2010 Kasım Anneleri

slm kızlar ,deniz le parkdan geldik,uykusu gelince döndük.

ebrar yedek park yatak almak istiyormuşsun,o zmn pahalı bişeye gerek yok,kullanışlı olsun yeter.mesela bizim ki babymax tavsiye ediyorum biz de almadan önce hepsine bakdık gittiğimiz mağzada farklı olmadığını görünce aldık,çok da memnunuz maş.hem kraft ın malı sen bilirsin gene de baby2go larda gzldi

geçmişi okumadım hasta olanlar varsa geçmiş olsun.

Günaydın kızlar sayfalar ilerlemiyor artık nerede o eski günler 1 gun girmesek gecmise yetisemiyorduk neyse aman herkesin saglıgı yerinde olsunda varsın sayfalar ilerlemesin napalim
Benim oğlum emeklemeyi çok sevdi tutunarak yürüyor ama normal yürüme cabası hiç yok henüz

slm kızlar benim cimcimede hastalandı öksürüyo burnu akıyo ve tıkalı gece hiç üstünü örttürmüyo valla ondan üşüyo bence ne yapmalıyım acaba üstünü örttüğüm an atıyo üzerindekini zorlarsamda ağlıyo uyanıyo

geçmiş olsun aymescim.
üzerini biraz daha kalın giydirsen olmaz mı? yada ayaklı tulumlardan giydireceksin mecburen.
örtünmüyorsa yapacak bir şey yok.
yada sadece onun oda sıcaklığı yüksek olacak 25 derece üzerinde.
aklıma bunlar geldi ama soğukta örtünmeden çok zor ya niye öyle alıştı acaba?
benimkine hem uyku tulumu giydiriyorum hem battaniye örtüyorum.
tek telde soba yakıyorum.
üzerini açıyor tabi uyurken görmüyorum.
en azından odası ılık oluyor. 20 derece civarı.

geçmiş olsun aymescim.
üzerini biraz daha kalın giydirsen olmaz mı? yada ayaklı tulumlardan giydireceksin mecburen.

aymes geçmiş olsun.
melodi sizin ev kombili değil mi canım anlamadım,uyku tulumu üstüne battaniye bir de az ısı da ısıtıcı yakıyorsun o çocuk bunalmıyor mu?ona rahmen odanızın sıcaklığı da düşükmüş.deniz de çoğunlukla örtmüyor hemen tepiniyor ve uyanıyor,uyku tulumu aldk terliyor,bunalıp tekrar uyanıyor,atlet ,k.çorap giydirdim sadece tulumla gene terledi.kalmış ki erkek bebekler sıcağı hiç sevmezler,4 tane erkek yeğenim var.maş. bir söz vardı sonunu hatırlayamadım;kızı kora bele ,erkeği.........neydi yaşlılar söylerdi hep yani kızı sıcağa erkeği serin yere yatırcakmışsın,tabii soğuk değil.bizim odalar 24 ten aşağı olmaz başta ben üşürüm

kızlarrrr yardım edin banaaaa kızım hiç bşy yemiyooo hiç bişey ama şunuda çok güzel yiyor dedğim hiç bişey yok ne kahvaltı ne meyve ne çorbaaaa hiç bşy yemiyoo sadece meme ve su artı kan ilacı kullanıyom çok kansızmış elimde tabak görüyoo ııhh memmem diyooo yatırıyo beni açıyo iki mememii bi onu bi diğerini ondan ona geçiyooo tabi doymadığndn bnm meme gn boyu açık geziyo kapanmıyo napcam yaaa gece süt veriyim dedimm almıyo ne suluğuyla ne biberonla nede bardakla içmiyooo kızlarrr bi akıl verin banaaa sütü nasıl sevdirecem ben en azından geceleri içiriyim tok tutsunn

bu arada bi hamile arkadaşımız varmış çok sevindim allah tammına erdirri sağlıkla kucağına alırsn inş.bende çok istiyom ikinci bebek aslında ama ayaklarımdn rahatsızım ve kilolarım hal var cesaretm yokk kilo verirsem inş düşünüyommm kızımada kıyamıyom gerçi

