2010 Kasım Anneleri

merhaba arkadaşlar. geçen hafta tekrar bebeğimin kalbine bakıldı. delik çok büyük. doktorun dediği doğar doğmaz kalbine bakılacak duruma göre hemen yada ilk 6 ay içinde ameliyat olacak. bugünler benim için çok stresli tek düşündüğüm sağlığı bebeğimin. sezeryan ekimin son haftası olacak günü tam belli etmedik daha.
insanın başında olunca anlıyoki bebeğinizizn sağlıığından başka hiçbirşey düşünemiyorsunuz. sezeryan durumunu kendi sağlığımı yada eksiklerimi hiçbirşeyi gözüm görmüyo. belirsizlik çok zor. benim doğum yapacağım hastane kadın ve doğum hastanesi yeni doğan ve yoğun bakım ünitelerti mevcut. ancak yinede türkiyede pediatrik kardiyolajide başkent üniversitesinde bir profun çok iyi olfduğunu söylüyorlar bu yüzden önce yarın oranın kadın doğumuna daha sonra perşembe kardiyolojiye gidicem. söylediklerine göre belki doğum yapacağım hastane değişecek. İnşallah herşey güzel olacak. dua edin. bu arada mşallah bebeğim çok hareketli adınada anca karar verdik inşallah beğenecekmisiniz.ali tuna.:nazar:

canım bence sen kalbini ferah tut Allahın izniyle hiç bir şey olmaz doğdutan sonra çok güzel bakılıyor artık bir sorun olmuyor..
içini rahatlatır mı bilmem ama bnm babamın kalbinin delik olduğu 54 yaşında belli oldu hem de 2.5 cm miş delik. doktorlar bile şaştı.. çabuk yorulurdu babam ama o yaşa kadar hiç kalp krizi falan bişy olmadı. deliği de erkek akrdeşime böbreğini verecek diye tam bi tarama yaparlarken gördü doktorlar kalbine şemsiye gibi bişy taktılar 1 ay sonra da kardeşimle nakil oldu hamdolsun iyi şimdi. yani babam o delikle 54 sene yaşadı. Rabbim herşeyin hayırlısını bilir sen kalbini ferah tut. doğduktan sonra kalp deliği için tedavi gören çok bebek biliyorum hepsi kocaman oldu :)

kızlar bende şimdi geldim hastaneden nstye girdim çok şükür herşey yolunda,ama suyum sınırda çıktı su içmeyi artır dedi,kuzum 2844gr olmuş,bende toplamda 12 kg almışım 5 kasım son günüm beklemekteyim artık,enfeksiyon geçmemiş maalesef antibiyotiğe devam:KK43:((benden son haberler böyle...:)))

afiyet olsun :) da erken değil mi ki 5 haftan yok mu daha? bilmiyorum ne zaman yemeye başlanır merak ettim...

4.5 haftam var da ben zaten 20 ekımden sonra yıcektım ama dun gıttım aldım gelıp gıdıp yıyorum dayanamıyorum cmaış oldum camışşşşş...

selam kıslar!
dün kaynanamdan ciciler geldi.
güzel şeyler almışlar.
baya kıyafetimiz oldu.
bebek arabası almışlar, beğendim valla.
güzel ayıcıklı bir battaniye geldi.
5 li set göndereceklermiş kargoyla.
anakucağı,kanguru,çanta,alt açma,portbebe.
mobilyaları da almaya çalışacağız demişler.
şimdi benden teşekkür bekliyorlarmış.
yıllardır konuşmıyorum sadece görümcemle mns de konuştuk ve mesajlaştık.
konuşmak garip geliyor. ama eşimin hatırına konuşalım bakalım.
mobilya ve benim hastane çantam dışında eksiğimiz kalmadı.
cicilerimizi bugün annem yıkayacak. fotoğraf çekerim umarım.

