2010 Kasım Anneleri

günaydın kızlar. cıncık demir damlası rengini koyu yapıyor. çamur gibiye gelince. ben bi ara antibiyotik kullanmıştım o zaman çamur gibi olmuştu.

Geçmiş olsun aymes,
çok iyi anlıyorum aynı durumdayız çünkü, benimki babasına ağlıyor,kimseye gitmiyor,
aymes sen ne iş yapıyosun,
ben senin çalıştığını kaçırmışım,

sağol canım anlamana sevindim arkadaşlara söylüyorumda çok bencilsin diyolar bencillikle ne alakası var bunun annemle büyüyo onu tabiki çok sevicek ama bende annesiyim ayrıcalık bekliyorum biraz çok üzüldüm ağlarken bana değilde anneme gitmesine nasıl sarılırıp ağlıyodu kuzum çalıştığıma lanet ettim resmen ama çalışmak zorundayım işte. Ben özel bir şirkette muhasebecilik yapıyorum genel muhasebe.

dün akşam işten 5 dk geç çıkınca otobüsü kıl payı kaçırdım ve soğukta 20 dk. dan fazla otobüs bekledik. öğretmeni patikli bodysinin üzerine eşofmanını onun üzerine örgü pantolonunu giydirmiş. polar üstünün ve hırkasının şapkası taktım üst üste. birde kollarımla sarıldım kuzuma çocuğum robokop gibi oldu. ayaklarında da patiği vardı. mont almak lazım. çok ani geldi soğuklar bişey bakamadık. atkı filan takayım dicem ama ağzına bişey örttürmez ki sıkıntıya gelemiyor.
gece de uyku tulumunun üzerine ince peluş battaniyesini örttüm allahtan üzerini açmamış. gece birkaç sefer kontrol ettim.
doğalgaz geldi ama evsahibinin alması lazım. evi satmayı düşünüyorlar diye amazlar da konuşmak lazım. bu kış donarız yoksa.

sağol canım hala geçmemiş senin paşanında öksürüğüü bu havalar mahfetti çocukları valla inşallah tez zamanda bütün bebişler düzelir onlar hasta olunca ne moral kalıyo ne bişey valla

ay valla şu çocukların hastalığı olmasa,
başka şeyler dert değil,
benim evin altı dükkan ya ısınmıyor bir türlü, geçen sene 2000 liralık doğalgaz yakmışım
bu sene artık zaten taşınmayı düşünüyordum ya,
ev bulmuş annem kendi evne 1 dk.mesafede,
dua edin de beğenip taşınalım kızlar, hafta sonu bakıcam,
mecburum artık,
ama kendi evimi kiraya verip üzerine ekleme yapamıycam,
eşim dedi ki babamların paraya ihtiyacı var, kiracı bulmak zaten mesele,
bulurlarsa, parasını kendileri alsınlar bırak,
laf ederler bize yoksa dedi..
bir de kaynımın dairesi kirada onun kirasını da babası alıyor ;( kredi geri ödüyor o parayla ) şimdi onunkini babası alıyorken bizimkini de biz alalım diyemeyiz,ne yapalım 3,5 sene bedava oturduğumuza sayıcaz artık..

aymes bende anlıyorum seni. benimkide kreşte biliyorsun. benimkide babasına sarılıyor öpüyor bende üzülüyorum. mesela babasının kucağında ben çağırınca gelmiyor. tam kollarını açıp gelecek gibi yapıyor sonra arkasını dönüveriyor. babası diyor oyun yapıyor sana. ne bileyim benimde gücüme gidiyor.
maalesef çalıştığımız için kim bakıyorsa onu benimsiyor. bencillik değil kesinlikle. bende lanet ediyorum çalıştığıma. kuzumu sabah soğukta çıkarıp akşam eve getiriyorum. servise bile veremedim. kendimden nefret ediyorum bazen.

eşime dedim bugün dr. ara sor. dün kopekop şurup ismi vermişti. dedim sor verelim. balgamı göğsünde tıkandı kaldı. evde olsa hasta olmayacaktı belki. içim nasıl acıyor anlatamam. moralim bozuk ağlamamk için zor duruyorum.
bu ay sok moktan bir ay oldu. ödemeler var. para yok. allahım sabır ver birde kocama iyi maaşlı bir iş nasip et.

kopekop doğalgaza o kadar para vereceğine kiraya verirsin. evin korunaklı olur. daha çabuk ısınır. sakın zemin kat filan tutma. altında daire olsun. benimde altımda daire var ama ben çatıdayım. kışın buz gibi oluyor hele salon. bu kış nasıl ısınacağız bilmem. eskiden oğlumun odasında otururduk. bu sene salonu ısıtsak büyük ve çok soğuk. elektrikle ısınmaz. kömür sobası küçük o da ısıtmaz. mutfakta oturacağız gibi gözüküyor.

benim eşimde beni teselli ediyo sen annesisin o senin kokundan tanır seni bütün gün görmüyoya naz yapıyo sana diyo üzülmemem için ama çocuk resmen annem için ağlıyo işte farkında değilmiyim sanki ama elden bişey gelmiyo işte ne kadar özeniyorum çocuğunu kendi büyütenlere ne kadar şanslılar bir bilseler ben herşeyine hasretim kuzumun beni anlamanıza çok sevindim bu arada gerçekten bencil olduğumu düşüneye başlıycaktım. Bende senin koşturmacana üzülüyorum bakıcıydı kreşti derken mahfoldun çocuğun için en iyisi olsun istiyosun ama eldeki imkanlar sınırlı işte. Kendinden nefret etme emin olki hepimize oluyo bu. Bede hep eşimim iyi bi işi olsada bende evimde olsam diye dua ediyorum ama bu şartlarda çok zor allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

ay canım benim kıyamam sana yaa..Allah yardımcın olsun,
hepimizin inşallah,
ama kreşte diye hasta olmadı canım,
bizimkiler evde yine de hastalar. yani alakası yok,
bari buna üzülme,
ayrıca çocuklarımız artık büyüyor, ve onları bırakıp işe gittiğimizi anlıyorlar ve bize tepkililer ama büyüyünce düzelip daha eter anacı oluyorlarmış, bu konuda sıkıntı yok..
ben şeyi merak ediyorum, benim bildiğim izmir sıcaktır, orası da burası kadar soğuk mu gerçekten?

