evet yumurta ve ceviz vermem gerekiyor. zaten tavuk suyu yemiyor bari yumurta yesin. ama ben yumurta bi kac kere verdim, biskuvisine kattim sevmedi. zorla yediricem herhalde..
melodi super :) cok duygulanmissindir..
ya su yurume arkadasini bi benim oglum mu gezdirmiyor. one dogru uzanmaya calisiyor, penguenin yanaklarini tutucak bey efendi :)
kızlar bende bugun yalancı işkembe corbası yaptım.netten buldum tarıfı yazın cıkar gercı belkı bılıyosunuzdur ben ılk defa yaptımda:) kuzumada ıcırdım sevdı.aslında artık yavas yavas herseyı vermek lazım.sakınan goze cop batar dıyolar ya dogru.bugun parkta kasım dogumlu bı bebek vardı ananesı bakıyomus masallah tontıs bı kızdı.yemesı falan nasıl dedım ananesı ne versem yer dedı.zaten 4 aylıkken yemeklerın suyuna ekmek batırıp verıyolarmıs.sımdıde ev yemeklerını yıyomus acısız yapıyolarmıs okadar.bende dun kofte patates yapmıstım fırında baharatlı ve tuzlu kendımıze gore ıste.koftesını ezdım yogurtla karıstırıp verdım benım mıymıy kızım kendı actı agzını bole seyler ıstıyo normalde agzını acsın dıye kırk takla atarım onunde.
Arkadaşlar Ben de Kasım 2010 annesiydim hamileyken hep girmeye çalışırdım, bebiş olduktan sonra şimdi ilk kez giriyorum, çalışıyorum bir yandan da oğlum 11 ay + 1,5 haftalık oldu. Herşey olunda Allah'a şükür. Epey arkdaş vardı burda sanırım onlar da benim gibi bebek, iş, güç derken giremiyorlar. Ben de bebeğimi köfte, makarna gibi katı gıdalara alıştırmaya çalışıyorum. İşine gelince yiyor, işine gelmeyince kusturuyor. Şu anda 11,5 kilo doktor kilosunun iyi olduğunu söylüyor. Benden haberler kısaca böyle. İnş. zamanla daha çok katılım göstermeye çalışıcam
ben dogru duzgun yumurta yedirmiyorum ya:26:
kızlar dün beni çok mutlu eden şeyi paylaşayom.
akşam evde oğluşumun çantasından bir resim çıktı.
bir çilek resmi. dedim herhalde çocukların birinin yaptığı resim karışmış.
üzerinde tuğra yazıyor.
yok artık tuğra çilek resmi yapıp sulu boyayla boyayacak değil dedim.
kağıtta şöyle yazıyor.
öğretmen çilek resmi çizer ve sulu boyayla boyar. bebekte toz şekeri boyanan yerlere atmaya çalışarak etkinliği yapar.
oğlum çilek resmine şeker serpiştirmiş ve çok güzel olmuş.
ayyyyyyy çok duygulandım. odasına asacağım, ilk etkinliği.
ve ilk adım arabasını ittirip yürüyormuş.
selam hanimlar hayirli cumalar
biz sabah doktora gittik oglumdan kan aldilar iki hemsire bir doktor cocugumu bagirta bagirta igneyi batirdilar ama bir damla bile kan gelmedi iki elindede denediler olmadi sonra parmagini deldiler sika sika biraz alabildiler cok agladi yavrum bende zor tuttum kendimi asimizda pazartesiye kaldi dr dayanaz diyerek erteledi sonucuda pazartesi ögrenicez bizde durumlar böyle
pelin taytlar güzel ama burda bakayım var mı?
böyle güzel şeyleri niye getirmezler ki?
aslında patikli body aldım kipadan ama beyaz olduğu için oraya gidince çıkarttırıyorum.
orda eşofmanın altına giymesi için istiyor öğretmeni.
gece yatarken ayağına çorap giydiriyorum üzerinde ince bataniye var ama ayakları buz gibi oluyor. normal mi acaba?
kızlar merabanabersiniz .melodi tuğranın o etkinlik yapan sosis parmaklarını yerim bak kreşin de böyle faydaları var .büyüdüğü zaman iyi ki vermişim diyceksin inşallah
zeynep çok geçmiş olsun kıyamam ben onun minik canına ne acımıştır şimdi .pazartesi 1 yaş aşısı mı yapılacak .
