2010 sınavı bütün memur adayları için hüsranla sonuçlandı.yazık çalışıp da emek veren o kadar insana iptal edilse bir dert edilmese ayrı bir dert.iptal edilse hakkıyla çalışıp da yüksek alanlar için kötü olacak belki tekrar girdiklerinde stres ve üzüntüyle aldıkları puanı tekrar alamayacaklar.bazıları yüksek alan yüksek alır diyor ama gireceğin diğer sınavda alacağın eksik 1 puan bile insanın hayatını değistirebilir.kendimden biliyorum benle aynı branjda olan birisiyle puanımız küsürüne kadar aynıydı ikimizde aynı kurumu tercih etmiştik o girmişti ben bir alt tercihime yerleşmiştim çünkü puanımız aynı olunca mezuniyet yılımıza bakmışlar sanırım o benden önce mezun olduğu için ikimizinde öncelikli yazdığı kuruma meslektaşım yerleşti. ama iptal edilmezse de kimbilir kaç tane hak etmeyen insan memur olacak çünkü kopya çekenlerin ayıklanması çok zor.misal ben soruları almış olsam bikere fullemek için uğraşmazdım bikaç boş veya yanlış bırakırdım ayrıca mat kısmını karalardım.incelemeden de bir sonuç çıkmazdı.ben e-postalar yoluyla da ayıklanacağını düşünmüyorum elden alanlar ne olacak hepsi ortaya çıkacakmı sanki.gerçekten haketen insanlar için üzücü bir sonuç olacak ama iptal etmemek hiç emek vermeden sınavda iyi puan alanların ekmeğine yağ sürmek olur.o yüzden iptal edilmesi daha doğru olur düşüncesindeyim.zaten iptal etmek düşük puan alanlara ödül olmayacaktır.yüksek alan her zaman yüksek alamayabilir ama genelde düşük alan düşük almaya devam ediyor.