2010 Şubat Anneleri

Sağolun kızlar şimdi nane limon ıhlamur bırseyler yapıcam bakalım çok kötü bırsey bu bulantı

kızlar günaydın d.gribi asısı vurulanlar ana saglıgını aradım da 10ar dozluk halinde uyguluyorlarmıs size de oyle mi dediler bir de pasteur firmasınımıs . ası olanlardan acil yardım. bugun olmayı dusunuyorum..

Kızlar Pınar Reyhan diye bir köse yazarı var takip ettigim. 6 ay önce bir kız bebegi oldu. Dunku yazısını gönderiyorum size.... biraz gülümseyin diye......

Veee... Yine!

Nasıl oldu bilmiyoruz…

Düşünüyoruz ama bulamıyoruz…

Doğumdan iki ay sonra kontrolde bir şey yoktu, emzirme sonrası buluşalım diye konuştuk doktorumla o zaman simir testini de yapacaktık, korunma için ciddi bir uygulama da...

Geçen Cumartesi ayın 20. sinde…

Hem alışveriş yapmak, hem de uzun süredir soluyamadığım Nişantaşı havası için attım kendimi sokaklara. Bir kuş gibi hahiftim. En sevdiğim kırtasiyeden sarı kurşun kalemlerimi, oğlumun bayıldığı renkli kağıtları da bulup çantama attım, Banu’cuğumun bir süredir beni bekleyen doğum hediyesini de aldım...

Kuaföre girdim, saçlarımı boyattım. Muji’den ofisteki masama minicik bir ahşap çam ağacı da aldım. Karnım çok acıkmıştı doktor sonrası Kırıntı’ya girerim bir etli mantarlı dürüm yerim dedim. Amerikan Hastanesi’nin karşı köşesindeki o minik büfe vardır ya, onun üstünde benim doktorumun ofisi. Girerken içeri canım döner de çekti. Buradan da yesem olur dedim. ıç çekerek kapıdan içeri girdim…

Prof. Dr. Rıza Madazlı’ya gittim...

Buluştuk odada. Espiler yapıyoruz gülüyoruz, simir testi yapıldı ve derken ben şöyle dedim “Hocam Bora şöyle dedi sabah bana şimdi gidermişsin ve Rıza abi sana kızım hamilesin dermiş…”

Veee şaka gerçek oluyor.

Doktorum “kızım bebek burda” diyor, ben “yok” diyorum.

O “yavrum burda işte” diyor, ben “yoook ya yeme beni” diyorum.

“Kızım niye dalga geçeyim baksana oynuyor olmuş bu” diyor.

Ben “hadeee o benden önceki hastanın videosudur konuştunuz siz eğleniyorsunuz benle” diyorum.

Artık adam dayanamıyor “Pınar seni kurcalıyoruz kızım baksana burada” diyor ve ben kendimi kaybediyorum…

Sessizlik!

* * *

Gördüm!

ıçimde bir bebek vardı, dans ediyordu, dönüyordu. Asıl burası şok edici, hem de 13 Hafta ve 1 günlük gözüküyordu…

ışin özü…

Şu anda bebeğim 14 haftalık, tam 3,5 aylık!

Hiçbir yan etki olmadan, hiçbir şey hissetmeden, hiç anlaşılmadan geldi...

Migrenim azdı diye ne ağrı kesiciler içtim. Hasta oldum ne antibiyotikler yuttum, sistit oldum küveti kaynar sular ile doldurup içine uzun uzun oturdum.

Anadolu'da biliyorsunuz kadınlar istenmeyen gebelikleri düşürmek için sıcak dolu leğenlere otururlarmış ben bunu da yaptım...

Minik bebişim Kaila Sim için merdivenlerden üçer dörder çıkarak koştum, Emo’cuğumu kucağıma, sırtıma aldım taşıdım, spor yaptım, dev topuklularla gezdim…

Bana mısın demedi bebeğim!

Varlığını hiç çaktırmadı sinsice bekledi benim yeni miniğim!

