arkadaşlar benim kızımda minyon, az kilo almasına rağmen ek gıda için 6 ayını bekledim.emmeye devam ediyor ama öle iştahlı değil.ek gıda da hiç zorlamıyorum.zaten sebze çorbası kabız yaptı.kayısı suyu, zeytin yağı nafile..çorbayı tek sebzeden yapıp verdim .inş kabız olmaz ..zaten yediği 3,4 kaşıkdoktoruma sordum, çok çok az verin.birden bebeklerin yemseni beklemiceksiniz dedi. sizlerde zorlamayın, zamanla alışırlar inşallah
ne güzel söylüyorsun melodiciğim karşıyım diye.hamileliğim geldi aklıma.hamileyken dediklerimin biiiiirr birr tersini yapıyorum.asla ayağımda sallamıcam kızımı dedim.şimdi saatlerce ayağımda sallayarak anca uyutabiliyorum yeterki uyusun.kucağa alıştırmıcam dedim ama kucağımdan indiremiyorum çünkü istediği zaman çatlayana kadar ağlıyoğ.yeterki ağlamasın.emmedi sağmaya başladım dedimki aç kalsın illaki emecek dedim ama 6 ay geçti hala süt sağıyorum yeterki süt içsin.şimdi geldik ek gıdaya hayatta tv açmıcaz evde akşamları kız uyuduğunda tv izleriz diye anlaşmıştık eşimle.şimdi yeterki o yemek yesin...ahh ahhh ne hayallerim vardı ne makaleler okudum ne kadar kitap varsa aldım hamileliğimde bi sürü dergilere abone oldum.ama büyük konuşmamak gerekiyormuş meğersem.o bize ayak uydurmalı dediğimiz bebeğimiz bizi şimdi etrafında dört döndürüyo.napalım yeterki onun gönlü olsun..siz anlarsınız halimden ipleri onun eline verdim.
arkadaşlar benim kızımda minyon, az kilo almasına rağmen ek gıda için 6 ayını bekledim.emmeye devam ediyor ama öle iştahlı değil.ek gıda da hiç zorlamıyorum.zaten sebze çorbası kabız yaptı.kayısı suyu, zeytin yağı nafile..çorbayı tek sebzeden yapıp verdim .inş kabız olmaz ..zaten yediği 3,4 kaşıkdoktoruma sordum, çok çok az verin.birden bebeklerin yemseni beklemiceksiniz dedi. sizlerde zorlamayın, zamanla alışırlar inşallah
kızlar kabız olan bebeklere şeftali ve muzu çok fazla vermeyin.
merhabalar
kızlar benım ıkıdır mayaladığım yogurt ekşi gibi oluyor sizce neden acaba mayaladıgım yogurttan mı az mı koyuyorum sureden mı fikri olan var mı? makinede gunluk sütle yapıyorum bu arada.
sizi okuyorum ama simdi yazmak nasip oldu herkese kolay gelsinn
Selamlar ilk benimde ekşi tutmuştu makinede arzumun kullanıyorum fakat sütü kaynattıktan sonra epey bir ılık olması gerekiyor demişti annem bayağı ılık sıcaklıkta ekşilik yaratıyor birde babymix'in sade yoğurduyla mayaladınmı süper oluyor bizimki mrın kırın eden çocuk kocaman acıyor ve bir kavanozu bir seferde yiyiyor birde öyle dene istersen...
Herkesin derdi ayrı bu ek gıdada da benimki apayrı şimdide ek gıdaları kabul ediyor devam sütünü kabul etmiyor alıştı kaşıklara e hani 6.aydan sonra en az günlük 500gram süt vermek gerekiyor ya ama bizimki 300 gramda kalıyor ay ona olaşıyor diğerini bırakıyor ay delircem.
