• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

bizim ek gıda serüvenimize ara veriliyor :( cerenin reflüsü var 1 yaşında geçer demişti doktor gün geçtikçe azalacağına artıyor kusmaları ek gıdalara başladıktan sonra çok huzursuzlandı sürekli kusmaya başladı kusmakta zorlandı falan offfffffffffffff bıktım artık bu muhabbetn reflüsüde geldi beni buldu Allahım beterinden korusun ama çocuğumu sürekli böyle görmek çok yıprattı beni :( kahvaltıya başlayacaktık bizde baraysın kahvaltı tarifi güzelmiş bunu yazım er geç alışırız herhalde kolay gelsin kızlar inşallah zorlanmaz bebişler

Ben 50 tane kitAP okudum, 50 internet sitesinde gördüm, 50 doktordan işittim ki her biri bambaşka şeyler söylüyor bu doktorların, birinin yasak dediğine biri tamam diyor fln. O yüzden kimseyi iplemiyorum ben kafama göre başladım, aklıma yatanı yediriyorum. Hiç kimse de umrumda değil o yüzden. Size tavsiyem püreyle, meyve suyuyla başlamayın; katı parçalı bişilerle başlayın, tek diyeceğim odur yani.

kesinlikle öyle doktor bana liste vermiş okudukça kafam karışıyor ben meyve suyunu 1 kaşık verdim sonra üfff yeter dedim kafama göre takıldım daha iyi oldu :)

bizim ek gıda serüvenimize ara veriliyor :( cerenin reflüsü var 1 yaşında geçer demişti doktor gün geçtikçe azalacağına artıyor kusmaları ek gıdalara başladıktan sonra çok huzursuzlandı sürekli kusmaya başladı kusmakta zorlandı falan offfffffffffffff bıktım artık bu muhabbetn reflüsüde geldi beni buldu Allahım beterinden korusun ama çocuğumu sürekli böyle görmek çok yıprattı beni :( kahvaltıya başlayacaktık bizde baraysın kahvaltı tarifi güzelmiş bunu yazım er geç alışırız herhalde kolay gelsin kızlar inşallah zorlanmaz bebişler

off kardelen geçmiş olsun ya..hepsi ayrı işte kimi alerji kimi reflü kimi bronşit kimi gazlı...hepsinin çaresi var isyan etme....kuzeniminde öyleydi fışkırarak kusuyordu hep...hatta bebkken mide filmi falan çekildi...şimdi acayip karizmatik bir delikanlı oldu...annesi kimbilir ne çekti ozaman ama unuttu hepsini....

Yeni kahvaltımız:
İçinde kuru kayısı haşladığım sudan 100 cc
7 tane bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1 cay kasıgı pekmez
2 cay kasıgı yumurta sarısı
1/4 yerli muz

Şimdi ben bunu yedirmeye gidiyorum saat 8.30 kahvaltı vaktimiz :)

selam kızlar ben hiç yoğurt vermedim kızıma artık veriyim diyorum ama neyle yapıcağımı bilmiyorum siz neyle yapıyosunuz bi klaç yerde inek sütü bi kaç yerdede mamayla diye okudum hangisini yapsam acaba bide taze inek sütümü yoksa pastörize sütlerdenmi? yapılıyor

geçmiş olsun arkadaşım inşallah tez zamanda düzelir bebişin

selam kızlar ben hiç yoğurt vermedim kızıma artık veriyim diyorum ama neyle yapıcağımı bilmiyorum siz neyle yapıyosunuz bi klaç yerde inek sütü bi kaç yerdede mamayla diye okudum hangisini yapsam acaba bide taze inek sütümü yoksa pastörize sütlerdenmi? yapılıyor

tabi ki pastörize ama günlük inek sütüyle yapılıyor. mamayla da yapılıo ama tadı kotu ıyyy. hazır babymix verıyorum ben ugrasmıyorum artık.

Yeni kahvaltımız:
İçinde kuru kayısı haşladığım sudan 100 cc
7 tane bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1 cay kasıgı pekmez
2 cay kasıgı yumurta sarısı
1/4 yerli muz

Şimdi ben bunu yedirmeye gidiyorum saat 8.30 kahvaltı vaktimiz :)

afiyet olsun Demir'e. canım kuru kayısıyı kaç tane haşlıyorsun. suyun miktarı var mı? göz kararı mı yapıyorsun. içine kayısı koyuyor musun?
yumurta için erken değil mi? aslında senin yaptığın mantıklı. katı besinlere erken alışmaları iyi olur.

çok geçmiş olsun canım. en kısa zamanda iyileşir inşallah.

Demir'in en sevdiği çorba:
1/5 kabak
Yarım havuç
Yarım patates
Yarm tavuk göğsü
1 yemek kaşığı bulgur
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo su

canım yapılışını tarif eder misin?

geçmiş olsun canım, biz de de var ve bu yüzden dr ek gıda verdi bize. özellikle gece emip kusmasın diye şu muhallebi kıvamındaki ek gıdadan veriyoruz. süt sıvı olduğu için kolay kusuyor çünkü. tabi senin dr.un da bildiği birsey vardır ki öyle demiştir.
tabi ki pastörize ama günlük inek sütüyle yapılıyor. mamayla da yapılıo ama tadı kotu ıyyy. hazır babymix verıyorum ben ugrasmıyorum artık.
babymix için dr ver mi dedi burcu? 6+ yazıyor ya üstünde merak ettim. günlük pastörizeden de çok denedim olmadı normal pastöriizeden yapıyorum hep ama katkı maddesi vs boldur tabi onda.

afiyet olsun Demir'e. canım kuru kayısıyı kaç tane haşlıyorsun. suyun miktarı var mı? göz kararı mı yapıyorsun. içine kayısı koyuyor musun?
yumurta için erken değil mi? aslında senin yaptığın mantıklı. katı besinlere erken alışmaları iyi olur.

