2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

slm kızlar

uzun suredır ugrayamadım valla herkesek gıdalara baslamıs ne guzel

Burcu canım neguzel valla sen hızlı gıtmıssın ben pişmanım baslamadıgıma kızıma ılk defa bugun 3 çay kasıgı elma suyu verdım gec kaldımm yarında muhallebı verıcem 3-4 gun sonrada yogurda baslıcam bakalım ınsallah severek yerde bıraz kılo alır kuzumm

kızlar ılk defa verıcegım ıcın muhallebıyı ve yogurdu nekadar vermelıyım sızceee 2-yada3 çay kasıgı yetermı

selam kızlar
ben bugün kızıma muz vermek istiyorum ilk def vericeyim için nekadar veicem bilemedim nekadar veeeeeemeliyim ban yardımcı olun ne olur:26:

benmasal 1 çay kaşığı ile başlanıyor her gün artırıyorsun sonra 1 öğüne dönüşüyor.

bebişin kaç aylık? muzu sade verirsen kabızlık yapabilir!
1 çay kaşığı ile başlanıyor. hergün artırılıyor.
prop kahvaltının içine koyuyor.

tşk ederim benim ismimde emine.kızım daha 5 buçuk aylık portakal suyuyla karıştırıpta vermeyi düşünüyorum

benmasal, geç kalmış sayılmazsın ki çevremde 4 aylıkken başlayan da oldu 6 ayın bitmesini bekleyen de. ben hala çok az veriyorum sebze çorbasına yeni başaladım yoğurt vermiyorum henüz...

preslavam, portakal suyu için erken daha. yani ben öyle biliyorum...

evet portakal suyu asitli olduğu için erken, yoğurda alıştıysa azar azar yoğurt ile karıştırıp verebilirisn!

ben meyve suyunu önce 2 çay kaşığı ertesi gün 3- 4 çay kaşığı sonrada öğün olarak yediği kadar verdim zaten 7- 8 kaşıktan fazla yemedi muhallebiyide yine 3 çay kaşığıyla başladım ertesi gün 6 yaptım sonra öğün olarak verdim çorbayıda aynı şekilde sadece yoğurt henüz vermedim onada bu hafta sonu başlamayı düşünüyorum

yarın doktorkontrolümüz var. bakalım doktor ne diyecek?
çorbalar başlarsak sabah evde sebzelerini haşlayıp hazırlasam kavanozda eşim iş yerinde yedirse olur mu acaba? birde meyve pürelerini nasıl hazırlayacağım bilmiyorum. eşim kavanoz maması alırım diyor ama benim hazırladığım meyve pürelerini de yese iyi olur. of offffffffff!

olur tabi bende akşamdan yapıyorum dolaba koyuyorum annem sabah yediriyo 2 gün dolapta kalabilirmiş çorba. Meyve pürelerinide ben cam rendede randeleyer hazırlıyodum ama benim kız yemedi bi kaç kere hazır olanlardan aldım onları daha sevdi sanki 5-6 kaşık yiyo en azından

melodi çok zor gerçekten öğle arası eşinin yanına gitme şansın yok mu? yanına alsan meyveyi taze rendelesen? gerçi kavanoz mamaları da gayet güzel. yarısı bitti 1 yaşına gelince bizim yediklerimiziş yiyecekler bu kadar uğraşısı kalmayacak :)

sebze çorbasını hep düdüklüde yaptım da koca tencereyi yıka et her seferinde zor oluyor diye küçük tencerede yapayım dedim de havuçlar pişmek bilmedi, e bizimki acıktı mecbur emzirdim şimdi çorbayı ısıt bir de... havucu rendeleyip de koymak lazım demekki, pirinç yerine irmik koydum her yer battı ocakta :)))

öyle yapayım bende ama ısıtacak ocak yok. sıcak suda ısıtır en azından.
meyveyi bir süre öyle yaparım bende.

evet zor ne yazık ki! öğle aramız yok bizim. yemek saati yemeğini yiyip yerine dönüyorsun. çıkma şansım yok yani. belki meyveyi yanına koyaım orda hazırlar. of benim uğraşmam lazım bunlarla. havucu minik minikte doğrayabilirsin. hepte hazır yemesin evde yapılana da alışsın istiyorum. bakalım bir çare bulucaz.

Bayanlar merhaba,oğlum yaptığım yoğurdu elma veya armut püresiyle yiyiyor,muhallebiyi seviyor,meyve püresini seviyor fakat sebze püresi fiyasko oldu o kadar özendim beğenmedi ya bu çocuk hep tatlı bişi mi yiycek nasıl bu işi onu seviceği hale getirebilirim fikri olan varmı?Şimdiden teşekkürler ve bu ek besin serüveninde herkese başarılar

ben direk bı kaseyle basladım yedıgı kadar verıdm cnm ya :) ayrıca ben hiç meyve suyu vermedim direk rendesiyle başladım pütürlü yesin diye... hala öyle minyon mu senin tavşan :)
püre değil de çorba gibi yaparsan belki sever. ben içine nane katıyorum lezzet veriyor. ayrıca bebe bisküvisi ve bebek ekmeği de deneyebilirsin o da tat veriyor

Evet canım kucucuk benım kızım annesı gıbı olmıcak sanırım dr um da soyluyor uzun ama zayıf bır kız olucak dıyor daha yenı 6 kıloyu zar zor gectık katı gıdalara baslayınca belkı hızla kılo alır tabıı cok hasta oldu kuzum kıloda verdı

demırı op canımm ılk gorusmede onu ısırıcam cok tatlı olmus resımlerıne bakıyorumm

slm kızlar.bugün doktordan geldik.tam 5. ayımız doldu.ek gıdalara başlıcaz.önce meyve püresi,bi hafta sonra sebze çorbası ver.ama yoğurt 6.ayına kadar yasakmış.önceden 700-1000 cc süt içmeleri gerekiyodu peki bu ek gıdalarla dahamı az içmeleri gerekecek?nekadar süt vermem gerekiyor doktora sormayı unuttum?

bizde bugün dr. gittik. kilosu iyi olduğu için 15 gün sonra sebze çorbası ve meyve püresine başlıyoruz. ben meyve püresine başlarım yavaş yavaş.
bizede yoğurt söylemedi.
semelis bende mama veriyorum ama günde ne kadar yiyecek sormayı unuttum.
bizde 1 öğün çorba 1 öğün meyve püresi verdi.
mantıken şöyle düşündüm öğlen çorba ikindi meyve püresi. yani 2 sefer yediği mama eksik olacak. 700-900 arası yer. aslında illa hergün 1000 gram yicek diye bişey yok. kendi ne kadar istiyorsa o kadar yiyor. bazen 1000 gr. geçiyor bazen 800 de kalıyor. çok fazla mama yememesi daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…