2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

kızlar bende birşey sorucam. kıymayı boğazına taklıyor diye yemiyordu. köfte yapıp verdim zor yedi şimdi tekrar köfte deneyeceğim bakalım. tavuğu yemekte sevmedi. başka nasıl vereyim. göğüsmü but mu iyi olur?
birde dr. balık ver dedi. nasıl pişireyim. hiç vermedim daha.

bu mama muhallebi gibi mi yapılıyor? yoksa devam sütü gibi mi veriliyor?
yani sulu verme şansın yok mu?
cevizi bize 1 yaşına kadar vermedi.

zor ama 1 yaşına gelince bazı şeyler değişebilir daha ayrıntılı tahlil yaptırısınız. kilosu, boyu, sağlığı normalse bence üzme kendini alerji çağın hastalığı malesef. hem 1 yaşına gelince yiyebileceği şeyler de artacak az kaldı merak etme. dr.a sor bakalım her öğünde azcık o özel mamadan hazırlasan normal menüsüne ek olarak sadece 1-2 kaşık yedirsen olur mu diye. 1-2 kaşığı anlamaz arada kaynar gider bence :)
bize dr balık ver dedi de bu sıcakta güvenip alamam ben, dondurulmuş ve ya yetiştirme de vermek istemiyorum. havalar serinlesin bol bol yer, kayıp değil bence...
melis çorbada kıyma pek sevmedi ama köfteyin seviyor. seviyor dediğim de en fazla yarım köfte yedi şimdiye kadar :))) bol soğanlı daha çok sevdi benimki. tavuk göğüs yapmıştım eh ne sevdi ne sevmedi biraz yedi ama kendimize pişirdiğim tavuk pirzoladan daha fazla yedi :))) tatsız tuzsuz göğüs etini ne yapsın dimi? dr hep eti öğle yemeğinde veriyor ama ne yapayım tek başına yemiyor benimki, ben de akşam yemeğinde veriyorum hepbirlikte yerken o da iştahla yiyor. zaten çok erken de uyumadığı için üstünde durmuyorum. böyle olacak bu çocuk ne yapayım :)

ben balığı mevsinimde vermeyi düşünüyorum tavuğu domates soslu yapıyorum çok az kekik koyuyorum but kanat göğüs hiç farketmez bence evde hangisi varsa onu yapıyorum yani dene istersen benimki çok severek yiyor cnm birde ben artık ona özel yapmıyorum kendimize yaptığım her yemeği yiyor artık az tuzlu az salçalı domatesli yapıyorum yemekleri bizim içinde hafif oluyor ama lezzetli oluyor kuzum için

balığa cesaret demedim bende.tavuk için tam tarif yazar mısın canım.
bende kendimize yaptığım yemekten veririm ama salça bebklere verilmiyor diye biliyorum. şimdi domates mevsimi.
tuz hiç atma kendini yerken atın olmaz mı?

canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer alerjisi bizimde yumurta alerjimiz çıkmştı biz allahtan erken farkettik 5,5 aylıkken daha ek gıdaya geçmeden hiç yumurta vermedim ama bizim sadece yumurta alerjimiz var duruya sadece yumurta vermiyorum sizin işiniz dahada zor allah yardımcın olsun çok stresli bir dönem ama geçici allahtan bende emzirdiğim için yumurta perhizi yapıyorum duruya olduğundan benimki daha zor oluyor çünkü birçok şeyde yumurta var hazır çorba bulyonda bile var bazı çikolatalarda filan ben allahtan memeden kesmeye çalışıyorum kızımada dr 9. ay bakarız dedi ama bi ihtimal 1 yaşında başlıycaz vermeye [

canım kahvaltıdada zaytin ezmesi ceviz domates suyu meyve suyu reçel verebilirsin sütsüz yumurtasız pekmez sıvıyağla bisküvi yapabilirsin

şimdi sende emziriyorsan seninde canın isterse kendine yumurtasız sütsüz kek yapabilirsin ben tarifini veririm istersen /B]

bu mama muhallebi gibi mi yapılıyor? yoksa devam sütü gibi mi veriliyor?
yani sulu verme şansın yok mu?
cevizi bize 1 yaşına kadar vermedi.

ikiside olabilir verilebilr...suluda vermye çalıştım ama pek içmedi...bizmki biberonda kullanmaz zaten...:) bardakla verdim birkaç sefer...

niye vermediki alerjik bir besin diyemi acaba....

çok şükür lindenim sağlığı yerinde...oyüzden üzülmüyorum..şimdilik....erken farkettik çabuk atlatır diye umut ediyorum...
senin dediğin gibide yapayım bakayım...heröğüne 2 kaşık..iyi fikir...

