• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

Ben yoğurt veriyorum ..İki gün yediriyorum .Günaşırı yapıyorum anlayacağınız..Yalnız inek sütüyle yapıyorum,mamayla yapamadım bir türlü..
Sütü kaynatıyorum,taşmak üzereyken alıyorum ocaktan.Ilıdığında mayalıyorum yani çok ta ılık değil ,elimin dayanabileceği bir sıcaklık..Hatta yazar pek çok sitede;7 ye kadar sayın diye:) yarım litre süte bir tatlı kaşığı kadar yoğurtla mayalıyorum..Önce yoğurdu sütle sulandırıyorum,sonra da kalan süte ekleyip hafifçe karıştırıyorum..İyice sarıyorum..3,4 saate mis gibi oluyor..hemen dolaba koyuyorum

Kızım çok seviyor,oğlumsa ehh işte:(Meyveyle tatlandırınca yedi bayıla bayıla

merhabalar;
bizde ek gıdaya başladık.
Sabah kahvaltısı olarak;
60 ml mamanın içine yarım muz, yarım elma, az tuzu alınmış peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, çok az ekmek içini karıştırarak veriyorum
bunu tek seferde yiyemiyor o yüzden bugün 30 ml mamaya yapacam.
öğlen yoğurta elma yada armut karıştırıp veriyorum
akşamları az kıymalı tarhana yada yoğurt çorbası
bazen aralarda muhallebi yada püre veriyorum

merhabalar;
Sabah kahvaltısı olarak;
60 ml mamanın içine yarım muz, yarım elma, az tuzu alınmış peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, çok az ekmek içini karıştırarak veriyorum

arkadaşım bu listeyi sana doktormu verdi sen kendinmi bi yerden aldın bide oğluşun kasım doğumlu sanırım 6. aydan önce kıyma verilmez diye duymuştum da oyüzden sormak istedim sakıncası olmasın bebişe bunlar tabi karar senin ben sadece söylemek istedim

Son düzenleme:
arkadaşım bu listeyi sana doktormu verdi sen kendinmi bi yerden aldın bide oğluşun kasım doğumlu sanırım 6. aydan önce kıyma verilmez diye duymuştum da oyüzden sormak istedim sakıncası olmasın bebişe bunlar tabi karar senin ben sadece söylemek istedim

tabi ki sorabilirsin canım
drum yazdı bana bu listeyi ona göre uyguluyorum
kıyma da demir ilacı kullanmayı önermediği için vermemi söyledi
biz 5,5 aylık olduk canım o yüzden sakınca görmedi sanırım

merhabalar;
Sabah kahvaltısı olarak;

çorbaları nasıl yapıyorsun cnm tarif verirmisin marketlerde satılan ev tarhanasından mı alıyosun

:79:
tabi ki sorabilirsin canım
drum yazdı bana bu listeyi ona göre uyguluyorum
kıyma da demir ilacı kullanmayı önermediği için vermemi söyledi
biz 5,5 aylık olduk canım o yüzden sakınca görmedi sanırım

anladım canım demek demir ilacı kullanmıyosunuz bize verdi dr ama hala başlamadım bende korkuyorum kabız olmasından bi kaç gün deniycem bakalım olmassa bende doktora danışarak başlarım kıymaya bizde 5 aylık olduk çok şükür

muz ve portakal verenleriniz olmuş. ben 6. aydan önce verilmez diye biliyorum ama kıyma bile veriliyormuş.
bize dr. 5. ayda başalyın dedi ama ben elma suyu vermeye başladım. dün 5 çay kaşığı yemiş ama sanırım yediği elmayı sevmedi. başka alıp vermek lazım. haftasonu havuç suyu vermeyi düşünüyorum. 1 hafta da havuç suyu vericem sonra püresiyle beraber veririm. zaten 5 ayını doldurunca dr.un tavsiye ettiği şeyleri veririm.

biz de 3 haftadır çok guzel yıyoruz. mılupanın sutlu pırınclı maması, gece tahılları karısımı maması, kavanoz sebze meyve karısımları, evde meyve purelerı, yogurt, sebze puresi yıyo. bugun ıtıbarıyle kahvaltıya basladık baraysın tarıfıyle tamamen onu da hüpletti, doktora danıstım tabı daha once okey verdı. peynırı lıghht alıyoruz, kecıboynuzu pekmezı verıorum, haftaya yumurta sarısı katmaya baslıcam kahvaltıya. doktor henuz unlu corbalara gecme dedı ama

afiyet olsun demir paşama:))))
bende haftaya yumurtaya başlayacam burcu bakalım onu yiyecek mi oğluşum:53:
kaşık maması dün yine gaz yaptı bizde :50:

