• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkidişler umarım keyifler iyidir, ama sayfa iyiden iyiye boşalmış valla
kızım bugün düştü ayağa kalmaya çalışırken düştü nenesi yere geldi duğağı kızardı biraz ve şişti çok ağladı :((( bişeyde yemedi sanırım dudağı ağrıyor emmedi bile mız mız uyudu şimdi çok üzüldüm ama ne yapalım bundan sonra bu tip olaylar çok olacak gibi ilk yürüme deneyimleri özellikle bolca düşmeli olacak deyip kendimi avutmaya çalışıyorum :(

begümmmm bazı arkadaşlar devam sütünden yoğurt yapıyomuş ama ben hiç yapmadım, benim sütüm başlarda az olduğu için hatta ilk günler hiç yoktu kullandım devam sütü hala bazen akşamları bişey yemediği zaman 60 cc veriyorum, ben önceleri aptamil kullanıyordum, sonra çocuk dr muz onun çok şekerli olduğunu söyledi, ha helva vermissin ha aptamil dedi, o şeker oranı az olması bakımından hipp önerdi şimdi onu kullanıyorum, benim kızım ikisinide içiti beğenmemek gibi bişr sorunumuz olmadı ama her çocuk almıyormuş devam sütünü

merhaba arkidişler
sayfa iyiden iyiye sessizleşmiş geçen senede havalar ısınıca böyle olmuştu,
kızım iyice iştahsızlaştı kahvaltı yapmıyor 3 kadar memeden başka bişey almıyor ağzına, 3 ten sonra biraz çorba verebiliyorum , bazen akşama kaşık maması yiyor, bazen devam sütü, meyveyi yoğurdu hep bıraktı, bu durum beni üzüyor ne yapacağımı bilmiyorum memyimi azatlsam ne yapsam, çok düşkün oldu memeye, ayakta sallıyordum, şimdi memede uyuyor ve mem ağzından çıkınca çığlık çğılığa ağlıyor uyumuyor uyanıyor, niye böyle oldu ne yapmam gerek hiç bilmiyorum :(

merhaba arkidişler
sayfa iyiden iyiye sessizleşmiş geçen senede havalar ısınıca böyle olmuştu,
kızım iyice iştahsızlaştı kahvaltı yapmıyor 3 kadar memeden başka bişey almıyor ağzına, 3 ten sonra biraz çorba verebiliyorum , bazen akşama kaşık maması yiyor, bazen devam sütü, meyveyi yoğurdu hep bıraktı, bu durum beni üzüyor ne yapacağımı bilmiyorum memyimi azatlsam ne yapsam, çok düşkün oldu memeye, ayakta sallıyordum, şimdi memede uyuyor ve mem ağzından çıkınca çığlık çğılığa ağlıyor uyumuyor uyanıyor, niye böyle oldu ne yapmam gerek hiç bilmiyorum :(

merhaba,hu hu huuuuuuuuuuuu
Nerdesiniz hanımlaaar?
Ben emzirmediğim için bilemiyorum arkadaşım ama benim kız da devam sütü içmeden uyumuyor mesela ama az veriyorum yani kahvaltısını yapıyor ve sonra uyuyacağı zaman 60 cc devam sütü veriyorum bazen yarısını bile zor içiyor ve uyuyor yani emzirmeleri sadece uyuturken yapabilirsin,
Yoğurt çok faydalı bu dönemde özellikle diş ve kemikler için ben de zorla veriyorum yoğurdu ya meyve karıştırıyorum ya çorbasını yedirrirken arada tıkıyorum ,zaten bi ara yoğurdu tutturamadım uzun süre:18::18:

kızlar selaaaaammmmm:10:

kımsecıkler yok ıyıce yoruyo mınıkler dımı:55:
benımkı dakıka durmuyo dıs patlattık yıne bugun sukur yememız ıyı az once gıydırdım önluk elbısesını verdım elıne yumusak bır armut ay bı gorsenız nasıl yedı yuzu gozu battı :56:
çok sekerdı :nazar:

kızlar aranızda golden goat kullanan varmı

Kizim 2 haftadır burnu akıyordu ama ateş ve huzursuzluk olmayınca cok önemsemedim dün biraz hava güzel diye dışlarda dolaştık bugun oksurmeye başladı boğazı dolu dolu oksuruyor ama cigerlerine Hırilti yok ama yavrum öyle oksuruyorki bu kadar küçük cocuklarda öksürük şurubu kullanılmaz diye biliyorum ıhlamur falan veriyorum ama bilmiyorum doktora götürsem mı ateşi yok huzursuzda değil acaba alerji olabilir mı