Herkesin derdi ayrı bu ek gıdada da benimki apayrı şimdide ek gıdaları kabul ediyor devam sütünü kabul etmiyor alıştı kaşıklara e hani 6.aydan sonra en az günlük 500gram süt vermek gerekiyor ya ama bizimki 300 gramda kalıyor ay ona olaşıyor diğerini bırakıyor ay delircem.
benim makinemde arzum ve ikinci yapışımda nerdeyse soğuğa yakındı ama bu babymixi denicem bakalım.saol arkadaşım çok teşekkürler. makinede kaç saat tutuyorsun peki bide onu yazarsan sevinirim. iyi akşamlaaarrrr
gece uykusu varsa uyandırsan uykuluyken alır belki biberonu delirirken yalnız değilsin için rahat olsun :) ne yediriyorsun pirinç unu veya muhallebilerine devam sütü ekleyebilirsin aynı şekilde çorbalarına milupanın sitesine gir bak bu şekilde tarifler var benim doktorumda yine yemiyor diye aradığım günlerden birinde pirinç unu yedirirken içine 6 ölçek kuru mama koy kalorisi artsın mamasınıda yemiş olsun demişti pirinç ununuda yediremedim o ayrıda belki sende işe yarar kolay gelsin
Saat olarak 6 ile 12 yazan orasını biraz 12 ye daha yakın hale getiriyorum böylece akışkanda olmuyor ama babymix sadeyi mutlaka dene o kadar güzel oluyorki ben bile arada aşırıyorum koca kavanozu yiyor düşün ilk hiç yemezdi meyve katardım şimdi sade olarak hapur küpür böyle dediğime bakma çokta iştahlı bir bebek değil ama sevdiği şeyleri yiyor 6 ayı 2 gün geçtik 7700 kilo boy 69...
tamam canım çok saol mutlaka uygulucam yoğurduda alcam. bizde bu serüvene yeni bu hafta başladık. çok şükür diyim çünkü benimki acayip çıktı 6 ay hiçbirşey vermedim anne sütünden başka ve hani ucundan tattırmadım bile niyeyse ama şu bebek kaşıkları varya renkli onlardan almıştım vitaminlerini hep o kaşıkla verdim kaşığa bizimki hasta vitamini bile daha yoldayken ağzını açıyodu. şimdide ne versem alıyo ama sebze çorbasını pek beğenmedi yine de üç beş kaşık yiyo yoğurdu ekşi bile yedi ama bir iki tabi sonra yemiyo bende pekmez koydum içine öyle verdim yedi sıpa. benim ki de oğlan aslında çok farkımız yok 7950 gr 71 cm di 6 aylık kontrolünde çok toplu değil inşallah bundan sonra biraz toparlar. 5 aya kadar iyi geldi kilosu sadece son ay 250 gr. almış moralimiz bozuldu biraz ama doktor önemli değil bundan sonra ek gıdayla toparlanır dedi inşallah. bir bebek 1 yaşında 10 kiloysa normalmiş heralde biz de altı ayda 10 kiloyu geçeriz alimallah. sana da allah yardım etsin inşallah bebelerimiz sağlıklı beslenirler annelerini üzmezler tüm annelerin allah yardımcısı olsun bende artık bu topigi takip ediyorum. kolay gelsin canım.
tamamdır bende yapıyım o zaman tavuk suyu belki o zaman bizimkide iştahlanır. yani tuzsuz tadsız bişi haklı tabi bebeler napsınlar suda haşlanmış sebzeyi. benim doktor da piştikten sonra zeytinyağı bi çay kaşığı ekleyebilirsin demişti. aynen ben de dün yoğurt kattım biaz yenir hale gelsin diye. yedi kuzum ama hiç beğenmeden.Bende o kaşıklardan kullanıyorum canım,sebze çorbasını bende ilk çok uğraştım doktor tavuk suyu veya et suyuna yap dedi bende tavuğu haşlayıp suyunu minik buzluklara koyuyorum daha pratik hergün nasıl yapim can dayanmaz birde doktor minik terayağ atabilirssin dedi bunları koyduktan sonra daha severek yiyor birde çorba pişince az soğutmakta babında bir kaşıkta yoğurt atıyorm onun sevdiği şeylerden tat bulmaya çalışıyoruz işte çorbaya ve yoğurda sıcak bakmamalarının sebebi bizden gelen süt tatlıydı emmeyenler için aptamiller tatlı meyve tatlı muhallebi tatlı sebze çorbası bebeğe göre işi bozuyor işte deneye deneye buluyoruz herşey onlar için bakalım serüvenlerimizi buraya yazarız artık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?