2010 Kasım Anneleri

geçmiş olsun canım,öksürüğü kesmeyi düşünme öksüremezse balgam çıkaramaz..rahat ol rahat nefes almasını sağla yeterli.burnunu temizle yastığını yükselt.birde burun tıkanıklığı hemen iyileşmiyor,hastalık geçsede o geçmiyor.damlaya devam et.tecrübe konuşuyor:KK16:

saolasin :KK66:,, ben drlara kiziyorum. acile gitmeden once de zaten agri kesici ve serum veriyordum. niye senelerde dirsek curutuyorlar madem! hayret ediyorum. turkiyede sistem hic boyle degil. burdakiler turk drlarin ellerine su dokemezler.
yastik konusunda,
turkiyedeki drumuz 30 derece yuksekliginde yatmali demisti. ben de yataginin altina yastik koyarak yukselttim. amaaa.. benimki yattigi yerde kalmiyor ve karin ustu yatiyor surekli. bu sefer nefes bile alamadi. cabuk cabuk uyanmlaya basladi cok rahatsiz oldu. yastigi kaldirdim mecburen. bizde hic ise yaramadi..

ah be mavicim eskiden makyajsız ojesiz çıkmayan ben şimdi evden nasıl bir an önce çıkıp işe geç kalmam diye koşturuyorum.
eski kıyafetlerim kaldı öylece.
saçlarımı boyatmayalı aylar oldu.
en son ne zaman şıktım.
yazın arkadaşımın nikahında.

meraba kızlar ben geldim :KK3:
hasta bebelere acil şifalar çok geçmiş olsun :KK54:
balgamı olan bebeklere mutlaka ıhlamur bal pekmez karışımı öneriyorum birebir çünkü :KK34:ilaçtan daha etkili bence .
cumartesi günü görümcemin oğlunun doğum günü kutlaması var ...kızımdan 13 gün büyük .aslında perşembe ama cumartesi yapıcak görümcem .oraya gidicez bir gün kalırız çünkü karşıda oturuyorlar .ben de ne yapıp götürsem diye düşünüyorum :KK31:
bu arada kombimizde ufak bir sorun vardı kaç gündür açamıyoduk dün donduk resmen .elektirik sobası bile işe yaramadı salon büyük olunca..allahtan bugün servis geldi yaptı da ısındık...birden geldi kış bu sene yaa.yavruları iyce korumak lazım .artık 4 mevsim yok 2 mevsim var yaz ve kış :KK53:
perşembe günü de kızıma bir kışlık alışverişi yapmak istiyorum ama nereye gitsem .lcw diye düşünüyorum galiba taksit de yapıyor orası çünkü baya bişi almam gerekiyo .havalardan dolayı biraz tereddütlüyüm kızı üşütücem diye korkuyorum .amaaaaan kış geldi yine eve kapandık .

Sezencim kayranin dogum günü kutlu olsun birlikte nice guzel yıllar dilerim.kusura bakma annem ameliyat olduğu icin
Gelip kutlayamadik pasamizin dogum gününü.

bafo cok guzel dusunmüssün canim hediye cekilisini beneder yapalim.bu arada listeye ekleme yapabilirsen cok iyi olur daha once mesaj atmıştım bilgileri ama taşınma telaşın falan vardı sonrada ben unuttum

Sezencim kayranin dogum günü kutlu olsun birlikte nice guzel yıllar dilerim.kusura bakma annem ameliyat olduğu icin
Gelip kutlayamadik pasamizin dogum gününü.

teşekkür ederiz cnmm benim düşünüp yazman yeter annen nasıl oldu iyimi çook geçmiş olsun anneciğinede:KK16:

Merhaba kızlar, ne zamandır giremiyordum sonunda fırsat bulabildim:)) Sezen'cim dogum gününüz kutlu olsun facebookta resimleri gördüm çok beğendim. Bizimkilerede az kaldı tabi ne çabuk geçiyor 1 sene. Bu arada bende kendime hiç zaman ayıramıyorum malesef onu bırakın geçen gün eşim yakınıyor kendime günde 2 saat zaman ayırmak istiyorum diye bu erkekleri anlayamıyorum gerçekten... Hasta bebeklerede geçmiş olsun Allah şifa versin...

