ben ogluma daha corba pisirmedim size özendim bende yapicam insallah sever yavrum
canım bende daha corba pirmemiştim senin gibi bende özendim bugün yaptımveee cok sükür beğenerek yedi kuzucum
Ben 50 tane kitAP okudum, 50 internet sitesinde gördüm, 50 doktordan işittim ki her biri bambaşka şeyler söylüyor bu doktorların, birinin yasak dediğine biri tamam diyor fln. O yüzden kimseyi iplemiyorum ben kafama göre başladım, aklıma yatanı yediriyorum. Hiç kimse de umrumda değil o yüzden. Size tavsiyem püreyle, meyve suyuyla başlamayın; katı parçalı bişilerle başlayın, tek diyeceğim odur yani.
bizim ek gıda serüvenimize ara veriliyorcerenin reflüsü var 1 yaşında geçer demişti doktor gün geçtikçe azalacağına artıyor kusmaları ek gıdalara başladıktan sonra çok huzursuzlandı sürekli kusmaya başladı kusmakta zorlandı falan offfffffffffffff bıktım artık bu muhabbetn reflüsüde geldi beni buldu Allahım beterinden korusun ama çocuğumu sürekli böyle görmek çok yıprattı beni kahvaltıya başlayacaktık bizde baraysın kahvaltı tarifi güzelmiş bunu yazım er geç alışırız herhalde kolay gelsin kızlar inşallah zorlanmaz bebişler
bizim ek gıda serüvenimize ara veriliyorcerenin reflüsü var 1 yaşında geçer demişti doktor gün geçtikçe azalacağına artıyor kusmaları ek gıdalara başladıktan sonra çok huzursuzlandı sürekli kusmaya başladı kusmakta zorlandı falan offfffffffffffff bıktım artık bu muhabbetn reflüsüde geldi beni buldu Allahım beterinden korusun ama çocuğumu sürekli böyle görmek çok yıprattı beni kahvaltıya başlayacaktık bizde baraysın kahvaltı tarifi güzelmiş bunu yazım er geç alışırız herhalde kolay gelsin kızlar inşallah zorlanmaz bebişler
selam kızlar ben hiç yoğurt vermedim kızıma artık veriyim diyorum ama neyle yapıcağımı bilmiyorum siz neyle yapıyosunuz bi klaç yerde inek sütü bi kaç yerdede mamayla diye okudum hangisini yapsam acaba bide taze inek sütümü yoksa pastörize sütlerdenmi? yapılıyor
Yeni kahvaltımız:
İçinde kuru kayısı haşladığım sudan 100 cc
7 tane bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1 cay kasıgı pekmez
2 cay kasıgı yumurta sarısı
1/4 yerli muz
Şimdi ben bunu yedirmeye gidiyorum saat 8.30 kahvaltı vaktimiz :)
Demir'in en sevdiği çorba:
1/5 kabak
Yarım havuç
Yarım patates
Yarm tavuk göğsü
1 yemek kaşığı bulgur
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo su
geçmiş olsun canım, biz de de var ve bu yüzden dr ek gıda verdi bize. özellikle gece emip kusmasın diye şu muhallebi kıvamındaki ek gıdadan veriyoruz. süt sıvı olduğu için kolay kusuyor çünkü. tabi senin dr.un da bildiği birsey vardır ki öyle demiştir.bizim ek gıda serüvenimize ara veriliyorcerenin reflüsü var 1 yaşında geçer demişti doktor gün geçtikçe azalacağına artıyor kusmaları ek gıdalara başladıktan sonra çok huzursuzlandı sürekli kusmaya başladı kusmakta zorlandı falan offfffffffffffff bıktım artık bu muhabbetn reflüsüde geldi beni buldu Allahım beterinden korusun ama çocuğumu sürekli böyle görmek çok yıprattı beni kahvaltıya başlayacaktık bizde baraysın kahvaltı tarifi güzelmiş bunu yazım er geç alışırız herhalde kolay gelsin kızlar inşallah zorlanmaz bebişler
babymix için dr ver mi dedi burcu? 6+ yazıyor ya üstünde merak ettim. günlük pastörizeden de çok denedim olmadı normal pastöriizeden yapıyorum hep ama katkı maddesi vs boldur tabi onda.tabi ki pastörize ama günlük inek sütüyle yapılıyor. mamayla da yapılıo ama tadı kotu ıyyy. hazır babymix verıyorum ben ugrasmıyorum artık.