çok geçmiş olsun canım. en kısa zamanda iyileşir inşallah.

canım yapılışını tarif eder misin?
10 kayısıyı bi kilo suda haşlıyorum yaklaşık. Arada kabız olduğunda kayısısını da yediriyorum, her gün vermiyorum cıvık mıçıyo bu sefer üst baş batıyo. Valla yumurta ıcın de erken degıl bence, 25 haftalık olduk biz 1 hafta sonra 6. ayımız bitiyo. Yarım yumurta sarısı koyuyorum şu an, tüm vermeye başlıcam yakında. Çorbanın tarifinde bişi yok ki, hepsini haşlıyorum, belnderdan geçiriyorum, tadına bakıyorum pişmişse pişmiştir. Arada nane ve kekik bile koyuyorum tat veriyo güzel oluyo :)
geçmiş olsun canım, biz de de var ve bu yüzden dr ek gıda verdi bize. özellikle gece emip kusmasın diye şu muhallebi kıvamındaki ek gıdadan veriyoruz. süt sıvı olduğu için kolay kusuyor çünkü. tabi senin dr.un da bildiği birsey vardır ki öyle demiştir.

babymix için dr ver mi dedi burcu? 6+ yazıyor ya üstünde merak ettim. günlük pastörizeden de çok denedim olmadı normal pastöriizeden yapıyorum hep ama katkı maddesi vs boldur tabi onda.
başkalarının doktoru demiş bn de veriyorum, kendı doktorumuzu dınlemedıgım ıcın farkmıyo bana :)

ek gıdaya geçiyoruz da merak ediyorum bizim süt ne olacak acaba? açıkçası ben çok az ek gıda verdiğim halde göğüslerim şişiyor emsin diye uğraşıyorum ama doyuyor ve daha fazla emmiyor. hey allahım benim de tersine, gitgide arttı sütüm, en başta bu kadar bol gelseydi ya mama vermeseydim...
ek gıdanın bana bir tek avantajı gece daha uzun süre uyuyor ben de dinlenmiş oluyorum :)

propcum sağol canım. peynirle yumurta aynı anda verilmiyor biliyordum.
dr. ne diyecek bakalım bende kafama göre takılırım.

canım ben keci sutu aldım onunla yapıyoruz daha1 defa yaptık.dun ilk kez yedirdim.kay süt diye bi markanın var keçi sütü.devam sutuyle yapmaktansa daha ıyıdırr

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ´´100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı´´ diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ´´Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir´´ dedi.

Son düzenleme:

şu şişede olanları diyosun dimi inşallah bizim burda vardır onlardan bi araştırıyım bakalım

canım ben keci sutu aldım onunla yapıyoruz daha1 defa yaptık.dun ilk kez yedirdim.kay süt diye bi markanın var keçi sütü.devam sutuyle yapmaktansa daha ıyıdırr

Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ´´100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı´´ diye konuştu.

Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.

Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ´´Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir´´ dedi.

ben bizim markette bi ara keçi sütü görmüştüm canım çok bi deniyim ondan bakalım çok sağol bilgi için baya yararlı gibi keçi sütü bi deniyim bakalım becerebilecekmiyim daha önce hiç mayalamadım ne kadar süte ne kadar yoğurt koyucam onuda yazarsanız çok sevinirim

canım ben doktoruma sordum hiç kasılmaya gerek yok bebek yoğutlarından ver gayet sağlıklı hijyenik dedi babymix biraz ekşi gibi danonenin tadı güzel doktorum pek bir rahat :)) kavanoz mamalarınında ayına uygun olanlarından ver dedi

aslında banada öyle demişti reflü maması kullanıyoruz biz maddi anlamda çok yıpratıyor doktorda ek gısaya başlayalım artık rahat edersin hem kusmaz hemde çok külfetli olmaz dedi ama ek gıda verdikten sonra huysuzluğu ağlamaları çok arttı nedenini yine mideye bağlıyor birde böyle denicez bir süre daha sadece mamaya devam zaten ek gıda olayını nasıl yapcaz bilmiyorum hala düzenli bir uykumuz yok gece 2_3 ten önce yatmıyor buna bağlı olarak kahvaltı saati öğlesi ikindi öğünü karmakarışık oluyor bir an önce düzeliriz umarım

canım ben doktoruma sordum hiç kasılmaya gerek yok bebek yoğutlarından ver gayet sağlıklı hijyenik dedi babymix biraz ekşi gibi danonenin tadı güzel doktorum pek bir rahat :)) kavanoz mamalarınında ayına uygun olanlarından ver dedi

oh ne güzel bi dr valla ben hep burdan evde yapın daha sağlıklı hazır çorbalar falan kullanmayın diyolar oyüzden cesaret edemedim hazır vermeye ama meyve püreleri veriyorum kavonazdakilerden

Back