kızlarrrr yardım edin banaaaa kızım hiç bşy yemiyooo hiç bişey ama şunuda çok güzel yiyor dedğim hiç bişey yok ne kahvaltı ne meyve ne çorbaaaa hiç bşy yemiyoo sadece meme ve su artı kan ilacı kullanıyom çok kansızmış elimde tabak görüyoo ııhh memmem diyooo yatırıyo beni açıyo iki mememii bi onu bi diğerini ondan ona geçiyooo tabi doymadığndn bnm meme gn boyu açık geziyo kapanmıyo napcam yaaa gece süt veriyim dedimm almıyo ne suluğuyla ne biberonla nede bardakla içmiyooo kızlarrr bi akıl verin banaaa sütü nasıl sevdirecem ben en azından geceleri içiriyim tok tutsunn

canım bende uzun süre süt içiremedim her türlü dene ballı muzlu pekmezli yada sevdiği başka meyveler ben her devam sütünü denedim inek sütü içmedi hiçbişekilde şuan bebelac 1 yaş sütünü severek içiyor çok şükür bende buara zorla yediriyorum dişler yüzünden iştahı yok Allah yardımcımız olsun biran evvel bitsin şu dişler

selam kızlar nasılsınız? nerlerdesiniz? bebekler yürümeye başlayınca kimseler giremez oldu:) benim oğlum geçen gün yürüdü. ama sadece 1 gün sürdü. o zamandan beri yürümüyor. ilginç bu çocuk yaa. yürüsün artık belim ağrıyoooo... :KK37:

ebrar muz da mi yemiyor? muz sevmeyen bbk olur mu ya :s
kendi sutunle besledigin icin cok sanslisin, kiymetini bil..
imran da ustunde ortu tutmuyor. yatti yerde uyanmiyor hatta. yatakta tyr atiyor uyurken. gece uykudaki sicaklik 19 drece civari olmali. kaloriferlerimiz gece kapaniyor evin ici gunduze oranla daha serin oluyor. ben de imrana ayriyeten ic pijama giydiriyorum.
bi de oglum bu gun birazcik taytay durdu cok mutlu oldum. buyuk arzbasiyla oybnarken sapini birakti ve birkac saniyecoyle kaldi :) korkup paniklemese daha uzun kalabilirdi gibi :)

benim oglumda üstünü örttürmüyor sabaha kadar o aciyor ben örtüyorum ama odanin ici genelde sicak oluyor o yüzden fazla üsümüyor
birde dün cok uykum vardi esime dedimki sen ömere bakta ben yarim saat uyuyayim tamam dedi uyandigimda sokkkkkkk ömerin saclar gitmis cocugumun saclari cok ince telli ve azdi hep kesicem diyordu ben kiyamiyordum uyamami firsat bilmis oglumu kel yapmis söylendim durdum ama ne fayda olan olmus artik oglumu keltos oglum diye seviyorum:KK9:

herkas aynı dertten yakınıyo benim kızımda üstünü örttüğüm andauyanıyodu tulum giydirmeye başladım artık daha rahat uyuyo,üstüne ince bir pike örtüyorum sadece.birde şu dişlerini tam çıkarabilse dahada rahatlıycak sayamadığım kadar yeni çıkan diş var hedefimiz 32 :KK1:
süt konusunda bizde aynıyız önce çok az pekmez kattım öyle alıştı şimdide bir yaşsütü deniycem inşallah sever.

aymes geçmiş olsun.
melodi sizin ev kombili değil mi canım anlamadım,uyku tulumu üstüne battaniye bir de az ısı da ısıtıcı yakıyorsun o çocuk bunalmıyor mu?ona rahmen odanızın sıcaklığı da düşükmüş.deniz de çoğunlukla örtmüyor hemen tepiniyor ve uyanıyor,uyku tulumu aldk terliyor,bunalıp tekrar uyanıyor,atlet ,k.çorap giydirdim sadece tulumla gene terledi.kalmış ki erkek bebekler sıcağı hiç sevmezler,4 tane erkek yeğenim var.maş. bir söz vardı sonunu hatırlayamadım;kızı kora bele ,erkeği.........neydi yaşlılar söylerdi hep yani kızı sıcağa erkeği serin yere yatırcakmışsın,tabii soğuk değil.bizim odalar 24 ten aşağı olmaz başta ben üşürüm

aslında battaniye örtmüyordum ama bu hafta çok öksürdüğü için örttüm. ince peluşu var onu örtüyordum, biraz düzelsin onu örterim. zaten üstünü açtığı için örtmemin bir faydası olmuyor.
ev kombili değil ben çatı katında oturuyorum o nedenle soğuk oluyor. elektirik sobasını yakıyorum tek telde oda 19-20 derecede oluyor. bende kalın örtme taraftarı değilim ama hasta olunca ödümkoptu.
tulumunun içine ince pijama giyiyor.
ayaklı olanda çorap giydiriyorum sabaha kadar buz gibi oluyor ayağı.
torba şeklinde olanda giymiyor.
sizin ev sıcaklığı gayet iyi tek tulumla yatsa üşümez. ama benim evim çok soğuk.
ev sahibimin dğalgaz almasını bekliyoruz.

