2010 LYS-YGS'ciler Toplaşalım. Bizimde Paylaşım Başlığımız Olsun.

canım sakin ol, dur çözeriz senin sorununu da.
şimdi öncelikle sözelden girceksen ygs-6 ile senin işin yok, o eşit agırlık puanıdır. senin için önemli olan ygs 3 ve ygs 4. ama onlardan da aldıgın puanın %40ını hesaplamak gibi bi hata yapma. cünkü lys işin içine girince derslere göre katsayılar değişiyo. o %40 olayı ne diyecek olursan, Lysden sonraki puan hesabında %40ını ygsden alacaksın ama direk ygs 3 ygs 5 falan diye bakma, Lys işin içine girince matematik yüzdesi ve fen yüzdesi düşer sözeller için, puanın yükselir mutlaka. sen LYS 3 ve 4 e girdikten sonra sana ygs puanı da gerekli yüzdelere göre içine katılmış şekilde bi puan gelicek. o puan 500 üzerinden olacak. bunun üzerine bi de okuldan aldıgın puan eklenecek. yani sormuşsun ya YGSye mi LYSye mi eklenecek diye, ilk bölümden tercih edilen ve 2. bölümden tercih edilen okullar, bölümler farklıdır bildiğin üzere. sana ygs+okul puanı şeklinde bi puan da gelecek, onunla açık ögretm, yüksekokul ve 2 yıllıkları yazabilirsin, birde lys+ygs hesaplandıktan sonra onun üzerine de eklenecek okul puanı, onunla da normal fakülteler tercih ediliyo. kısacası 2sine de ekleniyo, 2si için ayrı puanlar geliyo sana. cünkü bilemezler kim hangi bölümden tercih yapcak. anlatamadım galiba bilmiyorumkismile

canımcım bende bu sene bitiriyorum ilk ünivrsteyi, benimde 2. olcak kısmetse kaydirigubbakcemile3 bende tercih rehberi var ben ondan bakıyorum netten deil. aöf olur diyosan aöf anaokulu öğretmenliği yaz bence, eski puanların şimdi neye denk geldiğini bilmediğim için bişey diyemiyorum, ama aöf'ye yeter. ygs5 ile alan okul öncesi ögretmenliği var meseela 9 eylülde en son aldıgı kişinn sıralaması 26.900muş gecen yıl.
eşit agırlıktan sadece ygs ile alan;
aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği
giyim endüstrisi öğrt.
işletme ögrt.
konaklama işletmeciliği öğrt.
moda tasarımı öğrt.
muhasebe ve finansman öğrt.
okul öncesi ögrt.
pazarlama öğrt.
seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğrt.
varmış canım bide

hayırlı akşamlar kızlar ben daha öncede yazdığım gibi tm çıkışlı düz lise mezunuyum ama ben eğer 2. sınvada girecek olursam matematik sınavına girmek istemiyorum girmezsem bir sorun olur mu türkçe ve sosyal bilgiler iki dersten girmek istiyorum ve ne zaman baş vurular bitiyor en yakın lisede yapıyorlar mı başvuruları​

Son düzenleme:

iyi akşamlar
matematik sınavına girmezseniz, sosyal ve edebiyata girmeniz lazım söylediğiniz gibi
o zaman sözelden tercih yapabilirsiniz sadece, eşit agırlık puanınız mat sınavına girmezseniz hesaplanmaz.
en yakın liseden de yapabilirsiniz başvuruyu, parayı bankaya yatırdıktan sonra internetten de, ama daha garanti olması için en yakın liseye gidin diyolar hep
başvurular 14 mayısa kadar devam ediyo.

Canım benim çok çok saol. Baya iyi anlattın. Oh bee en nefret ettiğim şey belirsizlik hali sayende belirsizlikten birazda olsa kurtuldum. Çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan

Canım benim çok çok saol. Baya iyi anlattın. Oh bee en nefret ettiğim şey belirsizlik hali sayende belirsizlikten birazda olsa kurtuldum. Çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan

rica ederim canım
bende sevmiyorum belirszlik halini
dersaneye falan da gitmiyorum ama, tamamen anlamadan içim rahat etmicekti, iice araştrdım ögrendim en ince detaya kadar kaydirigubbakcemile5
aklına takılan bişey olursa yine sor yardımcı olurum ben

tşk ederim canım benim bu yeni sistemde bilmediğimiz okadar çok şey varki kafamız çok karıştı bilmiyorumkismile​

Arkadaslar ben LYS 1 ve LYS 2'ye girecegim.
Banka ucretini yatirirken bu sekilde mi soyleyecegim yoksa soylemem gereken farkli birsey var mi ?

