katre canım yazıuk bebene aç yatırma.neden ek gıdaya geçmesin sütün azmış.ben 10 gündür başladım ek gıdaya meyve suyu ile başladım 50 ml elma suyu verdim önce .sonra içine azcık havuç suyu koydum şimdi de portakal suyu damlatıyorum.sonra 3 gündür de çorbaya başladım.çeyrek patates çeyrek havuç yarım çay kaşığı pirinç 3 dal semizotu azcık tuz azcık domates ve soğan koyup haşlıyorum pişince 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip blendırdan geçiriyorum ve açken bebeği besliyorum severek yiyor dene bak..bazen de semizotu yerine başka sebze ekleyebilirsin..ya benim oğlumda bu cumartesi 4 ayını dolduruyo ama sütümün yetmediğini farkettim süt gelmiyo diye ağlıyo uyumuyo ve gece çok sık uyanmaya başladı 6 ay boyunca da ek besin vermek istemiyorum ama kararsız da kaldım.geçen devam sütüyle pirinç unuyla muhallebi yaptım 4 taatlı kaşığı yedi daha da istedi ama ek besin hiç vermediğimden daha fazla vermek istemedim.zaten ek besine de ne ile geçeceğim konusunda kararsızım kimi meyva diyo kimi muhallebii.pirinç unu bebeklerin sindirimini kolay yaptığı bişeymiş o nedenle muhalleb, deniliyo bakalım dr nr diyecek ...
yoğurdu kendi mayalayanlar nasıl mayalıyor, tarif edebilirler mi? biz henüz ek gıdaya başlamadık ama ben şimdiden yoğurt denemeleri yapıyorum ve ne yazık ki hala tutturamadım
sütaşın günlük sütünü kullanıyorum
maya olarak da genellikle kendimiz için aldığım yoğurtları kullanıyorum
sütü ısıtıp kaba alıyorum (cam kapta daha güzel oluyor bence)
süt küçük parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken içine önceden çırpmış olduğum yoğurdu koyuyorum ve biraz karıştırıyorum (yaklaşık 1 su bardağı süte tepeleme 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanıyorum)
kasenin kapağuını kapatıp güzelce sarıyorum 3,5-4 saat sonra yoğurt hazır
önemli olan soğumaması
eğer soğuduğunu farkedersem kasenin altına güveci ısıtıp koyuyorum ya da sıcak suyun içine kaseyi koyuyorum
ben denemedim ama fırını 45 dereceye ayarlayı içine koyarak da yoğurt yapılabilir diye düşünüyorum
ayça yenimi aldın ne kadara aldın canım
aycacım arceliğin robotu buhardamı pişiriyo sebzeleri
sütaşın günlük sütünü kullanıyorum
maya olarak da genellikle kendimiz için aldığım yoğurtları kullanıyorum
sütü ısıtıp kaba alıyorum (cam kapta daha güzel oluyor bence)
süt küçük parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken içine önceden çırpmış olduğum yoğurdu koyuyorum ve biraz karıştırıyorum (yaklaşık 1 su bardağı süte tepeleme 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanıyorum)
kasenin kapağuını kapatıp güzelce sarıyorum 3,5-4 saat sonra yoğurt hazır
önemli olan soğumaması
eğer soğuduğunu farkedersem kasenin altına güveci ısıtıp koyuyorum ya da sıcak suyun içine kaseyi koyuyorum
ben denemedim ama fırını 45 dereceye ayarlayı içine koyarak da yoğurt yapılabilir diye düşünüyorum
çok çok sağol, hemen deneyeceğim...
peki keçi sütü ile mayalayan var mı hiç?