Kizim 2 haftadır burnu akıyordu ama ateş ve huzursuzluk olmayınca cok önemsemedim dün biraz hava güzel diye dışlarda dolaştık bugun oksurmeye başladı boğazı dolu dolu oksuruyor ama cigerlerine Hırilti yok ama yavrum öyle oksuruyorki bu kadar küçük cocuklarda öksürük şurubu kullanılmaz diye biliyorum ıhlamur falan veriyorum ama bilmiyorum doktora götürsem mı ateşi yok huzursuzda değil acaba alerji olabilir mı

cnm yaa ciğerlerinde bişi olmadını nasıl anladınki dr a gitmeden
bence yarın götür bi ciğerlerini dinlesinler ne olur ne olmaz
öksürük şurubu neden kullanılmasın biz kullandık
ıhlamurda verebilirsin tabi içiyosa oda çok etkili ama bi dr a götür ne olur ne olmaz...
bu arada fizyosol burun spreyi var onu mutlaka al bebekler için burnunu rahatlatır rahat nefes alır burnu akıyo diyosun ya

bence götürmelisin öksürük sonuçta ihmale gelmez bonşite çevirir allah korusun üstelik artık ufak değiller şurup verirler bizimki kullnıyo mesela şuanda bizdede öksürük var boğazlarında enfeksiyon var hem şurup kullanıyoruz hem iğne

Dün doktora götürdük ama hiçbirşeyinin olmadıgını hafif bı akıntı var Boğazı'nda o yüzden oksuruyor dedi bişeyler vermedi sadece serumfizyolojik damla kullanmamızı tavsiye etti bilmiyorum ki başka doktora götürsem mı

selam kızlarrrrr:10:

nasılsınız bızım dıslerımız patladı sımdı rahatladık yemegımızı yıyoruz uykumuz duzeldı :nazar:
ama hala devam sutunu ıcmıyoruz ıcıremıyorum bır turlu su golden goat sormustum sıze varmı kullanan yada devam sutunde baska tavsıyelerınız

gecmıs olsun bebişine nuray bzımde gecen hafta hafıf bı burun akıntısı vardı serum fızyo ıle hallettık sukur ıns duzelır kısa zamanda

[SUP][/SUP]
Dün doktora götürdük ama hiçbirşeyinin olmadıgını hafif bı akıntı var Boğazı'nda o yüzden oksuruyor dedi bişeyler vermedi sadece serumfizyolojik damla kullanmamızı tavsiye etti bilmiyorum ki başka doktora götürsem mı

benim dediğim damla işte onu kullan epey rahatlar kuzucuk

Ya arkadaslar diniyen başka bı doktora götürdüm ciğerlerini dinledi tertemiz dedi kulaklarında baktı bişey yok dedi ama sogukalginligi burun akıntısından dolayı oksuruyor dedi ama yavrum boğuluyor öksürükten a ferin verdi bu geçirir dedi ama bakalım bende surekli ıhlamur içiriyorum pekmez veriyorum napcami şaşırdım ateşi yokistahida kesik değil sadece öksürük bu durumda olan varmış siz ne yaptiniz

Ya arkadaslar diniyen başka bı doktora götürdüm ciğerlerini dinledi tertemiz dedi kulaklarında baktı bişey yok dedi ama sogukalginligi burun akıntısından dolayı oksuruyor dedi ama yavrum boğuluyor öksürükten a ferin verdi bu geçirir dedi ama bakalım bende surekli ıhlamur içiriyorum pekmez veriyorum napcami şaşırdım ateşi yokistahida kesik değil sadece öksürük bu durumda olan varmış siz ne yaptiniz

öncelikle geçmiş olsun, bebeğim 6 aylıkken bende benzer bir durum yaşadım benim bebeğimde öksürüyordu, birde arada hırıltı oluyordu tam 4 ayrı dr götürdüm hepside hafif soğuk alğınlığı var ilaca gerek yok ciğerleri temiz dediler ve bu 1 aydan fazla sürdü bide burnu zaman zaman akıyor zaman zaman tıkanıyordu, ama ateşi hiç olmadı, en sonunda bayağı bildiğin astımlılar gibi hırlamaya başkadı çocuk aldım acile götürdüm ordaki dr röntgen çektirdi ve dediki çocuk bronşit olmuş siz niye bu zamana kadar beklediniz bronşlar dolmuş, orda biraz buharla ilaç verdi başka ilaçlar yazıp bizi gönderdi ertesi gün alıp çocuk dr gittik adam hhla hırıltı yok diyor röntgeni gösterince doğru bronşlar dolmuş dedi, ama daha etkili olsun diye iğne verelim ded 5 tane iğne kullandık , sonra hırıltı biraz azatldı iğneler bittikten bir hafta sonrada tamamen geçti ben bu olayı daha öncede burda anltaıştım canım çok sıkılmıştı şimdi hala korkuyorum allah korousn bir daha öyle bişey olsa astıma cevirme ihtimali çok fazla, ben bilmeden biraz fazla girdirmiştim o zamanlar yeni hareketleniyordu terliyeceğini düşünemedim bide o karda kışta 3-4 il değiştirdik onunda etkisi oldu, neyse seni korkutmak istemem ama tedbirli olmakta fayda var, çok dikkat et başka dr götür bence, eğer varsa yaşadığın şehirde çocuk gögüs uzmanı oraya götür en garantisi çünkü onlar bu alanda uzamanlar amam her şehirde yokmuş, genelde üniversite hastanelerinde oluyorlar, seninkisi bahardanda olabilir ama tetbiri elden bırakmamak lazım bide emzirebiliyorsan bol bol emzir ve bol bol su ver ıhlamur zaten vereyormuşsun, umarım en kısa zamanda iyilieşir bebeğin