Şaka gibi ama…

3. kez anne oluyorum ben aslında…

* * *

Tüm bu olay sonrası sakinleşince, Rıza Hocam şöyle dedi “Bak Pınar örnek olsun bu herkese, işte böyle bir olay hamilelik olayı, ne yapsan bazı şeylere engel olamıyorsun” dedi.

O gün o kapıdan hafifçe bir kuş gibi koşarak girmiştim, çıktığımda ağırlaşmış devleşmiştim.

Yavaş yürüyordum, ağır taşımıyordum ve o an çark ettim.

Yemin ederim herşey aslında psikolojikmiş artık bunu bilir bunu söylerim…

Hafta sonu sesim kısıldı şok yüzünden, kal gelme durumları yaşadım...

Nasıl olur? Nasıl olur? Nasıl olur? sorusu kafamda yankıladı...

Pınar ben

Çoook şaşkın ama 6 aylık kısa dönem hamilelik yüzünden de sevinçli, 7,5 yaşındaki Emre Berent’in, 5 ay 26 günlük Kaila Sim’in ve göbüşteki 14 haftalık minişin annesi!

üşüttünmüki acaba...yada yediğin bişimi dokundu...ıhlamur yap az limon sık iyi gelir

Plajcım bu bulantı tam hamilelik bulantılarım gibi.... zaten benim sıkıntılarım hic bitmedi... usutme değil bence.... ama yinede birazdan ihlamur icicem söz.... :çok üzgünüm:

kızlar esra 2 gündür internete girmiyo dünde yoktu bugünde göremedim ben arıyım bariii

Plajcım bu bulantı tam hamilelik bulantılarım gibi.... zaten benim sıkıntılarım hic bitmedi... usutme değil bence.... ama yinede birazdan ihlamur icicem söz.... :çok üzgünüm:

Tamam hemen iç ...canınıda sıkma ...valla inan bende de hiç sıkıntılar bitmedi...olsun bak çok az kaldı dayancaz.......azıcık limon sıkmayı unutma ....

KIZLARRRR ŞıMDıDE TAVŞAN ATEŞı DıYE Bı HASTALIK ÇIKMIŞ ıNTERNET HABERLERıNDE OKUDUM SıVASIN SU ŞEHRı ıLÇESı ıLE YOZGATIN MERKEZıNDE 2 KıŞı DE GÖRÜLMÜŞ........ALLAHIM DAHA NELER ÇIKCAK :bbo:

Kızlar Pınar Reyhan diye bir köse yazarı var takip ettigim. 6 ay önce bir kız bebegi oldu. Dunku yazısını gönderiyorum size.... biraz gülümseyin diye......

Veee... Yine!

Nasıl oldu bilmiyoruz…

Düşünüyoruz ama bulamıyoruz…

Doğumdan iki ay sonra kontrolde bir şey yoktu, emzirme sonrası buluşalım diye konuştuk doktorumla o zaman simir testini de yapacaktık, korunma için ciddi bir uygulama da...

Geçen Cumartesi ayın 20. sinde…

Hem alışveriş yapmak, hem de uzun süredir soluyamadığım Nişantaşı havası için attım kendimi sokaklara. Bir kuş gibi hahiftim. En sevdiğim kırtasiyeden sarı kurşun kalemlerimi, oğlumun bayıldığı renkli kağıtları da bulup çantama attım, Banu’cuğumun bir süredir beni bekleyen doğum hediyesini de aldım...

Kuaföre girdim, saçlarımı boyattım. Muji’den ofisteki masama minicik bir ahşap çam ağacı da aldım. Karnım çok acıkmıştı doktor sonrası Kırıntı’ya girerim bir etli mantarlı dürüm yerim dedim. Amerikan Hastanesi’nin karşı köşesindeki o minik büfe vardır ya, onun üstünde benim doktorumun ofisi. Girerken içeri canım döner de çekti. Buradan da yesem olur dedim. İç çekerek kapıdan içeri girdim…

Prof. Dr. Rıza Madazlı’ya gittim...

