2010 nlisans KPSS'ye almaya balyoruz

arkadaşlar siteye yeni üye oldum. ben de önlisanstan kpssye girmek istiyorum. ilk defa gireceğim. bana sınav tarihi hakkında ve çalışma uygulamalarınız hakkında bilgi verir misiniz. Teşekkürler.

arkadaşlar siteye yeni üye oldum. ben de önlisanstan kpssye girmek istiyorum. ilk defa gireceğim. bana sınav tarihi hakkında ve çalışma uygulamalarınız hakkında bilgi verir misiniz. Teşekkürler.

canım sınav 2010 eylülde yapılır sanırım çünkü genelde eylülde yapılıyor sınav. bu sene alım çok az oldu o yüzden çok yüksek puan almalısın çok çalışmalısın. çok zor değil isteyince oluyor allah yardımcın olsun...kaydirigubbakcemile5

ay bana çalışma yöntemi söyleseniz çok sevinirim 2008 de 63 aldım çalışmadım diyemem ama verimli değildi nasıl çalışmalıyım günde kaç saat ayırayım nerden başlayayım yardımcı oluuuun lütfeeen

arkadaşlar bi sorum olucak şimdi ben önlisans için aöf ne yeni kayıt oldum ve ilk kez kps ye gireceğim bu durumda ben lise düzeyindemi yoksa önlisans düzeyindemi sınava giricem ve bu tercih banamı bağlı lütfen cewap

arkadaşlar bi sorum olucak şimdi ben önlisans için aöf ne yeni kayıt oldum ve ilk kez kps ye gireceğim bu durumda ben lise düzeyindemi yoksa önlisans düzeyindemi sınava giricem ve bu tercih banamı bağlı lütfen cewap

yenı kayı yaptırdıgınıza gore lıse duzeyınde gıreceksınız..
onlısans son sınıf olup sınavdan once mezun olabılıcek durumda olsaydınız ancak onlısans olarak gırebılırdınız..

yenı kayı yaptırdıgınıza gore lıse duzeyınde gıreceksınız..
onlısans son sınıf olup sınavdan once mezun olabılıcek durumda olsaydınız ancak onlısans olarak gırebılırdınız..

merhabalar...Lise ve önlisans mezunları kpss b olarak eylül ayında yapılması muhtemel sınava gireceklerdir.Sınav lise ve önlisan olarak ayrılmıyor.Ancak tercih işlemleri sırasında lise mezunları için olan kadroları yazabilirsiniz.

ben aöf işletme son sınıf öğrencisiyim gelecek yıl inş mezun olacağım kpss ilk defa gireceğim kpss-b ye mi girebilirim mezun olduktan sonra bi sorunla karşılaşırmıyım arkadaşlar cvp lütfen teşekkürler

muhasebe önlisans bitirdim şimdi 4.sınıf işletme bölümündeyim

Tekrardan merhaba arkadaşlar, Kpss sınavı gibi ileride bir çok kişinin hayatını doğrudan etkileme ihtimali olan bir konuda kendi yorumlarımıza dayanarak kesin net ifadeler vermememiz gerektiğini düşünüyorum. 2008 yılı Kpss (ortaöğretim-önlisans)başvuru klavuzundaki adayların mezunuyet durumları ile ilgili kısmı başka bir siteden alıntı olarak aktarıyorum.Elimde orjinal döküman yoktur.

2008-KPSS ÖNLıSANS / ORTAÖĞRETıM'e son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adaylar ortaöğretim düzeyinde sınava başvuramazlar.

9 MAYIS ıTıBARıYLE LıSANS MEZUNU OLANLAR LıSE MEZUNU VEYA ÖNLıSANS MEZUNU OLARAK GıREMEZLER

3- 2008-KPSS LıSANS'a son başvuru tarihi olan 9 Mayıs 2008 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar bu sınava başvuramazlar.