10 kayısıyı bi kilo suda haşlıyorum yaklaşık. Arada kabız olduğunda kayısısını da yediriyorum, her gün vermiyorum cıvık mıçıyo bu sefer üst baş batıyo. Valla yumurta ıcın de erken degıl bence, 25 haftalık olduk biz 1 hafta sonra 6. ayımız bitiyo. Yarım yumurta sarısı koyuyorum şu an, tüm vermeye başlıcam yakında. Çorbanın tarifinde bişi yok ki, hepsini haşlıyorum, belnderdan geçiriyorum, tadına bakıyorum pişmişse pişmiştir. Arada nane ve kekik bile koyuyorum tat veriyo güzel oluyo :)afiyet olsun Demir'e. canım kuru kayısıyı kaç tane haşlıyorsun. suyun miktarı var mı? göz kararı mı yapıyorsun. içine kayısı koyuyor musun?
yumurta için erken değil mi? aslında senin yaptığın mantıklı. katı besinlere erken alışmaları iyi olur.
çok geçmiş olsun canım. en kısa zamanda iyileşir inşallah.
canım yapılışını tarif eder misin?
başkalarının doktoru demiş bn de veriyorum, kendı doktorumuzu dınlemedıgım ıcın farkmıyo bana :)geçmiş olsun canım, biz de de var ve bu yüzden dr ek gıda verdi bize. özellikle gece emip kusmasın diye şu muhallebi kıvamındaki ek gıdadan veriyoruz. süt sıvı olduğu için kolay kusuyor çünkü. tabi senin dr.un da bildiği birsey vardır ki öyle demiştir.
babymix için dr ver mi dedi burcu? 6+ yazıyor ya üstünde merak ettim. günlük pastörizeden de çok denedim olmadı normal pastöriizeden yapıyorum hep ama katkı maddesi vs boldur tabi onda.
selam kızlar ben hiç yoğurt vermedim kızıma artık veriyim diyorum ama neyle yapıcağımı bilmiyorum siz neyle yapıyosunuz bi klaç yerde inek sütü bi kaç yerdede mamayla diye okudum hangisini yapsam acaba bide taze inek sütümü yoksa pastörize sütlerdenmi? yapılıyor
tabi ki pastörize ama günlük inek sütüyle yapılıyor. mamayla da yapılıo ama tadı kotu ıyyy. hazır babymix verıyorum ben ugrasmıyorum artık.
canım ben keci sutu aldım onunla yapıyoruz daha1 defa yaptık.dun ilk kez yedirdim.kay süt diye bi markanın var keçi sütü.devam sutuyle yapmaktansa daha ıyıdırr
Keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ´´100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligram. Bu şu demek: Keçi sütü, diş ve kemik gelişimi için iyi bir kalsiyum kaynağı´´ diye konuştu.
Coşkun, keçi sütünün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından da anne sütüne yakın olduğunu bildirdi.
Hiçbir gıda maddesinin tek başına insanı besleyecek güçte olmadığını vurgulayan Coşkun, ´´Ancak yeni doğan bebek, anne sütü alamadığı ve çocukluk gelişimi dönemlerinde ihtiyaç duyacağı bazı besin elementlerini rahatça keçi sütünden alabilir´´ dedi.
geçmiş olsun canım, biz de de var ve bu yüzden dr ek gıda verdi bize. özellikle gece emip kusmasın diye şu muhallebi kıvamındaki ek gıdadan veriyoruz. süt sıvı olduğu için kolay kusuyor çünkü. tabi senin dr.un da bildiği birsey vardır ki öyle demiştir.
aslında banada öyle demişti reflü maması kullanıyoruz biz maddi anlamda çok yıpratıyor doktorda ek gısaya başlayalım artık rahat edersin hem kusmaz hemde çok külfetli olmaz dedi ama ek gıda verdikten sonra huysuzluğu ağlamaları çok arttı nedenini yine mideye bağlıyor birde böyle denicez bir süre daha sadece mamaya devam zaten ek gıda olayını nasıl yapcaz bilmiyorum hala düzenli bir uykumuz yok gece 2_3 ten önce yatmıyor buna bağlı olarak kahvaltı saati öğlesi ikindi öğünü karmakarışık oluyor bir an önce düzeliriz umarım
canım ben doktoruma sordum hiç kasılmaya gerek yok bebek yoğutlarından ver gayet sağlıklı hijyenik dedi babymix biraz ekşi gibi danonenin tadı güzel doktorum pek bir rahat :)) kavanoz mamalarınında ayına uygun olanlarından ver dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?