iyi hadi hayirli olsun o kadar kiziyordun bak almislar ne guzel sempatiksalakcinni bende pazar gunu gitmistim k.validem gile cok guzel karsilandim gorumcemde hasgeldin filan dedi baris anlasmasi yaptik anliyacagin vereliniortak

eslerin hatrina katlancaz artik olumunekankayizsmile

selam kıslar!
dün kaynanamdan ciciler geldi.
güzel şeyler almışlar.
baya kıyafetimiz oldu.
bebek arabası almışlar, beğendim valla.
güzel ayıcıklı bir battaniye geldi.
5 li set göndereceklermiş kargoyla.
anakucağı,kanguru,çanta,alt açma,portbebe.
mobilyaları da almaya çalışacağız demişler.
şimdi benden teşekkür bekliyorlarmış.
yıllardır konuşmıyorum sadece görümcemle mns de konuştuk ve mesajlaştık.
konuşmak garip geliyor. ama eşimin hatırına konuşalım bakalım.
mobilya ve benim hastane çantam dışında eksiğimiz kalmadı.
cicilerimizi bugün annem yıkayacak. fotoğraf çekerim umarım.
Hadi gözünaydın..Diye diye aldırtın pek çok şeyi.Darısı mobilyaların başına...
kızlar bende şimdi geldim hastaneden nstye girdim çok şükür herşey yolunda,ama suyum sınırda çıktı su içmeyi artır dedi,kuzum 2844gr olmuş,bende toplamda 12 kg almışım 5 kasım son günüm beklemekteyim artık,enfeksiyon geçmemiş maalesef antibiyotiğe devam:KK43:((benden son haberler böyle...:)))

Maşallah bebeğine:nazar:

İnanmıyorum ya. Hata sizde açın kapıyı hep açık dursun hepsi sizin eşyalara göz dikmiş zaten sırnaşık şey verme bence bir şeyini ya. Ben de birine elektronik bir şeyimi vermekten hiç hoşlanmam.Ne birinden alırım ne de vermek isterim.

ya ben de yok diyemem kmseye ama bu ay borç para istediklerinde yok dedim iyice banka bellediler bizi. geçen küçük altın istediler yok deyince de 150 tl istediler :)
bi de karşıki teyze geçen bulgur istedi koca bi kase getirmiş böle bi kilo alır nerdeyse. ben de hepsini doldurmadım bana niye az koydun diye söylendi o zaman sinir oldum zate. ya yumurta mumurta istenir tamam da -ki ben daha kapılarını çalmadım bişy istemek için - bunlatıyorlar. ayy ne bilimm hormondan mıdır nedir sıkıldım da iyice zate. zaten bi garibim burda .. şitres yapıyorum belkiii... kayseriye taşınmaya karar vermiştik şimdi bu hamile halinle taşınam işi olmaz dediler erteledik bakalım hayırlısı..

ayy çok mu doluyum ben yaa :KK43:

Canah işalla doğumun da sonrası da çok güzel olur, sağlığınız düzelir hemencecik, allah bebegıne uzun ömür versin

maşallah bebişine..
ayrıca saol idrar tahlili vermem gerkiyodu bugün onu unuttum hatırlamış oldum sayende :) yrn sbh gidip vereyim bari ben de :))

ya ben de yok diyemem kmseye ama bu ay borç para istediklerinde yok dedim iyice banka bellediler bizi. geçen küçük altın istediler yok deyince de 150 tl istediler :)
bi de karşıki teyze geçen bulgur istedi koca bi kase getirmiş böle bi kilo alır nerdeyse. ben de hepsini doldurmadım bana niye az koydun diye söylendi o zaman sinir oldum zate. ya yumurta mumurta istenir tamam da -ki ben daha kapılarını çalmadım bişy istemek için - bunlatıyorlar. ayy ne bilimm hormondan mıdır nedir sıkıldım da iyice zate. zaten bi garibim burda .. şitres yapıyorum belkiii... kayseriye taşınmaya karar vermiştik şimdi bu hamile halinle taşınam işi olmaz dediler erteledik bakalım hayırlısı..