şekerim harikasın..ancak ben düz lise okumuştum.aöf nin okul öncesine kayıt yaptıramıyormuşum netten araştırdım bayaa..örgünü seçmem şart sanırım.puanlar da yeter mi bilmiyorum :/ bu ygs 5 ile mi yazılıyor ..şaştım kaldım sen de olmasan yaniii yanmışım..şu ygs nin sayılarından yaniiiiii..ya bir de o rehberinde dokuzeylül ya da egenin puanları da yazıyor mu :? taban ve tavan..öperim

ege 347
dokuz eylül 342
dokuz eylül, ikinci ögretim 328
bunlar okul öncesi öğretmenliği taban puanlar şeker.
ygs-5 ile yazılıyo:ecrin_bebek:

kıslar kuaförlük ve güzellik bilgisi ögretmenligini birde sac bakımı ve güzellik hizmetlerini bölümlerininde puanlarını yazarmısınız.bulamadım

ege 347
dokuz eylül 342
dokuz eylül, ikinci ögretim 328
bunlar okul öncesi öğretmenliği taban puanlar şeker.
ygs-5 ile yazılıyo:ecrin_bebek:

teşekkür ederim cemre..uğraşıyorsun sağol kuzum..sabahtan beri bakıyordum ..
ama lys ye girmek şart herhalde..netten bakarak oldum biraz aama ??? lys 3 ve 5 sanırım ((( tm 1 / ea 1 nedir yaa..birsürü de bunların puanları var..eşit ağırlık benim sanırım bunlar..çok sordum hakkını helal et canım

lys 3 ve lys-5 puan diil sınav adı
lys3 edebiyat-cografya
lys5 dil sınavı
önceden aynı kitapcıkta 2 bölüm oluyodu, yani ilk bölüm şuanki ygs gbiydi, sadece orayı cözersen ea1 puanın hesaplanıyodu, 2. bölümü de cözersen ea2 de hesaplanıyodu
şimdi ea1 ikiye bölündü, ygs5 ve ygs6 olmak üzere
ea2 de tm1 (işletme ekonomi gibi bölümler için)
tm2 (hukuk siyaset gibi bölümler için)
tm3 (felsefe psikoloji gibi bölümler için) olmak üzere 3e bölündü
ama sen istersen fulle lysleri, o yine de senin ygs-5 puanını deiştrmez ki :sinifsinif:
lys ye ancak başka bişey yazarım diyosan gir, yani okul öncesi ögretmenliğine bi katkısı yok maalesef

Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 20 tl
2010-LYS4

Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) 20 tl
2010-LYS3

canlarım hayırlı günler kızlar ben bankaya gittim bana adam dediki kafamıda karıştırdı ya o anlamadı ya ben anlatamadım ben LYS3 VE LYS4 de girecem toplam 40 tl yatırmayacak mıyım sınav için birde ben bankaya gittiğimde veznedeki adama tam olarak ne demem gerekiyor ben adama anlatamadım derdimi

Son düzenleme:

canım diceksin ki, ben lysye gircem, 2 oturum. 40 lira yatırcaksın
adama lys3 lys4 falan demene gerek yok
bunları basvuru esnasında basvuru yaptıgın okulda söliceksin bankadakiler bazen bilmeyebiliyo anlamıyo falan
yakında varsa başka bi bankaya yatrmayı dene
bana da ygs başvurusunda oldu bu
adam anlamıo bilmio falan
yakında yoksa da bi iki gün bekle o arada yatıranlar olur, bankada çalışanlar ögrenir olayı :lepi:

yaa öyle miiii..ben lys ye girmeye karar verdim gibi..kime sorduysam gir diyoo başka bir şey demiyoo..girmekten zarar doğmaz sanırım.ama okul öncesini etkilemiyormuş ona da sevinmedim değill...sağol canım..iki oturuma girmek zorunlu mu ? mesela ben ea çıkışlıyım.ve türkçe mat ve sosyal yaparım fen dışındakileri yani.bu durumda 3 oturuma girmem mi gerekiyor ( 60 lira bayılcam yaniiii..ohaoldumsmile

:))) sağol

kızlar okula başvurularınızı yaptınız mı?bana okuldan verilen belgede fotom yok bi sorun olumu sizinkilerde varmı fotoğraf.acil yanıtlar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…