2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

1. si cadı malum durum benle yatıyor ,
2. si asla çorap kabul etmez yatarken ayaklarına masaj yaparak uyur hatta gece kalkarsa yine masaj ister yapmazsan ağzına kadar sokar ayakalarını yap diye :) örtüye gelince asla örtmez örtersek anında uyanır üşüyeceğini düşüdüğümde ona göre kat giydirrim yada soyarım ,
3. sü gündüzleri sabah sekizde kalkarsa 12 de uyur bir saat eğer 10 da uyandıysa akşam 4-5 gidi uyur yedi sekize doğru uyanır günde ne kadar az ve ya çok uyursa uyusun gece 12,30 dur onun uyuma saati tüm ev halkını dolaşır herkesin ışığını kapatıp uykuya daldığından emin olur ve ancak öyle yatağa girip uykuya dalar diyelim ki unuttu dolaşmayı uyku gözlerinden akıyordur ama kalkar yataktan mutlaka herkesi bi dolaşır :)
4. sü gece yatarken birlikte dualarımız eder amin der öyle yatarız :)

mustm aslında oda ayırma vakti çoktan gelmiş ama malum durumdan ötürü sanırım bende kızımla yatmayı tercih ederdim..bende üstünü örtüorum ama gece açtığı için havaya göre giydiriorum sen gibi..bazen bakıorum bunalıyo uyanıyo huzursuz oluyo sonra üstünü hafifletiorum rahat uyuyo..3.süne çok güldüm..bunların hepisi aynıı:)))

mustm aslında oda ayırma vakti çoktan gelmiş ama malum durumdan ötürü sanırım bende kızımla yatmayı tercih ederdim..bende üstünü örtüorum ama gece açtığı için havaya göre giydiriorum sen gibi..bazen bakıorum bunalıyo uyanıyo huzursuz oluyo sonra üstünü hafifletiorum rahat uyuyo..3.süne çok güldüm..bunların hepisi aynıı:)))

ben serhanın odasını ayırdım taşındığımızdan beri ayrı odada yatıyo bi sıkıntımız olmadı çünkü serhan hiçbizaman bana bağımlı olmadı sadece gece ve gündüz uyandığında birtek beni görmek ister başka birine asla tahammülü yok onu beşikten ilk ben alıcam hatta odaya ilk ben giricem o derece yanii o yüzden gece birine bırakma giibi bi ihtimalim sıfır çünkü asla susmuyo beni görene kucağıma gelene kadar buna babası da dahil kimseyi istemiyo bende başka:KK43:

ben serhanın odasını ayırdım taşındığımızdan beri ayrı odada yatıyo bi sıkıntımız olmadı çünkü serhan hiçbizaman bana bağımlı olmadı sadece gece ve gündüz uyandığında birtek beni görmek ister başka birine asla tahammülü yok onu beşikten ilk ben alıcam hatta odaya ilk ben giricem o derece yanii o yüzden gece birine bırakma giibi bi ihtimalim sıfır çünkü asla susmuyo beni görene kucağıma gelene kadar buna babası da dahil kimseyi istemiyo bende başka:KK43:

aslında ilk önemli adımı atmışsın canmcm..benim evim müsait olmadığı için odası hep ayrıydı kızımın ..2.ayındada biz artık kendi odamızda yatmaya başladık..mama yediği için tok tutuyodu dolayısıylada gece cok sık uyanmazdı..bana düşkün ama serhan kadar değil..yani en azından gece uyandığında babasıda kalksa iki sallar tekrar uyur beşiğinde..burdan kurtarıorum birazcık..ama ben olmadığım zaman evde hisseder ve cok cok zor uyur..hem anane hem babane cok zor uyuturlar..

SLM MİLLET :KK71:

uykusuzluktan felç olmuş bir anneden daha merhaba
deniz günlerdir gecenin bir vaktinde uyanıp oyun oynamak istiyor, yanımıza alıyoruz sırtımıza karnımıza oturup atçılık oynuyor :KK53: deli olmak üzereyim zaten gece11.30dan önce yatmıyor bir de gece 3-5 arası uyanıp oyun oynamaya kalkıyor. sabah 6da zaten ben uyanıp 7 gibi evden çıkıyorum, kafayı yemek üzereyim. nereden çıktı bu kabus, gece uyanmıyor derken nazar ettim oğlumu :KK14:

günaydınlarrrrr,,,,
ya ben kuzumu çok özlüyorum akşamları görmek yetmiyor artık , gitikçe daha bi tatlı daha bi doyumolmaz hale geliyor bu bıdıklar :)

özlemek hepimizde sabit canım meraketme, ama bu kadar özlemesek bu kadar tahammüllü olamayız, işin tadı tuzu yani o özlem.