Buluştuk odada. Espiler yapıyoruz gülüyoruz, simir testi yapıldı ve derken ben şöyle dedim “Hocam Bora şöyle dedi sabah bana şimdi gidermişsin ve Rıza abi sana kızım hamilesin dermiş…”

Veee şaka gerçek oluyor.

Doktorum “kızım bebek burda” diyor, ben “yok” diyorum.

O “yavrum burda işte” diyor, ben “yoook ya yeme beni” diyorum.

“Kızım niye dalga geçeyim baksana oynuyor olmuş bu” diyor.

Ben “hadeee o benden önceki hastanın videosudur konuştunuz siz eğleniyorsunuz benle” diyorum.

Artık adam dayanamıyor “Pınar seni kurcalıyoruz kızım baksana burada” diyor ve ben kendimi kaybediyorum…

Sessizlik!

* * *

Gördüm!

İçimde bir bebek vardı, dans ediyordu, dönüyordu. Asıl burası şok edici, hem de 13 Hafta ve 1 günlük gözüküyordu…

İşin özü…

Şu anda bebeğim 14 haftalık, tam 3,5 aylık!

Hiçbir yan etki olmadan, hiçbir şey hissetmeden, hiç anlaşılmadan geldi...

Migrenim azdı diye ne ağrı kesiciler içtim. Hasta oldum ne antibiyotikler yuttum, sistit oldum küveti kaynar sular ile doldurup içine uzun uzun oturdum.

Anadolu'da biliyorsunuz kadınlar istenmeyen gebelikleri düşürmek için sıcak dolu leğenlere otururlarmış ben bunu da yaptım...

Minik bebişim Kaila Sim için merdivenlerden üçer dörder çıkarak koştum, Emo’cuğumu kucağıma, sırtıma aldım taşıdım, spor yaptım, dev topuklularla gezdim…

Bana mısın demedi bebeğim!

Varlığını hiç çaktırmadı sinsice bekledi benim yeni miniğim!

Şaka gibi ama…

3. kez anne oluyorum ben aslında…

* * *

Tüm bu olay sonrası sakinleşince, Rıza Hocam şöyle dedi “Bak Pınar örnek olsun bu herkese, işte böyle bir olay hamilelik olayı, ne yapsan bazı şeylere engel olamıyorsun” dedi.

O gün o kapıdan hafifçe bir kuş gibi koşarak girmiştim, çıktığımda ağırlaşmış devleşmiştim.

Yavaş yürüyordum, ağır taşımıyordum ve o an çark ettim.

Yemin ederim herşey aslında psikolojikmiş artık bunu bilir bunu söylerim…

Hafta sonu sesim kısıldı şok yüzünden, kal gelme durumları yaşadım...

Nasıl olur? Nasıl olur? Nasıl olur? sorusu kafamda yankıladı...

Pınar ben

Çoook şaşkın ama 6 aylık kısa dönem hamilelik yüzünden de sevinçli, 7,5 yaşındaki Emre Berent’in, 5 ay 26 günlük Kaila Sim’in ve göbüşteki 14 haftalık minişin annesi!

ÇOK TALI HARİKA İNSANIN İÇİNE SICAK BİŞİLER OLUYO OKUYUNCA ALLAH bağışlasın küçük simi

KIZLARRRR ŞİMDİDE TAVŞAN ATEŞİ DİYE Bİ HASTALIK ÇIKMIŞ İNTERNET HABERLERİNDE OKUDUM SİVASIN SU ŞEHRİ İLÇESİ İLE YOZGATIN MERKEZİNDE 2 KİŞİ DE GÖRÜLMÜŞ........ALLAHIM DAHA NELER ÇIKCAK :bbo:

Allahım korusun cnm ya daha neler duyucaz görücez bakalım.Allah hastalara şifa versin.

kızlar esra 2 gündür internete girmiyo dünde yoktu bugünde göremedim ben arıyım bariii

cnm esra bana faceden davet yollamış ama şu oyunlar var ya farmville onunla ilgili daveti gelmiş daha yeni.iyidir umarım.

