• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

9 hafta türkçe 9 hafta da coğrafya gördük.haftada 3'er saatten.Data güzel ama aşırı ayrıntıya giriyor ama soru bankası iyi.benim data da 2 yanlışım çıkıyor.Türkçede yargı ve ihtiyaçtan çalışıp 4 farklı kaynaktan test çözüyorum coğrafya ve türkçe için.

kızlar eve yeni girdik, çarşıya çıkmışken sinemaya gidelim dedikkaydirigubbakcemile3

ben yarın abimle gidiyorum kızlar 1 hafta yokum. evde napcan tek, benle gel diyor:gitme:hazır dershanede tatilken onla gideyim diyorum.

başakcım geçmiş olsun çok maceralı bir gün yaşamışsınız:) korkma tarihten bak yavaş yavaş bitiyor konular.ben de bu 1 hafta boyunca kurtuluş savaşı, ınkılaplar, dış politikayı bitireyim diyorum. ınkılaplardan çok korkuyorum:sinifsinif:bir sürü tarih,madde var ezberlencek. tam oturtamam ama en azından aklımda ne kalırsa kardır.

berry türkçem çok rezalet, önceden iyiydi ama ne olduysa yapamıyorum, çok yanlışım çıkıyor. hangi kaynaklardan soru çözüyorsun türkçeden?

sizi çok özliycem kızlaropuyorumnanaktan

ayy oslamlıyı bitirmeye çalışıyorum yaaa...gerileme dağılma oturmamıştı sabahtır dön başa dön başa ona çalışıyorum..sonra kurtuluş savaşı ve inkılapları tekrar edeceğim..
sonra en baştan başlayacağım sürekli tekara edeceğim..yalayıp yutsamda durmadan tekrar edeceğim çünkü çok çabuk unutuluyor yaaa...

cnm nerelerdesin bugün hiç gözükmedin. direksiyon sınavın nasıl geçti?

pıkocumm benım sımdıden ıyı yolcuklar özlıcez senı

ben de datanın çözumlu soru bankasından ataturk ilkelrı teslerını çözuyırum

başak geçmiş olsun tatlışım bende öyle sürerken şehir dışında bi kaza atlattım kamyonun altına giriyoduk çok zor kurtulduk son anda ve o günden beri direksiyona oturamadım
bende kar zarar yüzde den soru çözdüm bi kaç da faizden çözdüm şimdi faize devam edecem tarihten de dağılmayı bitirdim ama data da daha çok soru var bu konu önemli bayağ ..

cnm nerelerdesin bugün hiç gözükmedin. direksiyon sınavın nasıl geçti?

direksiyon sınavım çok iyi geçti canım..komisyon üyeleri daha önce kullanıyormuydunuz çok iyisiniz falan dediler..hiç yanlış yapmadım çok şükür..kaç aldım bilemem ama geçtim komisyon üyelerinin laflarına bakacak olursak..zaten artık bizim arabaya alışayım diye eşim bana veriyor arabayı...pratik yapıyoruz bakalım..

başakcım sanada çook geçmiş olsun yaaa..

ben bugün tarih ve ingilizce çalıştım..ingilizceden 100 soru çözdüm ama bir sürü yanlışım çıktı yaa çok moralim bozuluyor..eşimin dediğine göre başta öyle oluyormuşş..inşallah sonradan düzelir yoksa böyle giderse değil 42 doğru 12 doğru bile yapamayacağım :((((

arkadaşlar bi soru soracam yapabilir misiniz
cevabı buldum ama biraz atmasyon oldu
bir tarlayı ortaklaşa eken bir grup çiftçi 36 ton buğday hasat ediyor çiftçi sayısı 2arttırıldığın da kişi başına düşem buğday miktarı %25 azalmaktadır buna göre son durum da kişi başına düşen buğday miktarı kaç tondur?

arkadaşlar bi soru soracam yapabilir misiniz
cevabı buldum ama biraz atmasyon oldu
bir tarlayı ortaklaşa eken bir grup çiftçi 36 ton buğday hasat ediyor çiftçi sayısı 2arttırıldığın da kişi başına düşem buğday miktarı %25 azalmaktadır buna göre son durum da kişi başına düşen buğday miktarı kaç tondur?

4.5 ton buldum canım

x kişi dersek
36/x kişi başına düşen gelir
2 arttırılırsa kişi sayısı
x+2
36/x+2 kişi başına düşen gelir
bir sayının %25 azalması demek 3/4 le çarpılması demektir
36/x.3/4=36/x+2
den x=6 bu başlangıçtaki miktar
2 kişi arttığı için 8 kişi
8x3/4=4.5ton
(cevap yanlış demelisin)

şimdi türkçeden sözcükte anlamı bitirdim 30 soru çözdüm
36 sorum kaldı onuda bitirip mata geçmeyi düşünüyorum

saol fatoş 8 i yüzde 8 le çarptınnn hııı cevap doğru
şunu da soruyum
etiket fiyatı 312000 l olan bir ayakkabı indirimli satışlarda 299000 lya satılarak maliyet fiyatına göre % 5 daha az kar elde edilmiştir buna göre ayakkabının indirimli satışındaki kar oranı maliyet fiyatı üzerinden % kaçtır?

fatoş buğdaylı sorunun kira için olanı vardı senin yaptığın yoldan yaptım çıkmadı oo tööhhh bidaha bakıyımm

bak şimdi kiralı soruyu yaptım senin yoldan 4/3çıktı
aynı evi paylaşan bir grup öğrenci 150 000 000 lira kira giderini eşit olarak bölüşüyor eve 2 arkadaşları daha yerleşince kişi başına düşen kira gideri % 40 azalıyor buna göre son durum da kişi başına düşen ev kirası kaç l?

saol fatoş 8 i yüzde 8 le çarptınnn hııı cevap doğru
şunu da soruyum
etiket fiyatı 312000 l olan bir ayakkabı indirimli satışlarda 299000 lya satılarak maliyet fiyatına göre % 5 daha az kar elde edilmiştir buna göre ayakkabının indirimli satışındaki kar oranı maliyet fiyatı üzerinden % kaçtır?

rica ederim canım
ama sonunu yanlış yazmışım
6 kişi başına düşen miktar
son durumda %25 azaldığı için
6x3/4=4.5 olacak kusura bakma kafam dönmüş durumda
ikincisinede bakiim

gülsucum ohcanımadeysın ve pikocum tesekkur ederım canlarım bı macera atlattık işte

ben de ilkelerle ılgılı baya soru çözdm 90 tane soruları çözerken deftere de notlar aldım

bugun gunduz ihtıyactan rasyonel sayıları konusunu calısp sorularını bıtrmıstım bırazoncede kartezyenden rasyonel sayları çözmeye basladım su kartezyen kıtabında da bı konyla ılgılı okdar fazla test var kı

bı rasyonel sayılardan 7 test var ve 16sar soruluk.ben 5.testteyımzemuszemus

canlarım sz neler yaptınız ınsallh verımlı calısabılıyorsunuzdr
bilmiyorumkismile

bu gün tarih ten kaç soru yaptım saydım ilk defa 98 yapmışım 45 de matematik çözdüm problemlerden faiz den az çözdüm bide ütü yaptım yoruldum yatacam birazdannn

Back