benimde bebğim iyice iştahsızlşaştı ne olacak bilmiyorum hiç bişey ağzına sokmuyor bir çay bardağı ek gıda anca alıyor gün içinde buda bu aylar için az ne yapacam hiç bilmiyorum

Cevaplarınız icin Saolun arkadaslar ama öksürük geçmedi ıhlamur falan ise yaramadı sadece geceleri oksuruyor ama boğuluyor öksürükten cok uzuluyorum napcami acaba tekrar doktora götürsem mı? Bu 3 doktor olacak genel durumu iyi hasta gibi değil ama öksürüğü geçmiyor

Cevaplarınız icin Saolun arkadaslar ama öksürük geçmedi ıhlamur falan ise yaramadı sadece geceleri oksuruyor ama boğuluyor öksürükten cok uzuluyorum napcami acaba tekrar doktora götürsem mı? Bu 3 doktor olacak genel durumu iyi hasta gibi değil ama öksürüğü geçmiyor

cnm buhar makinesi çalıştır oda nemli olsun.

offf kızlar ya kızımın dili siyahlaştı.doktor pek onemsemedi ama ben çok endişeliyim ..neden olmuş olabilir acaba?bole bişey duyan yada başına gelen var mı?

gunaydın kızlar:10:

nasılsınız sutum ıyıce azaldı devam sütünüde asla içiremıyorum napsam sasırdım yoğurdu fılan ondanmı yapsam yada corbasına mamasınamı koysam sız koyuyomusunuz bıde hangı markayı kullanıyosunuz bı yazarmısınız :44:

tatlım benim oğlanda içmiyodu devam sütü....ben hep ılık hazırlıyodum..artık meme de emmiyor gecenlerde gene hazırladım böyle ılık naptıysam içmedi...sonra o buz gibi olmuş bidaha denedim o zaman içti..şimdi soğuk hazırlıyorum az da olsa içiyo...biberonla veriyodum hep onu da zor tutuyodu istemiyodu şimdi sulukla veriyorum içiyo..sen de böyle değişik şeyler dene bakalım hoşlanmadıgı bişey vardır mutlaka..b, de ben aptamil alıyorum başkasına asla güvenmyiorum

merhaba arkidişler umarım sizler ve tatlı bebişleriniz iyisinizdir
ben nihayet evime gelebildim kahvaltı yaptım şimdi çay yudumluyorum ve evi nasıl temizliyeceğimi düşüüyorum, biz yokken evim evi boyattı güya adamlar çok temiz yapmış valla her tarafa damlatmışlar eşim biraz toplarlamış ortalığı ama üsten yapılmış, kızımın odasınıda ayıracağız amam yatağı henüz gelmemiş, anlayacağınız iç çokta ben nasıl o kadar işi çocukla yapacam onu bilemiyom
beyzaığım demir ilacından olabilirmi bebeğinin dilinin rengi aklıma başka bişeyde gelmiyor, hani demir ilacı verirken diline direk geldiyse rengii siyah yapabilir

kızlar kendinize ve bebeklerinizie iyi bakın :3:

yawww arkidişler nerelerdesiniz, niye kimse yok
benim kzıımda hiç durmuyor ama bulduğum ilk fırsatta giriyorum siteye, artık çok hızlı emekliyor kanepeleri tutunup ayağa kalkıyor, hatta 2-3 gündür kanepeleri tutup bir kaç adım atabiliyor, 2 gün önce 6 dişide patladı, ama bu ay çok iştahsız dün sağlık ocağına götürdüm izlemi vardı bir aydır 100 gr almış sadece üzüldüm :((

Bebişim yarın on aylık olacak bugün ben çalışıyorum sağlık ocağına götüremem diye ebesi eve gelmiş ölçmüş. 75 cm ve 9.800 kg sizinkiler nasılll?

Back