• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

arkadaşlar şimdiye kadar düşünmüyordum ama bu sene artık ben de düşünüyorum kpss yi

başvurular ne zaman neler gerekiyor bilgi verebilir misiniz hiçbişey bilmiyorum.
bu arada bilgi teknolojileri ve mühendislik fkts. mezunuyum

merhaba daha önce sınava çalışmadan girmiştim bu sene çalışmayı düşünüyorum ben de güzel bir kitap almak istiyorum hangisi iyi karar veremedim

en cok duyulan ıhtıyac ve yargı,güvender
tarihte data
coğrafyada yalan olmasın sehrıban ercan dıye bırının kı ıyı dıye duydum

arkadaşlar şimdiye kadar düşünmüyordum ama bu sene artık ben de düşünüyorum kpss yi

başvurular ne zaman neler gerekiyor bilgi verebilir misiniz hiçbişey bilmiyorum.
bu arada bilgi teknolojileri ve mühendislik fkts. mezunuyum

daha cok var basvurulara memurlar.net i takip et orada acıklanır

akaynaklarımı açıklıyorum ...

eğitim bilimleri yargı ihtiyaç bilgi yayınları birde işte yayıncılık diye bir kitap duydum a diyagramı falan filan gördüm geçen seneki baskısının içinde diğer kaynaklarda bunlar yoktu bu geçen sene deyinmiş buna hemen aldım... henüz tam incelemedim inceleyince paylaşırım... ama konu anlatımını öncelikle yargı daha sonrada ihtiyaç ve bilgiden takip edeceğim ama temel kaynağım yargı 2009 kitabı olacak...

coğrafyadan: temel kaynağım data yardımcı yargı ....
tarih : data ve öss kitaplarının birleşiminden oluşan özetler hazırlayarak ilerleyeceğim
vatandaşlık : data yı tek geçerim... gayet ayrıntılı ama laracan yayınlarının elden verdiği dersane notları var ... onlarıda yardımcı kaynak olarak kullanacağım

gelelim soru çözeceğim kaynaklara : elime ne geçerse çözeceğim.. nasıl geçen senenin kpss soruları saçma ve bilip ve bileni ayırmak yerine kafa bulur gibi hazırlanmışsa ihtiyacında aynı şekilde sorular benzer çeldiricisi çok... ihtiyacın sorularını çözmeden geçmeyeceğim konu anlatımı ise sadece bakacağım..

bunların kaynak olarak elimde birtek yargının 2009 u var ... diğerleri eski basılar.. yenileri çıkınca alacağım...

tarih coğrafya vatandalık bu dersler için dersaneye gitmek bilmiyorum kişiseldir bu gibi şeyler ama ben dersaneyi sevmiyorum... geçen sene ismi lazım değil bir dersnaede çalıştım 3-4 ay bir arkadaşımın yerine kendisi askere gitmişti kpss kurslarına ben giriyordum türkçe için tarh coğrafyayada arkadaşlarım hazırlanıp girip anlatıyordu :S demem o ki evde çalışınca oluyor dersaneye gitmeye gerek yok ben ömrü hayatımdada gitmedim.. ama evde düzenli ilerleyemem bunalrım daha iyi olur diyen vardır eminim onlar için takip ve düzen açısından dersane iyi olacaktır...tabi bunlar benim düşüncem kızlar genede kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz....

sınava sadece genel kültür ve genelyetenekten girecek olan akadaşlarımın inanın çok şanslısınız sizler bizim gibi bir eğitim belasıyla uğraşmıyorsunuz kırk tane adamın kurduğu kuramlara kafa patlamıyorsunuz içinizi ferah tutun eminim bir senelik iyi bir motiveyle çalışınca çok iyi sonuçlar gelecektir.. yetrki isteyin başlayın azmedin etelemeyin sonunda başaracağınıza inanıyorum ben hepimiz başaacağız inşaallah en azından olmazsa çalıştık olmadı elimizden geleni yaptık diyip vicdanımızı rahatlatacağız ve keşke çalışsaydım demeyeceğiz....

