde tek kaımış 5 parçalık çok hoş (rengi beyaz) :nazar:bi bebek odası vardı,tek kaldığı için çok uygunda bıraktılar ama benim evimde o kadar yerim yok diye alamadım,duyurulur :)) ulusta özelcana çıkarken solda bi babyhope(yasin uzun) mağazası var( 29/a) ben ordan aldım uzayan karyola,gardrop falan,uyku seti yatağı,ana kucağı vs,baya indirim yaptı,2 gündede geldi kurdular,şimdi evde gidip gelip kızımın odasına bakıyorum :))
bebek arabası ne alacağıma karar veremedim,ağır olsunda istemiyorum,kriterim çift yönlü ( ve hesaplı)olması ama hala karar veremedim,hamileliğimde biraz riskli her dakka çıkıp gezemiyorum,tavsiyeniz varmı?

slm bayanlar pek giremiyorum kızım artık büyüdü oyun istiyo :-)) :8:
son sayfalara baktım sadece
ben hamilelikte 15 kg aldım, 8 ay boyunca 10 kg aldım ohh dedim verrim hepsini ama son ay evde olunca 5 kg aldım bi anda :-)) şimdi sadece 4 kg kaldı emziriyorum die diette yapamıyorum dikkat edin bebişe yaramayan şeylerden uzak durun derim ben :34:

bolbol su için hem ödem az olur,hem bebeğin suyu ii olur,hemde gebelikte sık rastlanan idrar yolları enf korunmuş olursunuz

bi arkadaş travel sistem almış ii günlerde kullan canım ama kızlar arabayı kesinlikle hafif alın tamam otobüse dolmuşa binmicek olabilirsiniz ama bagaja koyarken,eve çıkarıken,merdiven çıkarken çok zorlanısınız

hepinize kolay hamilelikler ve kolay doğumlar dilerim...

Ben de icimden diyordum ki, dogum yapan anneler hic ugramiyor.. Ben de hafif travel sistem arabalardan yanayim. Ama hala karar verip alamadim hangi modeli alacagima:50:

merhaba arkadaşlar:)
bende sizler gibi ankaradaki anne adaylarındanım. konuyu kim açtıysa ellerine sağlık güzel bir konu hele benim gibi ankaraya yeni gelenler için.
kısmetse bende temmuz ayında anne olucam.
bu hafta sonu kısmetse oğluma beşik ve araba bakıcaz eğer uygun fiyatlı yerler bulursam sizleredeburdan yazarım. mother and care'de yarına kadar çocuk arabaları çok uygun chicko marka çift yönlü arbalar 170 tl idi.
Bu konuyu ben actim, canim. Aramiza hosgeldin!:71:
Ben de Temmuz annesi olacagim insallah!. Hatta seninle aramizda 2 gun var. Sen hangi doktora gidiyorsun? Hangi hastanede dogum yapacaksin, karar verdin mi?
evet zara'dakilere bende hastayım ama dediğin gibi 2 ay anca giyecek. biraz büyüse neler alırım neler hele yürümeye başlayınca spor ayakkabılar, takım elbiseler allahım off
Ben de Zara'ya bayiliyorum, ama maalesef pahali. Indirime girse de alsak:1:

youngmom senin baya az kalmış canım yaa hayırlısıyla bebeğine kavuş ama bizi de unutma tecrübelerine ihtiyacımız olacak aramızda 2 ay falan var :emir_bebek:

kızlar hangi hastaneye gidiyorsunuz?nerede doğum yapacksınız?Ankarada en iyi detaylı ultrasonu kim yapıyor?youngmom nasılsın? 7.ay nasıl geçiyor? çok soru sordum ama hepside benim için çok önemli sorular:))

Bu konuyu ben actim, canim. Aramiza hosgeldin!:71:
Ben de Temmuz annesi olacagim insallah!. Hatta seninle aramizda 2 gun var. Sen hangi doktora gidiyorsun? Hangi hastanede dogum yapacaksin, karar verdin mi?

Ben de Zara'ya bayiliyorum, ama maalesef pahali. Indirime girse de alsak:1:

bencede ya zara indirime girsede oğlullarımıza güzel şeyler alsak. Çalışıyor olsam fiyatları felan dinlemicem nefsimi köreltmek adına alıcam birkaç şey :52:

Canım ben 29 Mayıs TDV hastanesine gidiyorum kısmetse orada doğum yapıcam. doktorumda nesrin hanım. gayet iyi ilgileniyorlar. Ben normal doğum yapmak istiyorum o yüzdende doktorumun bayan olmasnı istiyorum. 29 mayıstada bütün doğum ekibi bayan.

