• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 temmuz anneleri bebişlerimizin gelişimlerini paylaşalım...

maşallah kızlar kuzulara :):nazar: Aras 4.310 50 cm doğdu,doğduktan 5 gün sonra sarılığın da etkisiyle sanırım 4010a düşmüştü..bir aylık kotrolünde 5.250 ye 57 cm olmuştu..bugün 43 günlük,kucağımdayken elektronik basküle çıktım,5.700lük fark oluştu kilomda ama kesin değil tabi..:nazar:

bugün 2 aylık aşılarımız ve konturümüz vardı kilo 6.250 boy 59 cm baş 38 :nazar: :nazar: 1 ayda 1.450 gr almış maşalla kuzucuğuma

bizde bugün kontrole gittik oğluşum 62 cm ve 6200 gram olmuş 1 aylık kontrolünden buyana 1,5 kilo almış doktor amcası hızlı dedi şimdilik boyu ve kilosu uyumlu ama ilerde sıkıntı olabilir dedi. pazartesi gününede aşımız var bakalım :((

oglum 5 temmuzda 37 haftalık olarak doğdu ve 3300 kiloda 50 cm boyundaydı kafa genişliği 54 tü şu anda 35 günlük ve maşallah 55 cm boyunda 5 kilo kafa ölçümü de 58 dedi hemşiremiz biraz hızlı büyüyo dedi kilosuna da çok almış 1 ayda ne yediriyon dedi ama valla sadece anne sütü ile ayda 1700 gr almış oğluşum...
sizlerde nasıl bu değerler paylaşalım istiyorum ...

benim kızımda 37 haftalık doğdu 2800 olarak 1 aylık oldu bugun olçüldük 4300 gr ve 52cm

bugün 2 aylık aşılarımız ve konturümüz vardı kilo 6.250 boy 59 cm baş 38 :nazar: :nazar: 1 ayda 1.450 gr almış maşalla kuzucuğuma
:nazar: :nazar: :nazar:
maşallah maşallah kujularınıza RABBİM ESİRGESİN CÜMLESİNİ
kızım 3500 kgve 49 cm olarak doğdu ama biraz yavaş büyüyor 2 ayda ancak 4850 olmuştu ama boyu uzamış 57 cm olmuş çok şükür
dr eğer önümüzdeki ay da kilo artışı yavaş olursa ek gıdaya geçe biliriz dedi inşallah gerek kalmaz...

gulcümm maşallah bulut kaana boyu uzun olucak herhalde anne baba uzun mu? allah nazarlardan saklasın hepsini

canım bizim kuzular aynı gündogmustu bizim kontrol 16 eylül de cokmerak ediyorum kilosunu sen sadece anne sütü mü veriyosuj ben anne sütü veriyom senin kinin maşşallahı var allah nazarlardan korusun bebeklerimizi

canım bizim kuzular aynı gündogmustu bizim kontrol 16 eylül de cokmerak ediyorum kilosunu sen sadece anne sütü mü veriyosuj ben anne sütü veriyom senin kinin maşşallahı var allah nazarlardan korusun bebeklerimizi

hayır tatlım melesef anne sütü + mama veriyorum hele 4 gündür sadece mama veriyorum diş çektirdim antibiyotik kullandığım için sağıp sütümü döküyorum kesilmesin die zayıf olsun kilolu olsun farkmez sağlıklı olsun hepsi nazarlardan korusun allahım onları

hayır tatlım melesef anne sütü + mama veriyorum hele 4 gündür sadece mama veriyorum diş çektirdim antibiyotik kullandığım için sağıp sütümü döküyorum kesilmesin die zayıf olsun kilolu olsun farkmez sağlıklı olsun hepsi nazarlardan korusun allahım onları

anladım canım ben sadece anne sütü veriyotum 1.ayındaki kontrolde 4850 çıkmıştı kilosu boyuda 57 cm 16 eylülde tekrar gidecez bakalım ne kadar büyümüş bebişim sen neden mama veriyosun bu arada sütün yeterli degilmi :sm_confused:

oğlum 15 temmuzda 51 cm , 3300 gr doğdu..

1 ay aşısında 4900 gr , 54 cm olmuştu..
16 eylülde 2.ay aşısı var bakalım o zaman ne kadar olmuş olacak:1:

efe 5 temmuzda 3300 gr 50 cm doğmuştu şu anda 67 günlük aşılarımızı olduğumuzdaki kontrollerde efe 6100 gr 60 cm olmuş maşallah kuzuma...sadece anne sütü veriyorum mama vermek istemiyorum bakalım en az 4 aylık olana kadar...

efe 5 temmuzda 3300 gr 50 cm doğmuştu şu anda 67 günlük aşılarımızı olduğumuzdaki kontrollerde efe 6100 gr 60 cm olmuş maşallah kuzuma...sadece anne sütü veriyorum mama vermek istemiyorum bakalım en az 4 aylık olana kadar...

bizde 5 temmuz doğumluyuz;) benim kızımda 3700 doğmuştu 50cm. aşımızı perşembe yaptırıcaz ama 2 eylülde 5600dü, doktorumuz tartmıştı. 6kg olmuştur şimdi. bende fazla kilo alıyor diye korkuyordum,normal demekki..

benim kızım 4 temmuz doğumlu 3300 kilo 51 cm doğdu şuan 2 buçuk aylık 5200 olmuşş maşallah minik meleğime :)

benim bebgimde 37 haftalık dogdu 2400 boy 46 çok küçüktü ama şimdi 4500 oldu 13 temuzda dogdu iyimi sizce biraz tedirginimde

benim bebgimde 37 haftalık dogdu 2400 boy 46 çok küçüktü ama şimdi 4500 oldu 13 temuzda dogdu iyimi sizce biraz tedirginimde

biraz zayıf küçük doğduğu için öyle ve benim bildiğim kadarıyla normal standartların içinde
ve tabii ki soyda çok önemli yani 150 cmlik anne 160 cmlik babadan 52 cm bi bebeğin doğması beklenmez :))
gerçi doktorun daha iyi bilir onla konuşsan daha iyi

benim anne 1.70,baba 1.80 ..
56 cm doğmuşum,ama sıpalarım esas doğum tarihlerinde biri 48cm diğeri 50 cm idi..
Şu an ben 1.80 im eşim 1.84 cm...60 cm falan olmadı esas doğum tarihlerinde boyları yani..genetikse uzun olmaları gerekiyordun ama doğum boyları yanıltıcı olabiliyormuş..

benim anne 1.70,baba 1.80 ..
56 cm doğmuşum,ama sıpalarım esas doğum tarihlerinde biri 48cm diğeri 50 cm idi..
Şu an ben 1.80 im eşim 1.84 cm...60 cm falan olmadı esas doğum tarihlerinde boyları yani..genetikse uzun olmaları gerekiyordun ama doğum boyları yanıltıcı olabiliyormuş..

birebir anne baba boyuyla ilgili değil tabii genel soyda önemli
ve tabi ki istisnalar kaideleri bozmaz
ama genelleme yapıldığında minyon insanların çocukları 50 cm de doğsa diğerlerinden yavaş gelişip anne babası gibi minyon oluyo veya tam tersi anne baba uzunsa hızlı gelişiyo

Back
X