çok sağol sema...bizde alerjiyi 2 aylıkken falan farkettik...daha doğrusu süte olanı...ben ozmandan beri ymeiyorum..düşün yani halimi..

ağustosta kontrol var bizmde bakalım ne diyecek doktor..muhtemelen bende bir yaşından önce vermem...

o keklerden ilk başlarda bende çok yaptım..ama normal kek gibi olmuyor yedim yinede canım tatlı çektiğinde..senin tarifninde yazarsan sevinirm onuda deneyeyim...değişiklik olsun...

bisküviye gelince bir ara bi heves yaptım burdada yazdım..ama şimdi yapamıyorum...çok sert oluyor erimiyor tutturamıyorum...beceremiyorum yani..

canım veriyim tarifi
1,5 su bardağı un
1 su b şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 su b sıvı yağ
1 su bardağı su
1 fiske tuz
isteğe göre başka şeylerde ekliyebilirsin ceviz vb
bütün kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyorsun sonra sıvıları ekliyip çırpıyorsun borcama dök normal kek yapma ısısında pişir
ama ben şöyle yapıyorum kuru olmasın diye üzerine çikolata sos döküyorum sosuda kek sıcakken sosta sıcakken döküyorsun canım içine çekiyor iyice ıslak kek oluyor ben sütle yapıyorum ama sen su ile çikolata sos yapıp dökebilirsin canım inan o kadar güzel oluyorki biz alerjimiz bitsede bu tarifi yapıcaz evde hep
bisküviyide ben hiç denemedim sen öyle diyorsan soğrudur canım
ay canım çok zordur ya ben sadece yumurtayı bile yemezken özlüyorum bazen bide süt peynir herşeyin üzerini oku off inşallah çabuk geçer ikimizde erken farketmişiz umarım uzamaz zira geçen bir akrabamız 7 yaşına kadar yumurta yiyemedi diyince şok oldum şimdi dizginlemek kolay bebeleri bilmiyorlarki hiçbirşeyi ama az büyüyünce herşeyi istiycekler

sadece tavuğu teflon tencerede pişiriyorum suyunu verip çekene kadar sonra hafif kızartıyorum sosunu ayrı biryerde yapıyorum domatesleri rendeliyorum kırmızı ve yeşil tatlı biber le beraber yağsız pişiriyorum birazcık tuz ekliyorum salça organikse koyuyorum çok az ve kekik tavukla sosu aynı tencerede buluşturuyorum bitti gitti afiyet olsun kuzulara