Sen nerede doğum yapmayı planlıyorsun ? normal mi yoksa sezeryan mı?
Ya ben artık sıkıldım :) oğlum dünyaya gesin artık :49:

geçtiğimiz hafta sonu eşimle ulustaydık ve bebeğimize beşik aldık. son ana kadar park beşik almayı planlıyorduk ama bütün park beşikler ithal olup çinden getirildiğinden eşimin içine sinmedi bizde ahşap beşik ve uyku setini aldık :)
$5242b_ceviz.jpg
uzun sürede kullanabilir.
birde hastaneden çıkarmak için fort bebelerden aldım fiyatları çok uygun.. doktorumda hastaneden çıkarken fort bebe alın dedi.

onun haricinde kızlar ulusta hafif yeni doğumdan sonrada kullanılabilecek pier cardin marka bebek arabası var muhtemelen onu alıcam çok hafif ve araba koltuğu ile birlikte adam 350 ye bırakıyor. pazarlık yapmadan fiyatını 550 den 350 ye indirdi. Arabanın ağırlığı 4.5 kg. Bana belli olmaz ama daha da araştırabilirim :) hemen araba almayı düşünmüyorum.
kıyafet fiyatlarında çok bir değişiklik yok ha ulustan almışın ha başka yerden bence.. en azından ben fazla fark göremedim. iyi birşeyler almayı düşünüyorsan nereden kıyafet aldığının önemi yok fiyat açısından...

youngmom senin baya az kalmış canım yaa hayırlısıyla bebeğine kavuş ama bizi de unutma tecrübelerine ihtiyacımız olacak aramızda 2 ay falan var :emir_bebek:

Evet, canim. Az kaldi. Artik sIkIlmaya bile basladim. Ilk gebeligimde dogum gunu gelip catmasin istiyordum. Simdi ise 4 ayliktan beri canim cok sIkIlIyor.
Bebise ilk kavusmamdan sonra belki pek yazamam ama sonra yine yazarim, canim.
Canım ben 29 Mayıs TDV hastanesine gidiyorum kısmetse orada doğum yapıcam. doktorumda nesrin hanım. gayet iyi ilgileniyorlar. Ben normal doğum yapmak istiyorum o yüzdende doktorumun bayan olmasnı istiyorum. 29 mayıstada bütün doğum ekibi bayan.

Sen nerede doğum yapmayı planlıyorsun ? normal mi yoksa sezeryan mı?
Ya ben artık sıkıldım :) oğlum dünyaya gesin artık :49:

Bir arkadasim da ayni doktora gidiyor ve memnun. Ben Lina Kadin Sagligi Merkezi'ndeki Sukran Cakmak'a gidiyorum. Benim israrim da normal dogum oldugu icin, uzun sure bayan doktor arayisindaydim. Sonra KK'daki ovgulerden dolayi Sukran Hanim'a basladim. Kismetse dogumum HRS'de olacak. Gerci bu kadar "normal dogum" turkusu soylediktean sonra sanirim sezaryen olacagim. :19:Benim oglusun bas gelisimi 3 hafta ondeymis. Gecen haftaki randevumuzda bebegin basinin 9,2 cm oldugunu ve bu durumun normal dogumu zorlayabilecegini ve beni sezaryene yonlendirebilecegini soylediler ayrintili ultrason uzmani ve doktorum. Istemeye istemeye sezaryen olacagim galiba. Ben sezaryenden daha cok korkuyorum. Hayirlisi olur insallah! Bu arada ben de senin gibi cok sIkIldim. Bir an once Temmuz sonu gelsin istiyorum. Gerci erken dogmasini da istemem. Premature bebekle de ugrasmak zor.

Bir arkadasim da ayni doktora gidiyor ve memnun. Ben Lina Kadin Sagligi Merkezi'ndeki Sukran Cakmak'a gidiyorum. Benim israrim da normal dogum oldugu icin, uzun sure bayan doktor arayisindaydim. Sonra KK'daki ovgulerden dolayi Sukran Hanim'a basladim. Kismetse dogumum HRS'de olacak. Gerci bu kadar "normal dogum" turkusu soylediktean sonra sanirim sezaryen olacagim. :19:Benim oglusun bas gelisimi 3 hafta ondeymis. Gecen haftaki randevumuzda bebegin basinin 9,2 cm oldugunu ve bu durumun normal dogumu zorlayabilecegini ve beni sezaryene yonlendirebilecegini soylediler ayrintili ultrason uzmani ve doktorum. Istemeye istemeye sezaryen olacagim galiba. Ben sezaryenden daha cok korkuyorum. Hayirlisi olur insallah! Bu arada ben de senin gibi cok sIkIldim. Bir an once Temmuz sonu gelsin istiyorum. Gerci erken dogmasini da istemem. Premature bebekle de ugrasmak zor.