ballaım kaymaklarım ben yatacağım yarın misafir var bilmiyorum ne olacak hazır tempoya alışmıştım ama aaişte gelme de denilmiyor evide toplamam lazım bakalım ne olacak yarın yorucu bir gün beni bekler...
hepiniz kendinize iyi bakın yarın görüşürüz.. iyi geceler tatlı rüyalar

kızlar motive olamıyorum resmen elim gitmiyo napıcam ben yaaaaa....nişanlım kızıp duruyo çalışmıyorum diye.onun basksı da var galiba iyice soğudum herşeyden...yok şukadar ay kaldı yok çalışmıyosun hiç istek yok sende bilmem ne bunaldım şimdiden yaaaaa çok moralim bozuk :((

minish moralini bozma bence yavaş yavaş çalışmaya başla çünkü hem çalışman gerektiğini bilip çalışmamak insanın moralini bozuyor bu yüzden az da olsa bir şekilde çalışmaya başla

minish moralini bozma bence yavaş yavaş çalışmaya başla çünkü hem çalışman gerektiğini bilip çalışmamak insanın moralini bozuyor bu yüzden az da olsa bir şekilde çalışmaya başla

sağol canım yaa sıkıntı yaptım kendime...bi türlü yapamıyorum.aslında başlamıştım sonra birden yapamıycam gibi hissettim...:1no2:

hepimiz aynı durumdayız ben üniversite sınavını bu kadar önemsememiştim bu tür duygular doğal önemli olan pes etmemek dilerim düzenli bir şekilde çalışırız en azından biz üstümüze düşeni yapmış oluruz gerisi Allahın takdiri

kızlar motive olamıyorum resmen elim gitmiyo napıcam ben yaaaaa....nişanlım kızıp duruyo çalışmıyorum diye.onun basksı da var galiba iyice soğudum herşeyden...yok şukadar ay kaldı yok çalışmıyosun hiç istek yok sende bilmem ne bunaldım şimdiden yaaaaa çok moralim bozuk :((

slm minish 21.. .
sendeki aynı durum bende geçen sene vardı .. senin nişanlın söyler dururmuş benim eşim söyler dururdu.. canan çalış bak bu bizim için çok önemli diye... birtek o olsa iyi bak sana ne anlatayım:

geçen sene bir arkadaşımın yerine 4-5 ay kadar dersanede çalıştım.. öğretmenler gününde ortaokul bölümündekiler çiçek getirmiş biri çikolata almıştı falan bende o kadar sevindimki bunu babama anlattım yaa dedim babacım sizin sayenizde okudum ve bu duygu çok güzelmiş inşaallah bu sene atanırım falan dedim babamın bana cevabı neden bu kadar seviniyorsunki sen daha öğretmen değilsin ben kpss yi kazanmadan sana öğretmen falan demem sen şimdi ev hanımısın falan dedi.. ben kendimi öyle kötü hissettim ki saatlerce ağladım.. kaynananam arar çalışıyorsun değilmi babam arar çalış eşim zaten 7/24 tepemde3 .. derse bir oturuyoırdum stresten saatlerce konsantre olamıyordum....çalışmakta istemiyordum tembellikte vardı.. baskılarda iyice soğutmuştu beni...
sonuç ne oldu kazanamadım... herkes biz demiştik dedi eşim hariç eşim sınavdan sonra canın saolsun dedi diğer her kes vır vır konuştu.. gene günlerce ağladım bunalıma girdim resmen ama kazanamamın nedeni bunlar değildi kendimle yüzleştiğimde... kendi tembelliğimdi ... çevredekiler ne derse desin güçlü olup iyice motive olabilirdim... bu benim elimde olan bir şeydi... herşey beyinde bitiyordu çünkü... ben zaten çalışmak istemiyordum duyduğuklarım ve üstümdeki baskıda çalışmamak için bana bahane oldu... kime ettim peki kendime ... bir sene daha evdeyim...

