2010 Şubat Anneleri

kızlar balık konusun ben de araştırdım çünkü yiyeceksem en faydalı olanını yemeliyim bu dönemde, yenilmemesi gereken balıklar zaten ülkemizde fazla tüketilmeyen köprkbalığı, kılıçbalığı tarzı balıklar ama daha önce ve şimdi burada söylenenin tersine nedense ton balığı da tavsiye edilenler arasındaydı

hastane konusunda ben sante plusa gidiyorum çalışan memur olduğum için mi anlaşmalı kurum oldıuğu için mi bilmem tahliller için benden fark olarak sadece 18 tl aldılar, ikili test için memur olduğumdan fark almıyorlarmış yani ücretsiz dediler

Ben balığı seviyorum zaten. Bu omega 3'ü de ilk defa duyuyorum. Bu hamilelik konusunda ne kadar cahil kalmışım, kendime hayret ediyorum.

Ton balığının konserve lightını miktarını abartmamak kaydıyla tavsiye ediyorlar evet ama yine de zararlılar listesinde çoğuna göre. Kafa karıştırıcı bir durum ben uzak durmayı tercih ederim.

Yalel canim istersen sen de doktorunu bilgilendir bu konuda. Biz eminiz bu olaydan ama bazi doktorlar cok ilgili degil omega 3 meselesine, cogunlukla 3. trimesterde kullaniyorlar, birinci trimesterde hemen baslamiyorlar. Bilmiyorum belki senin doktorun ilgilidir...
Fakat mesela benim doktorum icindeki DHA miktarinin en az 200-300mg olmasi gerektigi hakkinda hicbirsey söylemedi, sadece "Omega 3 kullan" dedi. Gerisini, dozlarini, hangisini kullanmam gerektigini hepsini hep biz arastirdik.

ben ilk gittiğimde doktora, 5. haftamızın sonundaydık.
o zamana kadar ben 3 hafta boyunca, omega3 ve folik asit almıştım kendi kendime. yanısıra c vitamini de alıyordum ve demir takviyesi de alıyordum. eksikliklerimi bildiğim için kendimce tamamlamaya çalıştım..

doktora gittik, keseyi gördük, konuştuk işte.. ve bana omega3 kullanmamamı söyledi. içeriğinde az da olsa mutlaka A vitamini bulunmaktaymış. O da çeşitli zararları bilinen bi vitamin malum, depolandığı için..
Ben de kestim hemen omega3'ü. solgar idi...
ama şimdi başlıcam yeniden, madem okudun inceledin...

Ben balığı seviyorum zaten. Bu omega 3'ü de ilk defa duyuyorum. Bu hamilelik konusunda ne kadar cahil kalmışım, kendime hayret ediyorum.

ahh ahh.. sen de bizim kadar oturup okuyor olsaydın, sineğin kanat çırpışının bile gebeliğin üzerindeki etkilerini incelerdin :))

derinderen ben de aynı şeyleri düşünüyorum, hiç bir belirti yok.
ilk öğrendiğim gün biraz tedirgin oldum şimdi ise hayatıma normal bir şekilde devam ediyorum.
ne bulantı, ne kabızlık, ne baş dönmesi....
ben de senin gibi şüphelenmeye başladım. ama daha erken diye düşünüyorum.
benimki daha 4 haftalık.
senin ki kaç haftalık, yoksa biz bu işim gizli formülünü bulduk, sıkıntısız mı atlatacaz:):):)

canım daha çok küçük ... genelde 6. haftada başlıyo bulantılar benim öyle olmuştu şimdi 8 haftalık hala tam gaz devam gözünüzü seviyim bulantı yok diye üzülmeyin bulmuşunuz bunuyosunuz..çekene sorun bidee aaahh ahhhhhh

kızlar ben dr.a gidiyorum ne olur dua edin güzel haberlerle döneyim sonucu size akşama yada yarın bildirebilirim allahım sen yavrumu bana bağışla meleğim bizi terk etmesin..........

canım haber bekliyoruz senden hadi gelde güzel haberlerle mutlu et bizi...

