2010 Şubat Anneleri

bişey sorucam kızlar, balık meselesini napıyorsunuz?
yiyebiliyor musunuz?

be bu balığı yiyemiyorum pek ya... kokusu beni rahatsız ediyor. benim ufaklığın IQ'su düşük mü olcak bu durumda acaba?

yalelcim ben zaten balık hiç yiyemezdimki hiç sevmem çünkü şimdide yiyebileceğimi zannetmiyorum ....

Biraz önce doktordan geldim bebeğimi gördüm kalp atışlarınıda duydum tam 8 haftalık hamileyim doktorum bebeğimin gebelik haftasıyla tam uyumlu olduğunu söyledi gayet sağlıklıymış çok şükür...muhtemel doğum tarihinede 3 şubat dedi ay çok mutluyum.... ebruli inş sendende güzel haberler alırız canım darısı diğer bekleyenlerin başına inş......

süpperrr...
ben hep 9. haftada gidenleri okudum selmakerem... sen ne gördün şimdi? kollar-bacaklar-hareketler falan.. nasıldı?

Selam Herkese

Bugün herkes biraz karamsar. acikcasi ben de bugün tersimden kalktim galiba, endise ve kuruntular tavan yapmis durumda. Karnimdaki gaz sifirlanip, bir de normal bluejeanimi üstüme gecirince iyice bunalima girdim, esimin olur olmaz meselerle beynini yemekle mesgulum. Sonunda elde koca da kalmayacak:)
Sizin de caninizi sikmayayim diye girmedim ama demek ki hepimizde süpheli durumlar ve korkular var. O zaman evrenin pozitif enerjisinden yararlanacagiz hep beraber ve belirtilerimiz ne kadar umutsuz olursa olsun, hepimiz birden sanki kesinlikle bebegimiz bizimle ve cok saglikli bir sekilde dogacak ve seneye onlarla oynuyor olacagiz diye kendimizi inandiralim ve pozitif gücün sonucuna bakalim. Pozitif düsündügümüz sürece hersey güzel sonuclanir, negatif düsünce dominant oldugu icin negatif sonuc getirir.
Hadi hepberaber inanalim bebeklerimiz cok saglikli dogacak ve biz onlari öpüyor olacagiz, kokluyor olacagiz seneye KESINLIKLE

KESINLIKLE

valla yalelcim o kadar heyecanlıydımki acaba duyabilecekmiyim diye kalbini sanırım sadece kafasını görebildim çok küçücük zaten birde kalp atışlarını gördüm ekrandan pıt pıt atıyordu resmen canım ya...

İkili test için bir ay sonraya randevu aldım inş hayırlısıyla onuda atlatırız ......

inşallah, her şey hep iyi olacak...
her şey yolunda :)

Ahhh ahh benm kaderim sanırım bu hep yazdıklarım son kısımda kalıyor . yeni sayfa gelincee benimkiler okunmuyor senağlamasenağlama

okudukkk, aaaaa sen kaçırmışsın şekercim :)

yalelcim ben zaten balık hiç yiyemezdimki hiç sevmem çünkü şimdide yiyebileceğimi zannetmiyorum ....

hadi ya.... hehe bi ben değilim yani bu durumda olan... vidan azabı çekmeli miyim diye düşünüp duruyorum kaç zamandır..

canım merhaba, bana ''kız'' geliyor sana dedin... bakalım ne gelicek.. ne ekşi yiyorum ne tatlı... :) bilemiyorum, meraktayım... daha da var yani epeyce :)

benim 1 şubat SAT'a göre. ama sanmam o kadar bekleyeceğimizi, ocak sonunda gelir bu sıpa nasipse... ben de erken doğmuşum, annem de erken doğmuş, kuzenlerim de hep erken doğumlular :) bizimki de geç gelmez diye sanıyorum.

aslında ocak annesi sayılırım yani.

Hayırlısı olsun canm . Bebeğin cinsiyetini ögrenince bana bildir olurmu ?

Hoşbulduk canım. Her hafta çağırsa ben giderdim çok merak ediyorum ve endişeliyim. Ama geçmiş yazılara baktım da 5 haftanın sonunda bulantı olur diyorlar. Umarım benimki de öyledir. Benim çok yakın iki arkadaşımda da olumsuz durum oluştuğu için aslında sanki sık rastlanan bir durummuş gibi düşündüm. Bir de doktor daha şimdiden kimseye söylemeyin üç hafta sonra bakalım o zaman söylersiniz dedi.:çok üzgünüm:

Hic üzülme benim de ne bulantim, ne asermem, ne de koku hassasiyetim oldu, belki bazen yorgunluk, bazen gögüslerde dolgunluk ve bol bol gaz sikayeti disinde hic bulgu olmadi. böyle cok gebe var, merak etme...