demem o ki canım benim kim nederse desin kulağını tıka... üşenme erteleme başla iradeli ol ve çalış biz elimizden geleni yapalımda bir olmazsa olmaz ne yapalım ... ama herşeyden önce içimiz rahat olsun...
seninde benim gibi seneye bu zamanlar aynı üzüntüleri yaşamanı istemem.. aynı pişmanlıkları...
bir sene canım bir sene sonra daaha iyi olacağız... biliyorum çalışmak istemiyorsun zor geliyor herkes aynı durumda ama türkiye koşullarında başka şansımız yok..
ir karar verip biran önce başla canım benim kimse için d3eğil kendin için çalış ... elimize mesleğimizi almadan daha bu tip şeyleri çok yaşarız..
bence başlayacaksın en kısa zamanda ben buna inanıyorum... erteleme canım erteleyiyorsun ve bir bakıyorsun sınav günü gelmiş çatmış.. tüm pişmanlıklar içinde çöreklenip kalıyor.. zamanı geriye alamıyoruzda..

mafoldumbenkızlarr bende girmeyi düşünüyorum aöfde okuyorum bi yandan lisansa tamamlıyorum hem çalışıyorumda kpss yi denesemmi yine. gecen sene hiç çalışmadan girdim önlisansa 75 aldım :( girsemmmi yeniden sınava ne dersiniz. yardımm:gitme:

slm kızlar... bugün ders planım çok kötü bir şekilde askıya alınmış durumda:1shok::1shok:
kendimi huzursuz hissediyorum... akşama misafir var normalde misafir olunca bu denli telaş yapmam ama gelenler kılı kırk yaran kişiler olunca evi dip bucak temizle iftarlık bişeler hazırla falan derken inanın öldüm yorgunluktan birde markete gitim bu sıcakta offf offfff laelaelaelaelae

henüz 2:30 saat var gelmelerine ve daaha henüz herşey tam hazır değil... strese bak yaw gerçi kpss stresi yanında bu bir hiç kaydirigubbakcemile3

artık bugünkü açığımı yarın telefi etmeye çalışacağım

bu arada sizler ne yapıyorsunuz kimseden ses soluk çıkmıyor :uhm:
umarım dersleri ihmal etmiyorsunuzdur ve hala başlamayan arkadaşlarım bir ucundan başlamıştır bu işe

Allah kolaylık versin Pimpirikli :)
ben eğitim okuyorum gelişim psikolojisi,
birazda matematik bakıyorum oran orantı falan ama matematiği nasıl hallaedeceğim bilmiyorum :S
bide ramazan olunca biraz zor oluyo..

pimpirikli canım çok güzel motive ediyorsun inan yazdıklarını okuyunca hemen ders çalışmam gerek diye düşünüyorum ve çalışmamışsamm kendimi suçlu hissediyorum dilerim bu azmin devam eder ve kazanırsınalkisalkisalkis

kızlar misafir yeni gitti :1shok::1shok:
ve ben bugün tek sayfa kitap yüzü açamadım kafamçokkarıştı
giderlerken dedimki bide sahuruda bizde yapalım oturun dedim az daha oturacaklardı vallahi nezakette pek iyi olmuyor anladığım kadarıyla..

anlayacağınız bugün güme gitti bu arada mutfağın halini bir görün bulaşık makinası doldu tezgahta doldu taşıyor kafamçokkarıştı
ayın 1 ine yani eğitime başlamam ise sadece 1 gün kaldı ...ve ben türkçeyi bitiremedim istediğim gibi olmadı... delirecem sıyıracam az kaldı delikafadulden
derin derin soluk alıyorum rahatlamaya çalışıyorum birazda olsun ama adım üstümde pimpirikliyim elimde değil kaydirigubbakcemile3

yatma saatimide geçirdim artık yarın 9-10 gibi uyanırım senağlama
ama azimliyim daha bir günüm var yarını sırf türkçeye ayıracağım umarım biter eksiklerimi tamamlarım olmadı planımın br köşesine sıkıştıracağım :jeyyar::jeyyar: yıkılmadım ayaktayım yarına sadece yıkamam gereken bir balkon , dağ gibi bulaşık dolu ve yerleri pislenmiş bir mutfak, çekirdek kabuklarından halı oluşan bir salon var laelaelaelaelae yarım saatte bunları vırt vırt yapıp sporumu yapıp duş alıp yeşil çayımı demleyip akşama kadar kendimi çalışma odasına kapatacağım bir eylül demeden hiç değilse türkçeyi bitirmiş olmalıyım .... orç tutmayacağım yarın Allah affetsin ....

