• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

aymescim viks varya sıcak suya koy odasına bırak,hem nefesi açılır hemde balgamı sökülür.

bunu bilmiyodum canım hemen bu akşam deniycem keşke hafta sonu görseydim yazını neyse yapıcak bişey yok bu akşam deniyim bakalım düzelsin artık yawrum burnuda çok akıyo:50:

Son düzenleme:
artık bende haşlama vermek istemiyorum. annem kendine yemek yaptığı zaman veriyormuş. zaten az yağlı ve tuzsuz pişiriyor.
bende ona özel yemek yapabilirim. şu an işe başladım oğluşum yine babasıyla. buzdolabı olmadığı için mecbur kavanoz mamasından veriyorum. kv. de de vermek zorunda kaldım. köyde pazar yok sebze çeşidi yok. fazla çeşit almıyorlar. bende her sebzeden az az alamıyorum pazardan. migros var oda dolmuş durağına çok uzak. bir daha giderken burdan alıp götüreceğim.

bugünkü çorbamız:

havuç
kabak
patates
taze fasulye
soğan(bütün olarak pişince çıkarıyorum)
irmik
semizotu
taze nane
maydanoz

pişince z.yağı ekleyip azcık blenderdan geçecek...

8. ayın şerefine bugün kabak dolması yedik kızlar artık büyüdük kocaman kız olduk tabi salçasız baharatsız bol domates kıyma ve zeytinyağıyla gitsin karışım sebze çorbaları gelsin miss gibi tencere yemekleri ohhhh:66::66::66:

kahvalılık kullanan arkadaşlar, milupanın kendinden sütlü olanı yok dimi? bebelac hem sütlü hem de 125g olduğu için bozulmadan tüketilebiliyor ama onda da tahıl karışımı yok irmikli ballı veya peynirli pekmezli :( milupada 8 tahıllı var ama o da hem 250g hemde sütlü olmadığı için devam sütü almak lazım, devam sütü de 350g, 4 hjaftada tüketin yazıyor ama mümkün değil hep attık bugüne kadar...
fikri olan var mı?

kahvalılık kullanan arkadaşlar, milupanın kendinden sütlü olanı yok dimi? bebelac hem sütlü hem de 125g olduğu için bozulmadan tüketilebiliyor ama onda da tahıl karışımı yok irmikli ballı veya peynirli pekmezli :( milupada 8 tahıllı var ama o da hem 250g hemde sütlü olmadığı için devam sütü almak lazım, devam sütü de 350g, 4 hjaftada tüketin yazıyor ama mümkün değil hep attık bugüne kadar...
fikri olan var mı?

canım bebelacta çavdarlı mısırılıda var ben aldım.
sütlü ballı irmikli ve peynirli pekmezlide verdim.
kahvaltının içine devam sütü neden koyuyorsun anlamadım.
ben 60 cc kahvaltıdan önce veriyorum devam sütünü sonra kahvaltı mamasını veriyorum. gün içinde 500 cc alıyor zaten.

canım bebelacta çavdarlı mısırılıda var ben aldım.
sütlü ballı irmikli ve peynirli pekmezlide verdim.
kahvaltının içine devam sütü neden koyuyorsun anlamadım.
ben 60 cc kahvaltıdan önce veriyorum devam sütünü sonra kahvaltı mamasını veriyorum. gün içinde 500 cc alıyor zaten.

ben hiç devam sütü vermiyorum anne sütü alıyor ya canım. bebelac zaten sütlü olduğu için suyla hazırlanıyor ama milupanın kahvaltılıkları sütle hazırlanıyor malesef :( gerçi ben onları da suyla hazırlıyorum mecburen...

bebelacta daha fazla tahıl karışımı(7-8 tahıllı) yok demekki, burada çavdarlı mısırlı hiç görmedim başka marketlere bakayım..

ben hiç devam sütü vermiyorum anne sütü alıyor ya canım. bebelac zaten sütlü olduğu için suyla hazırlanıyor ama milupanın kahvaltılıkları sütle hazırlanıyor malesef :( gerçi ben onları da suyla hazırlıyorum mecburen...

bebelacta daha fazla tahıl karışımı(7-8 tahıllı) yok demekki, burada çavdarlı mısırlı hiç görmedim başka marketlere bakayım..

anne sütünü 500 cc alıyorsa yete. almıyorsa devam sütü takviyesi yaparsın. milupa kullanmadığım için bilmiyorum. sütle hazırlanması tuhaf hem derler 1 yaşına kadar süt yasak hem sütle hazırla.
bende bebelac 2 devam sütü gece bulamıyorum. büyük markete bakmak lazım.

anne sütünü 500 cc alıyorsa yete. almıyorsa devam sütü takviyesi yaparsın. milupa kullanmadığım için bilmiyorum. sütle hazırlanması tuhaf hem derler 1 yaşına kadar süt yasak hem sütle hazırla.
bende bebelac 2 devam sütü gece bulamıyorum. büyük markete bakmak lazım.

