süt alerjisi ve çoklu besin alerjisi varmış oğlumun....doktor hiç birşey vermedi ekstra..sadece rapor çıkartıkk bir mama alıyoruz epey pahalı bişey...onu yesin istiyorum içinde çok vitamin mineral ne arasan var...ama tadı iğrenç...e zaten kaşığıda reddediyor...nasıl vericem bilemeddim...sanki onu yerse daha iyiymiş gibi geliyor..yani ben kendimi iyi hissediyorum...
kaksı mukuslanıyor ve kan geliyor yediği zaman..gerçi ona süt yoğurt peynir vermedim...ben yediğimde sütümden geçti...
ceviz veridm ben..onu yesin bari...çünkü doktor balıkda önermedi sanırım alerjisinden...
zor ama 1 yaşına gelince bazı şeyler değişebilir daha ayrıntılı tahlil yaptırısınız. kilosu, boyu, sağlığı normalse bence üzme kendini alerji çağın hastalığı malesef. hem 1 yaşına gelince yiyebileceği şeyler de artacak az kaldı merak etme. dr.a sor bakalım her öğünde azcık o özel mamadan hazırlasan normal menüsüne ek olarak sadece 1-2 kaşık yedirsen olur mu diye. 1-2 kaşığı anlamaz arada kaynar gider bence :)süt alerjisi ve çoklu besin alerjisi varmış oğlumun....doktor hiç birşey vermedi ekstra..sadece rapor çıkartıkk bir mama alıyoruz epey pahalı bişey...onu yesin istiyorum içinde çok vitamin mineral ne arasan var...ama tadı iğrenç...e zaten kaşığıda reddediyor...nasıl vericem bilemeddim...sanki onu yerse daha iyiymiş gibi geliyor..yani ben kendimi iyi hissediyorum...
kaksı mukuslanıyor ve kan geliyor yediği zaman..gerçi ona süt yoğurt peynir vermedim...ben yediğimde sütümden geçti...
ceviz veridm ben..onu yesin bari...çünkü doktor balıkda önermedi sanırım alerjisinden...
melis çorbada kıyma pek sevmedi ama köfteyin seviyor. seviyor dediğim de en fazla yarım köfte yedi şimdiye kadar :))) bol soğanlı daha çok sevdi benimki. tavuk göğüs yapmıştım eh ne sevdi ne sevmedi biraz yedi ama kendimize pişirdiğim tavuk pirzoladan daha fazla yedi :))) tatsız tuzsuz göğüs etini ne yapsın dimi? dr hep eti öğle yemeğinde veriyor ama ne yapayım tek başına yemiyor benimki, ben de akşam yemeğinde veriyorum hepbirlikte yerken o da iştahla yiyor. zaten çok erken de uyumadığı için üstünde durmuyorum. böyle olacak bu çocuk ne yapayım :)kızlar bende birşey sorucam. kıymayı boğazına taklıyor diye yemiyordu. köfte yapıp verdim zor yedi şimdi tekrar köfte deneyeceğim bakalım. tavuğu yemekte sevmedi. başka nasıl vereyim. göğüsmü but mu iyi olur?
birde dr. balık ver dedi. nasıl pişireyim. hiç vermedim daha.
kızlar bende birşey sorucam. kıymayı boğazına taklıyor diye yemiyordu. köfte yapıp verdim zor yedi şimdi tekrar köfte deneyeceğim bakalım. tavuğu yemekte sevmedi. başka nasıl vereyim. göğüsmü but mu iyi olur?
birde dr. balık ver dedi. nasıl pişireyim. hiç vermedim daha.
ben balığı mevsinimde vermeyi düşünüyorum tavuğu domates soslu yapıyorum çok az kekik koyuyorum but kanat göğüs hiç farketmez bence evde hangisi varsa onu yapıyorum yani dene istersen benimki çok severek yiyor cnm birde ben artık ona özel yapmıyorum kendimize yaptığım her yemeği yiyor artık az tuzlu az salçalı domatesli yapıyorum yemekleri bizim içinde hafif oluyor ama lezzetli oluyor kuzum için
süt alerjisi ve çoklu besin alerjisi varmış oğlumun....doktor hiç birşey vermedi ekstra..sadece rapor çıkartıkk bir mama alıyoruz epey pahalı bişey...onu yesin istiyorum içinde çok vitamin mineral ne arasan var...ama tadı iğrenç...e zaten kaşığıda reddediyor...nasıl vericem bilemeddim...sanki onu yerse daha iyiymiş gibi geliyor..yani ben kendimi iyi hissediyorum...