bu arada burcak09 arkadaşım tarih vatandaşlık benimde azılı belalarım :1ninca: ve benimde 4. girişim bu sınava
çokta çabuk unutuyorum ne yaparsam yapayım onun için nce eğitim bilimleri çalışıp ardından tarih coğrafya ve vatandaşlık çalışacağım hepsine birer ay süre tanıdım yazarak çalışacağım ama inan iğrendim bende bu derslerden .. fakat elden ne gelir onlar olmadan istersem eğitim bilimlerinden 110 net yapayım onlar olmazsa olmuyor...

amannn beeeeeeeee yiğide yolmu dayanır yapacaz ben buna canı yürekten inanıyorumm...
buzdolabının ve yatak odamın aynasının üstüne şu yazıyı astım:

KARAR VER + BAŞLA + ERTELEME + ÇALIŞ = KAZAN
bugünün telefisi yok yarınlar bitmez !

hadi kızlar yılmak yok yola devam ...yarın bizim için çok güzel bir gün olsun
hihoyyyt:lepi:

pimpirikli canım çok güzel motive ediyorsun inan yazdıklarını okuyunca hemen ders çalışmam gerek diye düşünüyorum ve çalışmamışsamm kendimi suçlu hissediyorum dilerim bu azmin devam eder ve kazanırsınalkisalkisalkis

betu canım çok saol hepbirlikte kazanacaz inşaallah :jeyyar:

Allah kolaylık versin Pimpirikli :)
ben eğitim okuyorum gelişim psikolojisi,
birazda matematik bakıyorum oran orantı falan ama matematiği nasıl hallaedeceğim bilmiyorum :S
bide ramazan olunca biraz zor oluyo..

saol canım pek kolay olmadı üstümden tır geçmiş gibi hissediyorum 12 kişi misafirim vardı delikafadulden

1 eylülde bende eğtime başlıyrum inşaallah
matematik önceden iyiydi ama şuan bir sorun halinde çünkü unuttum :kedi: kaç yıl oldu halmi kalır ... birde çevrede onca öğretmen var bir tanesi matematikçi değil ... şans bu olsa gerek .. ama yapacaz bir şekilde olmadı internetten konuları dinler soru çözeriz... ama önce tarih vatandaşlık önceliğim onlarda olacak
hiç korkma canım umutsuzluğa kapılma daha senenin başı ve görüyorsun herkes aynı durumda onca sayfa içinden bir kişide çıkmadı ben süperim şunu biliyorum falan diyen yanii çalışarak aşacaz bu yollarıda
ramazan evet zorluyor ben o nedenle yarın baya asılağım derse ve o nedenle oruç tutmayacağım Allah affetsin ne diyelim...

merhaba kader arkadaşlarım bende sizinle aynı kaderi paylaşan ve bu uğurda çalışıp didinip yorulup ama azimle çalışmayı kafama koymuşum .
ben daha kitaplarımı çıkarmadım.ama matematiğim çok zayıf ne yapsam bilemiyorum. ve aynı zamanda kpds çalışmak istiyorum en az c seviyesinde kazanmam lazım .aranızda her ikisinede çalışan varmı?kaydirigubbakcemile5

merhaba kader arkadaşlarım bende sizinle aynı kaderi paylaşan ve bu uğurda çalışıp didinip yorulup ama azimle çalışmayı kafama koymuşum .
ben daha kitaplarımı çıkarmadım.ama matematiğim çok zayıf ne yapsam bilemiyorum. ve aynı zamanda kpds çalışmak istiyorum en az c seviyesinde kazanmam lazım .aranızda her ikisinede çalışan varmı?kaydirigubbakcemile5

aramıza hoşgeldin hemşo :)))
azmetiysen gerisi gelir hiç korkma inşaallah başaracağız hep birlikte ...
ben bir eylülde başlıyorum eğitim bilimlerinden sende yavaştan çıkar kitapları söküp atalım şu konuları kökünden halledelim :jeyyar::jeyyar:

Back