canım benim oğlumun da süt alerjisi var. benim sütüm azdı 4. gün mamaya başladık. 2. aydan sonra sadece mama devam ettik. atopik dermatiti ve ne yapsam geçmeyen burun tıkanıklığı ve gece hiç uyuyamaması nedeniyle götürdüğüm doktor süt alerjisi teşhisi koydu. kanda alerji çıkmadı. pregomin as diye özel mama var. onu verdiğimiz an gece uyudu ve kızarıklıklar geçmeye başladı. pregomin as iğrenç bir mama ama süt alerjisi olan bebeklerin neogate ile birlikte yiyebilecekleri tek mama. genelde tadından ötürü bebekler reddediyorlar ama allahtan benim oğlum aldı. senin oğlun bu mamayı yiyor mu? eğer yiyorsa endişe etme gelişimi için gerekli tüm vitamin ve mineraller var. oğlum 7. ay ölçümünde 10100 gr dı ve 76 cm. süt alerjisi varsa katı gıdalara geçmek bir eziyet. genelde besin alerjisi olan bebeklerde çoklu gıda alerjisi oluyor. yani dana etine buğdaya cevize fıstığa domatese yumurtaya çileğe hatta tavuğa vs alerjileri olabiliyor. bu nedenle her türlü gıdayı çok azdan başlayıp teker teker ve 3-4 gün deneyerek başka gıdaya geçebilirsin. ben hafiften meyve sularına tek tek 5. ayda başladım. sebze yemeklerine 6. ayda. ama oğlum 3 hafta önce kaşığı reddetmeye başladı. dr diş çıkarıyor üstüne gitmeyin dedi. 5 gün sadece mama yedi. sonra 2 gün az katı gıda ve ağzını kilitledi yine. dr 10 gün ara verin dedi. ama ben 3 gün sonra mercimek çorbası denedim. içti. şimdi 2 gündür çorbasını ve meyvesini yiyor. eğer kaşığa itiraz ediyorsa üstüne gitme ara ver sonra dene. bir sıkıntısı vardır sıkıntısı geçince tekrar yiyecektir. sakın ceviz verme. normal bebeklere bile 1 yaşından sonra veriliyor. çok alerjik bir besin. bizimkilerin zaten alerjisi olabilir. ilk sene ceviz-portakal-mandalina-tropikal meyveler-çilek falan deneme. yumurtayı çok küçükten başlayarak dene. bizim alerjimiz çok hafiflediği şikayetler azaldığı için yumurtayı 8. ayda domates ve kerevizi 9. ayda deneyebileceğimizi söyledi. sabah ve akşam 10 ar damla (kilosuna göre) zaditen damla veriyorum. cildi çok kuru ve detmetit olduğundn günde 2 kez lipikar lait diye bir krem var onu sürüyorum. burada pahalı. almanya da bir arkadaşım ucuz buldu. 5 kutu aldırdım. ekimde giden arkadaşımdan da isteyeceğim. kışın haftada 2 v3ya 3 bnyo diyordu ve banyoya koymaya bir yağ verdi. şimdi şikayetimiz azaldı. hergün suya sokuyorum ama haftada en fazla 2 kere sabunluyorum. fazlası cildi kurutuyor. sabahkahvaltısı pregomin as yi 120 cc veya 150 cc hazırlayıp içine milupa 7 tahıllıdan 3 yemek kaşığı ekleyebilirsin. sütsüz olandan. veya ülker in armutlu elmalı ve muzlu galiba maması var sütsüz onu koyabilirsin. tatlandurmak için 1çay kaşığı üzüm pekmezi veya eti pronot kurabiye var süt yok onu koyabilirsin. pronot un bebe bisküvisinde ve tüm bebek bisküvilerinde süt var. bir de eti kakaolu bisküvide süt yok.tabii bunlar şekerli günde 1 taneyi geçmemek lazım. yumurta dokunmuyorsa bu mamaya karıştırabilirsin. ekmeği tam buğday al. pakete bak. içinde süt olmasın. bazı ekmeklerde oluyormuş. doktor ileride ekmek ve ev reçeli verebileceğimi söyledi. başka bebekler gibi ekmek peynir domates yumurta yemesini beklemeyeceksin en azından 1-1,5 yaşına kadar. benim oğlumda kaşığı reddettiğinden günde 1 öğün sebze 1 öğün meyve püresi verebiliyorum. geri kalan zamanlarda hep pregomin as. bu hep böyle devam etmeyecek. süt alerjisi % 80 3 yaşına kadar geçiyormuş. uzun yazdım ama süt alerjisinde prof oldum artık

tabii halen seni emiyorsa her türlü süt ürününü bisküviler katı yağlar kekler vs dahil kesmen gerek. yumurta dokunuyorsa içinde yumurta olan şeyleri de yemeyeceksin

dana eti de alerjik süt alerjisi olan bebeklerde önce kuzu eti deneniyor. ben henüz hiç dana vermedim. kuzu dokunmadı allahtan

denizbulut çok teşkkür ederim vakit ayırıp yazdığın için...dikkatle okudum yazdıklarını..bilmediklerim vardı onları alıcam mutlaka...bizimkinin sindirim sisteminin etkilediği için sadece kakası ile uğraşıyorum...burun tıkanıklığı vs yok şükür...
prgomin as neocte gibi mamamı...bize sadce neocte verdi doktor...bende tahıllılarla karıştırp vermeye çalışıyoum..aldığı kadar işte...

diyet olayıda tam bir işkence oldu benim için...bir ara nerdeyse zeytin ekmek ve kabak yemeği ile duruyordum...kakasındaki kan keislmeyince o mu bu mu derken hiç birşey yiyemez olmuştum...şimdi daha rahatım şükür..ama dışarıdan birşey yiyemiyorum...gittiğim kişilerede yemeğin içinde ne var hangi yağı koydun diye sormaktanda gına geldi...

tek dileğim oğlumun dışarıda birşeylere özenecek yaşa gelene kadar tüm alerjilerini atlatmış olması....bunada şükür diyorum herzman...daha ne beter durumlar var....

semacım tarif için teşekkürler pcye kaydettim....bir yapayım onuda....tam buğday unu kullansam ve yiğitede yedirsem olurmu acaba....kabartma tozu dokunurmu ki....:26:

Son düzenleme:
kemikli göğüs eti alınır.(kemikli olması çok önemli)
derisi çıkarılır.
kemikleri ile beraber parçalanır.
düdüklü tencereye bol sarımsak ve soğan ile beraber konur.
20 dak kadar kaynatılır.
bu süreçte tavuk eti lime lime olur.
bir tabağa bir adet bebek ekmeği dilimi konur.
üzerine sıcak sıcak tavuk suğu eklenir.
pişmiş sarımsaklardan ve tavuktan üzerine eklenir.
çatalla ezilir.
birkaç damla limon suyu eklenir.
bebişe afiyetle yedirilir.
benim oğlum ve yeğenlerim bu tarife bayılıyor.
tencerede kalanlardanda kendimize çorba yapıyoruz.
herkeze afiyet olsun.

