2010 Kasım Anneleri

gidersen haber ver cnmm merak ederim benn

tamam bilgi veririm canım:lepi:

anladım barayscım inş yarın giderde görürsen resimlerini bekliyoruz.
ook anlaştıkmı..
evet arkadaşlar keseyi gören resmini buraya koysun lütfen olurmu?
şu güzel günlerin tadını çıkartalım..

evet yaa bende gelince eklerim inşallahyerimseniben

bana dedikleri, gerçi tüp olduğu için biraz daha fazla önem gösteriyor ama, ağır kaldırmyaın, çok ayakta kalmayın, merdiven çok çıkmayın, uzanmayın,
maydanoz,dereotu yemeyin ,kesinlikle ilaç kullanmayın merhem dahil,
bol su için
ceviz, meyve, ve yeşillik bol tüketin.

dedi :)hihoyyyt

evet maydonoz tüketimini azalttım dikkat edieyorum süt içmeye başladım

ya benim karnım biraz büyüdü mü neCADIARZU

ayy ne güzel yaaa :CüvCüv::CüvCüv:

dr k. kocatepenin sitesinde 22 ekim - 5 kasım arası diyor tahmini doğum tarihini

eren sezen benim de 10 Kasım çıkıyor tahmini doğum :)

bana 7 kasım dedi cnmm tahmini tarih diye

canım gelişmiş takvim miydi dur bakıp yazıyoprum hemen
gebelik hesaplama kısmında altta kırmızıyla yazılı
Gebeliğinizin aşamaları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın kısmını seç
oradab bakabilirsina.s

ya ben görüdm de vermediler kiiiii

sana mail mi attılar:1no2:

hayır canım mail atmadılar.doktor hemen bana bi tane çıktısını verdi..allah allah unuttumu acaba doktorun..neyse bi dahaki sefere vermezse iste muhakkak..

ya benim karnım biraz büyüdü mü neCADIARZU

valla bende kendimi öyle zannedip yürüyorum ama herkes daha dur diyoor.hemen göbek yapmazmışız.dün benim hemşireyi gördüm.5,5 aylık hamile ama göbişlerimiz aynı büyüklükte:)))
meğerse progestan kullanıyoruz ya ondan kaynaklanıyormuş.ha bide kabızlıktan kaynaklanıyor..
aay aay kedi totosunu görmüş yara zannetmiş misali:))))))))))))))))
aay napalım canım ilk kez hamiş kalıyoruz.
varsın olsun öyle sanalım ama dimi:)))

valla bende kendimi öyle zannedip yürüyorum ama herkes daha dur diyoor.hemen göbek yapmazmışız.dün benim hemşireyi gördüm.5,5 aylık hamile ama göbişlerimiz aynı büyüklükte:)))
meğerse progestan kullanıyoruz ya ondan kaynaklanıyormuş.ha bide kabızlıktan kaynaklanıyor..
aay aay kedi totosunu görmüş yara zannetmiş misali:))))))))))))))))
aay napalım canım ilk kez hamiş kalıyoruz.
varsın olsun öyle sanalım ama dimi:)))

ayy çok süpersin tatlım:roflol:
bu şişkinlik oluşuyormuş şekerler sıkma canınızı
mirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir

5. hafta-----

Döllenmeden sonraki 16. günde gelişim iyice hızlanır. Beklenen adet gecikmiştir.Hala çok büyük değişiklikler yoktur.Sabah yorgunluğu, bulantı ( ve bazen kusma) , aşerme (iştah değişiklikleri), karında şişkinlik, meme uçlarının koyulaşmaya başlaması ve memede gerginlik,sık idrara çıkma gibi bazı erken gebelik bulguları yavaş yavaş ortaya çıkmaya baslar.Ancak annede hiçbir değişiklik olmadan gebelik devam edebilir.Buna karşılık erken dönemde bile tedavi gerektiren bulantı ve kusmalar görülebilmektedir.

Göğüslerin dolgunlaşarak daha hassas hale gelmesi, meme ucundaki koyu renkli halkanın (areola) genişlemesi ve renginin daha da koyulaşması, areola üzerindeki bezlerin dışarı doğru yönelerek süt yapımına hazırlanmaları, meme üzerindeki mavi renkli ince toplardamarların belirginleşmesi ve sümüksü vajinal akıntı vücutta gözlemlenen diğer değişikliklerdendir.

Embrio hızla gelişmektedir.Yaklaşık 1,25 mm boyundadır.Kalp,beyin,omurilik,kaslar ve kemikler gelişmeye baslamıştır. Çocuğıu besleyecek olan çocuk esi ( plesenta,etene) ve çocuğu ilik ve güvenli bir ortamda koruyup, içinde hareket etmesini sağlayacak olan gebelik kesesi (su kesesi,amniotik kese) gelişmeye devam etmektedir.İyi bir vaginal ultrasonografi ile gebelik kesesi görüntülenebilir.

X