Günaydın, güzel cumalar,
Kış çok erken geldi bu sene, İstanbul buzzz gibi, ayağıma çizme giydim.
Yatağında mis gibi uyuyan çocuğum uyumaz oldu, gecede 5-6 kere uyanıp anne diye bağırıyor, ben yanına gidince uyuyor, yatağıma dönünce uyanıyor, napıcam bilmiyorum ve çok uykusuzum.

:KK53: yukarı yazdım bizde de sorun var Allah hepimize kolaylık versin

günaydınlarrr çok uykum var dün babası kuzumu parka götürmüş akşam da ben götürdüm sevinçten delirdi tabi çığlıkları duyulmaya değerdi eve döndük gece de 20 kere uyandı 6,5 tada hepten uyanıp saçımı başımı yoldu bugün anneme gidip uyuyiciiimmm
ha bu arada bankaişini de çözdüm arkadaşlarım her sektörde biraz şirret olmak gerekiyo dost arkadaş demeyin sakın

bir uyku kaçkını daha dellendi bu çocuklar topyekün, bizi de dellendircekler :KK53:
banka işini çözmene çok sevindim hayırlı olsun.
ve çok geçmiş olsun, umarım hafta sonu toparlanabilirsin.

selam..
kızlar nedir bu uykusuzluk vakaları..
1.si yatakları odaları ayırdınızmı?
2.si gece üşüyen ve ya terleyen bunalan çocukta sık uyanır dikkat edin..
3.sü gündüz günde kaç kere kaç saat uyuyorlar..
4.sü çocuklarınızı gece gündüz bool bool okyunn ..
mamur günde 1 veya akşam 6 gibi ikinci ykusunu uyuyor..1 veya 2 saat aras sürüo uykusu..gece 11 e kadar ful ayakta..

1- ayırdım ama bu ara genellikle bizim yatağımıza gelip işkence yapmayı tercih ediyor
2- bizimki sıcaktan soğuktan değil sırf inattan uyanıyor, kalkıyor bir güzel oyun oynayacağım diye :KK50:
3- saat 2.30-5.00 arasında ortalama 2 saat uyuyor gündüz sadece 1 kez uyuyor. gece de 11-12 arası yatıyor gece mesaisini saymazsak yaklaşık 9-10a kadar uyuyormuş. tabi onu ben görmüyorum babasıyla beraber uyuyorlar :KK53:
4- bu benim de aklımda yatağında duası var ama genede okumak lazım

bu gün pek sessiz kalmış burası, ben de uğrayamadım deniz yüzünden beyefendi 1 saatçik uyudu ben de o arada yemek yaptım.

ne olmuş bu mart kuzularına..inşallah kısa zamanda düzelir annelerine güzel uykular hediye ederler:))
Nito da kendi odasında kalıyor tatilden döndüğümüzden beri neredeyse 2 ay olacak..arada sabaha karşı uyanıp yanımıza geliyor biraz da bizimle uyuyor:KK1:

hala park yatağında yatıyor uyanır da inmeye çalışır düşer diye yatağının femuarılı kapısını açtım...ayırmadan önceki gün bir kez burdan girip çıkacaksın dedim gösterdim hemen tekrarladı...uyanınca yatağından çıkıp soluğu yanımda alıyor:KK53:

benim cadı da serhn gibi gece uyandığında beni mutlaka görecek 2 fırt emecek yoksa bir daha uyumaz.sadece 1 kez kalkar ama kalkmadığı zamanlar da oluyor:nazar::nazar::nazar::nazar:...en geç 10 da uyumuş oluyor sabah 7de uyanıyor...gündüz uykusu bire düştü şükür net saati yok ama yatınca 1-2 saaat gürültü olmazsa bazen 3 saat uyuyor.

uykusundan memnunum kahvaltı hariç yemesi de fena değil tek sıkıntımız hala okula gidiyor olmama alışamaması illa ağlıyor bir müddet ama başlarda eve gittiğimde ağlardı bir posta söylenirdi..şimdi onu yapmıyor sarılıp öpüyor...okula mı gittin diye soruyor:KK52: ablasıyla (ablamın kızı) ne yaptıklarını anlatıyor....