canım kabartma tozunu bilmemde kakao dokunabilirmi acaba ben şimdi duruya verdim azıcık yedi ama dokunurmu bilmem

deniz bulut canım ben doktoruma sordum ceviz kuruyemişlerin içinde en az alerjen olanıymış ve 6. aydan itibaren ben vermeye başladım doktorumuzun önerisiyle
domateside 1 yaş demişti ama tınnn alerji yaparsa yapar bidaha vermem dedim vermeye başladım bişey olmadı epeydir veriyorum sonuçta ben yumurtaya alerjisi olduğunu tesadüfen öğrendim öğrenmesem bir verdiğimde alerji yapıcaktı bidaha vermiycektim tabi bazı gıdalar yüksek alerjen olabiliyor çilek balık fıstık gibi
mesela bazen balığı doktorun 8. aydan itibaren verin dediğini duyuyorum bandada 1 yaş dedi bence çok takmıyalım deneye yanıla verelim ufak ufak herşeyi

evet sema doğru söylüyor, ceviz en az alerjen olanı 6. aydan itibaren biz de verdik hep. balık da doktorum 10. ay demişti, ama şimdi yurt dışına çıkıcaz, kırmızı et verme balık ver dedi, şimdiden başla az az vermeye ki alışsın dedi, yani bazı durumlarda erkene çekilebiliyor işte. domates de 5. aydan beri veriyorum valla :) bi tek galiba çileğe alerjimiz var onu da nası öğrendim, çilekli yoğurtlu milka yedşrmiştim, yani en fazla 1 tırnak kdr yemiştir, sabah fısır fısır oldu sırtı, doktor da elerjisi varsa çileğe kokusu bile kabartır zaten dedi, şimdilik vermiyorum yani çilekli bişi bile. zaten çileğin kendini vermiodum tabi..

peregomin ve neogate aynı gibi. neogate in farkı sanırım içinde soya varmış pregomin de o da yok. internetten süt alerjisi olan bebeklerde okudum (başka site). oradaki anneler pregomin in tadı neogate e göre az daha iyi demişlerdi ama batu nun sorunu zaten mamayı yememek değil sadece mama yemek

semaveela ve prophetic nomal bebeklere ceviz domates vs denenebilir de bizim bebeklerde süt alerjisi var. süt alerjisi olan bebeklerde çoklu besin alerjisi olması çok görülen bir durum. yani tavuğa-balığa-cevize-fındığa-portakala-dut pekmezine-dana etine-buğdaya-mısıra kısaca hemen herşeye alerjileri olabiliyor. dün halam bir tanıdığa rastlamış onun arkadaşının bebeği 1 yaşına gelmiş sadece kabak ve patates yiyormuş. başka ne yese dokunuyormuş. bu da en ileri örnek. şükür biz de pek birşey çıkmadı. ara ara kızardığı için tam ne nedenle kızarıyor çıkaramıyorum anlamak zor oluyor. örneğin havalar soğuyunca hemen kızarıyor. sanırım sıcak da (bizim ev fırın kılimayı devamlı açamıyorum çok az kullanabiliyorum) dokunuyor. prob kuvvetli alerjilerde alerjik besini dudağının kenarına dokundursan hemen kabarırmış

benim oğlum halen katı gıdayı reddediyor. önce diş çıkarma dönemi sandık ama alttan 2 dişi çıktı şu an görünen başka diş yok. arada 1 gün yedi sonra yine reddetmeye başladı. 3 gün önce mercimek çorbasına bayıldı içti sevindik ertesi gün aynı çorbayı pişirdik ağzına sürmedi. meyve de yemiyor. ilk defa denemediğim 2 şeyi aynı anda verdim. 3 dilim kavun ve 3 kirazı blendırda çektim. değişik geldi herhalde ilk gün yedi ikinci gün ağzını açmadı. eskiden yediği kayısı ve muzu da yemiyor. biberona meyve suyu koyuyorum limon vermişim gibi yapıyor.doktoru bebekler zaman zaman böyle yapabilir. 1 hafta kaşık denemeyin dedi. elle de yemiyor. tadına bakıyor 1-2 sonra almıyor. son düşünce 2-3 aylıktan itibaren sabah akşam alerji ilacını sonra vitaminini sonra eklenen demirini kaşıkla verip duruyoruz acaba kaşık fobisi mi gelişti diyorum. bugünden itibaren ilaçları mamaların içine koyuyorum. başka önerisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…