Slm kıslar
Ben ocak annesiyim derken subat annesi oldum. Bebeğim umdugumuzdan daha küçükmüş 6 şubat dedi doktor hanm. Artık bende sizinleyim . :) Bebegimi gördüm kalp atışlarını duydum inşallah minik kelebegimin kalbi bir ömür hep öyle atar.
Yalel cim merhaba nasılsın sende subat annesiydin dimi ?
Gözün aydin. Insallah saglikla, mutlulukla kucagina alirsin canim.

Biraz önce doktordan geldim bebeğimi gördüm kalp atışlarınıda duydum tam 8 haftalık hamileyim doktorum bebeğimin gebelik haftasıyla tam uyumlu olduğunu söyledi gayet sağlıklıymış çok şükür...muhtemel doğum tarihinede 3 şubat dedi ay çok mutluyum.... ebruli inş sendende güzel haberler alırız canım darısı diğer bekleyenlerin başına inş......
Senin de gözün aydin:) Masallah diyelim, cok saglikli olsun, darisi bizim basimiza....
bişey sorucam kızlar, balık meselesini napıyorsunuz?
yiyebiliyor musunuz?

be bu balığı yiyemiyorum pek ya... kokusu beni rahatsız ediyor. benim ufaklığın IQ'su düşük mü olcak bu durumda acaba?

Ben asla balik yiyemiyorum. O yüzden Omega 3 kullaniyorum. Cok önemli, bu konuyu cok arastirdim, simdiden baslamak gerekiyor ve özellikle son üc ay alindiginda erken dogumu da önlüyormus, bebegin IQ su icin cok önemli, hatta dogumdan sonra da emzirirken de devam etmemiz gerekiyor.
Yalniz özellikle somon baligi olacak ve balik karacigerinden yapilmayacak, balik kc den yapilanlar gebelikte sakincali. O yüzden kaliteli bilinen markalari alin, icindeki DHA miktari cok önemli, günlük doz DHA en az 200 veya daha iyisi 300 mg olmali. Sanirim Solgar'in ve GNC nin ürünleri bu konuda iyi

walla kızlar oldumm olası balık severim, hatta istanbula tayinim çıktığında sevindiğim tek şey daha taze balık yiyebilecek olmamdı ve ist.e gelince ilk yediğim yemek bile balık olmuştu, şimdi de haftada 1 mutlaka balık yiyoruz allahtan eşim de çok sever de sorun olmuyor, balık yemekte zorlanıyorsanız somon tavsiye edeim bence kokusu daha az diğer türlerden, ama mutlaka yemeye çalışın özellikle somon uskumru sardalye çinekop istavrit tarzı balıkların tavsiye edildiğini okumuştun, sardalye konserve de alabilirsiniz pişirme derdi olmasın diye

valla yalelcim o kadar heyecanlıydımki acaba duyabilecekmiyim diye kalbini sanırım sadece kafasını görebildim çok küçücük zaten birde kalp atışlarını gördüm ekrandan pıt pıt atıyordu resmen canım ya...

ooo kuzum benim, yata yata büyüyecekler bunlar :)

walla kızlar oldumm olası balık severim, hatta istanbula tayinim çıktığında sevindiğim tek şey daha taze balık yiyebilecek olmamdı ve ist.e gelince ilk yediğim yemek bile balık olmuştu, şimdi de haftada 1 mutlaka balık yiyoruz allahtan eşim de çok sever de sorun olmuyor, balık yemekte zorlanıyorsanız somon tavsiye edeim bence kokusu daha az diğer türlerden, ama mutlaka yemeye çalışın özellikle somon uskumru sardalye çinekop istavrit tarzı balıkların tavsiye edildiğini okumuştun, sardalye konserve de alabilirsiniz pişirme derdi olmasın diye

Cok sanslisin Fifa... Ama internetten baktin mi hangi baliklar yasak diye. Ben bircok yerde gebelikte yasak olan baliklari okudum ama su an hatirlamiyorum. Sanirim sen kontrol etmissindir...

kızlar doktorum bugün tahliller istedi benden 3 tüp kan verdim birde idrar tahlili yaptırdım (kansızlık hepatit b..) sigortam olduğu halde 222 tl verdim ikili testin ne kadar olduğunu sordum onada 85 tl dediler çokmu pahalı sizce....

Hayırlısı olsun canm . Bebeğin cinsiyetini ögrenince bana bildir olurmu ?

bildirmem mi hiç :)
davul çalıcam burda nasipse zemuszemus

Ben asla balik yiyemiyorum. O yüzden Omega 3 kullaniyorum. Cok önemli, bu konuyu cok arastirdim, simdiden baslamak gerekiyor ve özellikle son üc ay alindiginda erken dogumu da önlüyormus, bebegin IQ su icin cok önemli, hatta dogumdan sonra da emzirirken de devam etmemiz gerekiyor.
Yalniz özellikle somon baligi olacak ve balik karacigerinden yapilmayacak, balik kc den yapilanlar gebelikte sakincali. O yüzden kaliteli bilinen markalari alin, icindeki DHA miktari cok önemli, günlük doz DHA en az 200 veya daha iyisi 300 mg olmali. Sanirim Solgar'in ve GNC nin ürünleri bu konuda iyi

bu omega3 alımından doktorunun bilgisi var mı?