gece gece iyi yazdım:))inşallah bu gece tüm mart anneleri güzel bir uyku çeker...good night sleep tight:KK48::KK34:

sağol hanifecim sizde iyi uymuşsunuzdur umarım
dün babamız nöbetci olduğu için birlikte uyuduk paşamla bi kere uyandı ve sabah 7:30 da kalktı allaha şükür ki artık gece uyandığında sallama olayımız bitti aramıza yatırıyorum hadi annecim uyuyoruz diyorum sarılıp yatıyoruz elini yüzümde yada boynumda ve tabiki vazgeçilmez battaniyemizde aramızda onsuz asla uyumuyo ve gün boyu etrafımızda o battaniye çünkü arada bi onu alıp koltuğa yatıyo dinleniyo sonra tekrar oynamaya devam ediyo eğer yoksa hemen odasına gidip getiriyo kimseye vermiyo bana bile

herkese iyi hafta sonları burada hava bi açıyo bi kapıyo inşallah yağmur yağmazda biraz parka götürürüz böcüğü
öptüm herkesii

Merhaba Anneler,
Güzel bir hafta diliyorum hepimize, An.ka.ra buzzz gibi, kış geldi yahuu, ben bu yazdan bişey anlamadım, anlayan var mı aranızda?
Hafta sonum berbat geçti, kızım artık hiç kimsenin yanında durmak istemiyor, hep beni istiyor, kendi evimizde olmak istiyor, çıkmaza girdim, şaşkınım, sabahları benden ayrılamıyor, ağlıyor, bu sabah babannesine bırakırken içim parçalandı yine, geçen hafta anlatmıştım ya, diyet yapması ve sıcak suya oturması gerekiyor diye, annem bu işi başarmıştı ama tedavi yarım kaldı malesef, kv yapmıyor-yapamıyor, moralim sıfır, bakıcı mı tutsam eve acaba, ama onu da istemezse, kreşe mi versem, offf akıl verin nolur, kafam durdu resmen..

Merhaba Anneler,
Güzel bir hafta diliyorum hepimize, An.ka.ra buzzz gibi, kış geldi yahuu, ben bu yazdan bişey anlamadım, anlayan var mı aranızda?
Hafta sonum berbat geçti, kızım artık hiç kimsenin yanında durmak istemiyor, hep beni istiyor, kendi evimizde olmak istiyor, çıkmaza girdim, şaşkınım, sabahları benden ayrılamıyor, ağlıyor, bu sabah babannesine bırakırken içim parçalandı yine, geçen hafta anlatmıştım ya, diyet yapması ve sıcak suya oturması gerekiyor diye, annem bu işi başarmıştı ama tedavi yarım kaldı malesef, kv yapmıyor-yapamıyor, moralim sıfır, bakıcı mı tutsam eve acaba, ama onu da istemezse, kreşe mi versem, offf akıl verin nolur, kafam durdu resmen..

canım benim çok üüzldüm :-)(

aslında kreş değilde bakızı iyi fikir oalbilir , bu arada bizim cadı bugün kreşe başlayackatı ama hastalandığı için ilk günden okulu ekti :)) ateşi var ve kusuyor bakalım babsı bugün öğleden sorna doktora götürecek ,

aslında kreş değilde bakıcı iyi fikir oalbilir , bu arada bizim cadı bugün kreşe başlayackatı ama hastalandığı için ilk günden okulu ekti :)) ateşi var ve kusuyor bakalım babsı bugün öğleden sorna doktora götürecek ,

Çok geçmiş olsun kuzuma, tez zamanda iyileşir inşallah, bizim kız da azı dişlerini çıkarıyor, çok huysuz bugünlerde..
Kafam çok karışık arkadaşım, bakıcı mı, kreş mi, yoksa kavga-dövüş annem ve kv arasında gelgitler mi, karar veremiyorum, tek bildiğim çocuğumun psikolojisinin bozulmaya başladığı, gözlerine baktıkça içim sızlıyor, çocuk bana doymak istiyor, yanında olmamı istiyor ama ben çalışmak zorundayım malesef :KK43:(

Senin kuzu kreşe tam gün mü gidecek, tam gün ise çok erken değil mi, yoksa oyun grubu mu?

Merhaba güzel annelerr

Buraya yazmayalı uzuun zaman oldu. Çok özlemişim bu ortamı.
Ensarcım hala konuşamıyor :26: Baba, mama gibi şeyler sadece..
Sizinkiler baya baya konuşmaya başladılar herhhalde?

