• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

slm arkadaşlar 10 kasımda oğlum oldu artık 5 ayımız doldu daha ek gıdaya geçmedim geç kaldım mı acaba

slm arkadaşlar 10 kasımda oğlum oldu artık 5 ayımız doldu daha ek gıdaya geçmedim geç kaldım mı acaba

canım benimde 22 kasımda kızım oldu
bende aynısını düşünüyorum.okuyorum herkes tadımlıkları gecip çorbalar kahvaltılar...maasallah bebişlere..acaba büyüdükce dahamı zor alışırlar? ayın 22 sindde randevumuz var.bakalım baslatacakmı doktorumuz

bende elma suyu verdim geçen hafta 5 çay kaşığına çıkınca sevmemiş ve öğürmüş. bende vermedim bu hafta. haftaya dr. kontrolümüz var bakalım ne diyecek. sadece tatması için elma ve havuç suyu verebilirsiniz bir zararı olmaz. daha püre bile vermedim ben.

emiyor canım bende tadımlık basladım.sen nerede yasıyosun kızının adı ne??aynı gun ve kız olunca merak ettim.kolay gelsin sana canımmm
ben bursa da yasıyorumm

ah ne güzel canım benim cimcimem hiç emmedi. İstanbulda yaşıyorum ben kızımın adıda zeynep su senin fıstığın adı ne? benim ufaklık meyve püresinide beğenmedi hiç istemiyo atıyo diliyle ama pirinç unu ve çorbayı zorlada olsa yiyiyo :) kaç kilo senin bebiş

bende elma suyu verdim geçen hafta 5 çay kaşığına çıkınca sevmemiş ve öğürmüş. bende vermedim bu hafta. haftaya dr. kontrolümüz var bakalım ne diyecek. sadece tatması için elma ve havuç suyu verebilirsiniz bir zararı olmaz. daha püre bile vermedim ben.

benimke her verdiğimde öğürüyo canım ne elma ne armut hiç birini sevmedi veremiyorum bi türlü

ah ne güzel canım benim cimcimem hiç emmedi. İstanbulda yaşıyorum ben kızımın adıda zeynep su senin fıstığın adı ne? benim ufaklık meyve püresinide beğenmedi hiç istemiyo atıyo diliyle ama pirinç unu ve çorbayı zorlada olsa yiyiyo :) kaç kilo senin bebiş

dogdugundan beri mi emmedi yanı??
derin benım kızımın ismi.ben gecende havuc ve elma puresi vermiştim cok az ama yemıstı.
3000 gr dogmustu simdi 7200 gr geliyor.normal sanırım kılomuz sismanda degılız zayıfta..senınkı nasıllll

Son düzenleme:
dogdugundan beri mi emmedi yanı??
derin benım kızımın ismi.ben gecende havuc ve elma puresi vermiştim cok az ama yemıstı.
3000 gr dogmustu simdi 7200 gr geliyor.normal sanırım kılomuz sismanda degılız zayıfta..senınkı nasıllll

evet canım hiç emmedi ben 3 ay boyunca sağarak sütümü verdm ama sonra zor olmaya başladı mamaya başladım mecburen şimdi arada bi canı isterse emiyo 1-2 dakka oda.
Benim kızımda 2920 gr doğdu 7000 gr dı geçen hafta herhalde iyidir diye düşünüyorum bende kilosu seninkide gayet iyi aşağı yukarı aynı zaten

benimke her verdiğimde öğürüyo canım ne elma ne armut hiç birini sevmedi veremiyorum bi türlü

kavanoz mamalarından dene istersen. havuç elma karışımı var belki öyle sever.
kaşık maması var pirinçli deneyebilirsin. zaten ek besine geçişte zorlanmamız normal. istemeyince 1-2 gün ara verip yeniden denemek lazım.

kavanoz mamalarından dene istersen. havuç elma karışımı var belki öyle sever.
kaşık maması var pirinçli deneyebilirsin. zaten ek besine geçişte zorlanmamız normal. istemeyince 1-2 gün ara verip yeniden denemek lazım.

