• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2010 ocak-şubat bebişlerinin gelişimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bebisim35

PAPATYAM
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
444
1
296
Manisa
kızlar benim kızım2 aylıkkn 4590 dı boyu da 57 cm 3000 ve 49 cm doğmuştu gelişimi nasıl biraz yavaş kilo alıyor sanırım

Maaşallah. :) Benim oğlum 2 buçuk aylık 2 ay bir haftalıkken 5 kg 60 cm di. Doğduğunda 2.800 gr 52 cm di.

benim bebiş 8 aylık doğdu.2500 kg dı şimdi 2.5 aylıkken 5.5 kiloydu boyda 58 di.aysonunu iple çekiyorum..

kızım 8 subatta dogdu su an 2.5 aylık
2.900 dogum kılosu ve boyu da 47 cm dı. hastaneden 2.600 cıktık.
1.ayında kılomuz 4.200 boyumuz da 54.5 cm dı
2.ayında kılomuz 5.700 boyumuz da 57 cm dı.
2 ayda 3.100 gr alarak kendını ıkıye katladı. boyuda 10 cm uzadı...
8 mayısta kontrolumuz war merakla beklıyorum...

2 ay 20 günlükken 5 buçuk kilo (kıyafetleriyle 5750 idi), 62 cm di. Bakalım yarın 3 ayı dolucak ve pazartesi sağlık ocağına gideceğim. Tekrar yazarım.

Kızlar şimdi okuyunca biraz benimki azla geldi normalmi acaba?24 Şubat doğumlu doğum kilosu 3750 idi ,ilk ay 5200 oldu ,ikinci ay 7100 çıktı.

Senin bebişin maaşallahı var. Benim oğluşum bu ay sünnet oldu, ve antibiyotikten dolayı fazla ememedi. Dün tartıldık. 3 Ay 4 günlük-5900 gr ve 62 cm. :( Umarım bu ay kilo alır.

chitlembiq hayırlı uğurlu olsun aynı zamanda geçmiş olsun oğlunun sünneti.bende oğlum 4 aylık olunca yani gelecek ay sünnet yaptırmak istiyorum.bana bu konuda biraz bilgi verir misin? nasıl kolau iyileştimi? çok huysuzlandımı? ameliyat sırasında narkoz verdilermi nasıl oldu herşey merak ediyorum.
bu arada benim oğlumda 3 aylık 6.500 kg ve 61 cm.

chitlembiq hayırlı uğurlu olsun aynı zamanda geçmiş olsun oğlunun sünneti.bende oğlum 4 aylık olunca yani gelecek ay sünnet yaptırmak istiyorum.bana bu konuda biraz bilgi verir misin? nasıl kolau iyileştimi? çok huysuzlandımı? ameliyat sırasında narkoz verdilermi nasıl oldu herşey merak ediyorum.
bu arada benim oğlumda 3 aylık 6.500 kg ve 61 cm.

Canım sanırım sen de Konya'dasın. Biz 23 Nisanda olduk sünnetimizi. Başkent Hastanesinde İsak bey ve Prof. Selçuk Bey yaptılar. Biz mecburiyetten yaptırdık. (Pipide darlık vardı ve Oğlumda böbrek reflüsü var, enfeksiyon olmaması gerekiyor). 250 lira ödedik. Sünnete gelince, oğlumu en son gece 4 te emzirmemi söyledi doktor sabah 8 de de hastanede olacaktık, saat 9 gibi ancak aldılar oğlumu, yaklaşık bi yarım saatte genel anestezi ile sünneti yapıldı. Pansumanı bittiğinde ameliyathaneden çıkarılırken yeni yeni ayılmaya başlamıştı. Buraya kadar her şey çabuk ve iyidi ama sünnetten 2 saat sonrasına kadar emzirmemem gerektiğini söylediler. Oğluma da daha önce hiç emzik falan da vermemiştim. O 2 saat çok ağladı. Hatta ilk kez emzik vermek zorunda kaldım. Biraz olsun rahatladı onu verince. Sonra emzirmeye başladım ve sonrası çok kolay oldu. O akşam 2 kez fitil uyguladık , merhem sürdük ve hiç sıkıntısı olmadı. O gece sabaha kadar hiç uyanmadan uyudu tabi biz de uyumuşuz yorgunluktan. :) Sonrasında da altını bağlayamadığım için biraz zorlandım, onun da çözümünü altına etek gibi yatak koruyucuları var ya onlardan sardım, çatal iğneyle tutturdum evde öyle gezdi. :) 3. gün doktor tamponunu çıkardı. Merhem sürmeye devam ettik. Hatta evim sıcak olduğu için yatağımın her tarafına yatak koruyuculardan serdim oğlumu ortaya yatırdım, her yer çiş kaka falan oldu ama olsun daha çabuk iyileşti. Bugün 14. günümüz, dün tekrar gösterdik doktora merheme artık gerek yok dedi. 1-2 dikişi kalmış o da zaten kendiliğinden eriyor. Anlayacağın sadece ilk ameliyat çıkışında sıkıntı çektik, sonrası kolay oldu. Ha bu arada Bir de oğlum yeni yeni hareketlenmeye başladığı için ayakları sürekli oynuyor arada pipiye çarpıyordu, bir kez kenarını azcık kanattı ama çabucak geçti o da. :)

cnm gece 4 den sabah 9 a kadar nasıl dayandı yavrum aç yazık.benim oğlum zaten obur yarım satte bir emmese dünyayı başımıza yıkıyor.yani mümkün değil benim o kadar saat aç tutmam.sanıırm sırf bu yüzden vazgeçeceğim sünnetten.. :(

Valla ben de Allah'a o kadar çok dua ettim ki ağlamasın uyusun diye. Çünkü biz ilçedeyiz ve Konyaya gidene kadar arabayı yıkabilirdi ama çok şükür ki uyudu ve ağlamadı. Sonuçta mecburduk yaptırmaya ve çok şükür şimdi çok çok iyi.

canım cok gecmıs olsun oğlumun pıpısındekı darlıgı nasıl fark ettınız de dr gıttınız bebekte ne gıbı sıkıntılar oldu anlatırmısın

benim oğlum 14 şubat doğumlu 3 kg doğdu enson kontrol de 4 400 kg boyu 58 cm idi kalbinde üfürüm ve açıklık var kilo alamaz dedi dr. nasıl üzgünüm bilseniz allahım sağlık versin boy muş kilo imiş sonraki konu bunlar.:çok üzgünüm:

benim oğlum 14 şubat doğumlu 3 kg doğdu enson kontrol de 4 400 kg boyu 58 cm idi kalbinde üfürüm ve açıklık var kilo alamaz dedi dr. nasıl üzgünüm bilseniz allahım sağlık versin boy muş kilo imiş sonraki konu bunlar.:çok üzgünüm:

canım üfürümü kapanır dert etme.ayrıca niye kilo alamasın üfürümü olup çok ta iyi kilo alan bebekler var.

canım üfürümü kapanır dert etme.ayrıca niye kilo alamasın üfürümü olup çok ta iyi kilo alan bebekler var.

üfürüm çok ta kafaya takılacak bir sorun değil arkadaşım kalbinde açıklık olması önemli aslında kilo almasına da engel bu sorun öyle zor ki bebeğinin gözünün önünde bu durumda olması rabbim herkesin evladına şifa versin..

Back