kızlar sızın bebıslerın kakaları nasıl benımkı camur gıbı ama koyu renk yapıyo ama yenı degıl uzun zamandır boyle gecen bı arkadas gordu aa bunun kakası nıye boyle dedı.benımkındemı sorun var yoksa sızınkılerde boylemı

slm kaç haftadır girip bir bakamıyorum neler yapıyorsunuz kızlar?
kardeşimin ailesinin yazlığı vardı altınoluk da ani bir tatil yapdık iki aile,bir haftası da karşı da kardeşimde kaldık eve döndük.pek yaz tatili olmadı ya sonbahar tatili diyelim,kedilerden korkanlar için altınoluk dan uzak durmanı tavsiye ederim sanki kedi cenneti,benm ve kardeşim için cehennemi oldu,dışarda bir yemek yiyemedik doğru düzgün üstümüze atlayacaklar diye diken üstünde oturduk ayaklar hava da tabii,sürekli sandalye ,masa altı ayağının dibinde bitiyor onlarca kediii:KK43: neyse değişik ve gzl bir tatil oldu,akçay da kahvaltı ii mesela,assos da bize ait bir sahil :) deniz kızımdeniz den çok korktu dalgalar çarpdıkça ürkdü,suda soğuk olunca haliyle giremedi.ama kedilere bayıldığı için biz git dedikçe o gel dedi cadı vendi ne olacak:)
buarada ilk bebişimiz 1 yaşına girmiş,sezen cim kayra cim kutlarız geç oldu ama,iyi doğdun kayra.....:nazar:
hasta olanlara geçmiş olsun ...iyi uykular...

bu arada torba şeklinde uyku tulumunu kullanamayacağız sanırım. paşam ayaklarını açıp yatmaya alıştığı için bunda rahat hareket edemedi ve mızırdandı.
bu nedenle pek tavsiye edemiyorum.

melodi mrb ne zamandır denk gelemedik nasılsın?
torba şeklinde kullanmaya başladık biz de ama dr ayak kısmının fermuaını kapatma dedi çorap da giydirme dedi buz gübü olsada önemli değil dedi. ben de öyle yapıyorum fermuarı aşağıya kadar çekiyorum ama ayak kısmını açık bırakıyorum işe yarıyor. ama bizim derdimiz başka. emmeye uyandığında tulumu çıkar, giydir derken uykusu açılıyor malesef, çıkarmadan giydirirsem de terliyor emerken. kolayını bulamadım henüz...

Günaydın milet nasılsınız
bebekler nasıl?
benim oğlum dün gece yine uyumadı..
off hala iyileşemedi bu çocuk,
uyku düzeni denen bi şey kalmadı,
acaba diş de mi çıkaracak aynı zamanda,
nedir bu yaa.ne zaman normale döneceğiz..
sürekli yorgunum artık..sigaraya da zam geldi moralim bozuldu ..bi keyfimiz vardı :KK43:

slm kaç haftadır girip bir bakamıyorum neler yapıyorsunuz kızlar?
kardeşimin ailesinin yazlığı vardı altınoluk da ani bir tatil yapdık iki aile,bir haftası da karşı da kardeşimde kaldık eve döndük.pek yaz tatili olmadı ya sonbahar tatili diyelim,kedilerden korkanlar için altınoluk dan uzak durmanı tavsiye ederim sanki kedi cenneti,benm ve kardeşim için cehennemi oldu,dışarda bir yemek yiyemedik doğru düzgün üstümüze atlayacaklar diye diken üstünde oturduk ayaklar hava da tabii,sürekli sandalye ,masa altı ayağının dibinde bitiyor onlarca kediii:KK43: neyse değişik ve gzl bir tatil oldu,akçay da kahvaltı ii mesela,assos da bize ait bir sahil :) deniz kızımdeniz den çok korktu dalgalar çarpdıkça ürkdü,suda soğuk olunca haliyle giremedi.ama kedilere bayıldığı için biz git dedikçe o gel dedi cadı vendi ne olacak:)
buarada ilk bebişimiz 1 yaşına girmiş,sezen cim kayra cim kutlarız geç oldu ama,iyi doğdun kayra.....:nazar:
hasta olanlara geçmiş olsun ...iyi uykular...
tatil yaramıştır ne güzel nefes almaya ihtiyacımız oluyo hep evde hep evde olmuyo:))
sağol cnmm darısı sizlere inş..
Merhaba kızlar, ne zamandır giremiyordum sonunda fırsat bulabildim:)) Sezen'cim dogum gününüz kutlu olsun facebookta resimleri gördüm çok beğendim. Bizimkilerede az kaldı tabi ne çabuk geçiyor 1 sene. Bu arada bende kendime hiç zaman ayıramıyorum malesef onu bırakın geçen gün eşim yakınıyor kendime günde 2 saat zaman ayırmak istiyorum diye bu erkekleri anlayamıyorum gerçekten... Hasta bebeklerede geçmiş olsun Allah şifa versin...
evet 1 yaşımıza girdik çok şükür kazasız belasız hastalıksız daha güzel doğumgünleri sizlerin olsun cnmm

her kese gunaydin. bebeklerinizi yatarken nasil giydiriyorsunuz ve uzerine battaniyemi saliyorsunuz? bizim yatak odası sıcaklığı 23, kızıma 1 body ve pijama giydiriyorum ama soğuk oluyor galiba. sabah kızımın burnu tıkanmıştı. lütfen bana bir fikir verin.

