• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

peregomin ve neogate aynı gibi. neogate in farkı sanırım içinde soya varmış pregomin de o da yok. internetten süt alerjisi olan bebeklerde okudum (başka site). oradaki anneler pregomin in tadı neogate e göre az daha iyi demişlerdi ama batu nun sorunu zaten mamayı yememek değil sadece mama yemek
:43:

semaveela ve prophetic nomal bebeklere ceviz domates vs denenebilir de bizim bebeklerde süt alerjisi var. süt alerjisi olan bebeklerde çoklu besin alerjisi olması çok görülen bir durum. yani tavuğa-balığa-cevize-fındığa-portakala-dut pekmezine-dana etine-buğdaya-mısıra kısaca hemen herşeye alerjileri olabiliyor. dün halam bir tanıdığa rastlamış onun arkadaşının bebeği 1 yaşına gelmiş sadece kabak ve patates yiyormuş. başka ne yese dokunuyormuş. bu da en ileri örnek. şükür biz de pek birşey çıkmadı. ara ara kızardığı için tam ne nedenle kızarıyor çıkaramıyorum anlamak zor oluyor. örneğin havalar soğuyunca hemen kızarıyor. sanırım sıcak da (bizim ev fırın kılimayı devamlı açamıyorum çok az kullanabiliyorum) dokunuyor. prob kuvvetli alerjilerde alerjik besini dudağının kenarına dokundursan hemen kabarırmış

canım bizimde yumurta alerjimiz var ama sadece yumurta süte göre daha farklımı bilmiyorum tabi ama ben doktorları pek tınlamıyorum yani deneye yanıla yöntemini uyguluyorum birazda mesela domates olayınıda şöyle çözdüm
doktora dedimki domates veriyimmi hayır dedi
bende verdim ama dedim
bişey oldumu dedi
hayır dedim
tamam ozaman ver dedi biz sadece belki alerji yapar diye yasaklıyoruz dedi ama belki alerji yapar diye domates gibi faydalı bir sebzedende mahrum kalmasını istemedim heleki antalyada oturuyorum tarla yayla domatesi kaynıyo pazar ya ne bilim ben birazda abla anne tavsiyeleri dinliyorum ama tabi canım süt alerjisinde nasıl davranmak gerekiyor pek bilmiyorum canım allah yardımcınız olsun umarım çabuk geçer hepimizin alerjisi

prop la bende bi kere çilek yemiştim duruyu emzirdim durunun dudağının yanında ürtiker olduydu sonra yemedim bidaha ama duruya böğürtlen verdik sonra tekrar verdik tekrar derken baya böğürlen yedi hanımefendi bişeyde olmadı acep bu böğürtlenle çilek aynı ailedenmi geliyki bilemedim

benim oğlum halen katı gıdayı reddediyor. önce diş çıkarma dönemi sandık ama alttan 2 dişi çıktı şu an görünen başka diş yok. arada 1 gün yedi sonra yine reddetmeye başladı. 3 gün önce mercimek çorbasına bayıldı içti sevindik ertesi gün aynı çorbayı pişirdik ağzına sürmedi. meyve de yemiyor. ilk defa denemediğim 2 şeyi aynı anda verdim. 3 dilim kavun ve 3 kirazı blendırda çektim. değişik geldi herhalde ilk gün yedi ikinci gün ağzını açmadı. eskiden yediği kayısı ve muzu da yemiyor. biberona meyve suyu koyuyorum limon vermişim gibi yapıyor.:14:doktoru bebekler zaman zaman böyle yapabilir. 1 hafta kaşık denemeyin dedi. elle de yemiyor. tadına bakıyor 1-2 sonra almıyor. son düşünce 2-3 aylıktan itibaren sabah akşam alerji ilacını sonra vitaminini sonra eklenen demirini kaşıkla verip duruyoruz acaba kaşık fobisi mi gelişti diyorum. bugünden itibaren ilaçları mamaların içine koyuyorum. başka önerisi olan var mı?

deniz bizmkide bu sıra meyve yemiyor..ki çok yerdi...elam suyu içerdi...yarım armut şeftali yemişliği vardır..ama 2 gündür ağzına sürmüyor... dönemsel sanırım..

birde biryerde okumuştum...8ayda kaşığı reddetmeye başlarmış çocuk....nerde okudum unuttum ama....

deniz bizmkide bu sıra meyve yemiyor..ki çok yerdi...elam suyu içerdi...yarım armut şeftali yemişliği vardır..ama 2 gündür ağzına sürmüyor... dönemsel sanırım..

birde biryerde okumuştum...8ayda kaşığı reddetmeye başlarmış çocuk....nerde okudum unuttum ama....

höööö napcaz o zaman çatal bıcak mı kullanıcaz? :60:off yap dök yap dök fenalık geldi :84:doktoru dinleyip birkaç gün sadece mama vereyim bari. zaten öyle yiyor da kaşığı denemeyeyim. elbet ömür boyu biberon içmeyecek:37:

Son düzenleme:
ikiside olabilir verilebilr...suluda vermye çalıştım ama pek içmedi...bizmki biberonda kullanmaz zaten...:) bardakla verdim birkaç sefer...

niye vermediki alerjik bir besin diyemi acaba....

