Arkadaşlar bide bana yardım edin nolursunuz?
Arkadaşlar Lys ye gircem ben o kesin. Paramı felan herşeyimi yatırdım okuldan hangi sınavlara gireceğime dair tercihte yaptım. Ama sorunum şu. Bir yerden şunu duymuştum. Lys puanları açıklandıktan sonra Ygs de aldığımız puanın %40 ı dahil edilecekmiş bu puanlara. Ben YGS 6 da 261.510 aldım. Lys yede sözelden giricem hayırlısıyla. Bu puanın %40 ı 104.100 yapıyor. Şimdi bu LYS de ki puan sistemi nasıl olacak? Lys 3 ve 4 e gireceğim. Her birinden alacağım puanlar hangi puan aralığında olacak? Yani gene 100-500 arası mı yani nasıl? Birde bu okuldan alacağım ortaöğretim başarı puanı nasıl eklenecek? Ygs puanına mı, yoksa LYS den aldığım puanla tercih yaparken o şekildemi eklenecek? Lütfen yardım edin bunalıma girmek üzereyim çünkü
canım sakin ol, dur çözeriz senin sorununu da.
şimdi öncelikle sözelden girceksen ygs-6 ile senin işin yok, o eşit agırlık puanıdır. senin için önemli olan ygs 3 ve ygs 4. ama onlardan da aldıgın puanın %40ını hesaplamak gibi bi hata yapma. cünkü lys işin içine girince derslere göre katsayılar değişiyo. o %40 olayı ne diyecek olursan, Lysden sonraki puan hesabında %40ını ygsden alacaksın ama direk ygs 3 ygs 5 falan diye bakma, Lys işin içine girince matematik yüzdesi ve fen yüzdesi düşer sözeller için, puanın yükselir mutlaka. sen LYS 3 ve 4 e girdikten sonra sana ygs puanı da gerekli yüzdelere göre içine katılmış şekilde bi puan gelicek. o puan 500 üzerinden olacak. bunun üzerine bi de okuldan aldıgın puan eklenecek. yani sormuşsun ya YGSye mi LYSye mi eklenecek diye, ilk bölümden tercih edilen ve 2. bölümden tercih edilen okullar, bölümler farklıdır bildiğin üzere. sana ygs+okul puanı şeklinde bi puan da gelecek, onunla açık ögretm, yüksekokul ve 2 yıllıkları yazabilirsin, birde lys+ygs hesaplandıktan sonra onun üzerine de eklenecek okul puanı, onunla da normal fakülteler tercih ediliyo. kısacası 2sine de ekleniyo, 2si için ayrı puanlar geliyo sana. cünkü bilemezler kim hangi bölümden tercih yapcak. anlatamadım galiba bilmiyorumkismile