Sağolun kızlar şimdi nane limon ıhlamur bırseyler yapıcam bakalım çok kötü bırsey bu bulantı

cnm benimde bulantım var özellikle sabahları.geçmiş olsun.
valla sormayın ocak anneleri patır patır doğuruyolar darısı bize bizde 10-15 güne başlarız bence kızlarr bencede hayırlısı olsun canım ne olcağı belli olmuyo çnkü

<<
sorma canım valla bu kızlar bizi ellerinde döndürcekkk bende akşam kızımı gördüm rüyamdaa

hoşgeldin cnm nasılsınnn bendede oluyodu cnm

cnm banada ocak ortasında dökülmeye başlarız gibi gelio yavaş yavaş.

sinembebeişin idrar yollarındaki büyüme nasılmış? son durum nedir yazdın mı ben göremedimde?

sinembebeişin idrar yollarındaki büyüme nasılmış? son durum nedir yazdın mı ben göremedimde?

cnm yazdım zannetim ama galiba netimde sorun vardı gitmedi.
salı kontrole gittik 5 mme dusmus cok sukur normal sınırlarda dei insallah bidahaki kontrolde de aynı cıkar..

bugunde grip asısı olucam ..
sen de izne cıkmıssın galiba hadi hayırlı olsun :)

selam kızlarr... annem geldi, hazırlıkların son rütuşları vardı, onları hallediyoruz. ne var ne yok diye bi bakayım dedim.
geçmişe de bakamadım ama doktora gidenlerden hayırlı haberler gelir ve herkes iyi bi gün geçirir inş.

gunaydın kızlar...

Günaydın teyzoşlaropuyorumnanaktan
Dün annem beni görmeye dr amcamıza gitti görebildimi hayırkaydirigubbakcemile3 kapattım yine yüzümü çünkükaydirigubbakcemile3 merak etsinler cnm azıcık.Dr amca iyi olduğumu söyledi çok utangaç olucakmışım öyle dedi:kedi: babam yine söylendi bana kız cadı bir göstermedin yüzünü dedi.kaydirigubbakcemile3 çok eğlendim ikisiylede.lülülülülülü

2100 gr olmuşum.dr amca iyi gittiğimi söyledi şuan için normal doğum için bir sorun görünmesede buna 37.haftada karar vericekmişiz.benim için farketmez ben hertürlü gelirimkaydirigubbakcemile3 annemin kasıkları acıomuş onu sordu onun için alttan muayene etmek istedi dr amca ama annem haftaya yapmasını rica etti rahimin incelip incelmediğine bakıcakmış.bu haftalar annem kendisine çok dikkat etmeliymiş erken doğum riski bu haftalarda oluyormuş ve eğer doğarsam uzun süre yoğunbakımda kalmam gerekirmiş annem Allah korusun dedi :Saruboceq: bende doğmamaya çalışıcam.fisfisfis birde şu para ne mühim şeyse annemle babam hastaneye çok zam gelicekmi diye sordular ama en fazla 100 ytl gelir dr amca zaten %70 den fazla alıyormuş gidiceğimiz hastane o yüzden bişey değişmiyecekmiş nedense sevindilerfisfisfis şu parayı çok merak ediyorum babam onun için sürekli çalışıo.fisfisfis bende bu kadar teyzoşlar arkadaşlarıma slm söyleyinopuyorumnanaktan

size bugün kızım yazsın istedim kızlar resmen oyun oynadı dün yine bize.opuyorumnanaktan Allaha şükür herşey yolunda şuan sizlerde iyisinizdir umarım.dr kızımın bana benzediğini söyledi babamız çok kıskandı ama benbişey anlıyamadım ilkönce kordon vardı gözünün önünde sonrada eliyle kapattı.canı sağolsun prensesimin napim.iyi olduğunu duydum ya yetti.:nazar:
zıllıye bak nasıl oyun yapıyor sıze kaydirigubbakcemile3
:nazar:

