2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

günaydın kızlar..haftaya annem gelecek büyük ihtimal o gelmeden inkılap tarihini bitirmek istiyorum.geldiğinde sadece tekrar yapmak ve soru çözmek istiyorum tarihten.

matematikten çalışma yöntemi söyleyeyim size..öncelikle sevmeye çalışın..yanlışınız çıktıkça nefret edeceksiniz biliyorum ama yanlışlarınızın nedenini araştırın..birdahakine yapmayacaksınız..yanlışlarınız mutlka üstüne gidin yoksa olmaz..bakın ben matematiği çok severdim ama öss de komik bi rakam yaptım..çok daha iyi olmalıydı ama az işte 33 matematik netiyle gittim..matematik bölümü okudum
ve teroik dersler ağırlıklı oluyor genelde..öss soruları gibi sorular çok eğlenceli onların yanında.4 yıl boyunca öss matetiğyle alakaı hiçbişey görmedik ve haliyle unuttuk..kurallar nasıl çözüldüğü vs vs..
okul bitince dersaneye başvurdum gel dediler ama hızlandırma dönemi başlayacakmış..iyi hazırlan dediler.ben önce sadece mat 1e gireceğimi sanıyordum...bakın size abartısız anlattıyorum yaşadıklarımı..
ben dersaneye kabul edildim 1 hafta sonra dersler başlayacaktı..
1 hafta boyunca sabah 6 gece 12 ye kadar konu çalıştım soru çözdüm..çok yavaştım ya inanılmaz yavaş..düşünsenize öğretmen olacağım hemde öss öğrencilerine anlatacağım.
günde 15 saat çalıştım bu 1 hafta boyunca..
yapamadığım bir srü soru çıkıyordu çok komik ya..bir sürü kaynaktan araştıryordum..ilk zamanlar sabahları ağlayarak gidiyordum dersaneye
öss öğrencileri acımasız olur bilirisniz..bir açığınızı yakalarlarsa rezil ederler..helede matematik öğretmeniyseniz..
her bulduğum arada çalıştım...resmen çocuklarla bir gidiyrdum ya..
konulara çalışıp çalışıp gidiyordum..belki 1 hafta önden gidiyordum ben..
her bulduğum arada çalıştım her soru tipini araştırdım..bir sürü kaynak çözdüm..
günde 3 saat uyuyordum.kalan zamanımda hep çalışıyordum.
yaderste anlatmak için hazırlık yapıyordum yada soru çözüyordum..bir baktım aşırı ilerletmişim..soruyu görüp cevabı işaretler duruma geldim...artık karşıma öğrenci gelirse yapamazsam korkusu yoktu..
ben sayısal öğrencisiydim yani matematik temelim vardı..bunu sayısaldan mezun ünide herhangi bir bölüm mezunuda yapardı..matemik okumamın öss matematiğine hiçbir katkısı yoktu..
temeli olan bu kadar ilerleyebilir
olmayanda 25 net yapacak kadar ilerletir..sadece üstüne düşün..yanlışınızın nedenini mutlaka araştırın..sonra bakın nasıl yapıyor ve mutlu oluyorsunuz..
şuan benim 200 soruda belki 1 tane yapamadığım çıkıyor..oda ya yanlış oluyor yada aşırı kazık bişey oluyor..3 yıldır da ders anlatmıyorum...oturunca unutmuyorsunuz.