sütle hazırlanıyor da devam sütü diyor tabi.
devam sütünün gündüz ve gecesi olduğunu bilmiyordum...
pınarın 6-12 ay sütleri var onlar nasıl acaba yani toz yada sıvı en nihayetinde uzun süre dayanması için koruyucu koyuyorlar :S

amaaan biz inek sütüyle büyüdük de onca insanın hepsinde demir eksikliği mi var ne bileyim her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz kuzucuklar için de acaba çok mı ince eliyoruz bilemiyorum. annelik zor zanaat...

sütle hazırlanıyor da devam sütü diyor tabi.
devam sütünün gündüz ve gecesi olduğunu bilmiyordum...
pınarın 6-12 ay sütleri var onlar nasıl acaba yani toz yada sıvı en nihayetinde uzun süre dayanması için koruyucu koyuyorlar :S

amaaan biz inek sütüyle büyüdük de onca insanın hepsinde demir eksikliği mi var ne bileyim her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz kuzucuklar için de acaba çok mı ince eliyoruz bilemiyorum. annelik zor zanaat...

devam sütüyle hazırlanıyor demekki anladm canım. evet gece sütüde var. ama bulamıyorum. ,doğru diyorsun ama eskiden bilinen bazı şeyler yalnış olabiliyor. bizim zamanımızdaki tıpla şimdiki farklı. herşey ilerleiyor. ama eskiden en güzeli herşey doğaldı. şimdi doğalı bulmak için köye gitmek lazım. oğluşum köyde yumurta yedi yüzü pütür pütür oldu. gün aşırı verince düzeldi. annelik zor zanaat haklısın.

sabah kahvaltıları işkence...!

mamsını yemiyor..zaten kaşıkla verilen herşeyi reddediyor..

bakın sabahları ne veriyorum....

ekmeğe batırılmış domates...!

bu sabah domatese dövülmüş cevizde bandırdım..bir tane zeytin...1.5 haşlanmış kuru kayısı ...kahvaltısı buydu..:( 1 dilime yakın ekmek içi...

mamsını yemeyince ekmeğide mamya bandırıp birazcık verdim..:)

soru 1:
başka ne vereyim sabahları ben bu çocuğa..yumurtada veremiyorum kakası mukuslandı..:(

soru2: yukarıdaki kahvaltı vitamin bakımından fakir bir kahvaltı dimi...off yeterli besleyemiyorum çıldiriciim:84:

Son düzenleme:

bu sabah domatese dövülmüş cevizde bandırdım..bir tane zeytin...1.5 haşlanmış kuru kayısı ...kahvaltısı buydu..:( 1 dilime yakın ekmek içi...

soru 1:
başka ne vereyim sabahları ben bu çocuğa..yumurtada veremiyorum kakası mukuslandı..:(

soru2: yukarıdaki kahvaltı vitamin bakımından fakir bir kahvaltı dimi...off yeterli besleyemiyorum çıldiriciim:84:

ya neden bu kadar stres yaptın ki? bence acaiplik yok durumda. iyi de yemiş yani. arasıra bıkabilirler hergün hergün aynı şey, hem hava da sıcak. benimki de yemiyor kahvaltıyı kaç gündür. şarkılarla 3-5 kaşık belki... ben de ekmeği domatese batırıp veriyorum yiyor, serin istiyor çocuk da haklı.

mukus yumurtadan mı emin misin? benimki de sevmiyordu yumurtayı artık labne peynirine karıştırıyorum, önce sırf labneden parmağımla veriyorum sonra yumurtalı labneden yine parmağımla. kaşıkla verirsem açmıyor ağzını. kahvaltı öncesi 1 kaşık pekmezi kaşla göz arasında sok ağzına o da hallolmuş olur. fırsat bulursan domatesli ekmek, yumurtalı labne arasında 1 kaşık mama yerse kardır :))

ben abartma derim, bırak az yesin hergün böyle olmaz merak etme :16:

ahh lindenim..benim şikayetim az yemesinden değilki....yer benim oğlum maşallah...arasıra yemese olur yani önemli değilde...

benim şikayetim yedikleri...

peynir yoğurt yumurta yiyemiyor alerjisinden dolayı...bunlar önemli şeyler..

e hergün domates ekmek yerse nasıl vitamin alacak bu çocuk....

ne vereyim başka ben bu kuzuya...kuru kayısı taze kayısı ağacı çıkacak zaten içinde :)

ceviz de veriyorumhergünpekmezde sıkıştırıyorum bazı günler...e hep aynı hep aynı oluyor...

hergün tatlı yesem ki çok severim..sonunda midem bulanır yani...