Simenaycım merhaba, bana kalırsa en iyi fikir biraz daha büyüyene kadar annelerin bakması. Çünkü hala çok küçükler. Sadece kendi annen baksa sorun mu oluyor diğerleri için?

Merhaba güzel annelerr

Buraya yazmayalı uzuun zaman oldu. Çok özlemişim bu ortamı.
Ensarcım hala konuşamıyor :26: Baba, mama gibi şeyler sadece..
Sizinkiler baya baya konuşmaya başladılar herhhalde?

Simenaycım merhaba, bana kalırsa en iyi fikir biraz daha büyüyene kadar annelerin bakması. Çünkü hala çok küçükler. Sadece kendi annen baksa sorun mu oluyor diğerleri için?

Merhaba canım, 2,5 yaşına kadar konuşmasa bile bir sorun teşkil etmez ama 2,5 yaşından sonra hala konuşmuyorsa mutlaka uzmandan yardım alın diyor dr. lar, sıkma canını olur mu?

Bu zamana kadar yani 1 senedir benim annem bakıyordu, şimdi eşim tutturdu benim annemde baksın diye, kv bakmak istemiyor aslında ama eşimin dayatmasına karşı koyamadığı için mecburen bakıyor, neymiş 15 gün arayla annemle kv dönüşümlü bakacakmış, e çocuk 1 senedir benim anneme alışkın olduğu için haliyle kv yi istemedi-yadırgadı-yaptığı yemeği bile yemiyor, ev-ortam değişikliği olduğu içinde bocaladı, ama kaz kafalı eşim bunu anlamak istemiyor ve çocuğumun durumunu göremeyecek kadar kör, çocuğun kurulu düzenini bozdular, sürekli bir tartışma içindeyim, ya eşimle ya kv ile, annemin evi uzakta diye istemiyorlar annemin bakmasını, bir sürü anlatacak şey var ama yazmaya kalksam günler sürer, çok doluyum..

Merhaba canım, 2,5 yaşına kadar konuşmasa bile bir sorun teşkil etmez ama 2,5 yaşından sonra hala konuşmuyorsa mutlaka uzmandan yardım alın diyor dr. lar, sıkma canını olur mu?

Bu zamana kadar yani 1 senedir benim annem bakıyordu, şimdi eşim tutturdu benim annemde baksın diye, kv bakmak istemiyor aslında ama eşimin dayatmasına karşı koyamadığı için mecburen bakıyor, neymiş 15 gün arayla annemle kv dönüşümlü bakacakmış, e çocuk 1 senedir benim anneme alışkın olduğu için haliyle kv yi istemedi-yadırgadı-yaptığı yemeği bile yemiyor, ev-ortam değişikliği olduğu içinde bocaladı, ama kaz kafalı eşim bunu anlamak istemiyor ve çocuğumun durumunu göremeyecek kadar kör, çocuğun kurulu düzenini bozdular, sürekli bir tartışma içindeyim, ya eşimle ya kv ile, annemin evi uzakta diye istemiyorlar annemin bakmasını, bir sürü anlatacak şey var ama yazmaya kalksam günler sürer, çok doluyum..
Evet dr kontrolünde bunu öğrenmiştim, ama insan sabırsızlanıyor işte, onun tatlı sesinden birşeyler duymak için.
Sağol arkadaşım.

Hımm bir çocuğun en sevmediği şey olmuş, ortam değişikliği. Çocuklar benimsedikleri yeri değiştirdiklerinde dediğin gibi olurlar hep, yemesi değişirr, uykusu değişir, huyu değişir ve sonuçta huzuru kaçar. Anlamıyorum nedir bu ego tatmini mi? Kendi annesi bakmakta istemiyormuş hem, daha ne işte..
Bence bu konuda ısrarcı olmaya devam et. Tatlı dille tekrar tekrar anlat belki dank eder.
Ya da kv denle konuş, o eşinle konuşsun bu işin olmadığını.

Evet dr kontrolünde bunu öğrenmiştim, ama insan sabırsızlanıyor işte, onun tatlı sesinden birşeyler duymak için.
Sağol arkadaşım.

Hımm bir çocuğun en sevmediği şey olmuş, ortam değişikliği. Çocuklar benimsedikleri yeri değiştirdiklerinde dediğin gibi olurlar hep, yemesi değişirr, uykusu değişir, huyu değişir ve sonuçta huzuru kaçar. Anlamıyorum nedir bu ego tatmini mi? Kendi annesi bakmakta istemiyormuş hem, daha ne işte..
Bence bu konuda ısrarcı olmaya devam et. Tatlı dille tekrar tekrar anlat belki dank eder.
Ya da kv denle konuş, o eşinle konuşsun bu işin olmadığını.