Hani çocuklara şeker,çikolata falan verirsin;dadanırlar ya kapına..Bunlar da o hesapsempatiksalakcinniGene çocukların masumluğu,sevimliliği var.Valla siz alıştırmışsınız o zaman bu şahsiyetleri

oh maşallah güzel bebeğine:)

canah inşallah doğum sonrasında herşey düzelir. ben inanıyorum buradan güzel haberlerini alacağız. tıp çok ilerledi biliyorsun. allah dermansız dert vermesin. kendini üzme diyorum, moralini yüksek tut ki bebişinde etkilenmesin. rabbim tüm bebişleri korusun.

Yuh ya.Sizi sömürüyolar bir güzel valla.İnsan utanır ya. Ben kimseden bir şey isteyemem istemedim de hemen marketten sipariş veririm yani.Yoksa da yapmam kullanmam.Hele ki küçük altın bir de para istiylarmış yuh yanii.Ben yerinde olsam hiçbiriyle görüşmezdim.Hiç hoşlanmam densiz insanlardan ve yüzsüzlerden hem de hiç. :s:umursamaz:

iyi hadi hayirli olsun o kadar kiziyordun bak almislar ne guzel sempatiksalakcinni bende pazar gunu gitmistim k.validem gile cok guzel karsilandim gorumcemde hasgeldin filan dedi baris anlasmasi yaptik anliyacagin vereliniortak

eslerin hatrina katlancaz artik olumunekankayizsmile

evet kızıyordum hiç birşey söylemediler diye.
ay bir huyları var anında teşekkür beklerler.
herhalde ederiz ama bu acele ne?
benim kalbim kırık, torun hatrına artık.

Hadi gözünaydın..Diye diye aldırtın pek çok şeyi.Darısı mobilyaların başına...

Maşallah bebeğine:nazar:

torun akıllarını başlarına getirdi sanırım.

canım bizde kayseride ourduk. 4 yıl ilkokuldaydım o zaman ama haırlıyorum.
komşu kapımızı çalıp elinde fincan kahve ister, salça, maydonoz, yok bilmem ne.
hadi çok acil belki anlarım. kocasının dükkanı da apartmanın karşısında.
annemin tuhafına giderdi. bunlar para harcamamak için böyle yaparlar.
onlara normal gelir bu durum. sıkma canını birşey isterlerse yok kalmamış filan dersin.

maşallah bebişine. :nazar:

Yuh ya.Sizi sömürüyolar bir güzel valla.İnsan utanır ya. Ben kimseden bir şey isteyemem istemedim de hemen marketten sipariş veririm yani.Yoksa da yapmam kullanmam.Hele ki küçük altın bir de para istiylarmış yuh yanii.Ben yerinde olsam hiçbiriyle görüşmezdim.Hiç hoşlanmam densiz insanlardan ve yüzsüzlerden hem de hiç. :s:umursamaz:

ya ben de malzemem eksikse ya o yemeği yapmam ya da kocama söylerim işten gelirken şunu şunu al die. ama karşıki komşu diyo benden bişy isterken " şimdi kocama söylesem getirene kadar zaman geçer" ki kocası da zate bir ay sonra falan getiriyor :KK70:
ay bunları da anneme anlatmaya kalkınca hemen beni susturuyo dedikodu yapma diye.
annem bana kalmaya geldiğinde gün vardı oraya gitmiştik. annem mutfağa geçti sigara içmeye arkasında bütn kadınlar peşine gitti koşularım hepsi annemin paketten birer sigara kapmış meğer hepsi içiyormuş ben hiç görmemiştim yanlarında sigara taşımıyorlar annemin bi paket sigarasını da iç etmişlerdi o gün annem zate çok şaşırmıştı ben misafirim bnm malımı iç ettiler diye :)

ya geçen sene nisanda kar yağdı burda. o kadar soğuk oldu kış bi türlü bitmedi nerydeyse ve kaloriferi yakmadı mendeburlar. şimdi de diyorlar geçen senden kömür arttı diye.. eee kıçınıza girsin o kömürler diyesi geliyo adamın..bu sene de artırırlar bu gidişle yaa... bunlar kömür artıracak diye bizim fatura kol böreği gibi geliyor .. biz 2 kişi elektrik faturası 50 küsür geliyo burdaki herkes çoluk çocuk en az 5 kişilik aileler en fazla 38 tl lık fatura gördüm .. kendimden utanıyorum valla çok müsrüfüm çookkk sempatiksalakcinni