ahh ben de aynen bu somon yüzünden tiksindim zaten. hep buundururum ben dolapta.. yemek yapmaya üşenince pişirirdim kolayca...hatta hala epeyce bi stok var dolapta.
ama kokusu beni şu an çok rahatsız ediyor.
dışarda balık yeren bile, o koku burnuma geliyor..
ve şu anda dondurma yerken bile o kokuyu duydum birdenn :icecream:

kızlar doktorum bugün tahliller istedi benden 3 tüp kan verdim birde idrar tahlili yaptırdım (kansızlık hepatit b..) sigortam olduğu halde 222 tl verdim ikili testin ne kadar olduğunu sordum onada 85 tl dediler çokmu pahalı sizce....

bunu şaka olarak algılıyorum :) pahalı falan dğeil, sarıl o hastahaneye sakın bırakma :)

biz o ilk testlere 790 tl verdik. ikili test 269 tl imiş... medikal park-göztepe.

ama ben artık oraya gitmeyeceğim... pislikten kırılıyor hastahane.. hisar hastahanesine gidicem. fiyatları henüz bilmiyorum.

yalelcim ciddimisin, bazı hastanelerde resmen soyguncu oluyorlar insaf ya.... ben özel gaziosmanpaşa hastanesine gidiyorum çok temiz bir hastane doktorumda çok şeker, çok ilgili bir bayan kezban hanım çok memnunum ben canım .Bu tahlil fiyatları biraz fazla gibi geldi sadece ama baksana onlarda normalmiş seninkilerin yanında :)))))))

Ben sadece ton balığının iyi olmadığını duydum içerdiği civa miktarı yüzünden

bu omega3 alımından doktorunun bilgisi var mi?

Tabii ki var Yalel'cigim. Zaten internette de tüm tibbi yayinlari, arastirmalari okudum. Ilerde folik asit gibi gebelik baslar baslamaz verilmeye baslanacak ama su an henüz doktorlar arasinda da kullanimi henüz cok yayginlasmadi diye yaziyor bir Ingiliz hamilelik sitesinde. Fakat cok cok önemli...
Ben baliktan cok tiksinirim, kesinlikle yiyemiyorum, zaten kullaniyordum ama hamilelik baslayinca özellikle bu yüzden cok arastirdim. Esimle birlikte Türkce. Ingilizce, Almanca bulabildigimiz herseyi okuduk bu konuda. Ama doktorum da onayladi tabii ki...

Folic plus içmeye devam edecekmişim, tahlil sonuçlarınıda yarın alıcam sonuçlara göre vitamin takviyesi yapacakmış doktorum....

yalelcim ciddimisin, bazı hastanelerde resmen soyguncu oluyorlar insaf ya.... ben özel gaziosmanpaşa hastanesine gidiyorum çok temiz bir hastane doktorumda çok şeker, çok ilgili bir bayan kezban hanım çok memnunum ben canım .Bu tahlil fiyatları biraz fazla gibi geldi sadece ama baksana onlarda normalmiş seninkilerin yanında :)))))))

:)

Ben sadece ton balığının iyi olmadığını duydum içerdiği civa miktarı yüzünden

aynn öyle...

bu omega3 alımından doktorunun bilgisi var mi?

Tabii ki var Yalel'cigim. Zaten internette de tüm tibbi yayinlari, arastirmalari okudum. Ilerde folik asit gibi gebelik baslar baslamaz verilmeye baslanacak ama su an henüz doktorlar arasinda da kullanimi henüz cok yayginlasmadi diye yaziyor bir Ingiliz hamilelik sitesinde. Fakat cok cok önemli...
Ben baliktan cok tiksinirim, kesinlikle yiyemiyorum, zaten kullaniyordum ama hamilelik baslayinca özellikle bu yüzden cok arastirdim. Esimle birlikte Türkce. Ingilizce, Almanca bulabildigimiz herseyi okuduk bu konuda. Ama doktorum da onayladi tabii ki...

iyi o zaman ben de başlıyorum bugün hemen.

Ebruli ne yapti acaba? Dilerim iyi haberler getirir.

valla demin aklıma geldi. merakla bekliyorum ben de...

Yalel canim istersen sen de doktorunu bilgilendir bu konuda. Biz eminiz bu olaydan ama bazi doktorlar cok ilgili degil omega 3 meselesine, cogunlukla 3. trimesterde kullaniyorlar, birinci trimesterde hemen baslamiyorlar. Bilmiyorum belki senin doktorun ilgilidir...
Fakat mesela benim doktorum icindeki DHA miktarinin en az 200-300mg olmasi gerektigi hakkinda hicbirsey söylemedi, sadece "Omega 3 kullan" dedi. Gerisini, dozlarini, hangisini kullanmam gerektigini hepsini hep biz arastirdik.

X