LıSANSA VE BU SINAVA BAŞVURAN ADAYIN DURUMU

4- 2008 KPSS LıSANS'a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS LıSANS başvuruları iptal edilir Lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz.
Aksi halde, yarın tercih işlemleri sonrasında atama yapılsa dahi, kamu kurumu, adayın başvuru tarihi itibariyle bir üst öğrenimden mezun olduğunu tespit ederse atamayı iptal edecektir.
Bazı arkadaşların son sınıf olup mezunuyet düzeylerinin değişme ihtimali olmasından dolayı karışıklık yaratsada yukarıdaki metinden anladığım kadarı ile 'dirmit' arkadaşımızın sorusuna istinaden söylüyorum:
aöf mezunuyet tarihiniz en erken haziran ayı olacağında dolayı ,kpss lisans sınavına,son başvuru tarihi olan 9 mayısda,mezun olmadığınızdan dolayı,kpss önlisans sınavına girebilirsiniz.Lisans son sınıf olmanız dolayısıyla kpss lisans sınavınada girebilirsiniz;ancak 2 sınava giremezsiniz..girerseniz lisans sınavınız iptal oluyor.( buradaki tarihler geçmiş yıllara ait olduğunda dolayı gerekeli güncellemeyi 2010 sınav tarihlerini dikkate alarak yapmanız gerekmektedir)
Belki başvuru şartları değişebilir,konu ile ilgili olarak kesin bilgiyi bulunduğunuz ilin osym bürolarından alabilirsiniz...Çünkü önemli bir konu

bende varımm kızlarrrkaydirigubbakcemile4 önlisans muhasebe mezunuyum ve mezun olalı baya zaman geçti yani konuların çoğunu unuttum ama düzenli bir şekilde çalışırsam başarılı olacağıma inanıyorum

aöf mezunuyet tarihiniz en erken haziran ayı olacağında dolayı ,kpss lisans sınavına,son başvuru tarihi olan 9 mayısda,mezun olmadığınızdan dolayı,kpss önlisans sınavına girebilirsiniz.Lisans son sınıf olmanız dolayısıyla kpss lisans sınavınada girebilirsiniz;ancak 2 sınava giremezsiniz..girerseniz lisans sınavınız iptal oluyor.(

canım ilgilendiğin için teşekkürler( 2.sınıva giremezsiniz) kısmını anlamadım. yani en üst kademe mezuniyet geçerli ben lisans mezunu olursam önlisans olarak sınava giremem girsemde atamam iptal edilir peki ben hangi gruptan giricem sınava kpss ile ilgili tam bilgim yok netten baktım ama çok karışık doğrusu anlayamadım daha:bbo:

canım ilgilendiğin için teşekkürler( 2.sınıva giremezsiniz) kısmını anlamadım. yani en üst kademe mezuniyet geçerli ben lisans mezunu olursam önlisans olarak sınava giremem girsemde atamam iptal edilir peki ben hangi gruptan giricem sınava kpss ile ilgili tam bilgim yok netten baktım ama çok karışık doğrusu anlayamadım daha:bbo:[/QUOTE]

sevgili arkadaşım, önlisan mezunu olup, hemde lisans son sınıf öğrencisi olduğunuzu belirtmişsiniz
Bu durumdaki arkadaşlar ile ilgili olarak söylüyorum...
Sadece tek sınava girme şansınız var,lisans yada önlisans sınavından birini tercih edeceksiniz.iki sınava girenlerin lisans sınavları geçerli olmuyor.önlisan sınavları geçerli oluyor.
hangi sınava girecekseniz,gireceğiniz o sınavın son başvuru tarihindeki son mezunuyet durumunuz önemli
Bu yıl yapılacak lisans sınavına son başvuru tarihi . .x. mayıs 2010 olsun siz bu son başvuru tarihinde aöf lisans bölümünden mezun olma ihtimaliniz varmı ?sanırım yok yani o tarihdeki en üst mezuniyet durumunuz önlisans.osym buna bakıyor.Önlisansdan girebilirsiniz
Lisans sınavına girme hakkınızda son sınıf olmanız dolayısıyla var..8okulunuzu bitirme ihtimaliniz olduğunda dolayı..).ancak unutmamanız gerekir ki lisans düzeyinde sınava girip başarılı olup tercih vb diğer işlemler sırasında(tam net bilmiyorum)şayet mezun olamazsanız kadroya yerleşemezsiniz
Kpss lisans sınavı toplam 4 oturumda yapılıyor cumartesi sabah ve öğleden sonra , pazar sabah ve öğleden sonra
A grubu kadroolar müfettiş,uzman yardimcisi denetmen vb kadrolar için
genel yetenek ve genel kültür haricinde birde alan sinavlarina girmek gerekiyor iktisat,hukuk,maliye,muhasebe ve işletme,kamu yönetimi,çeko,ingilizce vb kurumun durumuna göre yapmak gerekyiyor. A grubu kadrolarda mülakat var bilgi bakımından eksik olarak mülakata katılırsan elenme ihtimali yüksek tanıdığın yoksa tabi :D sanırım 30 yaş sınırıda var
Kpss B grubu düz memurluklar için.Yükselmek daha zor,genel kültür ve genel yetenek sorularına cevap verirsin.yaş sınırı yok bazı bölümler hariç
Kpss ölisans sınavı teknik ve düz memurluklar için genel kültür ve genel yetenek soruları çıkıyor.Kpss lisans sınavına göre sorular biraz daha kolay
Her sınavın kendine ait olumlu ve olumsuz yönleri var.Tercih sizin.hayırlısı olsun