Aynen öyle oldu arkadaşım, ortam değişikliği, çocuğun huzuru kaçtı, az evvel aradım kv yi, çoktan uyku saati geldi mesela, bana diyor ki kv, ''evdeki saatler durmuş çalışmıyor saatten haberim yok, geç uyusa ne olur sanki'' ölür müsün öldürür müsün, ne komik bir bahane, cep telefonunun saatine bak evdeki saatler bozuksa değil mi, delirecem valla, yüz kere anlatıyorum ne zaman ne yedirmesi gerektiğini akşam bir gidiyorum ki hiç birini uygulamamış, kv ile konuştuk ben bakamam dedi, eşime de söyledi, eşim bakacaksın diyor başka bişey demiyor, benim anneme karşı kendini borçlu hissediyor çünkü eşim, onun annesi hiç ilgilenmedi bu zamana kadar, eşimin gücüne gidiyor haliyle, oysa bende annemde çok memnunduk kv nin ilgilenmemesinden :))

Aynen öyle oldu arkadaşım, ortam değişikliği, çocuğun huzuru kaçtı, az evvel aradım kv yi, çoktan uyku saati geldi mesela, bana diyor ki kv, ''evdeki saatler durmuş çalışmıyor saatten haberim yok, geç uyusa ne olur sanki'' ölür müsün öldürür müsün, ne komik bir bahane, cep telefonunun saatine bak evdeki saatler bozuksa değil mi, delirecem valla, yüz kere anlatıyorum ne zaman ne yedirmesi gerektiğini akşam bir gidiyorum ki hiç birini uygulamamış, kv ile konuştuk ben bakamam dedi, eşime de söyledi, eşim bakacaksın diyor başka bişey demiyor, benim anneme karşı kendini borçlu hissediyor çünkü eşim, onun annesi hiç ilgilenmedi bu zamana kadar, eşimin gücüne gidiyor haliyle, oysa bende annemde çok memnunduk kv nin ilgilenmemesinden :))
:))) Durum anlaşıldı..
Ben de düzen konusunda çok hassasım. Uyku saati bi sebepten geciksin hemen strese girerim. Düzenli saatlerde uyuyan ve yemek yiyen çocuklar daha sağlıklı olurlar.
Geriye inatçı eşini ikna etme yeteneğin ve sen kalıyorsun, bilmem anlatabildim mi :)
Başka çaresi yokkk
Yoksa sinir hastası olursun her gün, yok uyudumu, yedimi, çalışamazsın doğru düzgün :)

Evdeki bütün saatler mi bozulmuş:KK52: Vah yazık! :KK1: TV den falan da bakmayı akıl edememiştir muhtemelen.. Zaten gönülsüzmüş. Herşey ne kadar da büyüyodur gözünde ama asıl hatalı olan eşin..Eşinin inadı yüzünden İklim in huzuru bozulacak..:KK50:

Son düzenleme:

aslında kreş değilde bakızı iyi fikir oalbilir , bu arada bizim cadı bugün kreşe başlayackatı ama hastalandığı için ilk günden okulu ekti :)) ateşi var ve kusuyor bakalım babsı bugün öğleden sorna doktora götürecek ,

Kreş için çok erken değil mi??? :KK50: Sabiha Paktuna Keskin de 3 yaştan önce kesinlikle önermiyor kreşi. Pepee'nin dergisinden aynen yazıyorum:
Artık hepimizin öğrendiği gibi izleri yaşam boyu kendini gösteren 0-3 yaş anneye bağlanma dönemidir. Bu yaş döneminde çocuk, ihtiyaçlarını gideren kişiyi kendinden farklı olarak değil; kendisiyle bir bütün olarak algılamaya devam eder. Kendisine bakan kişi göz önünde olmayınca (henüz obje devamlılığını kazanamadığı için) yok olduğunu sanır ve aşırı huysuzlaşır.

Ben de aynen katılıyorum frambuazcım..
Hatta bırak kreşi, çocuğuma kendim bakabilmek için 4 yıl bekledim. (Çalışıyordum, ev borcumuzun bitmesini bekledim)
3 yaşından sonra çalışmayı düşünüyorum.

Bu arada biz de pepe obonesiyiz :))

X