ohcanımadeysın tesekkur ederız ne kadar güzel anlatmıssın ben sevıyorum matematıgı belkı de esıt agırlkcı olmamın verdgı bısey en az 25 mat yapmam gerekıyor hakıketn bol soru çözmek ve yaznlısları gormek cok onemlı

günaydın kızlar...
ohcanımadeysin tebrik ediyorum seni başarın için. bende dün 200 tarih çözdüm.bugün daha başlamadım.bende tarihle kafayı yiyeceğim galiba :)

yaparsınız kızlar kpss matetiği yapılmayacak bi şey değil..inanın öss kitapları ne kadar zor sorular çıkıyor..hatta bende bir kaynak var soruları görseniz dudağınız uçuklar..
çok gizli bir kaynakmış o..banada çok yakınbir arkadaşım söyledi kimselere söylemeden fotokopi çektirdik o kadar gizli yani..
zümreler oluyor ya hani..branş öğretmenleri toplanıp soru üretiyorlar,soruları daha basit nasıl çözülür onu bulmaya çalışıyorlr..işte matematikte tarih yazmış denecek kadar süper hocaların zümrelerinde ürettiği soru kaynaklarıymış..artık her soruyu şak diye çözen süper zeka öss öğrencileri oluyor ya..onlara sıkılmasınlar diye farklı ve aşırı zor sorular üretmişler..çözümleri yanında olmasa ben bile hayatta yapamam..yada 40 fırın ekmek yemem lazım..
ciden onlara bakınca kpss matematiği yaplımayacak şey değilk..ben herkesin yapabileceğine inanıyorum..

canım benim sadece problemlerle ilgili sorunum var. geometriyi bile yapabiliyorum. ama problemlerde takılıp kalıyorum aynı soruları tekrar tekrar çözüyorum ama yine yapamıyorum. matematikte diğer konularda böyle değilim. offf bende kafayı yicem valla...kafamçokkarıştı

aynen benimde problemlerden yana sorunum var.doğru düzgün yapamıyorum.nasıl bir çalışma yapsakta bu sorunun üstesinden gelsek onun dışında matematikten korkum fazla yok.benim derdim tarih ve coğrafya .tarihe daha fazla ağırlık verdim yavaş yavaş anlamaya başladım.coğrafya çok zor geliyor mantığını oturtamıyorum birtürlü kızlaarr coğrafyaya nasıl çalışıyorsunuz ya da ben anlamak için nasıl çalışmalıyım

pikocumm başakcımm vee hilalcimm çok teşekkür ederim
inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur
hepimiz mutluluklarımızı da yazarız bu topikte
ben bugün başlayamadım çalışmaya
birazdan oturucam etraflıca başlıycam inşallah
görüşmek üzere öptüüüüm

daha önce burda söylendi mi bilmiyorum ama ztv.com.tr den istediğin dersi seçip videosunu izleyebiliyorsun.ben denk gelirse tvden de izliyorum. hareket problemleri videosunu izledim 1 saate yakın sürdü örneklerle anlatıyor.sanırım biraz faydası oldu. tabi test çözerken daha iyi anlıcam. tarih ve coğrafya ile ilgili bir sıkıntım yok. sadece matematiği çok yavaş çözüyorum. matematik konularım az kaldı bitirince bol bol test çözücem. tarih ve coğrafyaya daha hiç başlamadım. daha önceki yıllarda tarihten not çıkartmıştım 4, 5 tane kaynaktan. onları okumam yeterli olur herhalde. coğrafyadan elimde notlar vardı bir bakayım da göndereyim sana. belki faydası olur.

çok saool cnm

valla kızlar problemler bol bol soru çözmekle üstesinden gelinir..
ne tür problemleri soruları yapamıyorsunuz..çooook zor olanları var ama onları zaten sormazlar o yönde korkunuz olmasın....orta derecede problemler çıkıyor kpssde

ay valla canım matematik çekti..biliyorum diye fazla bakmıyorum ona 2 haftada 1 belki..tarihten iyice sıkılmıştım bari bu gece matematik çözeyim.

