peregomin ve neogate aynı gibi. neogate in farkı sanırım içinde soya varmış pregomin de o da yok. internetten süt alerjisi olan bebeklerde okudum (başka site). oradaki anneler pregomin in tadı neogate e göre az daha iyi demişlerdi ama batu nun sorunu zaten mamayı yememek değil sadece mama yemek
semaveela ve prophetic nomal bebeklere ceviz domates vs denenebilir de bizim bebeklerde süt alerjisi var. süt alerjisi olan bebeklerde çoklu besin alerjisi olması çok görülen bir durum. yani tavuğa-balığa-cevize-fındığa-portakala-dut pekmezine-dana etine-buğdaya-mısıra kısaca hemen herşeye alerjileri olabiliyor. dün halam bir tanıdığa rastlamış onun arkadaşının bebeği 1 yaşına gelmiş sadece kabak ve patates yiyormuş. başka ne yese dokunuyormuş. bu da en ileri örnek. şükür biz de pek birşey çıkmadı. ara ara kızardığı için tam ne nedenle kızarıyor çıkaramıyorum anlamak zor oluyor. örneğin havalar soğuyunca hemen kızarıyor. sanırım sıcak da (bizim ev fırın kılimayı devamlı açamıyorum çok az kullanabiliyorum) dokunuyor. prob kuvvetli alerjilerde alerjik besini dudağının kenarına dokundursan hemen kabarırmış
canım bizimde yumurta alerjimiz var ama sadece yumurta süte göre daha farklımı bilmiyorum tabi ama ben doktorları pek tınlamıyorum yani deneye yanıla yöntemini uyguluyorum birazda mesela domates olayınıda şöyle çözdüm
doktora dedimki domates veriyimmi hayır dedi
bende verdim ama dedim
bişey oldumu dedi
hayır dedim
tamam ozaman ver dedi biz sadece belki alerji yapar diye yasaklıyoruz dedi ama belki alerji yapar diye domates gibi faydalı bir sebzedende mahrum kalmasını istemedim heleki antalyada oturuyorum tarla yayla domatesi kaynıyo pazar ya ne bilim ben birazda abla anne tavsiyeleri dinliyorum ama tabi canım süt alerjisinde nasıl davranmak gerekiyor pek bilmiyorum canım allah yardımcınız olsun umarım çabuk geçer hepimizin alerjisi
prop la bende bi kere çilek yemiştim duruyu emzirdim durunun dudağının yanında ürtiker olduydu sonra yemedim bidaha ama duruya böğürtlen verdik sonra tekrar verdik tekrar derken baya böğürlen yedi hanımefendi bişeyde olmadı acep bu böğürtlenle çilek aynı ailedenmi geliyki bilemedim