kızlar balık konusun ben de araştırdım çünkü yiyeceksem en faydalı olanını yemeliyim bu dönemde, yenilmemesi gereken balıklar zaten ülkemizde fazla tüketilmeyen köprkbalığı, kılıçbalığı tarzı balıklar ama daha önce ve şimdi burada söylenenin tersine nedense ton balığı da tavsiye edilenler arasındaydı

hastane konusunda ben sante plusa gidiyorum çalışan memur olduğum için mi anlaşmalı kurum oldıuğu için mi bilmem tahliller için benden fark olarak sadece 18 tl aldılar, ikili test için memur olduğumdan fark almıyorlarmış yani ücretsiz dediler

canım bu sante plus'ı daha önce duymamıştım nerde?

Ton balığının konserve lightını miktarını abartmamak kaydıyla tavsiye ediyorlar evet ama yine de zararlılar listesinde çoğuna göre. Kafa karıştırıcı bir durum ben uzak durmayı tercih ederim.

ton balığını bende civadan sebep çok az tüketilecek diye duymuştum ayda 2 kez gibi...

Slm kıslar
Ben ocak annesiyim derken subat annesi oldum. Bebeğim umdugumuzdan daha küçükmüş 6 şubat dedi doktor hanm. Artık bende sizinleyim . :) Bebegimi gördüm kalp atışlarını duydum inşallah minik kelebegimin kalbi bir ömür hep öyle atar.
Yalel cim merhaba nasılsın sende subat annesiydin dimi ?[/QUO
aramıza hg cnm ama şaşırdım tickerde 9 hafta diyo ama 6 şubatta dogum yapacagım diyosun benim 8+2 ben 1 şubatta dogum yapacagım kısmetse nasıl oluyo şaşırdım

kızlar doktorum bugün tahliller istedi benden 3 tüp kan verdim birde idrar tahlili yaptırdım (kansızlık hepatit b..) sigortam olduğu halde 222 tl verdim ikili testin ne kadar olduğunu sordum onada 85 tl dediler çokmu pahalı sizce....
cnm benim arkadaşlarım yanılmıyosam bilge de yaptırdılar çok iyi dr ları var hastane de çok iyi hepsi memnun ve ikili için 20 lira verdiler diye hatırlıyorum ben

bunu şaka olarak algılıyorum :) pahalı falan dğeil, sarıl o hastahaneye sakın bırakma :)

biz o ilk testlere 790 tl verdik. ikili test 269 tl imiş... medikal park-göztepe.

ama ben artık oraya gitmeyeceğim... pislikten kırılıyor hastahane.. hisar hastahanesine gidicem. fiyatları henüz bilmiyorum.
cnm ben cede gitme o hastaneye çok pahalı ikili test bu kadar sa dogumu merak ediyorum açıkcası çok pahalı geldi bana

cnm sen de mi adanalısın demek :))))))) nerdesin tam olarak

Merhaba kızlar bir süredir giremiyorum. Nasılsınız? Ben iyiyim, lekelenmelerim bitti çok şükür inşallah tekrar olmaz. :Saruboceq:
Yanlız çok bulantım var. Özellikle sabahları su içsem çıkarıyorum..kafamçokkarıştı
Bebeğim sağlıklı olsunda herşeye razıyım yerimseniben
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. Geçmişi fazla okuyamadım ama selmakerem bebeğimi görmüşsün canım, gözün aydın hihoyyyt
Benim kontrolümde 8. haftada inşallah bende meleğimin kalp atışlarını duyabilirim..

ben ilk gittiğimde doktora, 5. haftamızın sonundaydık.
o zamana kadar ben 3 hafta boyunca, omega3 ve folik asit almıştım kendi kendime. yanısıra c vitamini de alıyordum ve demir takviyesi de alıyordum. eksikliklerimi bildiğim için kendimce tamamlamaya çalıştım..

doktora gittik, keseyi gördük, konuştuk işte.. ve bana omega3 kullanmamamı söyledi. içeriğinde az da olsa mutlaka A vitamini bulunmaktaymış. O da çeşitli zararları bilinen bi vitamin malum, depolandığı için..
Ben de kestim hemen omega3'ü. solgar idi...
ama şimdi başlıcam yeniden, madem okudun inceledin...