ya kıslar eğeitim bilimlerinden gelişim ve ölçmeden konu anlatımlı kitap bitirdim ve 3 bu kitaptan ve birvbirindenfarklı soru banklası bitiridim ama hala yanlışlarım gelio yaa ne edeceğim ben yaaa anlamadım gitti tarihte ööle

merhaba arkadaşlar
ayy bugün çok yoruldum misafirler vardı akşam da dizi izliycem çalışamıycam galibaaa bu arada dershane konusun da kararsızım hatta 3 arkadaş bi gidelim bi gitmeyelim diyoruzz

bende tarih bakıyorum geçen çalıştığım yere tekrar çalışıyorum ama birazdan yaprak dökümü ardından unutulmaz var gece uyumadan bakarım artık gerisine

iyi aksamlar kızlar bende aöf bankacılık ve sıgortacılık 2. sınıf öğrencısıyım bu sene sımdı ben lıse mı yoksa onlısans olarak mı gırecegım dıyelımkı basvuru formunu önlısans olarak doldurdum alttan dersım kalırsa sınav hakkım olmüş mü olacak yardım edın nolur 3 aylık bı bebegım var ve yenı yenı kendımı toplamaya basladım cuma gunu memlekete gıdecegım ve 15 tatıl bıtımınde baslıyacagım ders calışmaya inş basarırım sızlerede basarılar kızlar....15 tatıl bıtımınde benıde aranıza alırsınız deıl mı???

kızlar günaydınzemuszemus
gene ben.dün yola çıktık şuan abimin yanındayım, evde internet yok ama bugün abimle okula geldim. onun odasındayımzemuszemusbugünlükte internetim var yani.
hilalcim ya matematikle ilgili yazdıkların beni gaza getirdi. hergün düzenli 50 soru çözmek istiyorum.dün 65 soru çözdüm. gerçekten hiç anlamıyordum matematikten, öss de 22 tane mi ne yapmıştım.45 sorudan, kaldı ki bunun 4 taneside geometriydi:) şimdi üzerine düştükçe anlıyor gibiyim. bütün dersler için aynı şey geçerli bence, çalıştıktan sonra yapılamayacak bir şey yok.

matemetikten moralini bozanlara gerçek hayattan örnek vereyim. abimin bi arkadaşı öss ye girmiş ve matemetikten 3 doğru yapmış.yanlış sayıları çok olunca eksilerde puan almış. çevresindeki herkes dalga geçmiş, insan hiç mi yapamaz sende de hiç kapasite yokmuş...diye. çocuk bunu gururuna yediremeyip hırs yapmış ve bir sene sonra öss de yanlışl hatırlamıyorsam 3 yanlış yapmıştı.

abimde üçgenin iç açıları toplamının 180 olduğunu lise sonda öğrenmiş,inanabiliyor musunuzkaydirigubbakcemile3hayatında ilk defa lise sonda teşekkür aldı ve babam çerçeveletip duvara astırdı. kendisi ve arkadaş çevresi biraz hayta tiplerdi. öss yi 1 yılda çok çalışıp kazandı ve tüm derslerden sıfırdı..hatta kazandığına hocaları bile inanmamış, mümkün değil şaka yapıyorsun demişler yüzüne karşısositosositoşuanda doktora yapıyor ve üniversitede öğretim görevlisi.

herkesin bir başarı hikayesi var bizim niye olmasın, hikayesi olanların tek farkı çok çalışmak:hooray:çalışan fark atar kızlar, başka çaremiz yok.

uf ne çok konuştum:tomato:sözde buraya tezimin eksiklerini tamamlamaya geldim:1rolleyes:

bende ztv yi burda duydum ve üye oldum sabahta uydudan buldum matematik dersine temelden çalışmak için burdanda dersleri dinliycem nettende kpss videolarını izliycem sağolun

bende ztv yi burda duydum ve üye oldum sabahta uydudan buldum matematik dersine temelden çalışmak için burdanda dersleri dinliycem nettende kpss videolarını izliycem sağolun

geçenlerde ztv nin kurucuları saba tümer'e çıktı. yanlarında da 2, 3 tane öğrenci vardı. össyi ztv sayesinde kazanmışlar. dershaneye maddi durumdan dolayı gidemedik falan diye anlatıyorlardı. gerçekten de dershane gibi oluyor. kolay gelsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…