bu mama muhallebi gibi mi yapılıyor? yoksa devam sütü gibi mi veriliyor?
yani sulu verme şansın yok mu?
cevizi bize 1 yaşına kadar vermedi.
zor ama 1 yaşına gelince bazı şeyler değişebilir daha ayrıntılı tahlil yaptırısınız. kilosu, boyu, sağlığı normalse bence üzme kendini alerji çağın hastalığı malesef. hem 1 yaşına gelince yiyebileceği şeyler de artacak az kaldı merak etme. dr.a sor bakalım her öğünde azcık o özel mamadan hazırlasan normal menüsüne ek olarak sadece 1-2 kaşık yedirsen olur mu diye. 1-2 kaşığı anlamaz arada kaynar gider bence :)
bize dr balık ver dedi de bu sıcakta güvenip alamam ben, dondurulmuş ve ya yetiştirme de vermek istemiyorum. havalar serinlesin bol bol yer, kayıp değil bence...
melis çorbada kıyma pek sevmedi ama köfteyin seviyor. seviyor dediğim de en fazla yarım köfte yedi şimdiye kadar :))) bol soğanlı daha çok sevdi benimki. tavuk göğüs yapmıştım eh ne sevdi ne sevmedi biraz yedi ama kendimize pişirdiğim tavuk pirzoladan daha fazla yedi :))) tatsız tuzsuz göğüs etini ne yapsın dimi? dr hep eti öğle yemeğinde veriyor ama ne yapayım tek başına yemiyor benimki, ben de akşam yemeğinde veriyorum hepbirlikte yerken o da iştahla yiyor. zaten çok erken de uyumadığı için üstünde durmuyorum. böyle olacak bu çocuk ne yapayım :)
canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer alerjisi bizimde yumurta alerjimiz çıkmştı biz allahtan erken farkettik 5,5 aylıkken daha ek gıdaya geçmeden hiç yumurta vermedim ama bizim sadece yumurta alerjimiz var duruya sadece yumurta vermiyorum sizin işiniz dahada zor allah yardımcın olsun çok stresli bir dönem ama geçici allahtan bende emzirdiğim için yumurta perhizi yapıyorum duruya olduğundan benimki daha zor oluyor çünkü birçok şeyde yumurta var hazır çorba bulyonda bile var bazı çikolatalarda filan ben allahtan memeden kesmeye çalışıyorum kızımada dr 9. ay bakarız dedi ama bi ihtimal 1 yaşında başlıycaz vermeye [
canım kahvaltıdada zaytin ezmesi ceviz domates suyu meyve suyu reçel verebilirsin sütsüz yumurtasız pekmez sıvıyağla bisküvi yapabilirsin
şimdi sende emziriyorsan seninde canın isterse kendine yumurtasız sütsüz kek yapabilirsin ben tarifini veririm istersen /B]
çok sağol sema...bizde alerjiyi 2 aylıkken falan farkettik...daha doğrusu süte olanı...ben ozmandan beri ymeiyorum..düşün yani halimi..
ağustosta kontrol var bizmde bakalım ne diyecek doktor..muhtemelen bende bir yaşından önce vermem...
o keklerden ilk başlarda bende çok yaptım..ama normal kek gibi olmuyor yedim yinede canım tatlı çektiğinde..senin tarifninde yazarsan sevinirm onuda deneyeyim...değişiklik olsun...
bisküviye gelince bir ara bi heves yaptım burdada yazdım..ama şimdi yapamıyorum...çok sert oluyor erimiyor tutturamıyorum...beceremiyorum yani..
balığa cesaret demedim bende.tavuk için tam tarif yazar mısın canım.
bende kendimize yaptığım yemekten veririm ama salça bebklere verilmiyor diye biliyorum. şimdi domates mevsimi.
tuz hiç atma kendini yerken atın olmaz mı?
sabah kahvaltıları işkence...!
mamsını yemiyor..zaten kaşıkla verilen herşeyi reddediyor..
bakın sabahları ne veriyorum....
ekmeğe batırılmış domates...!
bu sabah domatese dövülmüş cevizde bandırdım..bir tane zeytin...1.5 haşlanmış kuru kayısı ...kahvaltısı buydu..1 dilime yakın ekmek içi...
mamsını yemeyince ekmeğide mamya bandırıp birazcık verdim..:)
soru 1:
başka ne vereyim sabahları ben bu çocuğa..yumurtada veremiyorum kakası mukuslandı..