biz de bugün kartala gidiyoruz karışıya .görümcemin oğlunun doğum gününü kutlayacağız pazar günüo da artık bir yaşında.benim kız iyce kudurdu orda nasıl zaptederim malum çoluk çocuk curcuna olucak .bizden bu kadar .pazartesi görüşürüz .hepinizi kocamaaaaaaannnnnn öpüyorum
zeynep gecmis olsun, pazartesi de zor olacak mi bu kadar acaba?
bizim 1 yas asilarimiz icin dr eczaneden koluna kremli bir bant alip, muayeneye gitmeden 2 saat once kollarina takmamizi soyledi. acisini azaltmasi icinmis. kolunda iz birakacak olan asiymis bu
slm kızlar fazla okuyamadım şöyle bir göz gezdirdim herkes iyidir inşallah ben çok fazla giremiyorum ya işim çok oluyor ya ruh halim tuhaf oluyor bazen kafam o kadar dalgın oluyor ki okuyorum 2 dk sonra okkuduğumu bile unutuyorum depresyona girip girip çıkıyorum işte :) yıllar hızlı geçsin kızım kreşe anaokula falan başlasın ikimizde sosyalleşim istiyorum bu ara deli gibi sosyalleşesim var ama bütün planlar aynı nedenle erteleniyor Çocuk küçük..... doğum günümüzede az kaldı hala onun şokundayım hangi ara doğurdumda 1 yaşına geldi anlamıyorum zamanın bu kadar hızlı geçmesi bazen beni ürkütmüyor değil çocuk konusunda daha sakin daha rahatım mesela yemesi için özel birşey hazırlamıyorum salça yok tuz yok şeker yok gibi kurallarımı kaldırdım ne yerse onu veriyorum ben ne versem tattırıyorum burger kıng e bayılıyor :)) aynı anası ceren hala zayıf çoktandır doktorada götürdmedim en son 8500 du kilosu zaten mümkün değil kilo alamaz bütün gün ayakta diyebilirim henüz tutunmadan yürümedi takacak bişey ararken onu takıyorum kafama bazen aaa yürümedi mi diyenler oluyor evet yürümedi diyorum ama geç mi kaldı ki diyede içime kurt düşüyor .....başlarda kendimi o kadar kasmakla yanlış yapmışım aman yemedi yok onu yemesin yok bunu yemesin valla böylesi rahatlık oda bende çok mutluyuz o süreç beni çok yıprattı şimdi toparlanmaya çalışıyorum hala geç uyuyor daha biraz önce zorla uyuttum ama olsun onuda takmıyorumsanki taksam erken yatacak iyice saldım anlayacağınız grip aşısınıda yaptırdım doktor evde bakıyorsun gerek yok dedi ama ben yinede yaptırdım sonuçta eve kilitlenip kalmıyorum eve gelenler oluyor karantinaya alamam ki çocuğu ay çenem düştü bir ara uğrarım yine bebişleri öpüyorum kendinize iyi bakın
merhaba. şu bahsedilen taytlar internette hem markafonide hem limangoda 3 gün satıştalar. biri busha diğeri pamy marka. fiyatı 14.90 ve 16.99 lira. ben de bugün görüp alayım mı diye düşünmüştüm. pazardan bir de ayın 15 inde mothercare den kilotlu çorap almıştım. buna da gerek var mı bilmem
burda surubun kutusunda kasik yerine siringa var. siringayla agzina SIKInca cok rahat oluyor. bi siringa al, kasiktaki surubu cek, boylece olcuyu anlarsin. cok pratik oluyor
selam hanimlar hayirli cumalar
biz sabah doktora gittik oglumdan kan aldilar iki hemsire bir doktor cocugumu bagirta bagirta igneyi batirdilar ama bir damla bile kan gelmedi iki elindede denediler olmadi sonra parmagini deldiler sika sika biraz alabildiler cok agladi yavrum bende zor tuttum kendimi asimizda pazartesiye kaldi dr dayanaz diyerek erteledi sonucuda pazartesi ögrenicez bizde durumlar böyle
kızlar dün beni çok mutlu eden şeyi paylaşayom.
akşam evde oğluşumun çantasından bir resim çıktı.
bir çilek resmi. dedim herhalde çocukların birinin yaptığı resim karışmış.
üzerinde tuğra yazıyor.
yok artık tuğra çilek resmi yapıp sulu boyayla boyayacak değil dedim.
kağıtta şöyle yazıyor.