Canım, benim oğlanında başı önde gidiyordu ama ne olduysa en son ölçümde başı haftasıyla uyumlu. benim sadece 1 hafta öndeydi ama. Bizde sürekli normal normal diye çırpınıyoruz ama son sözü yine bebişler söylüyor :) sancısı gelip normal doğum yapıcam diyip hastaneye giden ve sezeryan olan çok arkadaşım var malesef.
sende korkma sakın herşey olacağına varır. Kimileri sezeryandan sonra hiç sancı ve ağrı çekmiyor inşallah sezeryan olursan seninde öyle olur. sağlıklı ve hayırlı bir çocuk olsun sana.
birşey sorucam isim düşündünüz mü? :82:

Canım, benim oğlanında başı önde gidiyordu ama ne olduysa en son ölçümde başı haftasıyla uyumlu. benim sadece 1 hafta öndeydi ama. Bizde sürekli normal normal diye çırpınıyoruz ama son sözü yine bebişler söylüyor :) sancısı gelip normal doğum yapıcam diyip hastaneye giden ve sezeryan olan çok arkadaşım var malesef.
sende korkma sakın herşey olacağına varır. Kimileri sezeryandan sonra hiç sancı ve ağrı çekmiyor inşallah sezeryan olursan seninde öyle olur. sağlıklı ve hayırlı bir çocuk olsun sana.
birşey sorucam isim düşündünüz mü? :82:

Dedigin gibi hersey olacagina varir. Hakkimda hayirlisi olsun! Daha onceki dogumum normal dogum oldugu icin, bunda da israrim normal dogum yonunde.

Biz, oglusumuza Selim ismini koyacagiz. Peki ya siz?

Bir de aramizda 2 gun oldugu icin, sana sorayim. En son randevunuzda ultrason sonuclarina gore BPD (kafatasi capi) neydi oglusunun? Bir karsilastirayim diyorum. Cunku internetteki sitelere gore benim oglusun kafatasi capi 1 hafta onde gozukuyor, 3 hafta degil. Goz gore gore de sezaryen olmak istemiyorum.

Dedigin gibi hersey olacagina varir. Hakkimda hayirlisi olsun! Daha onceki dogumum normal dogum oldugu icin, bunda da israrim normal dogum yonunde.

Biz, oglusumuza Selim ismini koyacagiz. Peki ya siz?

Bir de aramizda 2 gun oldugu icin, sana sorayim. En son randevunuzda ultrason sonuclarina gore BPD (kafatasi capi) neydi oglusunun? Bir karsilastirayim diyorum. Cunku internetteki sitelere gore benim oglusun kafatasi capi 1 hafta onde gozukuyor, 3 hafta degil. Goz gore gore de sezaryen olmak istemiyorum.

canım bizimkinin ismi Ahmet oğuz yada ahmet oğuzhan olucak kısmetse. benim benim ufaklığın kafa çapı 34+ 0 da 8.45 cm bir daha ki kontorolüm haftaya cuma olucak o zamanda sana söylerim son durumunu.
bu ölçümler doktordan doktora değişiyor ben bir ara zekai tahir buraka gidiyordum oradaki ölçümler hep çok yüksek çıkıyordu ama aynı hafta kendi doktorum ölçüm aldığında benim ufaklığın ölçümleri daha küçük oluyordu.

canım bizimkinin ismi Ahmet oğuz yada ahmet oğuzhan olucak kısmetse. benim benim ufaklığın kafa çapı 34+ 0 da 8.45 cm bir daha ki kontorolüm haftaya cuma olucak o zamanda sana söylerim son durumunu.
bu ölçümler doktordan doktora değişiyor ben bir ara zekai tahir buraka gidiyordum oradaki ölçümler hep çok yüksek çıkıyordu ama aynı hafta kendi doktorum ölçüm aldığında benim ufaklığın ölçümleri daha küçük oluyordu.