soru2: yukarıdaki kahvaltı vitamin bakımından fakir bir kahvaltı dimi...off yeterli besleyemiyorum çıldiriciim:84:
denizbulut çok teşkkür ederim vakit ayırıp yazdığın için...dikkatle okudum yazdıklarını..bilmediklerim vardı onları alıcam mutlaka...bizimkinin sindirim sisteminin etkilediği için sadece kakası ile uğraşıyorum...burun tıkanıklığı vs yok şükür...
prgomin as neocte gibi mamamı...bize sadce neocte verdi doktor...bende tahıllılarla karıştırp vermeye çalışıyoum..aldığı kadar işte...
diyet olayıda tam bir işkence oldu benim için...bir ara nerdeyse zeytin ekmek ve kabak yemeği ile duruyordum...kakasındaki kan keislmeyince o mu bu mu derken hiç birşey yiyemez olmuştum...şimdi daha rahatım şükür..ama dışarıdan birşey yiyemiyorum...gittiğim kişilerede yemeğin içinde ne var hangi yağı koydun diye sormaktanda gına geldi...
tek dileğim oğlumun dışarıda birşeylere özenecek yaşa gelene kadar tüm alerjilerini atlatmış olması....bunada şükür diyorum herzman...daha ne beter durumlar var....
semacım tarif için teşekkürler pcye kaydettim....bir yapayım onuda....tam buğday unu kullansam ve yiğitede yedirsem olurmu acaba....kabartma tozu dokunurmu ki....:26:
denizbulut çok teşkkür ederim vakit ayırıp yazdığın için...dikkatle okudum yazdıklarını..bilmediklerim vardı onları alıcam mutlaka...bizimkinin sindirim sisteminin etkilediği için sadece kakası ile uğraşıyorum...burun tıkanıklığı vs yok şükür...
prgomin as neocte gibi mamamı...bize sadce neocte verdi doktor...bende tahıllılarla karıştırp vermeye çalışıyoum..aldığı kadar işte...
diyet olayıda tam bir işkence oldu benim için...bir ara nerdeyse zeytin ekmek ve kabak yemeği ile duruyordum...kakasındaki kan keislmeyince o mu bu mu derken hiç birşey yiyemez olmuştum...şimdi daha rahatım şükür..ama dışarıdan birşey yiyemiyorum...gittiğim kişilerede yemeğin içinde ne var hangi yağı koydun diye sormaktanda gına geldi...
tek dileğim oğlumun dışarıda birşeylere özenecek yaşa gelene kadar tüm alerjilerini atlatmış olması....bunada şükür diyorum herzman...daha ne beter durumlar var....
semacım tarif için teşekkürler pcye kaydettim....bir yapayım onuda....tam buğday unu kullansam ve yiğitede yedirsem olurmu acaba....kabartma tozu dokunurmu ki....:26:
canım kabartma tozunu bilmemde kakao dokunabilirmi acaba ben şimdi duruya verdim azıcık yedi ama dokunurmu bilmem
deniz bulut canım ben doktoruma sordum ceviz kuruyemişlerin içinde en az alerjen olanıymış ve 6. aydan itibaren ben vermeye başladım doktorumuzun önerisiyle
domateside 1 yaş demişti ama tınnn alerji yaparsa yapar bidaha vermem dedim vermeye başladım bişey olmadı epeydir veriyorum sonuçta ben yumurtaya alerjisi olduğunu tesadüfen öğrendim öğrenmesem bir verdiğimde alerji yapıcaktı bidaha vermiycektim tabi bazı gıdalar yüksek alerjen olabiliyor çilek balık fıstık gibi
mesela bazen balığı doktorun 8. aydan itibaren verin dediğini duyuyorum bandada 1 yaş dedi bence çok takmıyalım deneye yanıla verelim ufak ufak herşeyi
evet sema doğru söylüyor, ceviz en az alerjen olanı 6. aydan itibaren biz de verdik hep. balık da doktorum 10. ay demişti, ama şimdi yurt dışına çıkıcaz, kırmızı et verme balık ver dedi, şimdiden başla az az vermeye ki alışsın dedi, yani bazı durumlarda erkene çekilebiliyor işte. domates de 5. aydan beri veriyorum valla :) bi tek galiba çileğe alerjimiz var onu da nası öğrendim, çilekli yoğurtlu milka yedşrmiştim, yani en fazla 1 tırnak kdr yemiştir, sabah fısır fısır oldu sırtı, doktor da elerjisi varsa çileğe kokusu bile kabartır zaten dedi, şimdilik vermiyorum yani çilekli bişi bile. zaten çileğin kendini vermiodum tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?