öğretmen çilek resmi çizer ve sulu boyayla boyar. bebekte toz şekeri boyanan yerlere atmaya çalışarak etkinliği yapar.
oğlum çilek resmine şeker serpiştirmiş ve çok güzel olmuş.
ayyyyyyy çok duygulandım. odasına asacağım, ilk etkinliği.
ve ilk adım arabasını ittirip yürüyormuş.
günaydın kızlar!
dün oğluşuma şurup içirdim zorla. şurup kaşığını görünce zaten kafasını çeviriyor.
bende ellerini tutup ağzına zorla tıktım şurubu. tabi o sırada ağlıyordu.
şurubu istemeden yutmaya çalışınca boğazına kaçtı.
bir an nefeste alamadı, öksürüp ağlayamadı da öğürdü ve şurubu çıkarttı.
ama hala ses yok hemen kucağıma alıp hafif sırtına vurdum başaşağı eğdim ve kustu.
yavrum yedirdiğim meyveyi geri çıkarttı. hemen su verdim.
ama aklım başımdan gitti.
allahtan ağlayıp yırtınmadı. zaten uykusu vardı ve acıkmıştı.
hemen sarılıp özür diledim. sütünü verip uyuttum ama o halini gördüğüm için kendimi suçladım.
iyi olsun diye uğraşırken hata yaptım.
baya moralim bozuldu 5 dk. sonra eşim geldi anlattım gayet soğukkanlı şimdi iyi mi dedi
evet uyudu dedim. bişey olmamış üzülme dedi. tabi ben bütün gece kendimi suçlayıp durdum.
sabahta tekrar özür diledim kuzumdan.
şırınga iyi bir fikir birde böyle deneyim.
şurubun ardından 1 yudum su da verebilirim.
hala öksürüğümüz geçmedi.
çok geçmiş olsun canım.bricanyl şurup iyi geliyor doktoruna sorsana bi.gerçi herkes bi ilaç adı söylüyor ama:)bize iyi geldi o yüzden yazmak istedim.
maşallahhhhh tuğraya ilk faaliyetini yaptı demek.bundan sonra daha iyilerini bekle sen yetenekli ola
cak oğluşun
doktor doğru söylemiş canım bence peditus içirme yan etkileride var zaten öksürüğü baskılarsan balgam atamaz.ben burada bunu çok yazdım ama beni dikkate alan yok.gerekirse ağrı kesici ve burun damlası yeterli,bizde aynılarını yaşadık tecrübe sahibiyim bu konuda,geçmiş olsun..dr. kendi kendine geçecek diyor. kopekop balgam söktürücü ismi verdi sorduk gerek yok kendi atar demiş.
peditusu bile zor verdi yani. şimdi bunu sorsam diğer şurub var diyecek. eşim pazartesiye geçmezse dr. götürcem diyor.
inşallah öğretmene sordum evet yaptı diyor. kardelenin dediği gibi bende şaşıyorum bazen ne zaman doğdu büyüdü
ve faaliyet yapmaya başladı.
sen ne yapıyorsun yoksun ne zamandır.
sagolun arkadaslar gecmis olsun dileklerinize
melodicim tugrayada gecmis olsun insallah cabucak iyilesir benim ömerde hep dis cikaricagi zaman grip oluyor onu farkettim belki tugrada dis cikaricaktir arada bak istersen
kübracim bizim asi iki tane ve bacaklarindan yapilacak daha koldan hic asi olmadi ama caninin aciyacagi kesin zaten nazli iyice mizmiz olur ömerim aksamda ellerine bakip bakip agladi igne batan yerlere acaba etkilendimi bilemedim üc kisi birden ahtopot gibi pisladirki cocuguma yavrum neoldugunu anlayamadi
doktor doğru söylemiş canım bence peditus içirme yan etkileride var zaten öksürüğü baskılarsan balgam atamaz.ben burada bunu çok yazdım ama beni dikkate alan yok.gerekirse ağrı kesici ve burun damlası yeterli,bizde aynılarını yaşadık tecrübe sahibiyim bu konuda,geçmiş olsun..
sagolun arkadaslar gecmis olsun dileklerinize
melodicim tugrayada gecmis olsun insallah cabucak iyilesir benim ömerde hep dis cikaricagi zaman grip oluyor onu farkettim belki tugrada dis cikaricaktir arada bak istersen
kübracim bizim asi iki tane ve bacaklarindan yapilacak daha koldan hic asi olmadi ama caninin aciyacagi kesin zaten nazli iyice mizmiz olur ömerim aksamda ellerine bakip bakip agladi igne batan yerlere acaba etkilendimi bilemedim üc kisi birden ahtopot gibi yapisladirki cocuguma yavrum neoldugunu anlayamadi