Teşekkür ederim, cevabın için. Sizin de isim seçenekleriniz için güzel. Benim de bir dahaki kontrolüm haftaya Cuma'ya. Yine karşılaştırırız o zaman.

kızlar selam bende 23 haftalık anneyim :) ankara cukuraambarda yeşim tekstili kesinlikle tavsiye ederim hamile kıyafetleri konusunda.hem marka satılıyor hem de uygun fiyatlara.ben next marka hamile kotunu 39 tl ye aldım esofmandan rahat incecik güzel bir kot.artık yavas yavas bebek arabası bakmaya basladık yalnız ankarada stokke xplory marka bebek arabası göremedim hiç bi yerde :S nerden bulabilirim acaba? bir de gecen hafta bodrumdaydım her 10 bebek arabasından 8 i quinny zap idi.bugün eşimle gittik inceledik cok kullanıslı bir araba gibi duruyor.en öenmlisi çift taraflı kullanım ve tam yatabilme özelligi var zap extranın.ayrıca 1 yasından sonra ayrıca baston almaya gerek yok o kadar hafif yani yalnız kullananların yorumlarını cok bulamadım.bilen varsa yardım lütfen... kafam iyice karıstı :S

kızlar selam bende 23 haftalık anneyim :) ankara cukuraambarda yeşim tekstili kesinlikle tavsiye ederim hamile kıyafetleri konusunda.hem marka satılıyor hem de uygun fiyatlara.ben next marka hamile kotunu 39 tl ye aldım esofmandan rahat incecik güzel bir kot.artık yavas yavas bebek arabası bakmaya basladık yalnız ankarada stokke xplory marka bebek arabası göremedim hiç bi yerde :S nerden bulabilirim acaba? bir de gecen hafta bodrumdaydım her 10 bebek arabasından 8 i quinny zap idi.bugün eşimle gittik inceledik cok kullanıslı bir araba gibi duruyor.en öenmlisi çift taraflı kullanım ve tam yatabilme özelligi var zap extranın.ayrıca 1 yasından sonra ayrıca baston almaya gerek yok o kadar hafif yani yalnız kullananların yorumlarını cok bulamadım.bilen varsa yardım lütfen... kafam iyice karıstı :S

kızlar hangi hastaneye gidiyorsunuz?nerede doğum yapacksınız?Ankarada en iyi detaylı ultrasonu kim yapıyor?youngmom nasılsın? 7.ay nasıl geçiyor? çok soru sordum ama hepside benim için çok önemli sorular:))
Ben hastaneye gıtmıyorum. Lina Kadın Saglıgı Merkezi'ne gidiyorum. Ben, kısmetse, HRS'de dogum yapacağım. Ankara'da detaylı ultarson yapan 3-4 ünlü kişi var:

1. Prof.Dr. Mustafa Salih-Radyalog (530TL)
2. Özgür Deren (Jinekolog+ Perinatolog) (400 TL)
3. Eyüp Ekici-Radyalog (300 TL)
4. Ali Bey (Maalesef soyadını bilmiyorum- Lina Kadın Sağlığı Merkezi'nde bakıyor)- Radyalog (150 TL)

Ben ilk gebeliğimde Eyüp Ekici'ye, bu gebeliğimde de Ali Bey'e gittim.

Canım benim 8. ay bitti. 9. aya başladık. Artık sıkılmaya başladım. Bir de kalçalarımda ve bacaklarımda ağrılar var. Bir de, sıcaklar bastırmaya başladı. Son 1 ay zor geçecek galiba.

Senin nasıl gidiyor? İkizdi değil mi?

geçtiğimiz hafta sonu eşimle ulustaydık ve bebeğimize beşik aldık. son ana kadar park beşik almayı planlıyorduk ama bütün park beşikler ithal olup çinden getirildiğinden eşimin içine sinmedi bizde ahşap beşik ve uyku setini aldık :)
Eki Görüntüle 212687
uzun sürede kullanabilir.
birde hastaneden çıkarmak için fort bebelerden aldım fiyatları çok uygun.. doktorumda hastaneden çıkarken fort bebe alın dedi.

onun haricinde kızlar ulusta hafif yeni doğumdan sonrada kullanılabilecek pier cardin marka bebek arabası var muhtemelen onu alıcam çok hafif ve araba koltuğu ile birlikte adam 350 ye bırakıyor. pazarlık yapmadan fiyatını 550 den 350 ye indirdi. Arabanın ağırlığı 4.5 kg. Bana belli olmaz ama daha da araştırabilirim :) hemen araba almayı düşünmüyorum.
kıyafet fiyatlarında çok bir değişiklik yok ha ulustan almışın ha başka yerden bence.. en azından ben fazla fark göremedim. iyi birşeyler almayı düşünüyorsan nereden kıyafet aldığının önemi yok fiyat açısından...