ahh ahh.. sen de bizim kadar oturup okuyor olsaydın, sineğin kanat çırpışının bile gebeliğin üzerindeki etkilerini incelerdin :))

Canim a vitamini balik karacigerinde var. O yüzden alacaginiz Omega 3 balik kc den yapilmis olmamali. Ben aldigim ürünü hep inceliyorum icinde A vitamini var mi diye. Benim kullandigimda yok. Bazi ucuz ürünleri karisik balik etinden yapiyorlarmi yani balik gövdesi ve karacigerini miks ediyorlarmis, o yüzden bilinen markalar daha güvenli olabilir bu konuda. Ayrica bana doktor Elevit verdi ve icinde belli bir miktar A vitamini de var ama zararli olacak dozda degil tabii ki. Bence sen de iyice incele icinde A vitamini olmasin. Aslinda internette bazi yabanci ürünler gördüm, gebeler icin Omega 3 diye satiliyor ve kesinlikle icinde A vitamini olmadigi kesin.

Canim a vitamini balik karacigerinde var. O yüzden alacaginiz Omega 3 balik kc den yapilmis olmamali. Ben aldigim ürünü hep inceliyorum icinde A vitamini var mi diye. Benim kullandigimda yok. Bazi ucuz ürünleri karisik balik etinden yapiyorlarmi yani balik gövdesi ve karacigerini miks ediyorlarmis, o yüzden bilinen markalar daha güvenli olabilir bu konuda. Ayrica bana doktor Elevit verdi ve icinde belli bir miktar A vitamini de var ama zararli olacak dozda degil tabii ki. Bence sen de iyice incele icinde A vitamini olmasin. Aslinda internette bazi yabanci ürünler gördüm, gebeler icin Omega 3 diye satiliyor ve kesinlikle icinde A vitamini olmadigi kesin.

tamam canım, iyi bi inceleyip kullanıcam.
sağolasın.. :)

ebruuuuuuuuuuuuuuuuuu nerdesin bacım? ne yaptın? ne haber?

Slm kıslar
Ben ocak annesiyim derken subat annesi oldum. Bebeğim umdugumuzdan daha küçükmüş 6 şubat dedi doktor hanm. Artık bende sizinleyim . :) Bebegimi gördüm kalp atışlarını duydum inşallah minik kelebegimin kalbi bir ömür hep öyle atar.

gozun aydın canım insallah bidaha boyle aksilikler yasamazsın rabbim hep,imiizn bebislerini korusun

]

akpak cnm sınavın inşallah iyi geçer ama çok stres yapma herkesin kendince yaşadığı sıkıntılar olabilir tabi ama bebişini düşün ve mutlu ol hayatta olabilecek en güzel şeye sahip oldun daha nolsun ki değil mi cnm :ecrin_bebek::emir_bebek:

zaten onu düşününce çok mutlu oluyorum.
çok teşekkür ederim güzel temennilerin için
kızlar ya ben sayfalara yetişemiyorum maşallah ne popüler topik böyle :dance:

Slm kıslar

gozun aydın canım insallah bidaha boyle aksilikler yasamazsın rabbim hep,imiizn bebislerini korusun

yanlıs oldu diger arkadas yazdı sandım adasın canıımmm baya bi karıstırmısım sıcak carptı herhalde:kedi: ben merak ettim diger arkadas ne yaptı acaba:

kızlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 1 hafta önce öğrendim hamile olduğumu yarın dr gidicem kısmetse 5 haftalık hamileyim hesaplamaya göre 23 şubat doğumum allah hepimizi kurtarsınn

bende geliimmmiiii 6. haaftamıza girdik bisde hayırlısyla sağlıkla kucağıma alırız inş bebişlerimizi :kedi:

Son düzenleme:
kızlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 1 hafta önce öğrendim hamile olduğumu yarın dr gidicem kısmetse 5 haftalık hamileyim hesaplamaya göre 23 şubat doğumum allah hepimizi kurtarsınn

gözün aydın canım hayırlısıyla sağlıcakla al bebeişini kucağına...

X