kızlar günaydın hepinize bu arada hayırlı cumalar kaydirigubbakcemile2

benim oğlan sabah hıçkırmaya başladı sol tarafımda ayaklarıda sağımdaydı eğer dönmezse drumuz sezeryan demişti bende hep dua ediyorum.sabah hıçkırdı epeyce sonra ben sırtüstü döndüm bu sefer hıçkırıkları rahim hizamda tekmelerinide göğüs kafesimde hissetim yoksa benim oğlum döndümü ne opuyorumnanaktan
yılbaşından bir gün önce ayın 30unda görmeye gidicez kuzumuzu inşallah dönmüştür de doğumum normal olur.bize en güzel yılbaşı hediyesi yağızımızı görmek olacak :asigim:
donmustur belkı pınarcım ıns doktor yılbası oncesı ıyı haberler verır sıze :lepi:

Kızlar bizde dün doktordoydakdık, kızımı gördüm çok şükür gayet sağlıklıydı...sata göre 34+1 ama usg ye göre 36+6 çıkıyoruz biz teyzoşlar biraz iri bir kız olacak bizimki, kilomuzda, 3,000-3,200 gr arasıymış boyumuzda 47 cm maşallah...15 gün sonra tekrar kontrole çağırdı, rahimde açılma olup olmadığına bakacam ve aç gel testler isteyecem dedi doktorumuz ....normal doğmasını istiyorum ama 4,000gr ve üstü olursa sezeryan olabilirsin dedi.Domuz gribi aşısı içinde hamilelere artık yaptırabilirsiniz diyorum ama senin doğumuna çok az kaldığı için yaptırmana gerek yok dedi....Ha bide kanama ağrı sancı yada suyun gelirse hemen geliyorsun dedi allahım inş. olmaz 15 gün daha sabretsin meleğim 37.haftasından sonra doğsun hayırlısıyla inş.bizden haberler bu kadar kızlar...

amannn masallah bu bebege koskocaman olmus ya :nazar:

kızlar bızdede dun arkadaslar wardı aksamda sınemaya gıttık cumbur cemaat aksam ne ayaklarımın uzerıne basıyodum ne yuruyebılıyodum gece agrıdan 2 tane mınoset ıctım cok kotu oldum ya zor gecırdım geceyı... sımdı bıraz daha ıyıyıym. boylece mısafır faslını uzunca bı sure kapamıs oldum daha kımseyı ıstemıyorum aldım agzımın payını hala acıyo kasıklarım -tatlicadiarzu-

hala kızın odası gelmedı bu arada 3 hafta oluyor kıyafetler yıkanmadı utulenmedı oda yok dıye hersey ortada offfffff :eek:klava:

hala kızın odası gelmedı bu arada 3 hafta oluyor kıyafetler yıkanmadı utulenmedı oda yok dıye hersey ortada offfffff :eek:klava:

canım bende aynı durumdayım herşey ortada oda yok eşyaları yıkanmadığı için hastane çantam hazır değil birkaç ufak eksik alınması lazım off offf sıkıntı yapıyor valla herkes hazırlıklarını tamamlamış ne güzel şua odası gelsede bizde yerleşsek artık

canım bende aynı durumdayım herşey ortada oda yok eşyaları yıkanmadığı için hastane çantam hazır değil birkaç ufak eksik alınması lazım off offf sıkıntı yapıyor valla herkes hazırlıklarını tamamlamış ne güzel şua odası gelsede bizde yerleşsek artık

aynen ya sınır basıyo resmen hersey ortalıkta esım de rahat dawranıyor gelır dıyo zaten ayakta zor duruyorum sonra nasıl yapıcam o kadar seyı bılmıyorum amannnnn kötükedihüso

ayyy zeynep sen mı benmı bu adam benı oldurecek kuduruyorum sabahtan berı hıcbısey yetısmıcek dıye hıc acele etmıyor,alısverıse cıkmamız lazım hala eksıkler var gelecek ay alırız dıyor yaaaa:eek:klava:

X