Beşik ve portbebeniz hayırlı olsun!

Ben de uzun süre bebek arabası+ ana kucağı aradım, araştırdım. Ama hala karar verebilmiş değilim. Kafamda bir kaç marka-model var. Kesinlikle hafif olsun istiyorum. Beğendiğim modeller: Chicco Liteway, Bebe Confort (Mila)

Arabayı dedemiz alacak. Onlar da başka bir şehirde. Gelince alacaklar. Aslında acelesi de yok. Zaten hastaneden çıkartırken veya ilk 2-3 ay kullanabileceğimiz portbebemiz var. Ben arabayı bebiş doğunca alacağım. Pierre Cardin'i de KK'da arştırmıştım. Kullananlar pek memnun değildi. O yüzden vazgeçtim.

bana mother andd care mağazasında çalışan eleman ayın 15 inde tekstil ürünlerinde % 50 indirim var dedi. bazen bebek arabalarıda orada çok uyguna bulunabiliyor. Ben ulustaki özelcan dan beşik aldım ama çok indirim yapmadılar ama şöyle de bir durum var internette yazan fiyattan çok uyguna aldım.
başka yerlerde satılan çıtçıtlı badilerin en ucuzları bile 3-3.5 tl bence motherandcare çok uygun hem penyeside güzele benziyordu

arkadaşlar biz bugün ulus suluhan'dan beşiğimizin siparişini verdik. hasır sepeti inanılmaz güzel süslüyorlar ve tüm malzemesini kendin seçiyorsun. altı ta tekerlekli kendinle bebeğin 7-8 aylık olana kadar istediğin yere götür. harika bir beşik oldu acayip içime sindi, sitelerde benzerlerini 500-600' bulmuştum. 250'ye yaptırıyorum. isteyene tel.i veriririm. hepimize yavrularımız şimdiden hayırlı olsun.:49:

Ben hastaneye gıtmıyorum. Lina Kadın Saglıgı Merkezi'ne gidiyorum. Ben, kısmetse, HRS'de dogum yapacağım. Ankara'da detaylı ultarson yapan 3-4 ünlü kişi var:

1. Prof.Dr. Mustafa Salih-Radyalog (530TL)
2. Özgür Deren (Jinekolog+ Perinatolog) (400 TL)
3. Eyüp Ekici-Radyalog (300 TL)
4. Ali Bey (Maalesef soyadını bilmiyorum- Lina Kadın Sağlığı Merkezi'nde bakıyor)- Radyalog (150 TL)

Ben ilk gebeliğimde Eyüp Ekici'ye, bu gebeliğimde de Ali Bey'e gittim.

Canım benim 8. ay bitti. 9. aya başladık. Artık sıkılmaya başladım. Bir de kalçalarımda ve bacaklarımda ağrılar var. Bir de, sıcaklar bastırmaya başladı. Son 1 ay zor geçecek galiba.

Senin nasıl gidiyor? İkizdi değil mi?

Beşik ve portbebeniz hayırlı olsun!

Ben de uzun süre bebek arabası+ ana kucağı aradım, araştırdım. Ama hala karar verebilmiş değilim. Kafamda bir kaç marka-model var. Kesinlikle hafif olsun istiyorum. Beğendiğim modeller: Chicco Liteway, Bebe Confort (Mila)

Arabayı dedemiz alacak. Onlar da başka bir şehirde. Gelince alacaklar. Aslında acelesi de yok. Zaten hastaneden çıkartırken veya ilk 2-3 ay kullanabileceğimiz portbebemiz var. Ben arabayı bebiş doğunca alacağım. Pierre Cardin'i de KK'da arştırmıştım. Kullananlar pek memnun değildi. O yüzden vazgeçtim.

canım ya şu detaylı ultrason konusunda yazdıkların için teşekkürler..bakalım ben ne yapıcam...

canım ya şu detaylı ultrason konusunda yazdıkların için teşekkürler..bakalım ben ne yapıcam...

Bir sey degil, canim. Senin bir de ikiz! Iki kata para alacaklar. Daha ucuz olanlara yonelmeni tavsiye ederim. Sonunda ayni isi yapiyorlar.

Son düzenleme:
Back