olabilir neden diye sormadım. çilekte vermedi zaten.
inşallah mamasını güzel güzel yer.

ben bu çorbayi kendimiz için hazirliyorum ama tutkuda bayila bayila içio.ölçüler bizim için yani :)

1 bardak un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
evde yapilmiş et ya da tavuk suyu

unu tereyaği ile hafifce pembeleşene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz içinde pütür kalmayacak şekilde kariştiriyoruz et ya da tavuk suyunu ekliyoruz.yumurta sarisi ve yoğurdu kariştiriyoruz kaynamaya yakini çorbanin içine katiyoruz.kaynadiktan sonra kisik ateşte 5 dk daha pişecek.
afiyet olsun :)
(tuz vermediğim için tutkunun içeceği kadar içinden alip tuz ilave ediyorum)

ben bu çorbayi kendimiz için hazirliyorum ama tutkuda bayila bayila içio.ölçüler bizim için yani :)

1 bardak un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt

unu tereyaği ile hafifce pembeleşene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz içinde pütür kalmayacak şekilde kariştiriyoruz et ya da tavuk suyunu ekliyoruz.yumurta sarisi ve yoğurdu kariştiriyoruz kaynamaya yakini çorbanin içine katiyoruz.kaynadiktan sonra kisik ateşte 5 dk daha pişecek.
bunu bende yapıyorum ama sutsuzunu...zaten hem yogurthem sut tuhaf geldı bana

bunu bende yapıyorum ama sutsuzunu...zaten hem yogurthem sut tuhaf geldı bana

bu şekilde yapiyorum tadi harika oluyor bana ve deneyenlere göre tabi.herkesin damak zevki ayri.
ayni çorbayi yoğurtsuz ve yumurtasiz kavrulmuş şehriye ile de yapiyorum.o da çok değişik ve güzel oluyor

1 bardak un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt

aldım bu çorbanın tarifini hemen değişik bişeyler istiyodum zaten yapıyım kızıma içsin yavrum

demırın tarıflerını okudum ıyı olmus.sıtede guzeldı ellerıne saglık.

ama benımkız hıc bısey yemıyor.okul kapandı kızımla ılgılenıcem dedım ama.nerde sıtah bır gıttı o gıdıs.sıcaktan mıdır?dıs cıkarma donemı mıdır?bende anlamdımmm.su yaz bıtsede bızde rahatlasak o zamanda ıs hayatı baslıcak.allahım sen bıze yardım ettt.2 aydır aynıkıloda sayıyoruz zaten.uzuluyorummm coook.....

bende demirin yemeklerine çok özeniyorum aman maşallah nazar değmesin demire geçende burcu bi tarif paylaşmıştı yoğurt krem peynir ve meyvelereri karıştırıp verdim diye çok beğenmiştim bende deniyim dedim ağzına sokmadı meyeler pütürlü geliyoya onları yiyemiyo hatta burcu küp küp doğrayın yaznıştı ben yinede rendeledim ama ne fayda ağzına pütür geldiği an dışarı geri atıyo yemiycem diyede ağlıyo bi türlü veremedim nasıl alışıcak bu kız pütürlü gıdalara anlamadım gitti:59:

arkadaşlar kahvaltıda neler yediriyorsunuz,peynir,yumurta vs. dışında değişik kahvaltı tarifleri bekliyorum...

aynen ben de tarif ve ek öneriler bekliyorum :))tek karmakarışık olduğum konu bu ..bi de bizimi kahvaltıya pek yüzü yok mu desem ben mi hep aynı şeyleri veriyorum ondan mı ...:19:

prop sana katılıyorum ama klasik kahvaltılıklardan ben bile sıkılıyorum.malum anneyiz ya yetersizmi geliyor diye düşünüyorum,domates vermeye başladım artık sen daha erken veriyordun galiba,sen hep bunlarımı veriyorsun sende vardır bir tarif:82:k

domatesi 6 aylıktan beri veriyorum ben.. değişik bişi yok, ben ne yiyosam o. dün çeşit yoktu, poğaça almıştım marketten, zeytin ve kaşar yiyodum yanında da, demir de onu yedi. önceki gün kaşarlı omlet ve domates salatalık yedim, o da onu yedi. özel bişi yapmıyorum ki. ama ekmek çok yemiyo, o yğzden mümkün olduğunda kahvaltı maması hazırlıyorum 60 cc fln, once onu yedırıyorum, snr benle kahvaltısını yapıyo, tahıl da alması lazım ama beyfendi benim çok tahıllı ekmeğimi sevimiyo sanırım, yarım dilim anca yiyo

bende domatesi veriyorum zaten bi ona hayır demiyor sıpa....dün annesiyle yeşillik salata yedi günaydın da...rejimdeyiz ana oğul deeeermişim :) alerjimiz olmasa neler vercemde tırsıyorum işte...

bir soru:

yumurta sarısı verdim yiğite şimdilik tepki yok haftada bir vereyim diyorum ama yiyemiyor çıkartıyor....önceden denediğimde yemişti kuzum ne güzel ama şimdi farklı geliyor yutamıyor....domatesle sulandırdım dün ama oda pek fayda etmedi....nasıl vereyim başka

Back