• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

selamlar kizlar.

Ben sabah kahvaltisina pekmez,azicik tereyaği,çekilmiş ceviz,labne peyniri,yumurta sarisi,bisküvi veriyorum.90 cc mamayla islatiyorum bunlari.
sebze olarakta patates,havuc,kabak,kereviz,maydonoz,brokoli vs veriyorum.Sebzenin içine mutlaka ince bulgur ya da pirinç ya da ikisini birden koyuyorum.
Yoğurt ya da kasik mamasina meyve kariştirip veriyorum çünkü tek basina meyveyi sevmio pek.
Armut,muz,elma vs veriorum.Tropikal meyveler ve turuncgiller 1 yasina kadar yasak.(çilek dahil)Aralarda ve gece süt içmeye devam ediyoruz.
Tabi bunlarin hepsine teker teker basladik.ek gidaya biraz erken gectik.

benim oglum kahvaltiyi hic sevmiyor kacgündür deniyorum hep ögürüyor bende hazir kasik mamasini veriyorum onu severek yiyor

kızlar ben kızıma kahvaltı olarak bebek ekmeği pekmez peynir dönüşümlü olarak yumurta veriyodum ama son bi kaç gündür baktımki ishal yapıyo bu kahvaltı kızımı bende beblac ballı irmikli aldım bundan veren varmı sademi vermeliyim bunu yoksa yine peynir pekmez koysam olurmu ne dersiniz.

yoğurda karıştırıp vermeyi deneyebilirisn. önce yoğurt ver sonra ikisini karıştır.

yoğurdu hala neyle yapıcağıma karar veremediğim için başlayamadım bi türlü devam sütüyle nasıl yapıyolar nalamıyorum tutarmıki acaba ben normal pastörize sütle düşünüyorum ama sakıncası varmı bilmiyorum taze inek sütümü alsam acaba keçi sütüyle demişti bi arkadaş ama oda ağır gelir diyolar ne zor bu yoğurt işi ya

kızlar ben kızıma kahvaltı olarak bebek ekmeği pekmez peynir dönüşümlü olarak yumurta veriyodum ama son bi kaç gündür baktımki ishal yapıyo bu kahvaltı kızımı bende beblac ballı irmikli aldım bundan veren varmı sademi vermeliyim bunu yoksa yine peynir pekmez koysam olurmu ne dersiniz.

önce sade ver alışsın sonra içine az az peynir ilave edersin.

yoğurdu hala neyle yapıcağıma karar veremediğim için başlayamadım bi türlü devam sütüyle nasıl yapıyolar nalamıyorum tutarmıki acaba ben normal pastörize sütle düşünüyorum ama sakıncası varmı bilmiyorum taze inek sütümü alsam acaba keçi sütüyle demişti bi arkadaş ama oda ağır gelir diyolar ne zor bu yoğurt işi ya

yoğrdu ben baymix aldım haftasonu deneyeceğim. devam sütü almadım henüz. biraz sulu oluyormuş. sende çalışıyorsun mayalamakla uğraşmak zor olur. babymix beğenmezse danone alırsın.

merhaba sadede verebilirsin içine az ceviz pekmez az peynir koyarakta verebilirsin
eğer ishal oluyorsa yarım muz koyabilirsin
bir bebe ekmeği de koyabilirsin
mutlaka fayda eder canım:61:

benim oglum kahvaltiyi hic sevmiyor kacgündür deniyorum hep ögürüyor bende hazir kasik mamasini veriyorum onu severek yiyor

zeyn canım her gün tek çeşit ekleyerek verebilrsin ya da kahvaltı içerikli kaşık mamalarına az ekleme yaparakta verebilirsin değişik tatlara alışması ileriki aylarda çok işine yarar:56:

önce sade ver alışsın sonra içine az az peynir ilave edersin.

yoğrdu ben baymix aldım haftasonu deneyeceğim. devam sütü almadım henüz. biraz sulu oluyormuş. sende çalışıyorsun mayalamakla uğraşmak zor olur. babymix beğenmezse danone alırsın.

