onu benimkilerde çok seviyocesaret edip tadına bakabildin mi?
ben kahvaltıda krem peynir ile pekmezi karıştırıp veriyorum çok severek yiyolar tavsiye ederim..
yoğurdu hala neyle yapıcağıma karar veremediğim için başlayamadım bi türlü devam sütüyle nasıl yapıyolar nalamıyorum tutarmıki acaba ben normal pastörize sütle düşünüyorum ama sakıncası varmı bilmiyorum taze inek sütümü alsam acaba keçi sütüyle demişti bi arkadaş ama oda ağır gelir diyolar ne zor bu yoğurt işi ya
bugün kahvaltıyı ayrı verdim yine. devam sütüne milupa kahvaltılık koydum bu bir. yumurta sarısı 2. peynir 3. ve pekmez 4. hepsini ayrı ayrı yediriyorum çok hoşuna gidiyor. gerçi heryer yumurta kırıntısı ama olsun o bulamacı yedirmek ayrı bir dertti :))
bugün bende kızıma bebe bisküvisi aldım
fakat neyle ıslasam bisküvileri diye düşünüyorum
tarife göre süt diyo ama bir yaşına kadar inek sütü yasak diye biliyorum
o yüzden ne yapacağımı bilemedim bana yardımcı olun ne olur arkadaşlar
çünkü çok kararsız kaldım
kızlar yarın kahvaltıya başlıcaz ama marketten labne aldım pınarın.ama içindekiler kısmında tuz yazıyor.tuzsuz olanı falanmı var bilemedim.çünkü doktor akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir yada labne demişti? ayrıca pekmez olarak hangi pekmezden vereyim?dut olurmu
of kızlar bu ara benim yaramazın iştahı iyice gitti..hoş pek iyi değildi ama......en sevdiği şeyleri bile, ki bunlar muz ve meyve püresi karışımlarıydı, bir kaşık ya da en fazla iki üç yiyor..ardından ağız kilitne şebeklikler yapıyorum..ı ııh açması imkansız..offf yaaaa...zaten sebzelerle çorbalarla hiiiççç arası yoktu..napıcam bilmiyorum
tuğra nektarini beğenmedi. içine 2-3 bebe büsküvisi ile biraz mamasından koydum. yedirdim ama bütün gün mama yedikten sonra kustu ve nektarini çıkarttı. annemde dün armutla muzu karıştırmış öyle yedirmiş. birde yoğurduna yumurta sarısı ve büsküvi koymuş. dedim yumurtayı kahvaltıda yiyecek karıştırma. her türlü yer dedi.
sebze çorbasına ne ilave edeyim? patetes,kabak,havuç başka hangi sebzeyi koysam lezzetli olur.
kızlar sizin bebişleriniz ek gıda mamalarını yerken ağzını kendisi açıp mı yiyor yoksa türlü oyunlrla ağzını açtırıp ağzına mı tıkıştırıyorsunuz. şöyle çocuğum kendi isteyerek yesin istiyorum. ne versem ağzını açmıyor.
benim kızda dikkat dağınıklığı var..ama dikkatini bir seye cevirdimmi ne istersem yediriyorum.dvd izliyoruz.pür dikkat izlerken umurunda olmuyor yedikleri:))farkında bile olmuyor zaten.bi bakmış kasenin dibi gözükmüş:)ama sevdiği bbişey olacak tabiki.mesela reklamları izliyor.hemen reklamlardan olusan bi dvd hazırladım.senin bebişininde sevdiği bişey vardır sonuçta.eger onlara bırakırsak bence bişey yemezler.bide böyle dene istersen inan değiyor her türlü şaklabanlığa..laf aramızda babasına göbek bile attırdıktuğra nektarini beğenmedi. içine 2-3 bebe büsküvisi ile biraz mamasından koydum. yedirdim ama bütün gün mama yedikten sonra kustu ve nektarini çıkarttı. annemde dün armutla muzu karıştırmış öyle yedirmiş. birde yoğurduna yumurta sarısı ve büsküvi koymuş. dedim yumurtayı kahvaltıda yiyecek karıştırma. her türlü yer dedi.
sebze çorbasına ne ilave edeyim? patetes,kabak,havuç başka hangi sebzeyi koysam lezzetli olur.
kızlar sizin bebişleriniz ek gıda mamalarını yerken ağzını kendisi açıp mı yiyor yoksa türlü oyunlrla ağzını açtırıp ağzına mı tıkıştırıyorsunuz. şöyle çocuğum kendi isteyerek yesin istiyorum. ne versem ağzını açmıyor.