evt mayıs ayında başvuru yapılıyorsa ben daha mezun olmamış oluyorum bunun için önlisansdan gireceğim sınava o zaman çok yardımcı oldun canım çok teşekkürleropuyorumnanaktan

bende önlisans mezunuyum bende warım neler yapacaz onu bellirleyelim nasıl çalışılacak haftada ne kkadarr soru çözülecek falan

evt mayıs ayında başvuru yapılıyorsa ben daha mezun olmamış oluyorum bunun için önlisansdan gireceğim sınava o zaman çok yardımcı oldun canım çok teşekkürleropuyorumnanaktan

sevgili arkadaşım dirmit ;yanlış anlaşıldıysam düzelteyim
lisans sınavına son başvuru tarihinde eğer lisansdan mezun değilsen(senin durumun böyle) önlisans sınavınada girme hakkın var(daha önce önlisans mezunu olduğun için)sadece önlisans sınavına girersin demiyorum.
son sınıfda olduğun için lisans sınavınada girebilirsin hangi sınavı tercih edersen ancak 2 sınava giremezsin
sevgili zeynepberre arkadaşım
ders çalışma ve öğrenme durumu kişiden kişiye değişir.O gün kafanız çok dalgındır aklınız başka yerdedir 10 ünitede okusanız nafile size getirisi olmaz.Böyle durumda kendinizi zorlamayın.1 ünite olsun ancak layıkıyla olsun.Hangi derslerden zorlanıyorsanız ilk o derslerden çalışmaya başlayın.Çeşitli yayın organlarının kpss ile ilgili hazırlık kitapları var diğer forumlarda arkadaşlar 4-5 tanesini tavsiye etmiş karar sizin.Konularla ilgili ne kadar çok farklı kaynakdan ne kadar çok soru çözerseniz tabi avantajınıza.Kendinizi sosyal hayattan kısıtlamayın ancak aşırıyada kaçmayın. tv,gazete,intenetten güncel haberleri takip etmeye çalışın.yalnız günde 1 ünitede olsa çalışın ara vermeyin derim ben ...yavaşdan yavaşdan artık çalışmaya başlasanızdiyorum sevgili arkadaşlar..

sevgili arkadaşım dirmit ;yanlış anlaşıldıysam düzelteyim
lisans sınavına son başvuru tarihinde eğer lisansdan mezun değilsen(senin durumun böyle) önlisans sınavınada girme hakkın var(daha önce önlisans mezunu olduğun için)sadece önlisans sınavına girersin demiyorum.
son sınıfda olduğun için lisans sınavınada girebilirsin hangi sınavı tercih edersen ancak 2 sınava giremezsin
sevgili zeynepberre arkadaşım
ders çalışma ve öğrenme durumu kişiden kişiye değişir.O gün kafanız çok dalgındır aklınız başka yerdedir 10 ünitede okusanız nafile size getirisi olmaz.Böyle durumda kendinizi zorlamayın.1 ünite olsun ancak layıkıyla olsun.Hangi derslerden zorlanıyorsanız ilk o derslerden çalışmaya başlayın.Çeşitli yayın organlarının kpss ile ilgili hazırlık kitapları var diğer forumlarda arkadaşlar 4-5 tanesini tavsiye etmiş karar sizin.Konularla ilgili ne kadar çok farklı kaynakdan ne kadar çok soru çözerseniz tabi avantajınıza.Kendinizi sosyal hayattan kısıtlamayın ancak aşırıyada kaçmayın. tv,gazete,intenetten güncel haberleri takip etmeye çalışın.yalnız günde 1 ünitede olsa çalışın ara vermeyin derim ben ...yavaşdan yavaşdan artık çalışmaya başlasanızdiyorum sevgili arkadaşlar..

tamam tatlım tşkler

Back