kavanoz mamasıda denemeye başlıycam bakalım beğenicekmi küçük hanım pirinç ununu yiyo çok şükür çorbayıda azda olsa yiyiyo inşallah iştahlı bi bebek olur

canım benimde 22 kasımda kızım oldu
bende aynısını düşünüyorum.okuyorum herkes tadımlıkları gecip çorbalar kahvaltılar...maasallah bebişlere..acaba büyüdükce dahamı zor alışırlar? ayın 22 sindde randevumuz var.bakalım baslatacakmı doktorumuz

slm ek gıdada ilk ne vericemne yapıcam hiç bilmiyom iyice kafama takmaya başladım zor bi döneme giriyoz galiba.bugünde alnında başının içine doğru kızarıklar oldu sıcaktan olabilir mi acaba

Ben 50 tane kitAP okudum, 50 internet sitesinde gördüm, 50 doktordan işittim ki her biri bambaşka şeyler söylüyor bu doktorların, birinin yasak dediğine biri tamam diyor fln. O yüzden kimseyi iplemiyorum ben kafama göre başladım, aklıma yatanı yediriyorum. Hiç kimse de umrumda değil o yüzden. Size tavsiyem püreyle, meyve suyuyla başlamayın; katı parçalı bişilerle başlayın, tek diyeceğim odur yani.

kızlar bebişlerinize nasıl çorbalar yapıyorsunuz bana ttarif verirmisiniz:61:

ben yarım patates yarım havuç ve 1 kaşık pirinç yada 1 kaşık irmikle başladım bunları haşlayıp ezip verdim

şimdide içine bunların yanına yarım kabak bi kaç tane ıspanak atıyorum yine ezip veriyorum bazen yiyiyo bazen yemiyo ogünkü keyfine göre değişiyo anlıycağın

ben bugün ilk kez çorba yaptım oğluma daha önce bebelac vermiştim.patates pirinç havuç karnıbahar çok çok az tavuk su hep birlikte haşladım blender dan geçirdim.oğluşa verdim ancak hiç beğenmedi,lezzetini değiştirsin diye toz nane ekledim genede çok sevmedi ama az da olsa yedi.çok düzenli ve sürekli ek gıda vermiyorum bi gün verdiğim şeyi diğer gümn hiç vermeyebiliyorum mesela,hala ne zaman isterse emziriyorum çünkü.
bu arada çorbayı fazla yapınca baya arttı bende içine sarımsak rendeledim tuz ve yine nane koydum bizde afiyetle içtik:D

ben ogluma daha corba pisirmedim size özendim bende yapicam insallah sever yavrum:69:

benim ogluşumda 22 kasım dogumlu ben sütüm olmadıgı için sadece 1 ay emzirdim mama yediği için ek gıdaya erken geçtik yogurt meyva püresi yiyor ama sebzeyi yediremedim şimdi bogazı kızarmış ilaç kullanıyoruz muhallebi pirinç unu dışında birşey yediremiyorum acıyor bogazı sanırım tavsiyeleriniz varmı...hangi çorbaları yapabilirim

Ben 50 tane kitAP okudum, 50 internet sitesinde gördüm, 50 doktordan işittim ki her biri bambaşka şeyler söylüyor bu doktorların, birinin yasak dediğine biri tamam diyor fln. O yüzden kimseyi iplemiyorum ben kafama göre başladım, aklıma yatanı yediriyorum. Hiç kimse de umrumda değil o yüzden. Size tavsiyem püreyle, meyve suyuyla başlamayın; katı parçalı bişilerle başlayın, tek diyeceğim odur yani.

sana katılıyorum herkes başka sey söylüyor. bence de bebek neyi ne zaman yiyeceğini belirliyor zaten. katı parçalıyla başlayın derken sonra pütürlü seyleri yememe ihtimalinden dolayı söylüyorsun sanırım, bu cidden anneleri zorlayan bir durum. neyseki biz sorun yasamadık :nazar:

meyve suyu, püresi, sebze çorbası, püresi ve hazır ek gıda verdim ben ama babası yoğurt için illa 6 ay dolsun diye bekletiyor beni :S

ben de düzenli veremiyorum hiçbirseyi çünkü ne zaman uyur uyanır, emer belli olmuyor. sadece sütlü piriçli hazır ek gıdayı gece veriyoruz ki saat başı kalkıp emmesin diye :)

Back