2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

selam kızlar,ek gıdaya yiğit te başladı.geçen gün sütlü pirinçli kaşık maması verdim az birşey bıraktı bayağı yedi.bugünde elma suyunu severek yedi,her gün 4-5 kaşık deneme için yeterlidir heralde.daha 6 ay olmadı...

pastörize sütle yapıyorum ben. güzel oluyor.

ayy ben de ayrı ayrı deniyim bakalım yarın. benimki de sevmiyo. tadı güzel ama bulamaç gibi yaa. yenir mi o:) hem herşeyin tadını ayrı ayrı alması daha iyi..

ıhlamur denesene canım.

kızlar yarın kahvaltıya başlıcaz ama marketten labne aldım pınarın.ama içindekiler kısmında tuz yazıyor.tuzsuz olanı falanmı var bilemedim.çünkü doktor akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir yada labne demişti? ayrıca pekmez olarak hangi pekmezden vereyim?dut olurmu

tuz mutlaka var da light labne alacaktın en az tuzlu olanından pınarın var, yesıl degıl de acık mavı kabı var. ben her pekmezden donusumlu verıyorum valla, ama ıkı gunde bır

of kızlar bu ara benim yaramazın iştahı iyice gitti..hoş pek iyi değildi ama......en sevdiği şeyleri bile, ki bunlar muz ve meyve püresi karışımlarıydı, bir kaşık ya da en fazla iki üç yiyor..ardından ağız kilit ne şebeklikler yapıyorum..ı ııh açması imkansız..offf yaaaa...zaten sebzelerle çorbalarla hiiiççç arası yoktu..napıcam bilmiyorum

Olur arada ..Geçicidir ..Bizde de oluyor zaman zaman..Hele ağızlarını kilitlemeleri yok mu ; aman aman diyeyim...

tuğra nektarini beğenmedi. içine 2-3 bebe büsküvisi ile biraz mamasından koydum. yedirdim ama bütün gün mama yedikten sonra kustu ve nektarini çıkarttı. annemde dün armutla muzu karıştırmış öyle yedirmiş. birde yoğurduna yumurta sarısı ve büsküvi koymuş. dedim yumurtayı kahvaltıda yiyecek karıştırma. her türlü yer dedi.
sebze çorbasına ne ilave edeyim? patetes,kabak,havuç başka hangi sebzeyi koysam lezzetli olur.
kızlar sizin bebişleriniz ek gıda mamalarını yerken ağzını kendisi açıp mı yiyor yoksa türlü oyunlrla ağzını açtırıp ağzına mı tıkıştırıyorsunuz. şöyle çocuğum kendi isteyerek yesin istiyorum. ne versem ağzını açmıyor.

melis de yüzünü ekşitmişti nektarinde. ben de sütlü pirinçli ek gıdadan 1 tatlı kaşığı hazırladım içinde de nektarin püresi kattım ılıl ılık meyveli muhallebi gibi çok sevdi hem de meyve yemiş oldu... yoğurt sek günlük sütten mayalıyorum çok seviyor hiçbir ek gıdayı o iştahla yemiyor deneyin derim...
evet canım canı isterse açıyor ağzını :) azcık açınca da tıkıyorum ama zorlamadan tabi. ama babası başında durup haaam derse bir güzel açıyor ağzını, başında otorite istiyor bizimki :)))

benim kızda dikkat dağınıklığı var..ama dikkatini bir seye cevirdimmi ne istersem yediriyorum.dvd izliyoruz.pür dikkat izlerken umurunda olmuyor yedikleri:))farkında bile olmuyor zaten.bi bakmış kasenin dibi gözükmüş:)ama sevdiği bbişey olacak tabiki.mesela reklamları izliyor.hemen reklamlardan olusan bi dvd hazırladım.senin bebişininde sevdiği bişey vardır sonuçta.eger onlara bırakırsak bence bişey yemezler.bide böyle dene istersen inan değiyor her türlü şaklabanlığa..laf aramızda babasına göbek bile attırdık

benim kızımın adıda melis:)ne kadar oldu seninki?

ben yoğurt mayalamayı beceremedim ilk denemde güzel olmuştu ama ozaman kızım yemedi şimdi tekrar denemek meyveyle karıştırarak vermek istiyorum bu seferde yoğurt olmuyo dün akşam tekrar denedim yok yapamıyorum

melodycim bende zorla tıkıyorum resmen çok isterdim kendi açıp ağzını yesin ama istediğimiz şeyler genlede olmuyo bazen açıyo ama bi kaç kaşıktan sonra sıkılıyo hemen bu sefer oyunlara başlıyoruz a orda ne var bak bundan nasıl ses çıkıyo falan yada memeyle kandırıyorum yesin diye her türlü şebekliği yapıyoruz valla

benim kızım da yemek yerken ağzını açmayanlardan.mamayı bir şekilde vermeyi başarırsam onu da ağzında tutuyor, kesinlikle yutmuyor. bütün kurallara uydum, doktorun her dediğini yaptım ondan böyle oldu.
ben de artık kendi kafama göre hareket ediyorum.
kendimce birkaç yöntem geliştirdim, meyveleri sevdiği için biraz meyve püresi biraz mama hazırlıyorum, bir birinden bir birinden veriyorum, meyve yemek için ağzını açıyor ben de mama veriyorum, derken yemiş oluyor. su içmeyi de çok seviyor, mamayı yutmazsa biraz su veriyorum ve suyu içmek için mamayı da yutmuş oluyor. çeşit çeşit mama aldım hepsine aynısını yapıyor ama devam sütüyle hazırladığım cici bebeyi, pınarın labne peynirini, yoğurdu ve meyve sularını sıkıntı çıkarmadan yiyor. yiyor dediysem 60cc yi en erken 45 dakikada oyunla ancak yedirebiliyorum. reklam, çizgi film izletmeyi, şarkı söylemeyi, karşısında akrobatik hareketler yapmayı ben de deniyorum ama nafile seyrederken daha çok ağzında tutuyor. ağzında tutmasa ah bir yutsa dünyalar benim olur zaten azıcık miktarda yapıyorum çünkü 60 cc den sonra asla yediremiyorum, yedirirsem kusuyor, ağzında tuttuğu için bir süre sonra öksürüyor, bu yüzden azar azar deniyorum. yemek yemenin onun için sıkıntılı değil eğlenceli olmasını ve iyi beslenme alışkanlıkları kazanmasını istiyorum, çok üzülüyorum kızlar bir kaşık bile mideciğine gitse biz anneler için çok önemli, beni sadece siz anlarsınız. inşallah bunları atlatırız, keşke yemesi için neler feda edebileceğimi ve neler yapabileceğimi bilseydi.