afiyet olsun demir paşama:))))
bende haftaya yumurtaya başlayacam burcu bakalım onu yiyecek mi oğluşum:53:
kaşık maması dün yine gaz yaptı bizde :50:

hangı kaşık maması gaz yaptı cnm, hangisi? demir de kabızımsı mıçtı biraz önce, ama normal yani alışcak sindirim sistemleri eninde sonunda daha çok yeni bizim.. sade meyve yıyodu, kahvaltı yapmaya basladı sıpa :D

selam bende bugün elma suyula başlamayı düşünüyorum ama bişey sormak istiyorum bi kaç yerde elmayı haşlayın diye okudum haşlayıpmı rendeden geçiricez yoksa çiğdenmi ve ilk ne kadar verdiniz?

slm sanırım senınle bebişlerimiz aynı gunde dogmus.benımde kızım varr.:emir_bebek:

biz de 3 haftadır çok guzel yıyoruz. mılupanın sutlu pırınclı maması, gece tahılları karısımı maması, kavanoz sebze meyve karısımları, evde meyve purelerı, yogurt, sebze puresi yıyo. bugun ıtıbarıyle kahvaltıya basladık baraysın tarıfıyle tamamen onu da hüpletti, doktora danıstım tabı daha once okey verdı. peynırı lıghht alıyoruz, kecıboynuzu pekmezı verıorum, haftaya yumurta sarısı katmaya baslıcam kahvaltıya. doktor henuz unlu corbalara gecme dedı ama

Kız burcu ne hızlı gitmişiniz ,emiyomu bu arada peki?Maşallah kuzuya..

Ben de kahvaltıya başlıycam artık..Biberon mamasını istemiyolar artık.kaşık mamasından da bıktılar,özellikle Duru..Kahvaltılarına tahıllı mamayı ekliycem sanırım,yemiyor duru sade olarak...Kıyma da 2 hafta sonra vermeye başlıycam..5,5 ay doldu maşallah bize:nazar::nazar:

slm sanırım senınle bebişlerimiz aynı gunde dogmus.benımde kızım varr.:emir_bebek:

selam canım 3 kasım doğumlu benim kızım seninde takviminden anladığım kadarıyla aynı gün doğmuşlar:34: emiyomu senin fıstık benimki emmiyo ek gıdalarada başladık biz 1 ay oldu nerdeyse siz başladınızmı?

maşallah oğluşuna herşeyi yiyiyo ne güzel biz çok zorlanıyoruz değişik şeyler yerken afiyet şeker olsun

ben hemen hemen bütün sebzeleri verdim sadece havuç patates olunca yemiyor bebişim kabak pırsa brokli ıspanak hepsini denedim hiç problem yaşamadım cnm dr deneyebilirsin dedi bilemiyorum:44::44:

bende verdim kabak havuç patates ıspanak zorla yiyiyo ama oyalaya oyalaya yediriyom çok şükür bide bşey sorucam arkadaşlar sebzeleri süzdükten sonrada kaynatıyomusunuz ocakta ben direk süzüp veriyorum yanlışmı yapıyorum acaba

:
merhaba bende 11 kasım 2010 da doğum yaptım bir kızım var fakat sütüm yetmiyor doktorumun tavsiyesiyle mamaya başladım fakat bir türlü yemiyor birkaçtane mama denedim yinede yararı yok bendemi ek gıdaya başlasam aceba...Siz doktorun tavsiyesiylemi başladınız ek gıdaya yoksa kendinizmi veriyosunuz bana yardımcı olurmusunuz çok çaresiz kaldım:59:

mrb bende 11 kasım 2010 da kızım deniz i dünyaya getirdim. ben en son aşıda hemşireye sordum ek gıdayı ve yavaştan başlayabileceğimi söyledi.bende meyve püresile başladım elma ile arkasından kendi yaptıgım yoğrtu vermeye başladım ve artık sebze çorbası bile içiriyorum patates havuç içine irmik veya pirinç koyarak sende başlayabilirsin en azından mamadan daha sağlıklı olacağı kanısındayım ben hiç mama vermedim şimdiye kadar inş yardımcı olabilmişimdir:61:

selam canım 3 kasım doğumlu benim kızım seninde takviminden anladığım kadarıyla aynı gün doğmuşlar:34: emiyomu senin fıstık benimki emmiyo ek gıdalarada başladık biz 1 ay oldu nerdeyse siz başladınızmı?

emiyor canım bende tadımlık basladım.sen nerede yasıyosun kızının adı ne??aynı gun ve kız olunca merak ettim.kolay gelsin sana canımmm
ben bursa da yasıyorumm

Son düzenleme:
Back