merhaba sadede verebilirsin içine az ceviz pekmez az peynir koyarakta verebilirsin

sağolun kızlar paylaşımlarınız için melody evet çalıştığım için mayalamak gerçekten zor olur hafta sonu bi deniyim bakalım belki böylelikle meyvede yemiş olur

barayscım ceviz hiç vermedim daha blenderden geçirerek veriyosun herhalde dimi bi kaç geçsin onuda deniyim bakalım bu ek gıda işi gerçekten zorlu bi serüvenmiş ama bazen keyiflide oluyo:70:

sağolun kızlar paylaşımlarınız için melody evet çalıştığım için mayalamak gerçekten zor olur hafta sonu bi deniyim bakalım belki böylelikle meyvede yemiş olur

barayscım ceviz hiç vermedim daha blenderden geçirerek veriyosun herhalde dimi bi kaç geçsin onuda deniyim bakalım bu ek gıda işi gerçekten zorlu bi serüvenmiş ama bazen keyiflide oluyo:70:

çocuk yedikten sonra çok keyifli çiğneme çalışmasına yada biberon gibi püreli emmeye çalışmasına bitiyorum ama biz çok yavaş yol alıyoruz

bende alayım kahvaltıdan. değişik lezzet olsun.

arkası yarını bol bir serüven vee ben çok seviyorummmm:52::52::52:

ben sürekli yemek hazırlamaktan daraldım valla, hazırlıyorum, yetmıyo, bı daha hazırlıyorum, bu sefer cok gelıo, fazlasını cıkartıyo, sureklı bır yemek halı sureklı kaseler doluyo boşalıo. ayyy gına geldi :)

ben sürekli yemek hazırlamaktan daraldım valla, hazırlıyorum, yetmıyo, bı daha hazırlıyorum, bu sefer cok gelıo, fazlasını cıkartıyo, sureklı bır yemek halı sureklı kaseler doluyo boşalıo. ayyy gına geldi :)

arada hazır ürünleri de dene canım
püreler kaşık mamaları kavanoz çorbalar hepsi birbirinden güzel walla:))

maşallah de burcu :) :nazar: ne güzel işte bizimki herşeye burun kıvırıyor illa mama olacak sevdiği şeyleri yerken çok tatlı oluyor sizin çorbada fiyasko çıktı oturdum kendim içtim birde kabaksız denicem

prop yiyor işte ne güzel. yeter ki yesinde sen hazırlarsın. bende şöyle ağzını kocaman açıp iştahla yediğini görsem hazırlamaya razıyım. annemle bakıcısı dün çorbasını yedirememiş. annem nane koyma dedi. koymadım beğenmedi galiba. dün çorbasını püskürtmüş durmuş. bugünde sabah benim hazırladığım kahvaltıyı beğenmedi.
60 cc mama içine 1 dilim bebek ekmeği, 1 tatlı kaşığı labne peyniri,2 kaşık elma havuç püresi koydum.
şu bebelac kahvaltılardan alayım bende.
cicibebeyle yiyordu ama ekmek tatsız geldi galiba.
bugün meyve alayım, sanırım benimkide zorlayacak ek gıda konusunda.:14:

dün gece ilk defa yoğurt mayalamayı denedim pastörize sütten yaptım ne çaok kötü nede çok güzel oldu çok koyu değildi yani ama aşırı suluda değildi öyle ilk denemeye döre iyiydi yani anneme bugün bi kaç kaşık ver bakalım beğenicekmi dedim inşallah sever bundan sonra meyveleride katarım içine severse

prop yiyor işte ne güzel. yeter ki yesinde sen hazırlarsın. bende şöyle ağzını kocaman açıp iştahla yediğini görsem hazırlamaya razıyım. annemle bakıcısı dün çorbasını yedirememiş. annem nane koyma dedi. koymadım beğenmedi galiba. dün çorbasını püskürtmüş durmuş. bugünde sabah benim hazırladığım kahvaltıyı beğenmedi.
60 cc mama içine 1 dilim bebek ekmeği, 1 tatlı kaşığı labne peyniri,2 kaşık elma havuç püresi koydum.
şu bebelac kahvaltılardan alayım bende.
cicibebeyle yiyordu ama ekmek tatsız geldi galiba.
bugün meyve alayım, sanırım benimkide zorlayacak ek gıda konusunda.:14:

bizde yedirirken şekilden şekile giriyoruz resmen görseniz halimizi eşim kızım maymun ettin bizi deyip duruyo :) her tarafta bi güzel batıyo aman yeterki yesin biz temizlemeye razıyız valla
Dün annem beblac kahvaltıdan vermiş sade vermiş ilk denediğimiz için çok sulu oldumu bu pek sevmedi diyo bende üzerinde yazandan bi kaçık fazla koy ozaman pekmez peynir falanda koy belki öyle sever dedim inşallah yer evde olupta kendim vermek isterdim ama ne yazıkki çalışmak zorundayım :(

Back