Merhaba,
Ben 2009 ağustos annesiyim. 3buçuk aylık bir oğlum var. Uykuya dalma konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz.
Şimdi sizler bebeklerinizi bekliyorsunuz. Yaşadıkça tecrübe edeceğiniz şeyler olacak. Ama nacizane sizlere 3 tane önerim var. Şimdiden bilmeniz çok fayda sağlayacak emin olun. Keşke birileri beni uyarsaydı diyorum. O yüzden burdan size yazıyorum..
-Bebeklerinizi çok geç kalmadan yalancı emziğe alıştırın. Siz alıştırın da gerek duymazsanız vermezsiniz. Ama geç kalırsanız kesinlikle almıyorlar. 40'ına kadar alıştırın.. Emme refleksleri o kadar güçlü olacak ki bir süre sonra sizi yalancı emzik olarak kullanacaklar, saatlerce uyutmak için memede tutmanız gerekecek..Aman nolcakki yeterki emsin demeyin emin olun çok yıpratıcı. Yalancı emziğe çok sıcak bakmayan ben alıştırmak için neler çektim anlatamam.. Çoğu uzman emme güdülerini giderdiği için şiddetle tavsiye ediyor
- Yeni doğduklarında kendilerini çok atıyorlar. Kollarını hafifçe sararak uyutun. Yarım kundak dedikleri şey bu. Bu pozisyonda ana kucağında gibi huzurlu hissediyorlar ve uzun uyuyorlar, korkarak uyanmıyorlar. Ben yapmadım çok pişmanım. Bebeğimin kendini sürekli atmasını izledim durdum..
- Tracy Hogg "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını edinip okuyun. Şimdi okuyun çünkü bebekler doğduktan sonra bunun için hiç vaktiniz olmayabilir.
Ve ayrıca çok uslu bebekler 40'ından sonra huy değiştirebiliyorlar unutmayın...
Sorunsuz güzel doğumlar diliyorum hepinize.