diş çıkaracaksa iştahsızlığı ondan olabilir. sütü normal inek sütü mü veriyorsun yoksa 1 yaş sütü mü.
oğlum 1 yaş sütü içiyor toz olandan aldım ben. bebelac junıor, çok severek içiyor.
ben bebelac junıorun içine gece tahıl mamasından koyuyorum tok tutsun diye genelde sabaha kadar idare ediyor uyanmadan.
sende bir dene istersen.
sevdiği bir meyve vardır elbet ama yemiyorsa zorlama iştahı yoktur.

benim oglumda üstünü örttürmüyor sabaha kadar o aciyor ben örtüyorum ama odanin ici genelde sicak oluyor o yüzden fazla üsümüyor
birde dün cok uykum vardi esime dedimki sen ömere bakta ben yarim saat uyuyayim tamam dedi uyandigimda sokkkkkkk ömerin saclar gitmis cocugumun saclari cok ince telli ve azdi hep kesicem diyordu ben kiyamiyordum uyamami firsat bilmis oglumu kel yapmis söylendim durdum ama ne fayda olan olmus artik oglumu keltos oglum diye seviyorum:KK9:

anam ömer keltoş mu oldu? benimkininde saçları uzun eşimde bende kestirmek istemiyoruz.
bana sormadan böyle bişey yapsa eve almam herhalde.
neyse yine uzar nasıl olsa.

yok anacım yokk ne muzu muz veriyom sanki ekşi gibi suratını buruşturuyoo ama eline limon alıncaaa maşallahhh çok gzl kemiriyooo bebelacı bi deniyim bakıyım inş içer bide mandalina kabuğu yiyo soyup kendisini veriyom atıyoo snra kndi soyulmamış alıp kemiriyoooo bide ben maden suyu içerken ona saldırıyo içmesn diye verdm bi yudum çıldırıyo ver diye durum bndan ibaret bide biberonlarınz nasıl meme kısımları onların numarası varmı

bu arada bi hamile arkadaşımız varmış çok sevindim allah tammına erdirri sağlıkla kucağına alırsn inş.bende çok istiyom ikinci bebek aslında ama ayaklarımdn rahatsızım ve kilolarım hal var cesaretm yokk kilo verirsem inş düşünüyommm kızımada kıyamıyom gerçi

Sagol canım iyi dileklerin için.İşallah kısmetse temmuz annesi olcam :=)ben dogumdan sonra dokuz ayda
24 kilo verdim ama bu sefer kararlıyım fazla kilo almıyacagım.bence bekle daha erken cok zor oluyor.

Sagol canım iyi dileklerin için.İşallah kısmetse temmuz annesi olcam :=)ben dogumdan sonra dokuz ayda
24 kilo verdim ama bu sefer kararlıyım fazla kilo almıyacagım.bence bekle daha erken cok zor oluyor.

hayırlı olsun inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini.ikinci hamilelik daha bilinçli olur zaten.bende ikinci bebek için baya bi düşünmem lazım daha çok küçükler herşeyin hayırlısı ,zorluğu olur ama ikisi bir büyür sonrası rahat olur.

geçmiş olsun aymescim.

aymes geçmiş olsun.

sağolun kızlar melodicim oda ısısı baya iyi aslında kapıyıda kapatıyorum mecburen hanım efendi üşemesin diye beşiğide peteğin yanında 25 derece civarlarıdır sanırım bu akşam dereceyi koyuyımda bi deniyim bakalım 2 kat pijama giydiriyorum artık ama üstü tek kat tulumda giymiyoki bi denedim arkadaşta vardı boşuna almıyım dedim giymez diye aynen öyle oldu çekiştirip duruyo onu çıkart diye çok felaket benim bu kız ya öldürüyo gece beni üşemesin yeterki ben gece sürekli kalkmaya razıyım ama rada içim geçiyo başında bekleyememki hep

X