soru3:bu kalsiyum başka nede var ya en çok...onu vereyim oğluma....

ahh ahh kimi yemez..kimi yiyemez..:14:

soru 1:

canım bence normal bir kahvaltı. bende kaşıkla yemiyor diye tek tek lomalar halinde verdim.
1 dilim ekmek içini domatese batırıp verdim. peyniri minik minik verdim. yumurta gün aşırı yedi.
kaşık mamasından da hazırladım. arada ağzına tıkıştırdım.
kaşık sevmiyorsa elinle ver. bende öyle yaptım şimdi kaşıklada yiyor.
sabahları vaktim az olduğu için kahvaltı mamasına peynir pekmez 1 dilim ekmek içi karıştırıp verdim. yumurtaya tekrar başlıyacağım.
hep aynı yemiyorlar. üzme kendini.

melodi kahvaltı mamasına ekmek içi koyunca yedimi....ben batırıp verdim bugun..

mama dedğimde şöyle...neocate diye özel mi özel ama tadı berbat bir mamamız var...onun içine bebelac çavdarlı mısırlı koyuyorum..birde pekmez oda bir nebze olsada tatlandırsın diye....

içine ekmektemi koyayım öyle yermi ki acaba....:26:

ahh lindenim..benim şikayetim az yemesinden değilki....yer benim oğlum maşallah...arasıra yemese olur yani önemli değilde...

benim şikayetim yedikleri...

peynir yoğurt yumurta yiyemiyor alerjisinden dolayı...bunlar önemli şeyler..

e hergün domates ekmek yerse nasıl vitamin alacak bu çocuk....

ne vereyim başka ben bu kuzuya...kuru kayısı taze kayısı ağacı çıkacak zaten içinde :)

ceviz de veriyorumhergünpekmezde sıkıştırıyorum bazı günler...e hep aynı hep aynı oluyor...

hergün tatlı yesem ki çok severim..sonunda midem bulanır yani...

soru3:bu kalsiyum başka nede var ya en çok...onu vereyim oğluma....

ahh ahh kimi yemez..kimi yiyemez..:14:

anladım canım. yumurta bu sıcakta alerjisi olmayana da fazlası dokunur da peynir ve yoğurt alerjisi nasıl oluyor? kızarıklık falan mı oluyor vücudunda? dr ne diyor? o zaman kalsiyum takviyesi önermiyor mu damla vs.. süt de mi dokunuyor?
yine de güzel ama domates ceviz pekmez kayısı... ben daha hiç ceviz vermedim bile :S emiyor diye çok da kurcalamadım ama :S

melodi kahvaltı mamasına ekmek içi koyunca yedimi....ben batırıp verdim bugun..

mama dedğimde şöyle...neocate diye özel mi özel ama tadı berbat bir mamamız var...onun içine bebelac çavdarlı mısırlı koyuyorum..birde pekmez oda bir nebze olsada tatlandırsın diye....

içine ekmektemi koyayım öyle yermi ki acaba....:26:

bugün denedim yedi. tak tek vermeye kalksam yarım saat sürer ve ben kahvaltı yapamam. yarın rahat rahat yedirirm oğluma.
bence ekmekle vermeyi dene. şimdi hatıladım senin oğluşuna sen özel bebek büsküvisi yapıyordun.
yemediği şeylerin vitaminini nasıl alır bilmiyorum. dr. ne dedi.

anladım canım. yumurta bu sıcakta alerjisi olmayana da fazlası dokunur da peynir ve yoğurt alerjisi nasıl oluyor? kızarıklık falan mı oluyor vücudunda? dr ne diyor? o zaman kalsiyum takviyesi önermiyor mu damla vs.. süt de mi dokunuyor?
yine de güzel ama domates ceviz pekmez kayısı... ben daha hiç ceviz vermedim bile :S emiyor diye çok da kurcalamadım ama :S

benimkine köyde hergün yumurta verdim yüzü pütür pütür oldu. gün aşırı verdim geçti. şimdi ara verdim haftasonu tekrar gün aşırı vermeye başlıyacağım.

süt alerjisi ve çoklu besin alerjisi varmış oğlumun....doktor hiç birşey vermedi ekstra..sadece rapor çıkartıkk bir mama alıyoruz epey pahalı bişey...onu yesin istiyorum içinde çok vitamin mineral ne arasan var...ama tadı iğrenç...e zaten kaşığıda reddediyor...nasıl vericem bilemeddim...sanki onu yerse daha iyiymiş gibi geliyor..yani ben kendimi iyi hissediyorum...

kaksı mukuslanıyor ve kan geliyor yediği zaman..gerçi ona süt yoğurt peynir vermedim...ben yediğimde sütümden geçti...

ceviz veridm ben..onu yesin bari...çünkü doktor balıkda önermedi sanırım alerjisinden...

Back