canım bizde kayseride ourduk. 4 yıl ilkokuldaydım o zaman ama haırlıyorum.
komşu kapımızı çalıp elinde fincan kahve ister, salça, maydonoz, yok bilmem ne.
hadi çok acil belki anlarım. kocasının dükkanı da apartmanın karşısında.
annemin tuhafına giderdi. bunlar para harcamamak için böyle yaparlar.
onlara normal gelir bu durum. sıkma canını birşey isterlerse yok kalmamış filan dersin.

insanın kapıyı açası gelmiyo zırt pırt.. bi de geçen karşıki teyze bana niye geç açtın demez mi akşam akşam.. diicektim oynaşıyoduk teyze kusura bakma :)

ya ben de malzemem eksikse ya o yemeği yapmam ya da kocama söylerim işten gelirken şunu şunu al die. ama karşıki komşu diyo benden bişy isterken " şimdi kocama söylesem getirene kadar zaman geçer" ki kocası da zate bir ay sonra falan getiriyor :KK70:
ay bunları da anneme anlatmaya kalkınca hemen beni susturuyo dedikodu yapma diye.
annem bana kalmaya geldiğinde gün vardı oraya gitmiştik. annem mutfağa geçti sigara içmeye arkasında bütn kadınlar peşine gitti koşularım hepsi annemin paketten birer sigara kapmış meğer hepsi içiyormuş ben hiç görmemiştim yanlarında sigara taşımıyorlar annemin bi paket sigarasını da iç etmişlerdi o gün annem zate çok şaşırmıştı ben misafirim bnm malımı iç ettiler diye :)

ya geçen sene nisanda kar yağdı burda. o kadar soğuk oldu kış bi türlü bitmedi nerydeyse ve kaloriferi yakmadı mendeburlar. şimdi de diyorlar geçen senden kömür arttı diye.. eee kıçınıza girsin o kömürler diyesi geliyo adamın..bu sene de artırırlar bu gidişle yaa... bunlar kömür artıracak diye bizim fatura kol böreği gibi geliyor .. biz 2 kişi elektrik faturası 50 küsür geliyo burdaki herkes çoluk çocuk en az 5 kişilik aileler en fazla 38 tl lık fatura gördüm .. kendimden utanıyorum valla çok müsrüfüm çookkk sempatiksalakcinni
ah canım şaka gibi yaaa ohaa:) allah sabır versin sana ne diyim. Çocuğun doğunca düşünemiyroum artık bebek bezi fln da isterler orkid niyetine koymak içinkaydirigubbakcemile3 ayy hiç sevmem böyle asalak yaşayan tipleri yaa ne fena :S

insanın kapıyı açası gelmiyo zırt pırt.. bi de geçen karşıki teyze bana niye geç açtın demez mi akşam akşam.. diicektim oynaşıyoduk teyze kusura bakma :)
delikafadulden bunlar o kdr açgözki kocanı istemediklerine dua etyerimseniben

ya bu şeker beni çok mu sinirli yaptı diye düşünüyorum şimdi
ama Allah razı olsun kızlar biraz rahatladım valla size anlatınca yorunlarınızla falan :)
Allahtan mersinde kayınvalidemin yanında doğum yapacam yoksa o lohusa siniriyle komşu katili olabilirim. halimi hatrımı sormaya kapımı çalan yok ama bişy istemek için geliyosunuz uleyyn defolunn kapımdan die savurcam yakında hepsini :KK70:

beni herkes eleştiriyor kimseyle komşuluk yapmıyorum diye ay napım yani olmuyor işte örneği insanlara yüz verince astar istiyorlar nerde bulacaksın öyle seviyeli komşuyu binde bir bulursun ancak hiç kimseyle muatab olmuyorum en iyisi

X