Günaydın milet nasılsınız
bebekler nasıl?
benim oğlum dün gece yine uyumadı..
off hala iyileşemedi bu çocuk,
uyku düzeni denen bi şey kalmadı,
acaba diş de mi çıkaracak aynı zamanda,
nedir bu yaa.ne zaman normale döneceğiz..
sürekli yorgunum artık..sigaraya da zam geldi moralim bozuldu ..bi keyfimiz vardı :KK43:[/QUO
malesef hastalık bi geldimi kolay kolay çıkmıyo
çingene demiş ya çocuğumun hasta olduğuna değil huyunun değiştiğine yanarım
o hesap bizimkilerde huyu suyu uyuması yemesi herşeyleri sapıtıyo:18:

ayneen katılıyorum valla o çingeneye ben:KK1:
huyu suyu değişiyor gerçekten,
bi nazlı bi nazlı görmeniz lazımköpeciği,
hiç kucaktan inmesin, hemen basıyor feryadı..
iyileşince peki eski haline dönecek mi acaba?

kızlar sızın bebıslerın kakaları nasıl benımkı camur gıbı ama koyu renk yapıyo ama yenı degıl uzun zamandır boyle gecen bı arkadas gordu aa bunun kakası nıye boyle dedı.benımkındemı sorun var yoksa sızınkılerde boylemı
..................................

günaydın arkadaşlar hastalar kervanına bizde katıldık kuzum bütün gece ağladı çok kötüydü bu gece bidaha tekrarlanmaz inşallah resmen korkunçtu derdinide anlatamıyo yawrum karnı ağrıyo gibi geldi bana sancısı vardı sanki saatlerce ağladı ağlarken oturtmaya çalışıyodum bende birden düştü yastığa ödüm koptu bişey oldu diye ağlamaktan halsiz düşüp uyuyakalmış meleğim nasıl korktuğumu anlatamam onu böyle hasta bırakıp işe gelmekte çok zoruma gitti dün ağlarkende sürekli annemi istiyodu kuzum ya iyice alıştı ananeme buda beni biraz üzdü galiba sonuçta bütün gün annemle alışıcak tabi ama ne bileyim yinede üzüldüm:KK50:

günaydın arkadaşlar hastalar kervanına bizde katıldık kuzum bütün gece ağladı çok kötüydü bu gece bidaha tekrarlanmaz inşallah resmen korkunçtu derdinide anlatamıyo yawrum karnı ağrıyo gibi geldi bana sancısı vardı sanki saatlerce ağladı ağlarken oturtmaya çalışıyodum bende birden düştü yastığa ödüm koptu bişey oldu diye ağlamaktan halsiz düşüp uyuyakalmış meleğim nasıl korktuğumu anlatamam onu böyle hasta bırakıp işe gelmekte çok zoruma gitti dün ağlarkende sürekli annemi istiyodu kuzum ya iyice alıştı ananeme buda beni biraz üzdü galiba sonuçta bütün gün annemle alışıcak tabi ama ne bileyim yinede üzüldüm:KK50:

Geçmiş olsun aymes,
çok iyi anlıyorum aynı durumdayız çünkü, benimki babasına ağlıyor,kimseye gitmiyor,
aymes sen ne iş yapıyosun,
ben senin çalıştığını kaçırmışım,

günaydın kızlar!
AYMES kızına geçmiş olsun. kıyamam kuzulara.
benimkinin öksürüğü geçmedi hala yatarken öksürüyor. ıhlamur veremiyorum akşam ve gelince uykusu oluyor hemen yatırıyorum. kreşte uyku düzeni iyice bozuldu. saat 3-3,5 gibi kalkıyormuş öğleden sonra. yolda eve gidene kadar mızırdanıp duruyor. dün durmamyınca kulağına şarkı söyledim. dinlerken uyudu kaldı yavrum.
LİNDEN cim merhaba canım. senin uyku tulumun çift fermuarlı sanırım. benimki tek ve yukarı doğru kapanıyor. ayaklarını açık bırakma şansım yok. ayaklı olan daha rahat oldu. ayakları buz gibi olsun demiş doktorun olur mu hiç öyle. ayaktan üşütür bebekler. hele kızlar için çok sakıncalı. benimki ayaksız tulum olduğundan çorap giydiriyorum.

CINCIK benimkinin kakası yediği şeye göre değişiyor. sarı ve daha koyu olabiliyor. diş çıkartırken koyu kahve ve çok katıydı. düzeldi şimdi. istersen bir tahlil yaptır için rahat etsin.

KOPEKOP benim kuzumda iyileşmedi daha :KK43: o öksürdükçe babasıyla ay yavrum kıyamam diye içimiz acıdı :KK43: annesi napsın bütün gün seni görmüyor hasta olunca senin kokunu ve sıcaklığını arıyor. kıyamam yavruma.

X