maşallah size!!oğluna maşallahh bizim mavi göz gitti ela mı ne oldu
oraları biliyorum bizim eve çok yakın
ama tanımıyorum eşini :)
selamlarrrr
yahu cocuklar 1 yasına gırdı gırıyor. hedıye cekılısı yapmıcaz mı?

bilmem yapıcas mı

hey ben geldim kızlar bugün çok işim var çoooooook.geçmişe baktım çok dertlesonrnmişsiniz .kendinizi üzmeyin bu kadar sonuçta bebekleriniz için çalışıyorsunuz .yoksa başkalarına muhtaç olmak var bu daha kötü değil mi.semaya katılıyorum melodi evde olunca da hastalanıyor bebekler kreşte olması canını sıkmasın lütfen .kendine yüklenme bu kadar dikkatini bebeğine ver yeter ...moralin bozuk olunca nasıl faydan olucak yavrucağa .
hediye çekilişi varmış galiba o kısmı anlamadım .kim organize ediyor :26:
kızlar benim bu cadı var yaaa hiç durmuyor çok yaramaz oldu .inanın kolumu kaldıramıyorum .dün gece bana yapışık uyudugece bir uyandı oyun istiyor ..eeee yapıyor karanlıkta .abuuuu diye ablasını çağırıyor güler misin ağlar mısın sonra sonra zorla kucağımda daldı derken yatağına koydum baktım yine uyandı ağlıyo bu sefer beni istiyo ..geldiler ufak ufak bana tabi ,aldım kucağıma uyudu tekrar şükür dedim .bi de 4-5 gündür kahvaltı etmek istemiyo ben de zorlamıyorum napayım ..çok işim var çok ara ara bakarım size .bebigleri öpüyorum

maşallah sıpana
öğlen gittm yanına uyuyodu dokunmaya kıyamadım dün gece çok uykusuz kaldı çok ağladı
baktım izledim tam yemeğe oturdum ağlamaya başladı hemen emzirdim geri uyudu çıktığımda da uyuyodu
sürekli dengesini kaybediyo kafasını vuruyo habire ya nolucak ( bugun yine düşmüş de annem inan ne yapacağını şaşırdı

seni çok iyi anlıyorum ama birde şöyle düşün.çocuğuna bakan ya bir yabancı olsaydı,sana değilde ona sarılsaydıhiç üzülme en azından annen çocuğuna gerçek sevgi veriyorki benimsiyor onu,aklı erince seni dahada farkına varır,daha bebek kime alışırsa ona gider sonuçta senden çok anneni görüyor.öpüyorum seni karamsar olma

Son düzenleme:

sağol canım haklısın en azından yabancı değil dimi güzel yanınıda gösterdin iyiki varsınız dertleşmek birazda olsa rahatlatıyo evet şu an annemi benden fazla görüyo gerçekten ileride bana daha çok gelicektir dimi bende seni öpüyorum arkadaşım

melodicim,aymescim yazdiklarinizi okuyunca gercekten üzüldüm ama sizin fedakarliginizda bebekleriniz icin

hersey gönlünüzce olsun

Kizlar cok haklisiniz bence bencillik falan degil insan kiskaniyor başkasına daha yakin olmasini ama biraz akılları ersin o zaman dibinizden ayrılmalar sonuçta bütün fedakarliginiz yavrulariniz icin gönül ister tabi kendi büyütmeyi ilgilenmeyi Allah mecbur olup da çalışan butun annelerin dualarını kabul etsin (eşlerine iyi maaş versin)insallah onlarda kuzulariyla daha cok vakit gecirebilsin

Zeyneeep ben de varım teselli bekleyen, beni de teselli eeeeeeeeet :2:

canim unuturmuyum hic sen ve senin gibi calisan bütün annelere rabbim kolayliklar versin gücünüze güc katsin sabrinizi arttirsin...
insallah hükümet yeni anayasayi düzenlerken calisan anneleride unutmaz süt izinlerini fazlalastirir(AMIN)

aymes cok gecmis olsun. hasta bebekler iyice cogaldi kisin geldigi belli oluyor. burnumu evden cikarmiyorum gunlerdir. zaten imran hastalandi.. bunaldim, don dolas evin icinde. dip bucak temizlik yapsam yavrucum pesimde dolaniyor olmuyor..
calisan anne olmak cok zor. aymes hic uzulme canim.. esimin yegeninden biliyorum babannesi bakiyor. bir bucuk yasina geldi. gittignde annesinin arkasindan agliyor, geldiginde annesinden baska kimseyi gormuyor, ustune atliyor kadinin. kv de diyorki "butun gun ben bakiyorum ama yine anasini gorunce beni unutuyor" :) heralde oyle yapicak diyorum ben de.. birazcik buyuyunce degisir..
bu gun de hava bi karanlik ki sormayin. ben de karardim hava gibi.

dun gece imran elindeki arabayla oynarkeen, alt kattaki komsumuz tavanini gumletti :s ayaklarim titresimi hissetti yani resmen isimiz var!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…