ececim seni çok iyi anlıyorum. diyorum ki oğluşum bak senin için gidip en güzel meyveleri seçiyorum, özenle alıyorum. bir tanesinide isteyerek yese. ağzına koyunca yutuyor, bazen birazını çıkarıyor. parmağını ağzına koyuyor o sırada kaşığı ağzına koyuyorum. elleri yüzü mama içinde kalıyor. üstü başı batıyor. yesinde ben yıkarım. oto koltuğuna oturtuyorum ağzını açtırmam için elimdeki bir oyuncağı havaya kaldırıyorum o anda ağzını açıyor kaşık hop ağzına. dün babasına ballı irmikli kahvaltı aldırdım. içine bebe büsküvisi ve labne koydum. sabah oyunla yedirdim. ama peketteki tarifi gibi 140 cc yapmıyorum. 70 cc hazırlıyorum onu bile bitirmiyor.

aymescim ben yoğurt mayalamadım babymix verdim ama annem sevmedi diyor. içine cicibebe komuş. dedim çok fazla büsküvi yemesin kilo yapar. şimdi danone deneyeceğim. artık tam bir beslenme programı yapmam lazım.

semeliscim ben tv bilgisayar izlemesine karşıyım canım. geçende gazatenin bebek bölümünde okudum. çocuklarınıza kesinlikle tv, bilgisayar izleterek yemek yedirmeyin diyor. benimkine elimdeki herhangi birşeyi havaya kaldırınca ağzını açıyor ve kaşığı tıkıyorum ağzına. tef bile aldım sesleri ilgisini çeksin diye. oto koltuğuna diş kaşıyıcısını bağladım. onu ağzına sokarken mamasını yiyor. acaba diyorum 4 aylıkken mi başlasaydım ek gıdalara. dr. söyleyeceğim yarın.

inşallah bizde iştahla mama yediği günleri göreceğiz.

Son düzenleme:
ne güzel söylüyorsun melodiciğim karşıyım diye.hamileliğim geldi aklıma.hamileyken dediklerimin biiiiirr birr tersini yapıyorum.asla ayağımda sallamıcam kızımı dedim.şimdi saatlerce ayağımda sallayarak anca uyutabiliyorum yeterki uyusun.kucağa alıştırmıcam dedim ama kucağımdan indiremiyorum çünkü istediği zaman çatlayana kadar ağlıyoğ.yeterki ağlamasın.emmedi sağmaya başladım dedimki aç kalsın illaki emecek dedim ama 6 ay geçti hala süt sağıyorum yeterki süt içsin.şimdi geldik ek gıdaya hayatta tv açmıcaz evde akşamları kız uyuduğunda tv izleriz diye anlaşmıştık eşimle.şimdi yeterki o yemek yesin...ahh ahhh ne hayallerim vardı ne makaleler okudum ne kadar kitap varsa aldım hamileliğimde bi sürü dergilere abone oldum.ama büyük konuşmamak gerekiyormuş meğersem.o bize ayak uydurmalı dediğimiz bebeğimiz bizi şimdi etrafında dört döndürüyo.napalım yeterki onun gönlü olsun..siz anlarsınız halimden ipleri onun eline verdim.

canım yanlış anlama ama böyle olmaması gerekiyor ben çok çektim hepde inadım yüzünden :) o inatlaştı ben inatlaştım uykusuz kaldım sizirlerim bozuldu zayıfladım yıprandım ama yapmam dediklerimi yapmadım daha şimdiden her dediklerini yaparsak devamında daha çok yorulur yıpranırız

bende çok sıkıldım ve yoruldum bu ek gıda işinden her denememde moralim bozuluyor tam yemeye başlıyor seviniyorum 4_5 kaşık gerisi yok ev kaşık mamalarıyla doldu meyveli pirinçli armutlu bisüvili irini sevmez mi insan sevmiyor sadece yoğurdun bittiğini görüyorum oda küçücük zaten çok mutsuzum

aynen dememe gerek yok heralde bılen bılıyo.anca oyun pesınde benımkıiş yemeye gelınce baska bı cocuk oluyo o susmayan agzı kıtlenıyo ....inşallah bırgun oda mamalarını yemeyı sever.krdln sana kader arkadasım dıycem bu gıdısle

arkadaşlar benim kızımda minyon, az kilo almasına rağmen ek gıda için 6 ayını bekledim.emmeye devam ediyor ama öle iştahlı değil.ek gıda da hiç zorlamıyorum.zaten sebze çorbası kabız yaptı.kayısı suyu, zeytin yağı nafile..çorbayı tek sebzeden yapıp verdim .inş kabız olmaz ..zaten yediği 3,4 kaşık doktoruma sordum, çok çok az verin.birden bebeklerin yemseni beklemiceksiniz dedi. sizlerde zorlamayın, zamanla alışırlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…