benim kızımın adıda melis:)ne kadar oldu seninki?melis de yüzünü ekşitmişti nektarinde. ben de sütlü pirinçli ek gıdadan 1 tatlı kaşığı hazırladım içinde de nektarin püresi kattım ılıl ılık meyveli muhallebi gibi çok sevdi hem de meyve yemiş oldu... yoğurt sek günlük sütten mayalıyorum çok seviyor hiçbir ek gıdayı o iştahla yemiyor deneyin derim...
evet canım canı isterse açıyor ağzını :) azcık açınca da tıkıyorum ama zorlamadan tabi. ama babası başında durup haaam derse bir güzel açıyor ağzını, başında otorite istiyor bizimki :)))
benim kızımın adıda melis:)ne kadar oldu seninki?
ne güzel söylüyorsun melodiciğim karşıyım diye.hamileliğim geldi aklıma.hamileyken dediklerimin biiiiirr birr tersini yapıyorum.asla ayağımda sallamıcam kızımı dedim.şimdi saatlerce ayağımda sallayarak anca uyutabiliyorum yeterki uyusun.kucağa alıştırmıcam dedim ama kucağımdan indiremiyorum çünkü istediği zaman çatlayana kadar ağlıyoğ.yeterki ağlamasın.emmedi sağmaya başladım dedimki aç kalsın illaki emecek dedim ama 6 ay geçti hala süt sağıyorum yeterki süt içsin.şimdi geldik ek gıdaya hayatta tv açmıcaz evde akşamları kız uyuduğunda tv izleriz diye anlaşmıştık eşimle.şimdi yeterki o yemek yesin...ahh ahhh ne hayallerim vardı ne makaleler okudum ne kadar kitap varsa aldım hamileliğimde bi sürü dergilere abone oldum.ama büyük konuşmamak gerekiyormuş meğersem.o bize ayak uydurmalı dediğimiz bebeğimiz bizi şimdi etrafında dört döndürüyo.napalım yeterki onun gönlü olsun..siz anlarsınız halimden ipleri onun eline verdim.
benim kızım da yemek yerken ağzını açmayanlardan.mamayı bir şekilde vermeyi başarırsam onu da ağzında tutuyor, kesinlikle yutmuyor. bütün kurallara uydum, doktorun her dediğini yaptım ondan böyle oldu.
ben de artık kendi kafama göre hareket ediyorum.
kendimce birkaç yöntem geliştirdim, meyveleri sevdiği için biraz meyve püresi biraz mama hazırlıyorum, bir birinden bir birinden veriyorum, meyve yemek için ağzını açıyor ben de mama veriyorum, derken yemiş oluyor. su içmeyi de çok seviyor, mamayı yutmazsa biraz su veriyorum ve suyu içmek için mamayı da yutmuş oluyor. çeşit çeşit mama aldım hepsine aynısını yapıyor ama devam sütüyle hazırladığım cici bebeyi, pınarın labne peynirini, yoğurdu ve meyve sularını sıkıntı çıkarmadan yiyor. yiyor dediysem 60cc yi en erken 45 dakikada oyunla ancak yedirebiliyorum. reklam, çizgi film izletmeyi, şarkı söylemeyi, karşısında akrobatik hareketler yapmayı ben de deniyorum ama nafile seyrederken daha çok ağzında tutuyor. ağzında tutmasa ah bir yutsa dünyalar benim olur zaten azıcık miktarda yapıyorum çünkü 60 cc den sonra asla yediremiyorum, yedirirsem kusuyor, ağzında tuttuğu için bir süre sonra öksürüyor, bu yüzden azar azar deniyorum. yemek yemenin onun için sıkıntılı değil eğlenceli olmasını ve iyi beslenme alışkanlıkları kazanmasını istiyorum, çok üzülüyorum kızlarbir kaşık bile mideciğine gitse biz anneler için çok önemli, beni sadece siz anlarsınız. inşallah bunları atlatırız, keşke yemesi için neler feda edebileceğimi ve neler yapabileceğimi bilseydi.
bende çok sıkıldım ve yoruldum bu ek gıda işindenher denememde moralim bozuluyor tam yemeye başlıyor seviniyorum 4_5 kaşık gerisi yok ev kaşık mamalarıyla doldu meyveli pirinçli armutlu bisüvili irini sevmez mi insan sevmiyor sadece yoğurdun bittiğini görüyorum oda küçücük zaten çok mutsuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?